Ciecierad Ciecieląg
Czcigodny Gubernator Wszechzachodu
Moderator
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 0
Numer gg: 48274042
|
 |
« : Stycznia 27, 2014, 06:54:00 » |
|
Towarzysze Mieszkańcy! Jak zapewne nie wiecie, poprosiłem Wielkiego Sternika aby wskazał nam ile może kosztować rozbudowa mojego majątku, która z pewnością wpłynie pozytywnie na jakość życie tutejszych, jednak nie otrzymałem odpowiedzi. Zapewne ktoś z Was popełnił zbrodnię przeciwko monarchosocjalizmowi, dlatego w ramach rekompensaty dla Ludu Szlacheckiego zbierana będzie ofiara obowiązkowo-dobrowolna. Już wyjaśniam na czym ona polega. Otóż, obowiązkowa jest ona dla każdego człowieka dobrej woli, a ufam, że takimi są wszyscy tubylcy. Dlatego każdy bździszewianin jest zobowiązany złożyć mi daninę, najlepiej jak najwyższej wartości, aby w pełni wynagrodzić Ludowi Szlacheckiemu nieznany nam niegodny czyn. Spośród wszystkich mieszkańców Bździszewa, z daniny zwolnieni są tow. Gubernator Ciecieląg, tow. Arkadiusz II, tow. Tobiasz von Richtoffen i tow. Marcel Hans, jako że są oni powszechnie uznawani za wzór wszelkich cnót i niemożliwością jest, aby przyczynili się do cierpień Ludu i tym samym gniewu Wielkiego Sternika.
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Stycznia 27, 2014, 10:05:30 wysłane przez Ciecierad Ciecieląg »
|
|
Zarządca Guberni Zachodniej, Główny Znachor Sił Zbrojnych ZSKHiW, Dyrektor IBW, Najgenialniejszy Teoretyk Monarchosocjalizmu Stepowego, Geniusz Troski o Człowieka (-) gen-mjr dr Ciecierad Ciecieląg graf von Grabben 
|
|
|
Laszk Młynariew
Wicekról Weerlandu
Moderator Globalny
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 9
|
 |
« Odpowiedz #1 : Stycznia 27, 2014, 09:41:23 » |
|
Płacić bezbożnicy! Uff, całe szczęście że mnie to nie dotyczy.
|
|
|
|
|
|
Aktualnie żywy Regent ZSKHiW Ataman Królewskich Sił Lądowych, Weerlandbasza, Pan na Kaer Moher, Młynariewicach i Gnojniku (-) marsz. Laszk diuk Młynariew h. Sauron  
|
|
|
Helmut von Hermann
Jegomość Janosik, Helmut von Hermann. Jedyny i niezastąpiony Harnaś Kaltvodki. Członek Domu Religii Walecznej Braci Dobrych, z imienia zakonnego Budziwoj.
Aktywista

Posłuch 0
|
 |
« Odpowiedz #2 : Stycznia 27, 2014, 09:45:32 » |
|
Ty Laszku powinieneś jako pierwszy zapłacić!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ciecierad Ciecieląg
Moderator
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 0
|
 |
« Odpowiedz #3 : Stycznia 28, 2014, 08:43:07 » |
|
Dzisiaj przybyła do mnie pierwsza ,,pielgrzymka", składająca dary. Oczywiście niesiono głównie znalezione na ulicy przedmioty, cegły, części starych samochodów, ciała tych, którzy nie przeżyli srogiej bździszewskiej zimy i inne cenne rzeczy. W ramach czci dla samego Wielkiego Sternika przyniesiono też ster aralskiej łodzi, przywiezionej z obchodów rocznicy śmierci tow. Pole. Po złożeniu wszystkich darów, odbył się pokaz tańca ludowego. http://www.youtube.com/watch?v=M7vbbZkn-ok
|
|
|
|
|
|
Zarządca Guberni Zachodniej, Główny Znachor Sił Zbrojnych ZSKHiW, Dyrektor IBW, Najgenialniejszy Teoretyk Monarchosocjalizmu Stepowego, Geniusz Troski o Człowieka (-) gen-mjr dr Ciecierad Ciecieląg graf von Grabben 
|
|
|
|
Arkadiusz II Filip
|
 |
« Odpowiedz #4 : Stycznia 28, 2014, 08:50:43 » |
|
Brawa dla ofiarnych mieszkańców Guberni! Jaka szkoda, że nie mogłem się dorzucić. Sytuacja finansowa naprawdę mi na to nie pozwala, stąd też dziękuję tow. Gubernatorowi za zwolnienie mnie.
|
|
|
|
|
|
(-) Arkadiusz II Filip von Wettyn od Rzepichy z Faradobusów Król Hirschbergii i Weerlandu, Półksiążę Aralii, Lord Aleksandrowski, Naczelny Zwierzchnik Sił Zbrojnych, Dobrodziej Wszystkich Aralskich Dzieci, Pan na Arkopolis, Palikotau, Ulaanbaatar, Złotopolicach, Kastlu itp. itd.
|
|
|
Ciecierad Ciecieląg
Moderator
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 0
|
 |
« Odpowiedz #5 : Stycznia 29, 2014, 09:53:34 » |
|
Wielki Sternik wycenił część z obiektów, o wycenę których prosiłem, jednak nie wycena nie jest kompletna, co zapewne jest znakiem, że powinniśmy zebrać jeszcze więcej dóbr. Dlatego wysłałem ludzi poza Bździszewo, aby przynieśli to, co im w rękę wpadnie. Na cześć Wielkiego Sternika urządziliśmy uroczysty pochód. Przez turystę został nagrany film, przedstawiający dwóch miejscowych, usiłujących mi dostarczyć pień drzewa. Kamerę turysta stracił, a następnie przyniesiono ją mi. https://www.youtube.com/watch?v=vloknPCja3s
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Stycznia 31, 2014, 06:36:41 wysłane przez Ciecierad Ciecieląg »
|
|
|
|
|
Ciecierad Ciecieląg
Moderator
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 0
|
 |
« Odpowiedz #6 : Stycznia 31, 2014, 06:41:12 » |
|
Mieszkańcy przynieśli kolejną porcję darów. Na razie uznałem, że można się wstrzymać z ich dalszym zbieraniem, ponieważ Wielki Sternik wycenił już prawie wszystko, gdyż jest bardzo wyrozumiały. Teraz całą zebraną ofiarę spróbuję spieniężyć aby następnie przekazać pieniądze Wielkiemu Sternikowi.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Laszk Młynariew
Wicekról Weerlandu
Moderator Globalny
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 9
|
 |
« Odpowiedz #7 : Stycznia 31, 2014, 10:04:45 » |
|
Jak byś jeszcze czegoś potrzebował, to możesz zawsze poprosić o pomoc Fundację Młynariewów.
|
|
|
|
|
|
Aktualnie żywy Regent ZSKHiW Ataman Królewskich Sił Lądowych, Weerlandbasza, Pan na Kaer Moher, Młynariewicach i Gnojniku (-) marsz. Laszk diuk Młynariew h. Sauron  
|
|
|
|
|
Ciecierad Ciecieląg
Moderator
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 0
|
 |
« Odpowiedz #9 : Lutego 20, 2014, 08:39:59 » |
|
Po długim czasie udało mi się spieniężyć. Uzyskana suma wynosi 12 868,33 loli. Jako jednak, że Wielki Sternik w swej dobroci, wybrał mnie na Narodowego komisarza Spraw Wewnętrznych , czyniąc mnie tym samym swoim reprezentantem, w Jego imieniu przyjmę, przechowam i wydam na własne potrzeby ofiarę. W imieniu Wielkiego Sternika i Rady Komisarzy narodowych, bardzo serdecznie dziękuję i postrafiam Fas ciule, żeby tak po germańsku było.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ciecierad Ciecieląg
Moderator
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 0
|
 |
« Odpowiedz #11 : Lutego 22, 2014, 11:04:22 » |
|
Oczywiście, że tereny są bogate. To zasługa monarchosocjalizmu, mieńszewizmu społecznego i Wielkiego Sternika.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Laszk Młynariew
Wicekról Weerlandu
Moderator Globalny
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 9
|
 |
« Odpowiedz #12 : Lutego 22, 2014, 11:18:33 » |
|
Jak to takie bogate to czas to okraść! Chyba nawet kupię sobie tam jakąś posiadłość.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Helmut von Hermann
Jegomość Janosik, Helmut von Hermann. Jedyny i niezastąpiony Harnaś Kaltvodki. Członek Domu Religii Walecznej Braci Dobrych, z imienia zakonnego Budziwoj.
Aktywista

Posłuch 0
|
 |
« Odpowiedz #13 : Lutego 28, 2014, 05:48:40 » |
|
A gdzie są te bogate tereny? W której części dokładniej?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|