|
Arkadiusz II Filip
|
 |
« : Kwietnia 12, 2014, 05:21:17 » |
|
Hirschberski Instytut KartograficznyHirschberg-Joksopolis (Betonstadt) ul. Radonowa 9 m. 20. Siedziba Instytutu mieści się w tym oto uroczym i zabytkowym budynku, w Pustakach Hirshberskich:  Oczywiście HIK nie zajmuje całego kompleksu budynków, a jedynie godne mieszkanie. Widzicie jacy jesteśmy roztropni? Ale do rzeczy: zadaniem placówki jest tworzenie wszelkiego rodzaju map i planów na potrzeby państwowe i prywatne. Koszt każdego zamówienia ustalany jest indywidualnie, a instytucje gubernialne (gminy etc.) w większości są zwolnione z opłat. Wnioski o stworzenie mapy można składać w tym wątku. Obecnie dyrektorem Instytutu jest mgr Johannes Trouzheuber. Poniżej załączam stworzoną właśnie mapkę Ismirali, 1000 loli się należy:
|
(-) Arkadiusz II Filip von Wettyn od Rzepichy z Faradobusów Król Hirschbergii i Weerlandu, Półksiążę Aralii, Lord Aleksandrowski, Naczelny Zwierzchnik Sił Zbrojnych, Dobrodziej Wszystkich Aralskich Dzieci, Pan na Arkopolis, Palikotau, Ulaanbaatar, Złotopolicach, Kastlu itp. itd.
|
|
|
Laszk Młynariew
Wicekról Weerlandu
Moderator Globalny
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 9
|
 |
« Odpowiedz #1 : Kwietnia 12, 2014, 06:07:19 » |
|
Taka mała uwaga: pola uprawne powinny mieć chyba bardziej regularne kształty. Ale tak poza tym wszystko bardzo ładnie.
|
|
|
|
|
|
Aktualnie żywy Regent ZSKHiW Ataman Królewskich Sił Lądowych, Weerlandbasza, Pan na Kaer Moher, Młynariewicach i Gnojniku (-) marsz. Laszk diuk Młynariew h. Sauron  
|
|
|
|
Arkadiusz II Filip
|
 |
« Odpowiedz #2 : Kwietnia 13, 2014, 04:36:19 » |
|
Niby prawda, ale to już pytanie do rolników w Kaltvodce. Obecnie pracujemy nad mapą Majątku Palikotau, a już wkrótce powstanie plan Arkopolis Właściwego.
|
|
|
|
|
|
(-) Arkadiusz II Filip von Wettyn od Rzepichy z Faradobusów Król Hirschbergii i Weerlandu, Półksiążę Aralii, Lord Aleksandrowski, Naczelny Zwierzchnik Sił Zbrojnych, Dobrodziej Wszystkich Aralskich Dzieci, Pan na Arkopolis, Palikotau, Ulaanbaatar, Złotopolicach, Kastlu itp. itd.
|
|
|
|
Ametyst
|
 |
« Odpowiedz #3 : Czerwca 23, 2014, 04:55:20 » |
|
hirschberski Instytut Kartograficzny wydał właśnie znowelizowaną wersję mapy Centralnego Okręgu Stołecznego. Zaznaczono na nim m.in. port, ważniejsze miejscowości, złoża i kopalnie cukru. Wszystko to jest zasługą szanownego króla doktora Ametysta (Faradobusa), pod którego światłym przewodnictwem Hirschberska nauka i technika rozwija się jak nigdy wcześniej.
|
|
|
|
|
prof. dr net. dr h. c. mgr generalissimusAmetyst z rodu FaradobusówBardzo Spaniały Król Hirschbergii i Weerlandu oraz Sekretarz Generalny Wielkiego Sternika, Organizator Zjazdu Partii i Wykonawca Jego Wskazań, Senior – Protektor Stepów Wewnętrznych i Żuław Rzeżuszych, Protektor Budzimiryzmu, Promotor Cywilizacji Aktywności, Głosiciel Nowej Kolektywizacji, Uosobienie Pracowitości
|
|
|
Laszk Młynariew
Wicekról Weerlandu
Moderator Globalny
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 9
|
 |
« Odpowiedz #4 : Czerwca 23, 2014, 08:35:57 » |
|
W tytule mapy jest literówka: "mapa okęgu". Ponadto nie ma tak soczystych barw jak na mapie Hutniczej Porębie.
|
|
|
|
|
|
Aktualnie żywy Regent ZSKHiW Ataman Królewskich Sił Lądowych, Weerlandbasza, Pan na Kaer Moher, Młynariewicach i Gnojniku (-) marsz. Laszk diuk Młynariew h. Sauron  
|
|
|
|
Ametyst
|
 |
« Odpowiedz #5 : Czerwca 23, 2014, 09:19:02 » |
|
Stworzenie mapy COS było o tyle trudnym zadaniem, że Okręg zajmuje znaczną część terytorium KGH.
|
|
|
|
|
|
prof. dr net. dr h. c. mgr generalissimusAmetyst z rodu FaradobusówBardzo Spaniały Król Hirschbergii i Weerlandu oraz Sekretarz Generalny Wielkiego Sternika, Organizator Zjazdu Partii i Wykonawca Jego Wskazań, Senior – Protektor Stepów Wewnętrznych i Żuław Rzeżuszych, Protektor Budzimiryzmu, Promotor Cywilizacji Aktywności, Głosiciel Nowej Kolektywizacji, Uosobienie Pracowitości
|
|
|
|
Ametyst
|
 |
« Odpowiedz #6 : Lipca 13, 2014, 11:06:29 » |
|
Stworzyłem drugą wersję mapy COS. Poprawiłem literówkę i uzupełniłem całość o kilka tras kolejowych.
|
|
|
|
|
Tobiasz von Richtoffen-Deithven
|
 |
« Odpowiedz #7 : Lipca 13, 2014, 11:31:31 » |
|
|
|
|
|
|
|
Budowniczy Dzisiejszej Jakości Żuław Rzeżuszych Jarl Soligt Sołtys Roterhirschbergu
|
|
|
|
Ametyst
|
 |
« Odpowiedz #8 : Lipca 13, 2014, 11:51:08 » |
|
Doktorat byś z tego napisał, a nie się chwalił byle gdzie.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ametyst
|
 |
« Odpowiedz #9 : Września 20, 2014, 01:54:27 » |
|
Załoga Instytutu przystępuje do wiekopomnego zadania stworzenia jednolitej, dokładnej i wiarygodnej oraz poprawnej politycznie mapy Królewskiej Guberni Hirschbergii. Opierać będziemy się na mapach gminnych oraz mapach drogowych i kolejowych, a częściowo także na mapach innych guberni. Proszę o deklaracje chęci współpracy przy tym przedsięwzięciu. Oczywiście zapewniamy alkohol, pizzę oraz godną zapłatę.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tobiasz von Richtoffen-Deithven
|
 |
« Odpowiedz #10 : Września 20, 2014, 02:27:12 » |
|
Składam deklarację chęci współpracy.
|
|
|
|
|
|
Budowniczy Dzisiejszej Jakości Żuław Rzeżuszych Jarl Soligt Sołtys Roterhirschbergu
|
|
|
Ciecierad Ciecieląg
Czcigodny Gubernator Wszechzachodu
Wielki Elektronik
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 0
Numer gg: 48274042
|
 |
« Odpowiedz #11 : Września 21, 2014, 09:01:43 » |
|
Ja mogę pomóc, o ile będzie coś, co nie będzie wykraczało poza moje umiejętności pajntownicze.
|
|
|
|
|
|
Zarządca Guberni Zachodniej, Główny Znachor Sił Zbrojnych ZSKHiW, Dyrektor IBW, Najgenialniejszy Teoretyk Monarchosocjalizmu Stepowego, Geniusz Troski o Człowieka (-) gen-mjr dr Ciecierad Ciecieląg graf von Grabben 
|
|
|
|
Ametyst
|
 |
« Odpowiedz #12 : Października 01, 2014, 02:14:08 » |
|
Mam pytanie do zainteresowanych: jakiego typu obiekty powinna uwzględniać mapa? Obecnie jestem na etapie przygotowań do nakładania granic gmin. Nie wiem natomiast chociażby tego, czy oprócz ich stolic umieszczać miasta np. 50-tysięczne, czy minimum 100-tysięczne.
Mam też prośbę do sołtysów, aby składali w tym miejscu ewentualne uwagi i zastrzeżenia.
|
|
|
|
|
Ametyst
|
 |
« Odpowiedz #13 : Października 03, 2014, 02:48:57 » |
|
Przedstawiam mapkę z zaznaczonymi ważniejszymi rzekami oraz granicami gminnymi. Zdecydowałem się każdą gminę oznaczyć inną barwą. Ewentualnie można wprowadzić linie przerywane.
|
|
|
|
|
Ametyst
|
 |
« Odpowiedz #14 : Października 12, 2014, 06:53:44 » |
|
Zastanawiam się jak by tu oznaczyć Linię Kazimierza. Na razie wymyśliłem coś takiego, ale nie wiem czy wygląda to ładnie...
|
|
|
|
|
|
|
|
|