Laszk Młynariew
Wicekról Weerlandu
Moderator Globalny
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 9
|
 |
« Odpowiedz #90 : Marca 29, 2014, 12:23:12 » |
|
A co jest nie tak z moim avatarem? To perski wojownik, nie widać?
|
|
|
|
|
|
Aktualnie żywy Regent ZSKHiW Ataman Królewskich Sił Lądowych, Weerlandbasza, Pan na Kaer Moher, Młynariewicach i Gnojniku (-) marsz. Laszk diuk Młynariew h. Sauron  
|
|
|
|
Arkadiusz II Filip
|
 |
« Odpowiedz #91 : Marca 30, 2014, 05:21:28 » |
|
Jeżeli jest ich kilkuset to nie najgorzej. Z drugiej strony Hucułów żyje około miliona, a Łemków 10 000.
|
|
|
|
|
|
(-) Arkadiusz II Filip von Wettyn od Rzepichy z Faradobusów Król Hirschbergii i Weerlandu, Półksiążę Aralii, Lord Aleksandrowski, Naczelny Zwierzchnik Sił Zbrojnych, Dobrodziej Wszystkich Aralskich Dzieci, Pan na Arkopolis, Palikotau, Ulaanbaatar, Złotopolicach, Kastlu itp. itd.
|
|
|
|
|
|
Arkadiusz II Filip
|
 |
« Odpowiedz #93 : Marca 30, 2014, 07:44:41 » |
|
10 000 żyje w Polsce, poza krajem jest ich kilkaset tysięcy.
|
|
|
|
|
|
(-) Arkadiusz II Filip von Wettyn od Rzepichy z Faradobusów Król Hirschbergii i Weerlandu, Półksiążę Aralii, Lord Aleksandrowski, Naczelny Zwierzchnik Sił Zbrojnych, Dobrodziej Wszystkich Aralskich Dzieci, Pan na Arkopolis, Palikotau, Ulaanbaatar, Złotopolicach, Kastlu itp. itd.
|
|
|
|
Erick Monde
|
 |
« Odpowiedz #94 : Marca 31, 2014, 12:25:27 » |
|
Liczenie zostało zakończone (bo nie chce mi się wymieniać)! W sumie górali aralskich jest 427. Wiem, że mało, ale warunki są trudne, jedzenia mało. Nasza ekipa rusza dalej. Znowu mamy pod górę...  Z góry widać Seth.
|
|
|
|
|
|
Dowódca AAN Dowódca AFM generał lejtnant
|
|
|
|
Arkadiusz II Filip
|
 |
« Odpowiedz #95 : Marca 31, 2014, 06:35:32 » |
|
Ja realnie żyję w górach. Jestem niezwykle wytrzymały!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Erick Monde
|
 |
« Odpowiedz #96 : Kwietnia 01, 2014, 09:54:15 » |
|
Dzisiaj rano, razem z (nowym) przewodnikiem, o wdzięcznym imieniu Kalik doszliśmy do kolejnej wioski, (roboczo) nazwanej Żwirki. Ponieważ przewodnik pogonił nas jak bizony przez prerię, na razie odpoczywamy.  Nikomu nawet jeść się nie chce. Czas w Rudychlisach nas rozleniwił...  Tak wygląda droga w Żwirkach. Ciężko się idzie, ciężko się stoi, o siedzeniu nawet nie wspomnę...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ciecierad Ciecieląg
Czcigodny Gubernator Wszechzachodu
Wielki Elektronik
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 0
Numer gg: 48274042
|
 |
« Odpowiedz #97 : Kwietnia 01, 2014, 05:58:08 » |
|
Nazywacie wioski roboczo. Górale przez wiele lat nie pomyśleli o tym, żeby nadać im jakieś nazwy czy zwyczajnie nie spytaliście.
|
|
|
|
|
|
Zarządca Guberni Zachodniej, Główny Znachor Sił Zbrojnych ZSKHiW, Dyrektor IBW, Najgenialniejszy Teoretyk Monarchosocjalizmu Stepowego, Geniusz Troski o Człowieka (-) gen-mjr dr Ciecierad Ciecieląg graf von Grabben 
|
|
|
|
Arkadiusz II Filip
|
 |
« Odpowiedz #98 : Kwietnia 01, 2014, 06:02:03 » |
|
Ja bym wylał beton.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Arkadiusz II Filip
|
 |
« Odpowiedz #100 : Kwietnia 01, 2014, 07:23:26 » |
|
Może jak sprawdzili to już nie wracali?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Laszk Młynariew
Wicekról Weerlandu
Moderator Globalny
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 9
|
 |
« Odpowiedz #101 : Kwietnia 01, 2014, 08:31:43 » |
|
Ja tam gratuluję postępów. A tak poza tym, to kiedy zamierzacie zakończyć wyprawę?
|
|
|
|
|
|
Aktualnie żywy Regent ZSKHiW Ataman Królewskich Sił Lądowych, Weerlandbasza, Pan na Kaer Moher, Młynariewicach i Gnojniku (-) marsz. Laszk diuk Młynariew h. Sauron  
|
|
|
|
Erick Monde
|
 |
« Odpowiedz #102 : Kwietnia 02, 2014, 08:45:03 » |
|
Nazywacie wioski roboczo. Górale przez wiele lat nie pomyśleli o tym, żeby nadać im jakieś nazwy czy zwyczajnie nie spytaliście.
Górale nazwali wioski, ale po swojemu, my nazywamy je po swojemu, żeby było bardziej zrozumiale. Jak to się stało, że górale nie mieli absolutnie żadnego kontaktu z cywilizacją skoro widzą miasto u podnóża gór? Absolutnie nikt z żadnego pokolenia nie chciał sprawdzić co to jest?
A kto powiedział, że nie mieli? Ci, którzy mieszkają bliżej Seth, czy wiosek, schodzą w dół, ale rzadko, ponieważ nie używają pieniędzy. W wioskach, gdzie zgadzają się na handel zamienny, zamieniają skóry na chleb, albo konserwy. Konserwy szczególnie lubią, bo z puszek jeszcze coś można zrobić. Może jak sprawdzili to już nie wracali?
Nie wszyscy mieszkają tak blisko. A to, że miasto widać, nie oznacza, że jest blisko, zwłaszcza, że droga jest trudna. Ja tam gratuluję postępów. A tak poza tym, to kiedy zamierzacie zakończyć wyprawę?
Dziękuję za uznanie. Kiedy zakończymy wyprawę? Wg przewodnika jesteśmy w połowie drogi. A nie będziemy już mieszkać w wioskach tyle co w Rudychlisach.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Laszk Młynariew
Wicekról Weerlandu
Moderator Globalny
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 9
|
 |
« Odpowiedz #103 : Kwietnia 02, 2014, 12:18:25 » |
|
Ja tam gratuluję postępów. Prima aprilis, ahahahahahahhaahhahahaha! O kurde, ale to było chamskie!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Arkadiusz II Filip
|
 |
« Odpowiedz #104 : Kwietnia 02, 2014, 12:51:25 » |
|
Nadal zastanawia mnie, czemu nie przywożą masowo produktów z cywilizowanej części Aralii. Wielokrotnie zaobserwowano, że członkowie kultur pierwotnych i prymitywnych bardzo chętnie zdobywają nowoczesne przedmioty. Nawet po indiańskich wioskach walają się już puszki po napojach gazowanych. Sądzę, że przynajmniej podkoszulki powinny do nich przeniknąć.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|