|
Erick Monde
|
 |
« : Stycznia 31, 2014, 05:34:56 » |
|
Geologia ma już dwie wyprawy, to Aralistyka nie może być gorsza. W lutym (tak ok 5.02) ruszy II wyprawa do aralskich górali. Koszty wyprawy to bilet kolejowy do Seth + taksówka, która wysadzi nas w pierwszej osadzie w górach Marahan. Wyprawa potrwa co najmniej miesiąc. Naukowcy będą badać gwarę górali i ich zwyczaje.
|
|
|
|
|
|
Dowódca AAN Dowódca AFM generał lejtnant
|
|
|
|
Arkadiusz II Filip
|
 |
« Odpowiedz #1 : Lutego 02, 2014, 05:56:15 » |
|
W takim razie muszę się wybrać. Mimo wszystko trzeba będzie zapewnić godne warunki mi oraz moim gorylom.
|
|
|
|
|
|
(-) Arkadiusz II Filip von Wettyn od Rzepichy z Faradobusów Król Hirschbergii i Weerlandu, Półksiążę Aralii, Lord Aleksandrowski, Naczelny Zwierzchnik Sił Zbrojnych, Dobrodziej Wszystkich Aralskich Dzieci, Pan na Arkopolis, Palikotau, Ulaanbaatar, Złotopolicach, Kastlu itp. itd.
|
|
|
Laszk Młynariew
Wicekról Weerlandu
Moderator Globalny
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 9
|
 |
« Odpowiedz #2 : Lutego 02, 2014, 07:18:09 » |
|
Ja bym ich trochę nałapał do Ludzkiego Zoo w Hirshberb-Arkopolis.
|
|
|
|
|
|
Aktualnie żywy Regent ZSKHiW Ataman Królewskich Sił Lądowych, Weerlandbasza, Pan na Kaer Moher, Młynariewicach i Gnojniku (-) marsz. Laszk diuk Młynariew h. Sauron  
|
|
|
|
Arkadiusz II Filip
|
 |
« Odpowiedz #3 : Lutego 02, 2014, 07:19:56 » |
|
O, to doskonały pomysł. Od razu informuję, że przybędę ja, stu żołnierzy pułku powietrznodesantowego oraz grupa 50 moich prywatnych wojów.
|
|
|
|
|
|
(-) Arkadiusz II Filip von Wettyn od Rzepichy z Faradobusów Król Hirschbergii i Weerlandu, Półksiążę Aralii, Lord Aleksandrowski, Naczelny Zwierzchnik Sił Zbrojnych, Dobrodziej Wszystkich Aralskich Dzieci, Pan na Arkopolis, Palikotau, Ulaanbaatar, Złotopolicach, Kastlu itp. itd.
|
|
|
Helmut von Hermann
Jegomość Janosik, Helmut von Hermann. Jedyny i niezastąpiony Harnaś Kaltvodki. Członek Domu Religii Walecznej Braci Dobrych, z imienia zakonnego Budziwoj.
Aktywista

Posłuch 0
|
 |
« Odpowiedz #4 : Lutego 02, 2014, 07:27:34 » |
|
A może premier z wicepremierem przybyliby na chwilę także w tamte rejony? Zawsze trochę otuchy się każdemu przyda 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Erick Monde
|
 |
« Odpowiedz #5 : Lutego 03, 2014, 05:27:11 » |
|
żadnego wojska i łapania terroryści...!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Arkadiusz II Filip
|
 |
« Odpowiedz #6 : Lutego 03, 2014, 05:47:43 » |
|
Przecież ja tam jadę po pracowników. Znajdzie się jakiegoś fra... no górala co lubi dzieci i podpiszemy z nim umowę.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Laszk Młynariew
Wicekról Weerlandu
Moderator Globalny
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 9
|
 |
« Odpowiedz #7 : Lutego 03, 2014, 09:09:42 » |
|
Ale przecież aralscy górale to kanibale! Jeszcze zjedzą uczonych biorących udział w wyprawie. Ktoś was musi chronić.
|
|
|
|
|
|
Aktualnie żywy Regent ZSKHiW Ataman Królewskich Sił Lądowych, Weerlandbasza, Pan na Kaer Moher, Młynariewicach i Gnojniku (-) marsz. Laszk diuk Młynariew h. Sauron  
|
|
|
|
Erick Monde
|
 |
« Odpowiedz #8 : Lutego 04, 2014, 11:24:57 » |
|
No chyba ja lepiej wiem, jacy są aralscy górale...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Arkadiusz II Filip
|
 |
« Odpowiedz #9 : Lutego 04, 2014, 11:41:29 » |
|
Myślałęm, że po to tam jedziemy, aby się zorientować jacy oni są. Zresztą w górach czyhają inne niebezpieczeństwach. Ja w Sudetach mieszkam i ja wiem!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Erick Monde
|
 |
« Odpowiedz #10 : Lutego 27, 2014, 02:08:01 » |
|
Z małym opóźnieniem, ale ruszamy. 2marca rusza II Wyprawa w góry Marahan. Sprawozdanie z wyprawy będzie publikowane właśnie tutaj.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Erick Monde
|
 |
« Odpowiedz #12 : Marca 01, 2014, 11:14:04 » |
|
DZIĘ-KU-JE-MY! Zakrzyknęli badacze z odjeżdżającego pociągu. Pierwszy raport w poniedziałek.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Arkadiusz II Filip
|
 |
« Odpowiedz #13 : Marca 02, 2014, 05:52:13 » |
|
Nie mogę się doczekać. Róbcie parodię Hucułów!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Erick Monde
|
 |
« Odpowiedz #14 : Marca 03, 2014, 01:24:44 » |
|
W niedzielę dotarliśmy do pierwszej osady góralskiej (roboczo nazwanej Pniewy, bo żeby się do niej dostać trzeba się piąć ścieżką pod górę). w Pniewach spędzimy ok 5dni (dopóki nas nie wyrzucą) i ruszymy dalej. Góry są piękne! Pozdrawiamy- członkowie ekspedycji 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|