|
Arkadiusz II Filip
|
 |
« Odpowiedz #30 : Listopada 18, 2013, 04:52:01 » |
|
Namioty powstały. Pomieszczono w nich wszystkich ocalałych, którzy dawniej zamieszkiwali zniszczone przez wojska USA dzielnice. Tymczasem nasi jeńcy kontynuują odbudowę Pałacu. Wciąż co prawda nie wiemy w jakiej formie go odbudować, więc poleciłem by na razie kopali rowy i zwozili marmur, a następnie tańczyli rumbę. 
|
|
|
|
|
|
(-) Arkadiusz II Filip von Wettyn od Rzepichy z Faradobusów Król Hirschbergii i Weerlandu, Półksiążę Aralii, Lord Aleksandrowski, Naczelny Zwierzchnik Sił Zbrojnych, Dobrodziej Wszystkich Aralskich Dzieci, Pan na Arkopolis, Palikotau, Ulaanbaatar, Złotopolicach, Kastlu itp. itd.
|
|
|
|
Arkadiusz II Filip
|
 |
« Odpowiedz #31 : Listopada 20, 2013, 04:14:50 » |
|
Amerykańscy jeńcy z łatwością uporali się z wykopaniem fundamentów. Nie wiedziałem co z nimi zrobić, zatem porozsyłałem ich po wsiach aby pomogli w zbiorach. Nie ma teraz zbiorów? Trudno, poradzą sobie. Ja tymczasem pomyślę nad planem odbudowy pałacu. 
|
|
|
|
|
|
(-) Arkadiusz II Filip von Wettyn od Rzepichy z Faradobusów Król Hirschbergii i Weerlandu, Półksiążę Aralii, Lord Aleksandrowski, Naczelny Zwierzchnik Sił Zbrojnych, Dobrodziej Wszystkich Aralskich Dzieci, Pan na Arkopolis, Palikotau, Ulaanbaatar, Złotopolicach, Kastlu itp. itd.
|
|
|
Ciecierad Ciecieląg
Czcigodny Gubernator Wszechzachodu
Wielki Elektronik
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 0
Numer gg: 48274042
|
 |
« Odpowiedz #32 : Listopada 21, 2013, 09:34:28 » |
|
GZ chętnie weźmie ich w dzierżawę, a jeśli nie będą już potrzebni to ich kupimy.
|
|
|
|
|
|
Zarządca Guberni Zachodniej, Główny Znachor Sił Zbrojnych ZSKHiW, Dyrektor IBW, Najgenialniejszy Teoretyk Monarchosocjalizmu Stepowego, Geniusz Troski o Człowieka (-) gen-mjr dr Ciecierad Ciecieląg graf von Grabben 
|
|
|
|
Arkadiusz II Filip
|
 |
« Odpowiedz #33 : Listopada 21, 2013, 09:52:23 » |
|
Z chęcią pozbędziemy się części z nich. W ramach rozwoju handlu wymiennego proponuję, że za 1000 zapłacicie w określonych dobrach. Ilu chceta?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ciecierad Ciecieląg
Wielki Elektronik
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 0
|
 |
« Odpowiedz #34 : Listopada 21, 2013, 11:09:38 » |
|
A ile dacie?
|
|
|
|
|
|
Zarządca Guberni Zachodniej, Główny Znachor Sił Zbrojnych ZSKHiW, Dyrektor IBW, Najgenialniejszy Teoretyk Monarchosocjalizmu Stepowego, Geniusz Troski o Człowieka (-) gen-mjr dr Ciecierad Ciecieląg graf von Grabben 
|
|
|
|
Arkadiusz II Filip
|
 |
« Odpowiedz #35 : Listopada 21, 2013, 11:14:57 » |
|
DO Was? Z trwogą 20 000. Trudno, zawsze ktoś przeżyje trudne warunki na Stepie.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ciecierad Ciecieląg
Wielki Elektronik
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 0
|
 |
« Odpowiedz #36 : Listopada 21, 2013, 11:19:35 » |
|
Jeżeli to będzie dzierżawa, to nie jestem w stanie obecnie powiedzieć ale jeśli to transakcja, to proponuję cenę owca za człowieka.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Arkadiusz II Filip
|
 |
« Odpowiedz #37 : Listopada 24, 2013, 06:14:13 » |
|
To uczciwe, jeżeli znajdziecie tyle owiec. Proponuję jednak, byście do oficerów dorzucali po worku buraków.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ciecierad Ciecieląg
Wielki Elektronik
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 0
|
 |
« Odpowiedz #38 : Listopada 24, 2013, 06:31:34 » |
|
Buraki to w Hirschbergii są. Nie potrzebne Wam.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Arkadiusz II Filip
|
 |
« Odpowiedz #39 : Listopada 24, 2013, 06:38:32 » |
|
To dorzucicie po metr sześcienny cegieł. A właśnie, nasza tymczasowa metropolia rozrasta się wzorcowo. Już wkrótce wznowimy odbudowę pałacu, a tymczasem ściągam moich hamerykańców z zadupi. Jutro decyzja w jakiej formie każę zbudować swój Nowy Dom. Jednocześnie podjąłem decyzję, iż część robotników zacznie budować nowe osiedla robotnicze, które zajmą większą część Nowego Arkopolis. Dodam, że z różnych gmin przybyło sporo pracowników. Liczba mieszkańców Hirschbergu zwiększyła się więc o ok 100 000. 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Arkadiusz II Filip
|
 |
« Odpowiedz #40 : Listopada 26, 2013, 05:33:56 » |
|
Dobrze, podjąłem decyzję: pałac odbudujemy w starej formie, bo nie chce mi się szukać zdjęć i wymieniać w każdym poście opisowym. Zresztą dotychczasowy był reprezentacyjny i wygodny zarazem. Hamerykanie już rozpoczęli prace przy zwożeniu materiałów. Dokonamy jednak kilku modyfikacji: odtąd Arkopolitański będzie miał jedynie funkcje reprezentacyjne, a ja rozbudują wygodniejszą Dacżę w Gorkach.
Jednocześnie wśród namiotów zaczęto stawianie kilku prywatnych fabryk, w tym mojej produkującej chemikalia.
Na koniec pytanie do Ludu: proszę o dalsze uwagi na temat proponowanego planu stolicy. Zaznaczam, że na planie ogólnym zaznaczone będą jedynie większe obiekty np lotnisko i centrum administracyjno-rządowe (które, z uwagi na bliskość przyszłych dzielnic robotniczych pokryjemy kopułą antysmogową).
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Arkadiusz II Filip
|
 |
« Odpowiedz #41 : Grudnia 09, 2013, 07:52:51 » |
|
W ekspresowym tempie przystąpiliśmy do właściwego etapu prac przy odbudowie Pałacu. Ukończenie planowane jest za około miesiąc. Wcześniej rozpoczniemy kopanie fundamentów pod pozostałe obiekty położone w centrum dawnego Arkopolis. Jednocześnie końca dobiegają prace przy budowie mojej fabryki chemikaliów i kilku innych zakładów prywatnych. 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Laszk Młynariew
Wicekról Weerlandu
Moderator Globalny
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 9
|
 |
« Odpowiedz #42 : Grudnia 09, 2013, 09:06:24 » |
|
Jak to? To prywatne zakłady też odbudowujecie za pieniądze państwa? To dlaczego ja sam musiałem płacić za odbudowę mojej rezydencji?
|
|
|
|
|
|
Aktualnie żywy Regent ZSKHiW Ataman Królewskich Sił Lądowych, Weerlandbasza, Pan na Kaer Moher, Młynariewicach i Gnojniku (-) marsz. Laszk diuk Młynariew h. Sauron  
|
|
|
|
Arkadiusz II Filip
|
 |
« Odpowiedz #43 : Grudnia 09, 2013, 09:09:48 » |
|
Ależ skąd. Prywatni właściciele też budują swoje fabryki na terenie Nowego Arkopolis, ale za własne piniondze. My finansujemy jedynie osiedla mieszkaniowe i gmachy państwowe.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Arkadiusz II Filip
|
 |
« Odpowiedz #44 : Grudnia 17, 2013, 07:14:55 » |
|
Podczas mojej nieobecności hamerykańscy robotnicy nieco się rozleniwili, zatem nakazałem dziś zapędzić ich z powrotem do roboty. Okazało się na szczęście, że ukończono już połowę gmachu, zaś całość planuje się wybudować do 26 grudnia. Wówczas będzie można w jakiś fantazyjny sposób urządzić wnętrza. 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|