Zjednoczone Socjalistyczne Królestwo Hirschbergii i Weerlandu
Stycznia 25, 2026, 06:10:17 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności:

Strona główna   Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj się Rejestracja  
Strony: [1] 2 3   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Co dalej z ZSKHiW?  (Przeczytany 1577 razy)
Laszk Młynariew
Wicekról Weerlandu
Moderator Globalny
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 9

Zobacz profil Email
« : Lipca 14, 2014, 05:33:29 »

Nie ma co dalej udawać: z ZSKHiW nie jest najlepiej. Statystyki mówią same za siebie: w dwa tygodnie napisaliśmy ledwo 250 postów i założyliśmy ledwo 5 nowych wątków. Najnowszy z obecnych obywateli dołączył do nas rok temu. Ostatni rekord aktywności odnotowaliśmy w lutym... lutym 2013 roku. Ponad przysłowiową powierzchnią trzymają nas obecnie jedynie zapychacze w rodzaju wyborów do parlamentu (których wyniki z góry są znane). Ewidentnie brakuje nam świeżych inicjatyw, pomysłów, a mówiąc wprost świeżych obywateli. Czy ktoś ma pomysł jak tchnąć nowego ducha w ZSKHiW, zdobyć nowych obywateli i przywrócić wysoki poziom aktywności?

Aktualnie żywy
Regent ZSKHiW
Ataman Królewskich Sił Lądowych, Weerlandbasza,
Pan na Kaer Moher, Młynariewicach i Gnojniku
(-) marsz. Laszk diuk Młynariew h. Sauron

Ametyst
Rex Ambulans Serenissimus
Primus inter pares
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 16

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #1 : Lipca 14, 2014, 06:17:16 »

Temat wart rozważenia. Sądziliśmy, że nowe wydarzenie fabularne pomoże nam przezwyciężyć kryzys, niestety tak się nie stało. Być może wynikało to ze zbyt małego zaangażowania wszystkich obywateli. Być może wojna prowadzona była w sposób zbyt "odgórny", a mówiąc wprost sztucznie.

Niewątpliwie brakuje nam nowych obywateli. Idealnym mieszkańcem wydawał się być Strzegłob, niestety nie znalazł on dla nas czasu na dłuższą metę. Na pewno warto jednak postarać się o kolejnych aktywistów, którzy zajmą miejsce tych nieaktywnych. Po raz kolejny wspomnę, że szansy upatruje w rozwiązaniu Królestwa Aryunu, które powinniśmy przyjąć do grona naszej wspólnoty na zasadach bynajmniej luźniejszych niż te zaproponowane Aralii, zwłaszcza że w grę wchodzi kilka dusz.

Polityka zagraniczna była zawsze dobrym pretekstem do działań i dyskusji. I nie mówię tu o akcjach jednostronnych. Nowy rząd powinien zaktywizować działania dyplomatyczne, zwłaszcza że nie najgorzej wygląda sytuacja w restytuowanych Austro-Węgrzech. Za konieczną powinniśmy uznać odnowę realacji m.in. z Agurią, Wspólnotą Korony Ebruzów i Trizondalem. Nie możemy oczywiście lekceważyć nowych graczy, których obecność jest dziś właściwie niezauważalna.

prof. dr net. dr h. c. mgr generalissimus
Ametyst z rodu Faradobusów

Bardzo Spaniały Król Hirschbergii i Weerlandu oraz Sekretarz Generalny Wielkiego Sternika,
Organizator Zjazdu Partii i Wykonawca Jego Wskazań, Senior – Protektor Stepów Wewnętrznych i Żuław Rzeżuszych,
Protektor Budzimiryzmu, Promotor Cywilizacji Aktywności, Głosiciel Nowej Kolektywizacji, Uosobienie Pracowitości

Mistrz Budzimir VII
Arcypatriarcha
Primus inter pares
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 8

« Odpowiedz #2 : Lipca 14, 2014, 06:24:49 »

Być może wojna prowadzona była w sposób zbyt "odgórny", a mówiąc wprost sztucznie.
Nieprawda, odgórny to był konflikt z Joksymilem, gdzie każdy post był ustalony i na swoim miejscu. Tym razem daliśmy wszystkim możliwość robienia co im się podoba i jak widać wyszło to znacznie gorzej.

Uważam też przeprowadzanie kolejnych wyborów za absolutnie zbędne i szkodzące nam, bowiem w czasie kryzysu powinniśmy jak najszybciej reaktywować państwowe instytucje. Tymczasem my się rozdrabniamy na coś właściwie bezsensownego. I to nie tylko moja opinia zważywszy na fakt bojkotu ze strony wszelkich potencjalnych kandydatów.

Arcypatriarcha Wszechbudzimiryzmu
Władca Wielkiego Budzimiratu Apfelinsnel
Prawdziwy Weerlandczyk, a nie jakieś nieokreślone coś!
(-) Mistrz Budzimir VII Bartosz Derikor

Tobiasz von Richtoffen-Deithven
Człowiek Pracy

Posłuch 2

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #3 : Lipca 14, 2014, 07:38:20 »

A moim zdaniem pleciecie z gówna linę (lub kręcicie z niego bat, różne wersje Język). Nic się nie dzieje, zwykły spadek aktywności. Ja np. mam masę pomysłów, a po prostu jest lato i nic mi się nie chce, nie tylko w mikronacjach. Jak by się dało to bym całymi dniami mógł spać.
« Ostatnia zmiana: Lipca 14, 2014, 08:09:36 wysłane przez Tobiasz von Richtoffen-Deithven » Zapisane

Budowniczy Dzisiejszej Jakości Żuław Rzeżuszych
Jarl Soligt
Sołtys Roterhirschbergu
Laszk Młynariew
Wicekról Weerlandu
Moderator Globalny
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 9

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #4 : Lipca 14, 2014, 08:46:39 »

Tobiaszu, tu chodzi nie tylko o liczbę postów, ale przede wszystkim o obywateli. Wiesz, że jesteś obecnie najnowszym członkiem naszej mikronacji? Niestety, ale ZSKHiW zmieniło się w małą grupkę znajomków. Wszyscy się znają. Nie ma prawdziwych konfliktów ani emocji. Oczywiście każdy z nas może opisać dzisiaj budowę kilku nowych obiektów/ wynalezienie kilku wynalazków/ konflikt na tle kulturowym czy religijnym, ale nic nam to nie da poza podniesieniem statystyk. Potrzebujemy kogoś ze świeżymi pomysłami. 

Aktualnie żywy
Regent ZSKHiW

Człowiek Pracy

Posłuch 2

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #5 : Lipca 14, 2014, 08:48:39 »

Nie ma prawdziwych konfliktów ani emocji.

Tu się nie zgodzę. Połowa osób kłóci się ciągle z Mondem, a ja np. nie przepadam za Helmuttem. Prowadzi to czasem do śmiesznych sytuacji.

O świeże pomysły nie tak trudno, mam przeczucie że nawet nie zauważyłeś opisu Aramila Richtoffena w Uniwersytecie.

Jarl Soligt
Sołtys Roterhirschbergu
Człowiek Pracy

Posłuch 2

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #6 : Lipca 14, 2014, 08:57:55 »

Jeszcze co do tych świeżych pomysłów. To ja np. ciągle czekam na dalszy ciąg historii Dziabaduchów i ogólny opis historii ZSKHiW (bez szczegółów, nie wiem prawie nic a kilkustronicowe wypracowania mi nie pomogą, bez obrazy Budzmirze) pomimo że mieszkam tu już rok i... kurde, równy rok (trzeba to opić) to ciągle mało wiem o tym państwie. Trzeba zrobić porządny system gospodarczy, w KD największą frajdą było kupowanie akcji i zarządzanie nimi, wbrew pozorom to emocjonujące i ciekawe. Już pomijając inne rzeczy, to jak by nie patrzeć ciągle mamy tylko forum i lichą stronę główną na którą nikt nie wchodzi.

Jarl Soligt
Sołtys Roterhirschbergu
Mistrz Budzimir VII
Arcypatriarcha
Primus inter pares
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 8

« Odpowiedz #7 : Lipca 14, 2014, 09:36:16 »

No niestety, ale nie ma wśród nas nikogo, kto mógłby coś takiego stworzyć. Nikt z nas nie zna się na informatyce.

Arcypatriarcha Wszechbudzimiryzmu
Władca Wielkiego Budzimiratu Apfelinsnel
Prawdziwy Weerlandczyk, a nie jakieś nieokreślone coś!
(-) Mistrz Budzimir VII Bartosz Derikor

Laszk Młynariew
Wicekról Weerlandu
Moderator Globalny
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 9

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #8 : Lipca 14, 2014, 10:17:44 »

Tu się nie zgodzę. Połowa osób kłóci się ciągle z Mondem, a ja np. nie przepadam za Helmuttem. Prowadzi to czasem do śmiesznych sytuacji.

Kłóci się czy kłóciła? Rozmawiamy o aktualnej sytuacji, nie tej sprzed ponad miesiąca. Erick Monde jest nieaktywny, nie wiadomo do końca czy wróci do ZSKHiW. W tym między innymi tkwi nasz problem.

O świeże pomysły nie tak trudno, mam przeczucie że nawet nie zauważyłeś opisu Aramila Richtoffena w Uniwersytecie.

Zauważyłem, to bardzo szczytna inicjatywa, tyle że artykuły naukowe niespecjalnie pobudzają do działania (chyba że miałyby jakąś skandaliczną treść). Mi chodziło o świeże podejście do ogółu naszej mikronacji, jej klimatu, o nowe pomysły na działanie v-społeczeństwa. Do tego przydałby się nowy obywatel, który nie znałby się na ZSKHiW i siłą rzeczy musiałby trochę eksperymentować. 

Aktualnie żywy
Regent ZSKHiW

Człowiek Pracy

Posłuch 2

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #9 : Lipca 14, 2014, 10:36:19 »

Znam dwóch takich (co ukradli księżyc hehe), emigrantów z Aryunu, co z miłą chęcią by wpadli, rzecz w tym że dopiero w Sierpniu czy po wakacjach (jeden ew. wcześniej). Jestem w stanie też sprowadzić Rhaegara, może to nie nowy obywatel, ale jakiś jest. Jest jeszcze Siergiej, prawie sam siedzie w Siedmiogrodzie ze mną, ten pomysł nie wypalił, można by Siedmiogród podłączyć do ZSKHiW, to by było już coś.

Jarl Soligt
Sołtys Roterhirschbergu
Katha Joanna de Vill
Przodownik
**

Posłuch 1

« Odpowiedz #10 : Lipca 14, 2014, 11:38:45 »

Jeżeli chcemy kogoś ściągnąć z zewnątrz, musimy wyglądać atrakcyjniej. Czyli zmiany informatyczne. A jeśli nie mamy zaprzyjaźnionego dobrego informatyka, może trzeba się zastanowić nad zapłaceniem komuś? Tylko nie wiem, czy warto, czy jest sens pakować pieniądze w mikronacje?
Człowiek Pracy

Posłuch 2

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #11 : Lipca 15, 2014, 12:56:13 »

Katha dobrze mówi. Mieliśmy w Aryunie informatyka który opłacał nam serwery za swoje (!). Większość mikronacji pakuje pieniądze w istnienie, a przynajmniej każda z tych większych.

Jarl Soligt
Sołtys Roterhirschbergu
Ametyst
Rex Ambulans Serenissimus
Primus inter pares
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 16

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #12 : Lipca 15, 2014, 11:20:21 »

Temat powraca. Nie ma sensu rozpaczać, że nie ma wśród nas informatyka. Połączenie osoby o takich uzdolnieniach z aktywnym obywatelem jest w tej sytuacji niemożliwe. Zamiast grać Zosię Samosię i nadal próbować własnych sił należy faktycznie poprosić o pomoc kogoś spoza ZSKHiW.

prof. dr net. dr h. c. mgr generalissimus
Ametyst z rodu Faradobusów

Bardzo Spaniały Król Hirschbergii i Weerlandu oraz Sekretarz Generalny Wielkiego Sternika,
Organizator Zjazdu Partii i Wykonawca Jego Wskazań, Senior – Protektor Stepów Wewnętrznych i Żuław Rzeżuszych,
Protektor Budzimiryzmu, Promotor Cywilizacji Aktywności, Głosiciel Nowej Kolektywizacji, Uosobienie Pracowitości

Siergiej Makłow vel Sterlicht
Baron
Aktywista

Posłuch 2

skype - laczekbeybey

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #13 : Lipca 15, 2014, 01:13:43 »

można by Siedmiogród podłączyć do ZSKHiW, to by było już coś.

W jeden księżyc połączyliśmy RLS z Bialenią i nic jakoś to nam nie dało. Wolę nawet, aby forum świeciło pustkami niźli tkwiło w jakiejś innej mikronacji. Zresztą od początku nie byłem i nie będę zwolennikiem jakiejkolwiek unii, nawet na naszą korzyść.

(-)Przewodniczący Rady Państwa Republiki Ludowej Siedmiogrodu,
Kultysta kurduplysta,
Pan na Vyincourdzie, Siedmiogrodzianin,
Generał w stanie spoczynku,
baron Siergiej Makłow
Człowiek Pracy

Posłuch 2

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #14 : Lipca 15, 2014, 01:41:54 »

nie będę zwolennikiem jakiejkolwiek unii, nawet na naszą korzyść.

Działasz na szkodę państwa.

Jarl Soligt
Sołtys Roterhirschbergu
Strony: [1] 2 3   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.13 | SMF © 2006-2011, Simple Machines LLC Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!
Strona wygenerowana w 0.026 sekund z 17 zapytaniami.
Templates: 2: index (default), Display (default).
Sub templates: 4: init, main_above, main, main_below.
Language files: 2: index.polish-utf8 (default), Modifications.polish-utf8 (default).
Files included: 8 - 364KB. (show)
Queries used: 17.

[show queries]