Ignacy Hrabia Zawisza
Pułkownik wojsk desantu powietrznego
Mieszkaniec
Posłuch 0
Semper Fidelis
|
 |
« : Sierpnia 05, 2014, 10:11:50 » |
|
1. Pułk Powietrznodesantowy1. Pułk Powietrznodesantowy pod komendą Ignacego Hrabiego Zawiszy z siedzibą w leśnym lotnisku w Weerlandzie. W jego skład na chwilę obecną wchodzą 1. Batalion Powietrznodesantowy, 2. Batalion Powietrznodesantowy i 1. Dywizjon Myśliwsko-bombowy. 1. Batalion Powietrznodesantowy (350 osób) : 1. Dywizjon Strzelców (125 osób) 2. Dywizjon Strzelców (125 osób) 1. Dywizjon Saperów (100 osób) 2. Batalion Powietrznodesantowy (350 osób) : 3. Dywizjon Strzelców (125 osób) 4. Dywizjon Strzelców (125 osób) 2. Dywizjon Saperów (100 osób) 1. Dywizjon Myśliwsko-bombowy (300 osób) : 1. Eskadra Myśliwców (5 samolotów; 5 pilotów i 20 ludzi obsługi) 2. Eskadra Myśliwców (5 samolotów; 5 pilotów i 20 ludzi obsługi) 3. Eskadra Myśliwców (5 samolotów; 5 pilotów i 20 ludzi obsługi) 4. Eskadra Myśliwców (5 samolotów; 5 pilotów i 20 ludzi obsługi) 5. Eskadra Myśliwców (5 samolotów; 5 pilotów i 20 ludzi obsługi) 6. Eskadra Myśliwców (5 samolotów; 5 pilotów i 20 ludzi obsługi) 1. Eskadra Bombowców (5 samolotów; 5 pilotów i 20 ludzi obsługi) 2. Eskadra Bombowców (5 samolotów; 5 pilotów i 20 ludzi obsługi) 1. Eskadra Transportowców (5 samolotów; 5 pilotów i 20 ludzi obsługi) 2. Eskadra Transportowców (5 samolotów; 5 pilotów i 20 ludzi obsługi) 
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Sierpnia 26, 2014, 01:59:37 wysłane przez Ametyst »
|
|
"Ja w żadnym razie broni nie złożę, munduru nie zdejmę..." mjr. Dobrzański "Hubal" "Jest jedna tylko rzecz w życiu ludzi, narodów i państw, która jest bezcenna. Tą rzeczą jest honor." J. Beck "Nie daj się zwyciężyć złu, ale zło dobrem zwyciężaj" (Rz 12)
|
|
|
|
Tobiasz von Richtoffen-Deithven
|
 |
« Odpowiedz #1 : Sierpnia 06, 2014, 12:14:32 » |
|
Witam kolegę spadochroniarza!
Czy chciałbyś przeprowadzić wraz z moim 6. Pułkiem manewry?
|
|
|
|
|
|
Budowniczy Dzisiejszej Jakości Żuław Rzeżuszych Jarl Soligt Sołtys Roterhirschbergu
|
|
|
Laszk Młynariew
Wicekról Weerlandu
Moderator Globalny
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 9
|
 |
« Odpowiedz #2 : Sierpnia 06, 2014, 07:17:58 » |
|
Bardzo dobrze, aczkolwiek warto by jeszcze podać specyfikację tychże samolotów.
|
|
|
|
|
|
Aktualnie żywy Regent ZSKHiW Ataman Królewskich Sił Lądowych, Weerlandbasza, Pan na Kaer Moher, Młynariewicach i Gnojniku (-) marsz. Laszk diuk Młynariew h. Sauron  
|
|
|
Ignacy Hrabia Zawisza
Mieszkaniec
Posłuch 0
Semper Fidelis
|
 |
« Odpowiedz #3 : Sierpnia 06, 2014, 07:19:34 » |
|
Wszystko za moment się pojawi
|
|
|
|
|
|
"Ja w żadnym razie broni nie złożę, munduru nie zdejmę..." mjr. Dobrzański "Hubal" "Jest jedna tylko rzecz w życiu ludzi, narodów i państw, która jest bezcenna. Tą rzeczą jest honor." J. Beck "Nie daj się zwyciężyć złu, ale zło dobrem zwyciężaj" (Rz 12)
|
|
|
Ignacy Hrabia Zawisza
Mieszkaniec
Posłuch 0
Semper Fidelis
|
 |
« Odpowiedz #4 : Sierpnia 06, 2014, 07:23:05 » |
|
Prezentacja uzbrojenia jednostek powietrznodesantowych i ich mundury: Pistolet Vis  Pistolet maszynowy STEN Mk V  Karabin powtarzalny Mauser 98k w wersji zwyczajnej i snajperskiej   Mundur polowy...  ...i galowy 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ignacy Hrabia Zawisza
Mieszkaniec
Posłuch 0
Semper Fidelis
|
 |
« Odpowiedz #5 : Sierpnia 06, 2014, 07:28:20 » |
|
Samoloty mojego pułku Zasadniczo mamy po jednym modelu Myśliwiec Spitfire mk. IX  Bombowiec Lancaster mk. V  Transportowiec Dakota mk. III "Skytrain"  Wszystkie w maskowaniu jakiegoś tam państewka z dalekich stron... Przemalujemy
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Laszk Młynariew
Wicekról Weerlandu
Moderator Globalny
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 9
|
 |
« Odpowiedz #6 : Sierpnia 06, 2014, 10:42:54 » |
|
No i doskonale. Tylko, że ktoś musi za to zapłacić. Chyba Gubernia Weerlandzka wspomoże finansowo ubogą armię.
|
|
|
|
|
|
Aktualnie żywy Regent ZSKHiW Ataman Królewskich Sił Lądowych, Weerlandbasza, Pan na Kaer Moher, Młynariewicach i Gnojniku (-) marsz. Laszk diuk Młynariew h. Sauron  
|
|
|
Ignacy Hrabia Zawisza
Mieszkaniec
Posłuch 0
Semper Fidelis
|
 |
« Odpowiedz #7 : Sierpnia 07, 2014, 11:01:14 » |
|
Będę wdzięczny jako dowódca pułku. Nie jest to zła inwestycja. Proszę też o pozwolenie na stacjonowanie jednostki w bazie leśnej w okolicy mojego dworu
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tobiasz von Richtoffen-Deithven
|
 |
« Odpowiedz #8 : Sierpnia 07, 2014, 11:28:42 » |
|
Ja bym nie widział problemu, z tym że musiałby pan wnieść wniosek o wycenę budowy lotniska, hangarów i koszar. To kosztuje.
|
|
|
|
|
|
Budowniczy Dzisiejszej Jakości Żuław Rzeżuszych Jarl Soligt Sołtys Roterhirschbergu
|
|
|
|
Ametyst
|
 |
« Odpowiedz #9 : Sierpnia 20, 2014, 09:40:03 » |
|
Ten pułk to jakiś totalny spontan czy jednak było to jakoś legalizowane?
|
|
|
|
|
|
prof. dr net. dr h. c. mgr generalissimusAmetyst z rodu FaradobusówBardzo Spaniały Król Hirschbergii i Weerlandu oraz Sekretarz Generalny Wielkiego Sternika, Organizator Zjazdu Partii i Wykonawca Jego Wskazań, Senior – Protektor Stepów Wewnętrznych i Żuław Rzeżuszych, Protektor Budzimiryzmu, Promotor Cywilizacji Aktywności, Głosiciel Nowej Kolektywizacji, Uosobienie Pracowitości
|
|
|
Laszk Młynariew
Wicekról Weerlandu
Moderator Globalny
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 9
|
 |
« Odpowiedz #10 : Sierpnia 20, 2014, 10:54:57 » |
|
Oczywiście, że było! Wydałem zgodę, więc jest legalne! Nawet wydałem rozkaz w stosownym miejscu.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ametyst
|
 |
« Odpowiedz #11 : Sierpnia 20, 2014, 02:01:42 » |
|
Znaczy się mam wpisać do rejestru?
|
|
|
|
|
|
prof. dr net. dr h. c. mgr generalissimusAmetyst z rodu FaradobusówBardzo Spaniały Król Hirschbergii i Weerlandu oraz Sekretarz Generalny Wielkiego Sternika, Organizator Zjazdu Partii i Wykonawca Jego Wskazań, Senior – Protektor Stepów Wewnętrznych i Żuław Rzeżuszych, Protektor Budzimiryzmu, Promotor Cywilizacji Aktywności, Głosiciel Nowej Kolektywizacji, Uosobienie Pracowitości
|
|
|
|
Ametyst
|
 |
« Odpowiedz #12 : Sierpnia 21, 2014, 07:06:40 » |
|
Pułk został już gdzieś ulokowany, czy też trzeba nad tym pomyśleć? Można by zaadaptować jakiś stary KGR.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ametyst
|
 |
« Odpowiedz #13 : Września 11, 2014, 03:50:54 » |
|
Towarzyszu Dowódco, mogę prosić o informacje co do ilości sztuk każdego z samolotów?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ignacy Hrabia Zawisza
Mieszkaniec
Posłuch 0
Semper Fidelis
|
 |
« Odpowiedz #14 : Września 11, 2014, 05:33:01 » |
|
Cóż... Na początku po pięć maszyn w każdej jednostce, wiem, że transportowców będzie mało ale jakoś zacząć trzeba.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|