|
Erick Monde
|
 |
« : Lutego 01, 2014, 11:56:18 » |
|
Ja, niżej podpisany zgłaszam wniosek zaufania dla mojego (świetnego) rządu w składzie:
Premier: Erick Monde vice premier: Helmut von Hermann komisarz ds Sił Zbrojnych: Erick Monde prezes KBL: Laszk Młynariew komisarz spraw wewnętrznych: Ciecierad Ciecieląg
Dziękuję za rozpatrzenie mojego (miejscami kulawego) wniosku.
|
|
|
|
|
|
Dowódca AAN Dowódca AFM generał lejtnant
|
|
|
Helmut von Hermann
Jegomość Janosik, Helmut von Hermann. Jedyny i niezastąpiony Harnaś Kaltvodki. Członek Domu Religii Walecznej Braci Dobrych, z imienia zakonnego Budziwoj.
Aktywista

Posłuch 0
|
 |
« Odpowiedz #1 : Lutego 01, 2014, 09:17:10 » |
|
Przepraszam że się wtrącę,ale jako wicepremier jakie mam uprawnienia?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Laszk Młynariew
Wicekról Weerlandu
Moderator Globalny
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 9
|
 |
« Odpowiedz #2 : Lutego 01, 2014, 11:29:38 » |
|
Muszę Cię rozczarować - niewielkie. Możesz o nich poczytać w tej ustawie: Ustawa o określeniu kompetencji i obowiązków Wicepremiera ZSKHiW
Art.1 Niniejsza ustawa określa kompetencje i obowiązki Wicepremiera ZSKHiW.
Art. 2 Wicepremier ZSKHiW powinien szanować prawa, tradycje i tożsamość narodową Zjednoczonego Socjalistycznego Królestwa Hirschbergii i Weerlandu, a także dbać o dobro obywateli.
Art.3 Wicepremier ZSKHiW prowadzi zarówno politykę zagraniczną, jak i wewnętrzną.
Art.4 Wicepremier ZSKHiW: a) zastępuje Premiera ZSKHiW w jego obowiązkach w razie jego nieobecności lub niemożności wykonywania przez niego jego obowiązków, b) wydaje rozporządzenia w Kancelarii Premiera, c) ma obowiązek informowania Premiera ZSKHiW o swoich decyzjach i poczynaniach w zakresie kierowania rządem ZSKHiW, a także polityki zagranicznej.
Art. 5 Wicepremier ZSKHiW odpowiada przed Premierem ZSKHiW oraz Parlamentem.
|
|
|
|
|
|
Aktualnie żywy Regent ZSKHiW Ataman Królewskich Sił Lądowych, Weerlandbasza, Pan na Kaer Moher, Młynariewicach i Gnojniku (-) marsz. Laszk diuk Młynariew h. Sauron  
|
|
|
Helmut von Hermann
Jegomość Janosik, Helmut von Hermann. Jedyny i niezastąpiony Harnaś Kaltvodki. Członek Domu Religii Walecznej Braci Dobrych, z imienia zakonnego Budziwoj.
Aktywista

Posłuch 0
|
 |
« Odpowiedz #3 : Lutego 02, 2014, 07:17:10 » |
|
Zawsze to coś 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Arkadiusz II Filip
|
 |
« Odpowiedz #5 : Lutego 02, 2014, 11:11:21 » |
|
Podważasz decyzję Pana Monde?
|
|
|
|
|
|
(-) Arkadiusz II Filip von Wettyn od Rzepichy z Faradobusów Król Hirschbergii i Weerlandu, Półksiążę Aralii, Lord Aleksandrowski, Naczelny Zwierzchnik Sił Zbrojnych, Dobrodziej Wszystkich Aralskich Dzieci, Pan na Arkopolis, Palikotau, Ulaanbaatar, Złotopolicach, Kastlu itp. itd.
|
|
|
|
Erick Monde
|
 |
« Odpowiedz #6 : Lutego 03, 2014, 04:30:23 » |
|
Tak się wtrącę. Wniosek powinien być złożony w biurze, tak jak każdy inny podmiot pracy Parlamentu.
A to co jest- obora? Biuro Archibokassy
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Arkadiusz II Filip
|
 |
« Odpowiedz #7 : Lutego 03, 2014, 04:48:15 » |
|
Budzimir Cię trochę zmylił, ale z drugiej strony mogłeś się domyślić: http://hirshbergiaweerland.cba.pl/index.php?topic=53.105
|
|
|
|
|
|
(-) Arkadiusz II Filip von Wettyn od Rzepichy z Faradobusów Król Hirschbergii i Weerlandu, Półksiążę Aralii, Lord Aleksandrowski, Naczelny Zwierzchnik Sił Zbrojnych, Dobrodziej Wszystkich Aralskich Dzieci, Pan na Arkopolis, Palikotau, Ulaanbaatar, Złotopolicach, Kastlu itp. itd.
|
|
|
|
Erick Monde
|
 |
« Odpowiedz #8 : Lutego 04, 2014, 03:26:10 » |
|
Ale zawracacie mi... 4litery! wnioski, biura, biurka, flaki się przewracają od tej biurokracji
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Laszk Młynariew
Wicekról Weerlandu
Moderator Globalny
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 9
|
 |
« Odpowiedz #9 : Lutego 04, 2014, 03:34:04 » |
|
Ale sam to się upierasz przy 2 walutach w obrębie 1 mikronacji...
|
|
|
|
|
|
Aktualnie żywy Regent ZSKHiW Ataman Królewskich Sił Lądowych, Weerlandbasza, Pan na Kaer Moher, Młynariewicach i Gnojniku (-) marsz. Laszk diuk Młynariew h. Sauron  
|
|
|
|
Tobiasz von Richtoffen-Deithven
|
 |
« Odpowiedz #10 : Lutego 04, 2014, 06:37:11 » |
|
Ale zawracacie mi... 4litery! wnioski, biura, biurka, flaki się przewracają od tej biurokracji
Powiedział premier.
|
|
|
|
|
|
Budowniczy Dzisiejszej Jakości Żuław Rzeżuszych Jarl Soligt Sołtys Roterhirschbergu
|
|
|
|
Erick Monde
|
 |
« Odpowiedz #11 : Lutego 06, 2014, 01:31:46 » |
|
Ale sam to się upierasz przy 2 walutach w obrębie 1 mikronacji...
Po primo: nie ja przywróciłem Grajcara do Aralii Po drugie primo nie upieram się po tetrio: waluta to nie biurokracja
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Laszk Młynariew
Wicekról Weerlandu
Moderator Globalny
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 9
|
 |
« Odpowiedz #12 : Lutego 06, 2014, 09:05:17 » |
|
Sama waluta nie, ale bank i urzędnicy nią zarządzający już tak.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Arkadiusz II Filip
|
 |
« Odpowiedz #13 : Lutego 08, 2014, 08:56:32 » |
|
Nawiasem mówiąc aż dziwne, że tyle sie tu nagadaliśmy, a nikt nie zauważył ogromu bugów.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|