|
Arkadiusz II Filip
|
 |
« : Kwietnia 10, 2014, 02:56:22 » |
|
Zachęcam, by w tym miejscu uprawiać tzw. propagandę, której celem będzie zapewnienie danemu osobnikowi stołka w Parlamencie ZSKHiW. Proponuję także, byśmy zorganizowali jakąś debatę. Zapraszam do publikowania plakatów, spotów wyborczych i znalezisk z biur partii konkurencyjnych. Jako inspirację możecie potraktować to: http://www.youtube.com/watch?v=Ux3Uhdv-L7whttps://www.youtube.com/watch?v=wrJkq3R-VRwDodam, że drugi link otrzymałem od Tobiasza (najsłuszniejszego polityka naszych czasów i wielkiego męża stanu), ale ja przecież nie faworyzuję żadnego z kandydatów.
|
|
|
|
|
|
(-) Arkadiusz II Filip von Wettyn od Rzepichy z Faradobusów Król Hirschbergii i Weerlandu, Półksiążę Aralii, Lord Aleksandrowski, Naczelny Zwierzchnik Sił Zbrojnych, Dobrodziej Wszystkich Aralskich Dzieci, Pan na Arkopolis, Palikotau, Ulaanbaatar, Złotopolicach, Kastlu itp. itd.
|
|
|
|
|
|
Tobiasz von Richtoffen-Deithven
|
 |
« Odpowiedz #2 : Kwietnia 10, 2014, 03:51:24 » |
|
Wchodzi na mównicęhttps://www.youtube.com/watch?v=qbF0JQgi7_Uhttps://www.youtube.com/watch?v=Z_wJVgqrszUWitajcie Ludu Szlachecki Hirschbergii Bez zbędnego mydlenia wam oczu napiszę wam jakie będą moje cele na tą Kadencję: - Zwiększenie limitu Armii Prywatnych, ew. pozostawienie obecnego, ale zmiana w prawach obowiązujących je - Zalegalizowanie wszystkich ideologii i poglądów - Zniesienie wszelkich immunitetów, tylko Król może go posiadać - Stworzenie Autonomii Żuławskiej - Znacjonalizowanie nieaktywnych przedsiębiorstw, instytucji w imię Ludu Szlacheckiego - Rozłożenie równomiernie przemysłu - Powiększenie Autonomii Aralii - Rozwój transportu, szczególnie kolei - Generalne zmodernizowanie Armii i zrestrukturyzowanie jej - Rozwój działalności naukowej - Wspieranie wszelkimi środkami Programu Kosmicznego - Wspieranie Milicji i wszelkich bojówek, organizacji pilnujących prawa, CSI, HOMO itd. - I wiele więcej To tyle, dziękuję za uwagę. Schodzi z mównicyhttp://youtu.be/QcvjoWOwnn4?t=4m38s
|
|
|
|
|
|
Budowniczy Dzisiejszej Jakości Żuław Rzeżuszych Jarl Soligt Sołtys Roterhirschbergu
|
|
|
|
Erick Monde
|
 |
« Odpowiedz #3 : Kwietnia 11, 2014, 11:00:35 » |
|
Oficjalnie wycofuję się z wyborów parlamentarnych. Dziękuję za uwagę.
|
|
|
|
|
|
Dowódca AAN Dowódca AFM generał lejtnant
|
|
|
Mistrz Budzimir VII
Arcypatriarcha
Primus inter pares
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 8
|
 |
« Odpowiedz #4 : Kwietnia 11, 2014, 08:58:18 » |
|
- Zwiększenie limitu Armii Prywatnych, ew. pozostawienie obecnego, ale zmiana w prawach obowiązujących je Przecież istnieją regionalne siły porządkowe, zatem prywatne armie nie są potrzebne do prześladowania lokalnej ludności. - Zalegalizowanie wszystkich ideologii i poglądów Ależ żadna nie jest nielegalna! - Zniesienie wszelkich immunitetów, tylko Król może go posiadać Ale tylko król takowy posiada. Te ambasadorów są uwzględnione w umowach międzynarodowych czyli praktycznie nie da się ich znieść. - Stworzenie Autonomii Żuławskiej Ale po co jak ten region prawie nie funkcjonuje? - Powiększenie Autonomii Aralii Większa mogłaby być już tylko niepodległość. - Wspieranie wszelkimi środkami Programu Kosmicznego  Tak w ogóle to żal!
|
|
|
|
|
|
Arcypatriarcha Wszechbudzimiryzmu Władca Wielkiego Budzimiratu Apfelinsnel Prawdziwy Weerlandczyk, a nie jakieś nieokreślone coś! (-) Mistrz Budzimir VII Bartosz Derikor

|
|
|
Ciecierad Ciecieląg
Czcigodny Gubernator Wszechzachodu
Wielki Elektronik
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 0
Numer gg: 48274042
|
 |
« Odpowiedz #5 : Kwietnia 13, 2014, 07:14:47 » |
|
http://www.youtube.com/watch?v=0CJCgAy-QugTowarzysze! Przez całą kadencję zamierzam realizować program Partii Równych Ludzi, który brzmi: Program Partii Równych Ludzi
Główne cele Partii Równych Ludzi: - umocnienie idei monarcho-socjalizmu - ochrona mniejszości etnicznych i religijnych -zachowanie równowagi społecznej i ideowej -rozwój zróżnicowanego klimatu ZSKHiW -zapobieganie agresywnym działaniom grup religijnych lub narodów -neutralizacja skutków agresywnych działań grup religijnych lub narodów, które będą podejmowane w przyszłości i tych już podjętych - wspieranie rozwoju lokalnego -zwiększenie roli przodowników zarówno w urzędach cywilnych, jak i w strukturach wojskowych -wzmożenie inicjatyw gospodarczych i społecznych -wprowadzenie większego rygoru w kwestii przestrzegania i wcielania w życie prawa stanowionego -tworzenie marki ZSKHiW poprzez prowadzenie akcji międzynarodowych -zwiększenie roli partii w życiu politycznym
Światopogląd: -Partia Równych Ludzi za swoją ideologię uznaje umiarkowany mieńszewizm społeczny -Za fundamenty ZSKHiW uznajemy monarcho-socjalizm, patriotyzm lokalny i regionalizm w ramach guberni i gmin, w związku z czym niezbędna jest budowa klimatu zarówno w guberniach, jak też w poszczególnych gminach. -Jesteśmy przeciwnikami ewentualnego przekształcenia ZSKHiW w republikę w przyszłości. Za rozwiązanie kompromisowe uznajemy stworzenie socjalistycznej republiki szlacheckiej, co jednak również uważamy za pewną degenerację klimatu kraju. Kultura , nauka i sport: - Kultura powinna być narzędziem, za pomocą którego budowany będzie klimat. Jej rozwój powinien pozostać w rękach samorządów, które to, przede wszystkim, budują klimat państwa. W ramach budowy klimatu powinno tworzyć się kulturę propagandową, upowszechniającą wartości związane z klimatem danego regionu. Oprócz tego, winien zostać zachowany element uniwersalizmu kulturowego, który tworzyłyby socrealizm i tradycje monarchistyczne. -Nauka, która dotychczas miała wpływ jedynie na wewnętrzne sprawy ZSKHiW powinna być ,,eksportowana" do krajów partnerskich. Zarówno uczelnie wyższe, jak placówki należące do armii powinny nawiązać współpracę z odpowiednikami zagranicznymi, prowadząc wymianę dorobku naukowego i realizując wspólne projekty. -Sport, niebędący nigdy ważną częścią ZSKHiW, jest czymś, co pozwoli pokazać się innym mikronacjom. Aby sport mógł się rozwijać należy organizować wydarzenia sportowe wespół z krajami partnerskimi oraz stworzyć podstawy wewnętrznych struktur sportowych.
Gospodarka: -Partia Równych Ludzi jest przeciwna propozycjom zastąpienia handlu pieniężnego, wymiennym, jednak dopuszcza możliwość wprowadzenia barteru, jako drobnego urozmaicenia do handlu pieniężnego. -Powinny zostać uregulowane kwestie podatkowe. Pamiętać należy przy tym o rozróżnieniu fikcyjnych, wirtualnych obywateli od rzeczywistych użytkowników, którzy powinni być, przynajmniej czasowo, jak najdłużej zwolnieni z płacenia podatków. -Jesteśmy nastawieni neutralnie wobec planów kolektywizacji.
Społeczeństwo: -Jako, że widoczne są problemy w braku utrzymania w kraju nowych użytkowników, postulujemy stworzenie projektu pomocy socjalnej i ,,wsparcia mentalnego" początkujących. W ramach realizacji takiego projektu powinny powstać instytucje wspomagające nowicjuszy finansowo, a także powinno ustanowić się urząd, zajmujący się wprowadzaniem w realia ZSKHiW, przedstawieniem propozycji dróg rozwoju. Urząd takowy miałby też obowiązek zapoznania przybysza z sytuacją polityczną i administracją kraju.
Ustrój polityczny: -Ustrój polityczny mocno wiążemy z klimatem, przez nie powinien on zachować obecną postać. Odejście od monarchii konstytucyjnej może zniszczyć budowany, od dawna, klimat monarcho-socjalizmu. Jedynym dopuszczalnym, lecz tylko w ostateczności, odstępstwem jest socjalistyczna republika szlachecka. Jeśli jednak ktoś che konkretów, to zamierzam działać tak, żeby Ludowi Szlacheckiemu żyło się lepiej.
|
|
|
|
|
|
Zarządca Guberni Zachodniej, Główny Znachor Sił Zbrojnych ZSKHiW, Dyrektor IBW, Najgenialniejszy Teoretyk Monarchosocjalizmu Stepowego, Geniusz Troski o Człowieka (-) gen-mjr dr Ciecierad Ciecieląg graf von Grabben 
|
|
|
|
|
Ciecierad Ciecieląg
Wielki Elektronik
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 0
|
 |
« Odpowiedz #7 : Kwietnia 13, 2014, 08:17:38 » |
|
Chyba Ty!
|
|
|
|
|
|
Zarządca Guberni Zachodniej, Główny Znachor Sił Zbrojnych ZSKHiW, Dyrektor IBW, Najgenialniejszy Teoretyk Monarchosocjalizmu Stepowego, Geniusz Troski o Człowieka (-) gen-mjr dr Ciecierad Ciecieląg graf von Grabben 
|
|
|
|
|
|
Tobiasz von Richtoffen-Deithven
|
 |
« Odpowiedz #9 : Kwietnia 26, 2014, 02:00:10 » |
|
Oby program PRL nie upadł przez nieobecność Ciecierada.
|
|
|
|
|
|
Budowniczy Dzisiejszej Jakości Żuław Rzeżuszych Jarl Soligt Sołtys Roterhirschbergu
|
|
|
|
|
Ciecierad Ciecieląg
Wielki Elektronik
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 0
|
 |
« Odpowiedz #11 : Kwietnia 27, 2014, 08:37:27 » |
|
Wróciłem żeby nie dać Ci takiej możliwości. Szach mat! To ja, jak zostanę posłem to... to dam się odnaleźć i przywrócić mnie ZSKHiW, w razie jakbym znowu zniknął.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Helmut von Hermann
Jegomość Janosik, Helmut von Hermann. Jedyny i niezastąpiony Harnaś Kaltvodki. Członek Domu Religii Walecznej Braci Dobrych, z imienia zakonnego Budziwoj.
Aktywista

Posłuch 0
|
 |
« Odpowiedz #12 : Kwietnia 27, 2014, 08:43:11 » |
|
To ja też chcę być posłem.Nie mam żadnego programu wyborczego,bo nic nie obiecuję.Chcę po prostu coś zmienić i tyle.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Arkadiusz II Filip
|
 |
« Odpowiedz #13 : Maja 05, 2014, 11:34:15 » |
|
Uważam, że istnieje niewątpliwa konieczność powtórzenia wyborów, gdyż nie otrzymałem głosów.
|
|
|
|
|
|
(-) Arkadiusz II Filip von Wettyn od Rzepichy z Faradobusów Król Hirschbergii i Weerlandu, Półksiążę Aralii, Lord Aleksandrowski, Naczelny Zwierzchnik Sił Zbrojnych, Dobrodziej Wszystkich Aralskich Dzieci, Pan na Arkopolis, Palikotau, Ulaanbaatar, Złotopolicach, Kastlu itp. itd.
|
|
|
|
|
|