|
Erick Monde
|
 |
« Odpowiedz #75 : Grudnia 16, 2011, 05:12:25 » |
|
jestem przeciw we wszystkich wariantach, to po co wklejać kartę? A po drugie prosiłem o przesyłanie wzorów kart do głosowania przed głosowaniem.
|
|
|
|
|
|
Dowódca AAN Dowódca AFM generał lejtnant
|
|
|
|
|
Krzysztof Septimus
Markiz
Moderator Globalny
Człowiek Pracy

Posłuch 2
|
 |
« Odpowiedz #77 : Grudnia 16, 2011, 07:45:56 » |
|
Oto moje głosy:  
|
|
|
|
|
|
Stariec Dworu i Dowódca Gwardii Monarszej Przewodniczący Patriotycznej Unii Sukcesu "Swoboda" Właściciel Vergen, pan na Kreisdorf (-) płk doc.Krzysztof markiz Septimus
|
|
|
Mistrz Budzimir VII
Arcypatriarcha
Primus inter pares
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 8
|
 |
« Odpowiedz #78 : Grudnia 16, 2011, 10:00:18 » |
|
Zamykam głosowanie! W sprawie interpretacji punktu III były 3 głosy za, a także jeden głos przeciw. Za interpretacją punktu XLVIII były 4 głosy za i jeden przeciw. Gratuluję Charbufowi oddania połowy głosu, a Towarzysza Ericka pouczam. To ostatni raz jak dopuszczam głosy niezgodne z zaleceniami. Ustawa przechodzi! Czas na następny podmiot pracy Parlamentu, tym razem już ważniejszy: Pełnomocnictwa
Przekazuje się Narodowemu Komisariatowi Dyplomacji zadanie rozpoczęcia negocjacji dyplomatycznych z Okoczią i Rzecząpospolitą Obojga Narodów. Debata trwać będzie od momentu opublikowania tegoż posta do godziny 16:30 dnia jutrzejszego. Zadaję pierwsze pytanie do Króla. Jakie korzyści mają przynieść negocjacje?
|
|
|
|
|
|
Arcypatriarcha Wszechbudzimiryzmu Władca Wielkiego Budzimiratu Apfelinsnel Prawdziwy Weerlandczyk, a nie jakieś nieokreślone coś! (-) Mistrz Budzimir VII Bartosz Derikor

|
|
|
|
Arkadiusz II Filip
|
 |
« Odpowiedz #79 : Grudnia 16, 2011, 10:07:27 » |
|
Negocjacje z Okoczią i RON-em są częścią projektu ,,Erdnuss". O ile wiem Aralia była (zgodnie z chwalebnymi artykułami, które ukradłem wyniosłem z archiwum ,,Echa Aralii") w sojuszu z Indianami. Już w sierpniu Okocziankie wyrażali chęć współpracy z ZSKHiW. Moim zdaniem- warto przyjąć propozycję Szoszonów.
RON jest w bliskich stosunkach z Królestwem Agurii. Jest to mikronacja z tradycją, odgrywająca dużą rolę na arenie międzynarodowej, a poziom tamtejszej kultury imponuje całemu v-światu. Nie ukrywam także, iż pewne kontakty ułatwią mi negocjacje.
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Grudnia 16, 2011, 10:21:32 wysłane przez Arkadiusz II Filip »
|
|
(-) Arkadiusz II Filip von Wettyn od Rzepichy z Faradobusów Król Hirschbergii i Weerlandu, Półksiążę Aralii, Lord Aleksandrowski, Naczelny Zwierzchnik Sił Zbrojnych, Dobrodziej Wszystkich Aralskich Dzieci, Pan na Arkopolis, Palikotau, Ulaanbaatar, Złotopolicach, Kastlu itp. itd.
|
|
|
|
Erick Monde
|
 |
« Odpowiedz #80 : Grudnia 17, 2011, 11:26:50 » |
|
Co do kart- to jak już wspomniałem zwykły kicz i marnotrawienie pieniędzy podatników. Fababerie to są, ale Archibokassy.
Co do sojuszu- RON tak jak najbardziej. Okoczia- zdecydowane nie. Są niesłowni, a ich władcy, słabi jak suchy badyl. Wiem co mówię, za czasów SRLA podpisałem z Okoczią pakt o wymianie handlowej. Zanim doszło do pierwszej fazy wymiany, w Okoczii zmienił się władca. Transakcja doszła ledwie do połowy i to w ciągu 3miesięcy. Dlatego jak wspomniałem to kiepski pomysł. Po za tym oni cywilizacyjnie są znacznie... cofnięci za przeproszeniem w rozwoju.
Uważam, że pakt z nimi tylko obniży naszą wartość na międzymikronacyjnej arenie politycznej.
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Grudnia 17, 2011, 11:29:30 wysłane przez Erick Monde »
|
|
Dowódca AAN Dowódca AFM generał lejtnant
|
|
|
Laszk Młynariew
Wicekról Weerlandu
Moderator Globalny
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 9
|
 |
« Odpowiedz #81 : Grudnia 17, 2011, 11:44:01 » |
|
Zgadzam się co do kart! Faktycznie są brzydkie i niepotrzebne. Natomiast w pełni popieram prowadzenie dyplomacji z Okoczią i RON-em.
|
|
|
|
|
|
Aktualnie żywy Regent ZSKHiW Ataman Królewskich Sił Lądowych, Weerlandbasza, Pan na Kaer Moher, Młynariewicach i Gnojniku (-) marsz. Laszk diuk Młynariew h. Sauron  
|
|
|
|
|
Laszk Młynariew
Wicekról Weerlandu
Moderator Globalny
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 9
|
 |
« Odpowiedz #83 : Grudnia 17, 2011, 04:24:23 » |
|
Żeby zagłosować trzeba: -zapisać obrazek -zmodyfikować w paincie -dać na imageshacka (lub coś podobnego) -dać na forum.
Normalne głosowanie poprzez napisanie zgadzam się/nie zgadzam się jest o wiele szybsze. Poza tym karty są naprawdę bure i mało atrakcyjne. Wiem, że względy artystyczne nie są tu zbyt ważne, ale taka forma kart poprostu odstrasza.
|
|
|
|
|
|
Aktualnie żywy Regent ZSKHiW Ataman Królewskich Sił Lądowych, Weerlandbasza, Pan na Kaer Moher, Młynariewicach i Gnojniku (-) marsz. Laszk diuk Młynariew h. Sauron  
|
|
|
|
Arkadiusz II Filip
|
 |
« Odpowiedz #84 : Grudnia 17, 2011, 04:58:03 » |
|
Towarzysze! Z upoważnienia* Jego Świetlistej Osobistości zamykam dyskusję i rozpoczynam głosowanie, które potrwa do godziny 22:00 dnia 17:12 br. Najpierw jednak kolejny raz odczytam treść uchwały: PełnomocnictwaPrzekazuje się Narodowemu Komisariatowi Dyplomacji zadanie rozpoczęcia negocjacji dyplomatycznych z Okoczią i Rzecząpospolitą Obojga Narodów. Oto wzór głosu: W kwestii przekazania pełnomocnictw dyplomatycznych dla misji Króla w RON głosuję ZA/PRZECIW/WSTRZYMUJĘ SIĘ. W kwestii przekazania pełnomocnictw dyplomatycznych dla misji Króla w Okoczii głosuję ZA/PRZECIW/WSTRZYMUJĘ SIĘ. Otwieram głosowanie. Mój głos: W kwestii przekazania pełnomocnictw dyplomatycznych dla misji Króla w RON głosuję ZA/ PRZECIW/WSTRZYMUJĘ SIĘ. W kwestii przekazania pełnomocnictw dyplomatycznych dla misji Króla w Okoczii głosuję ZA/ PRZECIW/WSTRZYMUJĘ SIĘ.
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Grudnia 17, 2011, 05:00:41 wysłane przez Arkadiusz II Filip »
|
|
(-) Arkadiusz II Filip von Wettyn od Rzepichy z Faradobusów Król Hirschbergii i Weerlandu, Półksiążę Aralii, Lord Aleksandrowski, Naczelny Zwierzchnik Sił Zbrojnych, Dobrodziej Wszystkich Aralskich Dzieci, Pan na Arkopolis, Palikotau, Ulaanbaatar, Złotopolicach, Kastlu itp. itd.
|
|
|
|
|
Jan Charbuf
Przodownik

Posłuch -1
Skazany
|
 |
« Odpowiedz #86 : Grudnia 17, 2011, 05:42:47 » |
|
W kwestii przekazania pełnomocnictw dyplomatycznych dla misji Króla w RON głosuję Za W kwestii przekazania pełnomocnictw dyplomatycznych dla misji Króla w Okoczii głosuję Za
|
|
|
|
|
|
Banita
|
|
|
|
|
Laszk Młynariew
Wicekról Weerlandu
Moderator Globalny
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 9
|
 |
« Odpowiedz #88 : Grudnia 17, 2011, 11:11:30 » |
|
W kwestii przekazania pełnomocnictw dyplomatycznych dla misji Króla w RON głosuję Za. W kwestii przekazania pełnomocnictw dyplomatycznych dla misji Króla w Okoczii głosuję Za.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Gieorgij
|
 |
« Odpowiedz #89 : Grudnia 18, 2011, 09:32:53 » |
|
W kwestii przekazania pełnomocnictw dyplomatycznych dla misji Króla w RON głosuję ZA/PRZECIW/WSTRZYMUJĘ SIĘ. W kwestii przekazania pełnomocnictw dyplomatycznych dla misji Króla w Okoczii głosuję ZA/PRZECIW/WSTRZYMUJĘ SIĘ.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|