KJMichalski
Jeno Bialeński hrabia i tutejszy doradca wojskowy
Mieszkaniec
Posłuch 0
|
 |
« : Czerwca 24, 2014, 09:10:52 » |
|
  Przez samoloty Ametysta Laszkberg został prawie doszczętnie zniszczony. Obywatele rozpoczęli już pierwsze prace nad odbudową stolicy gdy powrócili z frontu. Dzielnica mieszkalna dla władz i Wielkiego i Prześwietnego Króla Laszka X Młynariewa i Budzimira, a także reszty pomocników ma zostać wybudowana zgodnie z zasadami biedyzmu dla osób wysoko położonych (każdy kto ogarnia biedyzm - zrozumie), a reszta za wielkim murem, ma zostać wybudowana zgodnie z czystym biedyzmem, ale w takiej odległości by Wielki Król nie musiał patrzeć na budynki mieszkalne obywateli. Tak więc budynki mieszkalne dla chłopów mają zostać wybudowane w sztucznej depresji, do tego mają być niskie i długie. A na ich dachach ma być zieleń - nie dla użytkowników, ale dla tych którzy będą podziwiać krajobraz z dachu Pałacu Laszka i Budzimira. Z kolei w tym właśnie pałacu ma być również urząd Policji Politycznej i CIA. Tak więc - wszyscy Weerlandzczycy budują swoją stolicę! Zdjęcia wykonane podłej jakości hirsberskim aparatem - dlaczego nie naszym? Bo nam zakłady zbomardowali! 
|
|
|
|
|
|
(-) KJM
|
|
|
|
Ametyst
|
 |
« Odpowiedz #1 : Czerwca 24, 2014, 10:06:07 » |
|
Chyba musiałem być naprawdę pijany... Mógłbyś pan przybliżyć szczegóły?
|
|
|
|
|
|
prof. dr net. dr h. c. mgr generalissimusAmetyst z rodu FaradobusówBardzo Spaniały Król Hirschbergii i Weerlandu oraz Sekretarz Generalny Wielkiego Sternika, Organizator Zjazdu Partii i Wykonawca Jego Wskazań, Senior – Protektor Stepów Wewnętrznych i Żuław Rzeżuszych, Protektor Budzimiryzmu, Promotor Cywilizacji Aktywności, Głosiciel Nowej Kolektywizacji, Uosobienie Pracowitości
|
|
|
|
|
KJMichalski
Mieszkaniec
Posłuch 0
|
 |
« Odpowiedz #3 : Czerwca 24, 2014, 10:16:21 » |
|
Co, jak, gdzie? Mimo dość luźnego podejścia wyznajemy tutaj zasadę, że jeśli ktoś coś robi, to we własnej wypowiedzi i nie można mu przypisywać czegokolwiek (już nie wypominajcie kurduplowe utarczki). Jeśli ktoś mógł zbombardować Laszkberg.... To był to KJMichalski!  Tak, to wielki spiseg, ja zbombardowałem Laszkberg bez bomb i tylko aby go odbudować. 
|
|
|
|
|
|
(-) KJM
|
|
|
|
|
|
Ametyst
|
 |
« Odpowiedz #5 : Czerwca 24, 2014, 10:21:07 » |
|
Ale Laszkberg jest chyba dosyć ciężki do zbombardowania... Góry, jeziora etc.
|
|
|
|
|
|
prof. dr net. dr h. c. mgr generalissimusAmetyst z rodu FaradobusówBardzo Spaniały Król Hirschbergii i Weerlandu oraz Sekretarz Generalny Wielkiego Sternika, Organizator Zjazdu Partii i Wykonawca Jego Wskazań, Senior – Protektor Stepów Wewnętrznych i Żuław Rzeżuszych, Protektor Budzimiryzmu, Promotor Cywilizacji Aktywności, Głosiciel Nowej Kolektywizacji, Uosobienie Pracowitości
|
|
|
|
Tobiasz von Richtoffen-Deithven
|
 |
« Odpowiedz #6 : Czerwca 24, 2014, 10:29:37 » |
|
Bialenia zaatakowała Królestwo Weerlandu!
|
|
|
|
|
|
Budowniczy Dzisiejszej Jakości Żuław Rzeżuszych Jarl Soligt Sołtys Roterhirschbergu
|
|
|
|
|
Laszk Młynariew
Wicekról Weerlandu
Moderator Globalny
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 9
|
 |
« Odpowiedz #8 : Czerwca 24, 2014, 10:45:44 » |
|
Nieee! Dzieło mojego życia zniszczone!!! Zapłacicie mi za to!
|
|
|
|
|
|
Aktualnie żywy Regent ZSKHiW Ataman Królewskich Sił Lądowych, Weerlandbasza, Pan na Kaer Moher, Młynariewicach i Gnojniku (-) marsz. Laszk diuk Młynariew h. Sauron  
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #9 : Czerwca 24, 2014, 10:47:18 » |
|
Wypowiedzmy wojnę Bialenii! Przy okazji byłbym wdzięczny za ścięcie tamtejszej Policji Krajowej.
|
|
|
|
|
|
Budowniczy Dzisiejszej Jakości Żuław Rzeżuszych Jarl Soligt Sołtys Roterhirschbergu
|
|
|
KJMichalski
Mieszkaniec
Posłuch 0
|
 |
« Odpowiedz #10 : Czerwca 25, 2014, 06:20:13 » |
|
Czyli to nie ja... bo ja nie jestem w liczbie mnogiej, do tego jak już chcesz Laszk, dam ci zniżkę na samochód.
|
|
|
|
|
|
(-) KJM
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #11 : Czerwca 25, 2014, 10:39:23 » |
|
Czyli to nie ja... bo ja nie jestem w liczbie mnogiej, do tego jak już chcesz Laszk, dam ci zniżkę na samochód.
Laszku, ja bym to porządnie przemyślał... zniżkę na samochód nie dostaje się codziennie.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Laszk Młynariew
Wicekról Weerlandu
Moderator Globalny
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 9
|
 |
« Odpowiedz #12 : Czerwca 25, 2014, 11:51:51 » |
|
Aj weź mi pan nie zawracaj głowy. Trzeba wieś odbudować. Laszkberg musi zostać wiernie odtworzony według wykonanego dawno temu planu:  Każdy kamień, każdy śmietnik i każdy śpiący żul musi trafić w odpowiednie miejsce. Mam bowiem sentyment do tego miejsca. Trudno mi uwierzyć, że kałuży w której babrałem się w dzieciństwie już nie ma... Ona też zostanie odtworzona.
|
|
|
|
|
|
Aktualnie żywy Regent ZSKHiW Ataman Królewskich Sił Lądowych, Weerlandbasza, Pan na Kaer Moher, Młynariewicach i Gnojniku (-) marsz. Laszk diuk Młynariew h. Sauron  
|
|
|
KJMichalski
Mieszkaniec
Posłuch 0
|
 |
« Odpowiedz #13 : Czerwca 25, 2014, 01:20:48 » |
|
Aj weź mi pan nie zawracaj głowy. Trzeba wieś odbudować. Laszkberg musi zostać wiernie odtworzony według wykonanego dawno temu planu:  Każdy kamień, każdy śmietnik i każdy śpiący żul musi trafić w odpowiednie miejsce. Mam bowiem sentyment do tego miejsca. Trudno mi uwierzyć, że kałuży w której babrałem się w dzieciństwie już nie ma... Ona też zostanie odtworzona. Ze śpiącym żulem będzie problem Laszk, bo on został, że tak bym powiedział... zagruzowany.
|
|
|
|
|
|
(-) KJM
|
|
|
|
Ametyst
|
 |
« Odpowiedz #14 : Czerwca 25, 2014, 10:24:38 » |
|
O, mam dowód na chłopskie pochodzenie władz samozwańczego KW.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|