Laszk Młynariew
Wicekról Weerlandu
Moderator Globalny
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 9
|
 |
« Odpowiedz #30 : Maja 20, 2014, 08:14:06 » |
|
Zadanie okazało się trudniejsze niż przypuszczaliśmy. Ambitny projekt może przerosnąć naszą aktualną wiedzę na temat fizyki i chemii. Muszę poszukać jakiś niekonwencjonalnych rozwiązań. Czytając czasopismo popularnonaukowe "Sama Prawda" dowiedziałem się o niezwykłych maszynach dawnych Weerlandczyków. Podobno działały one dzięki magii zgromadzonej w technecie. I my będziemy gromadzić ten pierwiastek! Być może jego energia pozwoli nam na skonstruowania "Picu na wodę".
|
|
|
|
|
|
Aktualnie żywy Regent ZSKHiW Ataman Królewskich Sił Lądowych, Weerlandbasza, Pan na Kaer Moher, Młynariewicach i Gnojniku (-) marsz. Laszk diuk Młynariew h. Sauron  
|
|
|
Laszk Młynariew
Wicekról Weerlandu
Moderator Globalny
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 9
|
 |
« Odpowiedz #31 : Czerwca 07, 2014, 03:43:41 » |
|
Po wielu eksperymentach udało nam się zbudować urządzenie ekstratku... ekstratu... ekstraktujące niezwykłe właściwości technetu. Nazwaliśmy je "Antyczną Maszyną Pseudonauki". Sama w sobie nie służy ona do niczego, ale pomoże w stworzeniu bardziej przydatnych urządzeń, wykorzystujących moc tajemniczego pierwiastka. Urządzenie zawiera w sobie warstwy ołowiu, który pochłania energię technetu, by potem oddać ją pod wpływem wysokiej temperatury i łatwo przekazać innym przedmiotom. Tym sposobem być może uda stworzyć się lek na raka, nową broń masowego rażenia, lub też nawet na powrót otworzyć portal do świata realnego.
|
|
|
|
|
|
Aktualnie żywy Regent ZSKHiW Ataman Królewskich Sił Lądowych, Weerlandbasza, Pan na Kaer Moher, Młynariewicach i Gnojniku (-) marsz. Laszk diuk Młynariew h. Sauron  
|
|
|
Laszk Młynariew
Wicekról Weerlandu
Moderator Globalny
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 9
|
 |
« Odpowiedz #32 : Lipca 08, 2014, 10:00:54 » |
|
Odkładamy na bok różne pierdoły bo wpadłem na nowy pomysł - na dodatek zbyt dobry by oddać go filii IBW nr 2. Stworzymy wodny silnik odrzutowy! Będzie on działał tak jak silniki samolotów - paliwo łączyć się będzie w nim z utleniaczem, wtłaczanym do strefy spalania z otoczenia, dzięki turbinie. Tyle, że paliwem będzie nie pochodna ropy naftowej a sproszkowany sód, a utleniaczem woda. Jak wiadomo metal ten wytwarza w reakcji z H2O wodór, który spalając się wytworzy siłę napędową. Proste i skuteczne! Oto pierwszy prototyp: 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Laszk Młynariew
Wicekról Weerlandu
Moderator Globalny
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 9
|
 |
« Odpowiedz #33 : Sierpnia 23, 2014, 05:50:57 » |
|
Antyczna Maszyna Pseudonauki została właśnie zbudowana. Pełni jednak inną niż planowaną, choć niemniej przełomową rolę - otóż służy do odprostowywania prądu elektrycznego! Zamienia prąd przemienny na prąd stały. Wynalazek ten znajdzie zapewne ogromne zastosowanie w... eee... naszych innych urządzeniach! Ukaże się też jednak na bazarach całego ZSKHiW pod chwytliwą nazwą "Analizator Deprostowniczy Sinusoidy". Cena jednej takiej maszyny to jedyne 20 loli! 
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Sierpnia 26, 2014, 05:20:33 wysłane przez Laszk Młynariew »
|
|
|
|
|
Helmut von Hermann
Jegomość Janosik, Helmut von Hermann. Jedyny i niezastąpiony Harnaś Kaltvodki. Członek Domu Religii Walecznej Braci Dobrych, z imienia zakonnego Budziwoj.
Aktywista

Posłuch 0
|
 |
« Odpowiedz #34 : Sierpnia 28, 2014, 11:09:47 » |
|
A jakie napięcie ma ten prąd stały? Interesuje mnie też natężenie i częstotliwość prądu przemiennego jaki płynie przez urządzenie.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Laszk Młynariew
Wicekról Weerlandu
Moderator Globalny
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 9
|
 |
« Odpowiedz #35 : Sierpnia 28, 2014, 05:43:05 » |
|
Ale mnie zagiąłeś! Nie sądziłem, że ktokolwiek czyta ten wątek więc pisałem tu sobie różne głupoty. Urządzenie to produkowane jest w kilku wersjach, najpopularniejsza z nich dostosowana jest do parametrów prądu płynącego w sieci elektrycznej. Tak poza tym z żalem stwierdzam, iż dowiedziałem się, że takie coś istnieje w świecie realnym i nazywa się falownikiem! No ale w v-świecie chyba nikt tego oprócz nas tego nie produkuje.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Helmut von Hermann
Jegomość Janosik, Helmut von Hermann. Jedyny i niezastąpiony Harnaś Kaltvodki. Członek Domu Religii Walecznej Braci Dobrych, z imienia zakonnego Budziwoj.
Aktywista

Posłuch 0
|
 |
« Odpowiedz #36 : Sierpnia 29, 2014, 09:49:12 » |
|
To jak to jest falownik to zmienia prąd stały na przemienny, czyż nie?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Laszk Młynariew
Wicekról Weerlandu
Moderator Globalny
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 9
|
 |
« Odpowiedz #37 : Sierpnia 29, 2014, 10:37:39 » |
|
No taa, a co ja niby napisałem? Zamienia prąd przemienny na prąd stały.
UPS! Rzecz jasna miało być na odwrót, sry!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Helmut von Hermann
Aktywista

Posłuch 0
|
 |
« Odpowiedz #38 : Sierpnia 29, 2014, 10:46:36 » |
|
Widać, że masz mało wykwalifikowany personel ( piszą Ci takie brednie) Przydałby Ci się taki ktoś jak ja! Ze mą na pokładzie będziesz miał prawdziwy potencjał.
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Sierpnia 29, 2014, 11:03:50 wysłane przez 赫爾穆特 的 赫爾曼 »
|
|
|
|
|
Laszk Młynariew
Wicekról Weerlandu
Moderator Globalny
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 9
|
 |
« Odpowiedz #39 : Sierpnia 29, 2014, 02:56:26 » |
|
Chcesz pracować w Mrocznej Korporacji? No cóż, mogę cię zatrudnić jako szefa działu artykułów elektromechanicznych.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Helmut von Hermann
Aktywista

Posłuch 0
|
 |
« Odpowiedz #40 : Sierpnia 29, 2014, 03:06:46 » |
|
A będę mógł wprowadzać nowe artykuły na rynek?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Laszk Młynariew
Wicekról Weerlandu
Moderator Globalny
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 9
|
 |
« Odpowiedz #41 : Sierpnia 29, 2014, 06:19:30 » |
|
No oczywiście. Postaram się też zapewnić jakieś godziwe zarobki.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Helmut von Hermann
Aktywista

Posłuch 0
|
 |
« Odpowiedz #42 : Sierpnia 29, 2014, 06:23:00 » |
|
Godziwe czyli jakie? Wstępnie się zgadzam.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Laszk Młynariew
Wicekról Weerlandu
Moderator Globalny
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 9
|
 |
« Odpowiedz #43 : Sierpnia 29, 2014, 10:10:17 » |
|
No nie wiem... 10 000 loli miesięcznie?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Helmut von Hermann
Aktywista

Posłuch 0
|
 |
« Odpowiedz #44 : Sierpnia 30, 2014, 09:40:16 » |
|
Zgoda. To od kiedy zaczynam pracę?
|
|
|
|
|