Ciecierad Ciecieląg
Czcigodny Gubernator Wszechzachodu
Wielki Elektronik
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 0
Numer gg: 48274042
|
 |
« Odpowiedz #30 : Stycznia 10, 2015, 11:22:44 » |
|
Nie powiedziałem, że się rozmywa, a że już się rozmył, a to jednak różnica. można oczywiście próbować do niego powrócić, co nie znaczy, że w tym momencie on istnieje. Tyle że, jak zauważyłem, większy sens miałoby chyba odniesienie się do budzimiryzmu w sposób rodem z polskiej konstytucji, niż regulowanie jego ,,statutu". Konstytucyjność budzimiryzmu miałaby sens wówczas, gdyby religia ta była ,,żywa" i jeśli taką będzie, mogę sam poprzeć pewne kroki w stronę przywrócenia jej dawnego znaczenia, bo paradoksalnie jest to korzystne dla mniejszości religijnych. Tutaj jednak kluczowa jest aktywność budzimiryzmu jako takiego, bo klimat jako taki nie zostanie przywrócony przez wpisanie czegoś do konstytucji, jeśli nie przywróci się go w pewnym sensie oddolnie. Prawne rozwiązania są tu jedynie wspomagające dla już funkcjonujących oddolnych działań, których na razie nie ma(chociaż mam nadzieję, że będą, choć może nie dokładnie w takiej formie, w jakie występowały dawniej).
|
|
|
|
|
|
Zarządca Guberni Zachodniej, Główny Znachor Sił Zbrojnych ZSKHiW, Dyrektor IBW, Najgenialniejszy Teoretyk Monarchosocjalizmu Stepowego, Geniusz Troski o Człowieka (-) gen-mjr dr Ciecierad Ciecieląg graf von Grabben 
|
|
|
|
Ametyst
|
 |
« Odpowiedz #31 : Stycznia 11, 2015, 01:00:12 » |
|
Przecież już trzeci artykuł mówi o roli wszechbudzimiryzmu i jego znaczeniu:
art. 3. W Socjalistycznym Królestwie za religię tradycyjną i trwale związaną z hirshbersko-weerlandzką państwowością uznaje wszechbudzimiryzm tez wszelkich.
|
|
|
|
|
|
prof. dr net. dr h. c. mgr generalissimusAmetyst z rodu FaradobusówBardzo Spaniały Król Hirschbergii i Weerlandu oraz Sekretarz Generalny Wielkiego Sternika, Organizator Zjazdu Partii i Wykonawca Jego Wskazań, Senior – Protektor Stepów Wewnętrznych i Żuław Rzeżuszych, Protektor Budzimiryzmu, Promotor Cywilizacji Aktywności, Głosiciel Nowej Kolektywizacji, Uosobienie Pracowitości
|
|
|
Arbuz Dumbledore
Premier ZSKHIW. Gubernator Aralii. Pan na Araknie
Moderator Globalny
Człowiek Pracy

Posłuch 3
|
 |
« Odpowiedz #32 : Stycznia 11, 2015, 01:08:01 » |
|
Czyli skoro jest związana z państwowością, to jest państwowa!, ha!
|
|
|
|
|
|
pre/mier , osoba premiernicza, psoba
|
|
|
|
|
Arbuz Dumbledore
Premier ZSKHIW. Gubernator Aralii. Pan na Araknie
Moderator Globalny
Człowiek Pracy

Posłuch 3
|
 |
« Odpowiedz #34 : Stycznia 11, 2015, 07:21:27 » |
|
Lud wierzący nie może się doczekać nowego prawa najwyższego
|
|
|
|
|
|
pre/mier , osoba premiernicza, psoba
|
|
|
|
Ametyst
|
 |
« Odpowiedz #35 : Stycznia 13, 2015, 04:32:14 » |
|
ROZDZIAŁ VIII.
art. 50. 1. Projekt niniejszej Konstytucji zostanie przedstawiony kolektywowi Jedynej Legalnej Partii w celu odbycia dyskusji plenarnej i wprowadzenia poprawek. Następnie przedstawiciel Komisji Konstytucyjnej lub upoważniony przedstawiciel Jedynej Legalnej Partii przedłoży projekt Parlamentowi Zjednoczonego Socjalistycznego Królestwa Hirschbergii i Weerlandu. 2. Parlament Zjednoczonego Socjalistycznego Królestwa Hirschbergii i Weerlandu rozpatrzy projekt w trybie zwykłym. Do przyjęcia projektu wymagana jest większość bezwzględna. 3. Przyjęcie projektu jest równoznaczne z zarządzeniem referendum wśród Ludu Szlacheckiego. Odrzucenie projektu wiążę się ze skierowaniem go, wraz z poprawkami wprowadzonymi przez kolektyw Jedynej Legalnej Partii, do Komisji Konstytucyjnej.
art. 51. Referendum wśród Ludu Szlacheckiego rozpisze i przeprowadzi Król. Do przyjęcia Konstytucji przez Lud Szlachecki większością bezwzględną.
art. 52. Król podpisuje Konstytucję w terminie pięciu dni po obwieszczeniu wyników referendum. Konstytucja wchodzi w życie siódmego dnia po podpisaniu jej przez Króla.
art. 53. 1. Zmiany w niniejszej Konstytucji mogą zostać dokonane na mocy decyzji Rady Najwyższej ZSKHiW. W takim wypadku wymaganych jest jest co najmniej 3/5 głosów ustawowej liczby członków Rady Najwyższej ZSKHiW. 2. Zmian w niniejszej Konstytucji może dokonać także Lud Szlachecki drogą referendum. Referendum w sprawie zmiany Konstytucji rozpisuje Król na wniosek Rady Najwyższej ZSKHiW lub Przewodniczącego Rady Komisarzy Narodowych. Uświadomiłem sobie, że należy wprowadzić przepisy dotyczące zmian w treści Konstytucji. Zaproponowałem dwa rozwiązania: na mocy decyzji Rady Najwyższej lub w drodze referendum. Myślę także, że w czasie obrad na plenum Partii zaproponuję możliwość wprowadzenia innych praw na mocy decyzji całego Ludu Szlacheckiego.
|
|
|
|
|
|
prof. dr net. dr h. c. mgr generalissimusAmetyst z rodu FaradobusówBardzo Spaniały Król Hirschbergii i Weerlandu oraz Sekretarz Generalny Wielkiego Sternika, Organizator Zjazdu Partii i Wykonawca Jego Wskazań, Senior – Protektor Stepów Wewnętrznych i Żuław Rzeżuszych, Protektor Budzimiryzmu, Promotor Cywilizacji Aktywności, Głosiciel Nowej Kolektywizacji, Uosobienie Pracowitości
|
|
|
|
Ametyst
|
 |
« Odpowiedz #36 : Stycznia 15, 2015, 07:56:06 » |
|
Towarzysze,
przypominam o pracach komisji. Czy mogę już ogłosić rozpoczęcie głosowania?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ametyst
|
 |
« Odpowiedz #37 : Stycznia 17, 2015, 03:32:22 » |
|
W takim razie zarządzam głosowanie. Proszę o deklaracje w sprawie poparcia proponowanej wersji artykułów 5-53. Otwieram głosowanie.
Jestem za.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ciecierad Ciecieląg
Czcigodny Gubernator Wszechzachodu
Wielki Elektronik
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 0
Numer gg: 48274042
|
 |
« Odpowiedz #38 : Stycznia 18, 2015, 04:53:23 » |
|
No cóż... należy przejść do całościowego omówienia projektu i jeszcze bardziej wiążących rozmów o nim, więc grzechem byłoby głosować przeciw.
Jestem za.
|
|
|
|
|
|
Zarządca Guberni Zachodniej, Główny Znachor Sił Zbrojnych ZSKHiW, Dyrektor IBW, Najgenialniejszy Teoretyk Monarchosocjalizmu Stepowego, Geniusz Troski o Człowieka (-) gen-mjr dr Ciecierad Ciecieląg graf von Grabben 
|
|
|
|
Ametyst
|
 |
« Odpowiedz #39 : Stycznia 23, 2015, 06:34:24 » |
|
Towarzysze,
ostatnie zapisy zostały przyjęte z woli całego Ludu Szlacheckiego. Jutro przedstawię projekt Konstytucji Partii i to na Zjeździe odbędzie się podsumowanie naszej wielomiesięcznej pracy na chwałę monarchosocjalizmu.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|