Ciecierad Ciecieląg
Czcigodny Gubernator Wszechzachodu
Wielki Elektronik
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 0
Numer gg: 48274042
|
 |
« : Października 21, 2013, 05:10:33 » |
|
Nic mi do wewnętrznych spraw Aralii, ale mimo wszystko, mam dobre chęci i chciałbym Aralczykom przemówić do rozsądku. Wątek ten można w przyszłości potraktować, jako służący, do komentarzy na temat obrad i pozwoli on na niezaśmiecanie uch samych. ..już za późno- wtrąciłeś się. Co nie znaczy, że chciałem. Poza tym można chyba jednak zostawić sprawę interpretację tej części wypowiedzi, z dość oczywistych powodów. Skojarzenia z Hitlerem wypraszam sobie, nie jestem rasistą. Rasistą nie ale szowinistą owszem. Czymże jest stawianie Aralczyków wyżej od innych narodowości, jeśli nie szowinizmem? Nie oskarżam Cię o rasizm ani szowinizm, a raczej myślę, że zwyczajnie nie do końca to przemyślałeś i powtarzam, że rozwiązanie, które podałeś zaszkodzi Aralii.
|
|
|
|
|
|
Zarządca Guberni Zachodniej, Główny Znachor Sił Zbrojnych ZSKHiW, Dyrektor IBW, Najgenialniejszy Teoretyk Monarchosocjalizmu Stepowego, Geniusz Troski o Człowieka (-) gen-mjr dr Ciecierad Ciecieląg graf von Grabben 
|
|
|
Erick Monde
Moderator
Duma Koronowanej Gwiazdy

Posłuch -1
|
 |
« Odpowiedz #1 : Października 22, 2013, 11:01:14 » |
|
To tak jakbyś powiedział, że to niesprawiedliwe, że prezydentem Polski może być tylko Polak. Tak jest wszędzie. Rosjanin nie może być prezydentem USA, a Fidel Castro nie może być prezydentem Polski- gdzie tu szowinizm??
|
|
|
|
|
|
Dowódca AAN Dowódca AFM generał lejtnant
|
|
|
Ramon Serano Lopez IV
Chcę być hrabią.Nie ma to jak nie mieć żadnej perspektywy na życie.
Człowiek Pracy

Posłuch 0
GG- 32949763
|
 |
« Odpowiedz #2 : Października 22, 2013, 03:01:33 » |
|
Czyli z twojej wypowiedzi wynika że w naszym kraju może pracować polak,Od razu mi przyszła na myśl pewna historyjka ale nie będę jej mówił bo Monde pomyśli że nazywam go nazistą lub kimś innym.
|
|
|
|
|
|
Pułkownik bzp. knajt Ramon Serano-Lopez IV
Sołtys Gminy Zimna Wódka Komendant Milicji Narodowej w KGH Komisarz do Spraw Wewnętrznych
|
|
|
|
Arkadiusz II Filip
|
 |
« Odpowiedz #3 : Października 22, 2013, 04:27:32 » |
|
Ale to nie jest kwestia narodowości (może poza usami), ale obywatelstwa. Przecież w mikroświecie narodowość nie odgrywa wielkiej roli: są Dreamlandczycy, który robią karierę w Al Rajnie, Sarmaci zamieszkujący Ciprofloksję i Dreamland i Weerlandczycy w Sarmacji. Po co jakieś bezsensowne ograniczenia? Jeżeli jakiś Weerlandczyk zamieszkałby w ARA i czułby się przywiązany do tej ziemi, byłby tutaj aktywny to dlaczego jakiś debilny przepis ma mu uniemożliwiać kandydowanie na Komisarza?
|
|
|
|
|
|
(-) Arkadiusz II Filip von Wettyn od Rzepichy z Faradobusów Król Hirschbergii i Weerlandu, Półksiążę Aralii, Lord Aleksandrowski, Naczelny Zwierzchnik Sił Zbrojnych, Dobrodziej Wszystkich Aralskich Dzieci, Pan na Arkopolis, Palikotau, Ulaanbaatar, Złotopolicach, Kastlu itp. itd.
|
|
|
Ciecierad Ciecieląg
Wielki Elektronik
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 0
|
 |
« Odpowiedz #4 : Października 22, 2013, 06:39:23 » |
|
To tak jakbyś powiedział, że to niesprawiedliwe, że prezydentem Polski może być tylko Polak. Jak już Arek powiedział, to zależy od obywatelstwa, a nie narodowości. Ja jestem Dziabaduchą, więc według Twojej wizji, nie mógłbym piastować ważnych stanowisk w żadnym miejscu w v-świecie, chyba żebym udał się do SiB i tam udało mi się utworzyć jakąś dziabaduską autonomię. Jeśli jednak prawa daje nie obywatelstwo, a narodowość, to to szowinizm jest. Jak najbardziej.
|
|
|
|
|
|
Zarządca Guberni Zachodniej, Główny Znachor Sił Zbrojnych ZSKHiW, Dyrektor IBW, Najgenialniejszy Teoretyk Monarchosocjalizmu Stepowego, Geniusz Troski o Człowieka (-) gen-mjr dr Ciecierad Ciecieląg graf von Grabben 
|
|
|
|
Arkadiusz II Filip
|
 |
« Odpowiedz #5 : Stycznia 17, 2014, 04:04:09 » |
|
Czyt jest wola, bym zmienił nazwę działu z Sejmiku na Diatte, czy też są to synonimy?
|
|
|
|
|
|
(-) Arkadiusz II Filip von Wettyn od Rzepichy z Faradobusów Król Hirschbergii i Weerlandu, Półksiążę Aralii, Lord Aleksandrowski, Naczelny Zwierzchnik Sił Zbrojnych, Dobrodziej Wszystkich Aralskich Dzieci, Pan na Arkopolis, Palikotau, Ulaanbaatar, Złotopolicach, Kastlu itp. itd.
|
|
|
Erick Monde
Moderator
Duma Koronowanej Gwiazdy

Posłuch -1
|
 |
« Odpowiedz #6 : Stycznia 17, 2014, 04:05:44 » |
|
To są synonimy, nie trzeba zmieniać
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ciecierad Ciecieląg
Wielki Elektronik
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 0
|
 |
« Odpowiedz #7 : Stycznia 17, 2014, 10:56:17 » |
|
Czy wedle kodeksu karnego, jeśli nazwę kogoś ,,ty zarazo", to czy zostanie to uznane za próbę obrazy?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Erick Monde
Moderator
Duma Koronowanej Gwiazdy

Posłuch -1
|
 |
« Odpowiedz #8 : Stycznia 18, 2014, 10:23:19 » |
|
Zaraza nie jest organem, czy wydzieliną, więc nie.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ciecierad Ciecieląg
Wielki Elektronik
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 0
|
 |
« Odpowiedz #9 : Stycznia 18, 2014, 03:31:29 » |
|
A nie ma tam wzmianki o chorobach? Przecież zaraza jest potocznym określeniem ciężkiej i powszechnej choroby.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Erick Monde
Moderator
Duma Koronowanej Gwiazdy

Posłuch -1
|
 |
« Odpowiedz #10 : Stycznia 20, 2014, 04:37:00 » |
|
A nie ma tam wzmianki o chorobach? Przecież zaraza jest potocznym określeniem ciężkiej i powszechnej choroby.
ale nie jest nazwą choroby
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Arkadiusz II Filip
|
 |
« Odpowiedz #11 : Stycznia 20, 2014, 05:04:05 » |
|
A "ty cholero" albo "cholera jasna"?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Erick Monde
Moderator
Duma Koronowanej Gwiazdy

Posłuch -1
|
 |
« Odpowiedz #12 : Stycznia 20, 2014, 05:08:32 » |
|
Cholera jest chorobą, czyli to by już podpadało pod KK.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Arkadiusz II Filip
|
 |
« Odpowiedz #13 : Stycznia 20, 2014, 05:46:28 » |
|
Cholera jasna, tylko jaki to ma sens? Trzeba będzie kiedyś pomyśleć o rewizji.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ametyst Faradobus
Przodownik

Posłuch 0
|
 |
« Odpowiedz #14 : Stycznia 21, 2014, 04:22:42 » |
|
Tak właściwie to co nam jeszcze zostało do omówienia?
|
|
|
|
|
|
Wspaniały Książę Ametyst Faradobus Prawowity Następca Tronu Wszej Hirschbergii
|
|
|
|