Helmut von Hermann
Jegomość Janosik, Helmut von Hermann. Jedyny i niezastąpiony Harnaś Kaltvodki. Członek Domu Religii Walecznej Braci Dobrych, z imienia zakonnego Budziwoj.
Aktywista

Posłuch 0
|
 |
« Odpowiedz #60 : Września 18, 2014, 04:49:04 » |
|
Szefie, oczywiście będziemy rozwijać to dalej. PS Wczoraj odkryliśmy nawet ogień sztuczne mięśnie
Czy chodzi Ci o siłowniki zwane też muskułami pneumatycznymi? Z nich nigdy nie zrezygnujemy, one nadają sens mojemu życiu! 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Helmut von Hermann
Jegomość Janosik, Helmut von Hermann. Jedyny i niezastąpiony Harnaś Kaltvodki. Członek Domu Religii Walecznej Braci Dobrych, z imienia zakonnego Budziwoj.
Aktywista

Posłuch 0
|
 |
« Odpowiedz #61 : Września 18, 2014, 05:28:04 » |
|
Przy konstruowaniu silników trójfazowych oczywiście trzeba wiedzieć jak to wszystko podłączyć dlatego udostępniam wam moje prywatne przemyślenia schematy połączeń silników (załącznik 1 i 2) Oraz błahe obliczenia z mojej matmy na wyliczenie prądu sinusoidalnego, którego sinus może zamienić się na jego kofunkcję a także wyliczony tg i ctg (załącznik 3).
|
|
|
|
|
|
|
|
Laszk Młynariew
Wicekról Weerlandu
Moderator Globalny
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 9
|
 |
« Odpowiedz #62 : Września 18, 2014, 07:26:57 » |
|
Czy chodzi Ci o siłowniki zwane też muskułami pneumatycznymi? Z nich nigdy nie zrezygnujemy, one nadają sens mojemu życiu!  Nie, nic pneumatycznego. Musisz wiedzieć, że w naszej firmie od pewnego czasu stosujemy ustrojstwa umiejętnie naśladujące prawdziwe mięśnie: http://www.wykop.pl/link/1882948/sztuczne-miesnie-100-razy-silniejsze-od-ludzkich-z-nylonowej-zylki-wedkarskiej/
|
|
|
|
|
|
Aktualnie żywy Regent ZSKHiW Ataman Królewskich Sił Lądowych, Weerlandbasza, Pan na Kaer Moher, Młynariewicach i Gnojniku (-) marsz. Laszk diuk Młynariew h. Sauron  
|
|
|
Helmut von Hermann
Aktywista

Posłuch 0
|
 |
« Odpowiedz #63 : Września 18, 2014, 07:31:24 » |
|
Ooo...Nawet nie wiedziałem o takich sztucznych mięśniach  Będę je musiał przetestować w jak najszybszym czasie. Nawet nie pochwaliłeś mnie za tak dobrze wykonaną pracę
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Helmut von Hermann
Aktywista

Posłuch 0
|
 |
« Odpowiedz #64 : Września 23, 2014, 06:32:00 » |
|
Żeby zrozumieć silniki trójfazowe należy pierw zrozumieć silniki na prąd stały, a następnie siniki jednofazowe. Następnie pokażemy jak przerobić silnik trójfazowy na jednofazowy. Oto silnik na prąd stały: https://www.youtube.com/watch?v=m_qrZEPvBDINastępnym razem pokażę jak dobrze zlutować elementy przewodzące ciepło (np. miedziane rury). Pokaże je nam jedyny i niezawodny pan Endriu Buchwat.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Helmut von Hermann
Aktywista

Posłuch 0
|
 |
« Odpowiedz #65 : Października 27, 2014, 07:20:59 » |
|
Silniki na szczęście już skończyliśmy, ale zostało nam to coś! Ktoś wie co to może być? 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ciecierad Ciecieląg
Czcigodny Gubernator Wszechzachodu
Wielki Elektronik
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 0
Numer gg: 48274042
|
 |
« Odpowiedz #66 : Października 27, 2014, 10:37:15 » |
|
To może być cokolwiek. Kogo to z resztą obchodzi? Ważne, żeby za pomocą tego dało się pędzić bimber.
|
|
|
|
|
|
Zarządca Guberni Zachodniej, Główny Znachor Sił Zbrojnych ZSKHiW, Dyrektor IBW, Najgenialniejszy Teoretyk Monarchosocjalizmu Stepowego, Geniusz Troski o Człowieka (-) gen-mjr dr Ciecierad Ciecieląg graf von Grabben 
|
|
|
Helmut von Hermann
Aktywista

Posłuch 0
|
 |
« Odpowiedz #67 : Października 28, 2014, 05:48:45 » |
|
Tam są narysowane jakieś dwa wiatraki, być może to jakiś filtr. A ten filtr może służyć do przeczyszczania dykty...Jakiś geniusz to musiał wymyślić! Musimy to sprawdzić!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Laszk Młynariew
Wicekról Weerlandu
Moderator Globalny
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 9
|
 |
« Odpowiedz #68 : Października 29, 2014, 08:22:01 » |
|
Ja myślę że jest to elektrostatyczny filtr powietrza EFP 102.
|
|
|
|
|
|
Aktualnie żywy Regent ZSKHiW Ataman Królewskich Sił Lądowych, Weerlandbasza, Pan na Kaer Moher, Młynariewicach i Gnojniku (-) marsz. Laszk diuk Młynariew h. Sauron  
|
|
|
|
Tobiasz von Richtoffen-Deithven
|
 |
« Odpowiedz #69 : Października 29, 2014, 08:26:56 » |
|
A według mnie to elektroniczna wersja bulbulatora.
|
|
|
|
|
|
Budowniczy Dzisiejszej Jakości Żuław Rzeżuszych Jarl Soligt Sołtys Roterhirschbergu
|
|
|
Helmut von Hermann
Aktywista

Posłuch 0
|
 |
« Odpowiedz #70 : Października 30, 2014, 06:12:15 » |
|
Ja myślę że jest to elektrostatyczny filtr powietrza EFP 102.
Skąd to miby wiesz? Zgadujesz?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Laszk Młynariew
Wicekról Weerlandu
Moderator Globalny
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 9
|
 |
« Odpowiedz #71 : Października 30, 2014, 09:22:15 » |
|
Intuicja drapieżnika.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Helmut von Hermann
Aktywista

Posłuch 0
|
 |
« Odpowiedz #72 : Października 31, 2014, 08:23:09 » |
|
To się nie dziwię czemu jesteś szefem MK. Wszystko wiesz!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Helmut von Hermann
Aktywista

Posłuch 0
|
 |
« Odpowiedz #73 : Listopada 09, 2014, 06:35:02 » |
|
Z serii ulepszenia pracy:
Przedstawiam schemat sterowania pneumatycznego Dwoma siłownikami sprzężonymi mechanicznie sterowanymi zaworem 5/2. Do tego zaworu jest dostarczane medium robocze przez zawór czasowy. Moja myśl techniczna oczywiście zapomniała zrobić krańcówek (S1 i S2), ale to nie jest problem. Taki oto układ pomoże w spychaniu małych elementów (np. śrub i nitów) na inną taśmę produkcyjną. Cena oscyluje w przedziale 10 000 loli/14 000 loli. Ostatnie zdanie należy do Laszka czy kupić elementy do tego czy też nie. Więc szefie, kupujemy?
|
|
|
|
|
|
|
|
Helmut von Hermann
Aktywista

Posłuch 0
|
 |
« Odpowiedz #74 : Stycznia 03, 2015, 10:55:49 » |
|
Nasz szef nie odpowiada. Załatwiamy taki! Szefie, przytaknij 
|
|
|
|
|