|
Arkadiusz II Filip
|
 |
« Odpowiedz #75 : Kwietnia 16, 2013, 10:26:30 » |
|
Tak więc dziękuję. Co do spraw technicznych to w razie potrzeby napisz w Administracji Forum.
|
|
|
|
|
|
(-) Arkadiusz II Filip von Wettyn od Rzepichy z Faradobusów Król Hirschbergii i Weerlandu, Półksiążę Aralii, Lord Aleksandrowski, Naczelny Zwierzchnik Sił Zbrojnych, Dobrodziej Wszystkich Aralskich Dzieci, Pan na Arkopolis, Palikotau, Ulaanbaatar, Złotopolicach, Kastlu itp. itd.
|
|
|
|
Arkadiusz II Filip
|
 |
« Odpowiedz #76 : Czerwca 23, 2013, 04:10:40 » |
|
Chciałbym rozpocząć dyskusję na temat drobnej korekty stanowisk. Jako, że obecnie obsadzone są jedynie posady dowódcy KSL oraz PMOB, proponuję wystąpienie z propozycją zmian w Ustawie. Należy utworzyć dwa stanowiska- dowódcy PMOB oraz dowódcy KSZ, które wkrótce zamierzam nieco zintegrować. Oprócz tego, jak zapewne wiecie, rząd przymierza się do likwidacji komisariatu i powierzenia zarządu ogólnego nad armia mojej skromnej osobie, lecz jako Zwierzchnikowi SZ.
Z chęcią poznam różniste opinie na ten temat.
|
|
|
|
|
|
(-) Arkadiusz II Filip von Wettyn od Rzepichy z Faradobusów Król Hirschbergii i Weerlandu, Półksiążę Aralii, Lord Aleksandrowski, Naczelny Zwierzchnik Sił Zbrojnych, Dobrodziej Wszystkich Aralskich Dzieci, Pan na Arkopolis, Palikotau, Ulaanbaatar, Złotopolicach, Kastlu itp. itd.
|
|
|
Laszk Młynariew
Wicekról Weerlandu
Moderator Globalny
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 9
|
 |
« Odpowiedz #77 : Czerwca 23, 2013, 05:22:13 » |
|
Ale co mają dać ciągłe reformy sił zbrojnych? To w niczym nie pomoże.
|
|
|
|
|
|
Aktualnie żywy Regent ZSKHiW Ataman Królewskich Sił Lądowych, Weerlandbasza, Pan na Kaer Moher, Młynariewicach i Gnojniku (-) marsz. Laszk diuk Młynariew h. Sauron  
|
|
|
|
Arkadiusz II Filip
|
 |
« Odpowiedz #78 : Czerwca 23, 2013, 05:27:28 » |
|
A co nam da działanie klubu AA w Zaschłych Mirabelkach? Sprawniejsze dowodzenie i brak wakatów pomoże naszemu wojsku.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ciecierad Ciecieląg
Czcigodny Gubernator Wszechzachodu
Wielki Elektronik
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 0
Numer gg: 48274042
|
 |
« Odpowiedz #79 : Czerwca 23, 2013, 09:22:18 » |
|
Zacznijmy od tego, czy PMOB i KSZ będą równorzędne czy nie? Ja uważam, że KSZ powinno stać wyżej.
|
|
|
|
|
|
Zarządca Guberni Zachodniej, Główny Znachor Sił Zbrojnych ZSKHiW, Dyrektor IBW, Najgenialniejszy Teoretyk Monarchosocjalizmu Stepowego, Geniusz Troski o Człowieka (-) gen-mjr dr Ciecierad Ciecieląg graf von Grabben 
|
|
|
|
Arkadiusz II Filip
|
 |
« Odpowiedz #80 : Czerwca 23, 2013, 09:29:03 » |
|
Obecnie są równorzędne, jako armie poborowa i zawodowa. Myślę, że nie trzeba tego zmieniać.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ciecierad Ciecieląg
Wielki Elektronik
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 0
|
 |
« Odpowiedz #81 : Czerwca 23, 2013, 09:31:15 » |
|
Jak wolicie, ale równouprawnienie poborowych i zawodowców nie jest, według mnie, dobre.
|
|
|
|
|
|
Zarządca Guberni Zachodniej, Główny Znachor Sił Zbrojnych ZSKHiW, Dyrektor IBW, Najgenialniejszy Teoretyk Monarchosocjalizmu Stepowego, Geniusz Troski o Człowieka (-) gen-mjr dr Ciecierad Ciecieląg graf von Grabben 
|
|
|
|
|
Ciecierad Ciecieląg
Wielki Elektronik
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 0
|
 |
« Odpowiedz #83 : Czerwca 23, 2013, 09:38:58 » |
|
Chyba, że tak na to patrzycie.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Arkadiusz II Filip
|
 |
« Odpowiedz #84 : Lipca 30, 2013, 12:27:17 » |
|
Po co nam komisarz, który ani razu nie zjawił się w biurze? Trzeba w końcu zlikwidować urząd, jednak wypada pomyśleć co zrobimy z działem i instytucjami. Proponuję, by IBW i Znachorat podlegały zwierzchnikowi, jako naukowe instytucje wojskowe.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Laszk Młynariew
Wicekról Weerlandu
Moderator Globalny
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 9
|
 |
« Odpowiedz #86 : Lipca 30, 2013, 05:48:27 » |
|
To będziemy mieli tylko 2 komisarzy? Ale głupio.
|
|
|
|
|
|
Aktualnie żywy Regent ZSKHiW Ataman Królewskich Sił Lądowych, Weerlandbasza, Pan na Kaer Moher, Młynariewicach i Gnojniku (-) marsz. Laszk diuk Młynariew h. Sauron  
|
|
|
Ciecierad Ciecieląg
Wielki Elektronik
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 0
|
 |
« Odpowiedz #87 : Lipca 30, 2013, 06:15:26 » |
|
Centralizujemy się., ale wyjdzie to nam raczej na korzyść. Nie ma nas na tyle dużo, aby trzymać na siłę martwe stanowiska. Co do Znachoratu i IBW podlegającym bezpośrednio zwierzchnikowi nie mam nic przeciwko.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Krzysztof Septimus
Markiz
Moderator Globalny
Człowiek Pracy

Posłuch 2
|
 |
« Odpowiedz #88 : Sierpnia 06, 2013, 10:28:50 » |
|
Cóż, także nie mam nic przeciwko pomysłom przedstawionym powyżej (mam na myśli te dotyczące IBW i Znachoratu, nie wotum nieufności).
|
|
|
|
|
|
Stariec Dworu i Dowódca Gwardii Monarszej Przewodniczący Patriotycznej Unii Sukcesu "Swoboda" Właściciel Vergen, pan na Kreisdorf (-) płk doc.Krzysztof markiz Septimus
|
|
|
|
Erick Monde
|
 |
« Odpowiedz #89 : Sierpnia 22, 2013, 01:12:51 » |
|
Mam pytanie do płk. Septimusa. Czy jako komisarz ds. Sił Zbrojnych może do czasu wyboru nowego Komisarza Ludowego w Aralii może wyznaczyć mnie na p.o. dowódcy Aralskiej Armii Narodowej? Bo nic tam się nie dzieje, mam kilka pomysłów, a nie wiem czy cokolwiek mogę? Z góry dziękuję.
|
|
|
|
|
|
Dowódca AAN Dowódca AFM generał lejtnant
|
|
|
|