|
|
Laszk Młynariew
Wicekról Weerlandu
Moderator Globalny
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 9
|
 |
« Odpowiedz #301 : Sierpnia 08, 2012, 04:50:32 » |
|
Niech Towarzyso poprostu napisze, że badania i nowe technologie kosztują mniej i spokój będzie.
|
|
|
|
|
|
Aktualnie żywy Regent ZSKHiW Ataman Królewskich Sił Lądowych, Weerlandbasza, Pan na Kaer Moher, Młynariewicach i Gnojniku (-) marsz. Laszk diuk Młynariew h. Sauron  
|
|
|
|
Gieorgij
|
 |
« Odpowiedz #302 : Sierpnia 09, 2012, 08:56:11 » |
|
Jako iż mam zamiar podjąć próby budowy gospodarki chciałbym zaprotestować przeciwko takim działaniom jak obniżanie faktycznej ceny badań lub obiektów...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Laszk Młynariew
Wicekról Weerlandu
Moderator Globalny
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 9
|
 |
« Odpowiedz #303 : Sierpnia 09, 2012, 07:49:03 » |
|
Faktycznie to te badania nic nie kosztują.
|
|
|
|
|
|
Aktualnie żywy Regent ZSKHiW Ataman Królewskich Sił Lądowych, Weerlandbasza, Pan na Kaer Moher, Młynariewicach i Gnojniku (-) marsz. Laszk diuk Młynariew h. Sauron  
|
|
|
|
Erick Monde
|
 |
« Odpowiedz #304 : Sierpnia 10, 2012, 09:28:43 » |
|
Faktycznie to te badania nic nie kosztują.
Aha czyli moja praca jest nic nie warta? To chciał towarzysz powiedzieć? Wielkie dzięki! Niech Towarzyso poprostu napisze, że badania i nowe technologie kosztują mniej i spokój będzie. Myślałem, że to jest oczywiste:)
|
|
|
|
|
|
Dowódca AAN Dowódca AFM generał lejtnant
|
|
|
Laszk Młynariew
Wicekról Weerlandu
Moderator Globalny
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 9
|
 |
« Odpowiedz #305 : Sierpnia 10, 2012, 01:18:22 » |
|
Chodziło mi o to, że na te badania realnie nie poszły żadne pieniądze.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Erick Monde
|
 |
« Odpowiedz #306 : Sierpnia 13, 2012, 11:57:24 » |
|
realnie to tu nic nie kosztuje, nawet prowadzona w Weerlandzie wycinka drzew, a jednak dopisuje tow zyski z tej akcji...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Arkadiusz II Filip
|
 |
« Odpowiedz #307 : Sierpnia 13, 2012, 12:38:18 » |
|
Wycinka to o ile wiem akcja ochotnicza, zaś wolontariusze-drwale zatrzymują jako wynagrodzenie część drewna zaś sprzęt zachowują sami. Trzeba by stworzyć jakąś instytucje od budżetu itp (także wojskowego). Namawiałem tow. Septimusa do utworzenia komisariatu gospodarki i finansów ale najwyraźniej mnie nie posłuchał. Chyba, że pewne uprawnienia będzie miał dyrektor KBL.
|
|
|
|
|
|
(-) Arkadiusz II Filip von Wettyn od Rzepichy z Faradobusów Król Hirschbergii i Weerlandu, Półksiążę Aralii, Lord Aleksandrowski, Naczelny Zwierzchnik Sił Zbrojnych, Dobrodziej Wszystkich Aralskich Dzieci, Pan na Arkopolis, Palikotau, Ulaanbaatar, Złotopolicach, Kastlu itp. itd.
|
|
|
|
Erick Monde
|
 |
« Odpowiedz #308 : Sierpnia 13, 2012, 01:47:00 » |
|
Trzeba jak najwięcej kasy z Rządu- nie wiem czy wiecie, ale Rząd aktualnie ma na koncie prawie 100mld loli!! A na IBW nie ma pieniędzy, na armię nie ma pieniędzy <załamka>
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Arkadiusz II Filip
|
 |
« Odpowiedz #309 : Sierpnia 13, 2012, 01:56:03 » |
|
Proponuję utworzyć jedno konto dla naszych sił zbrojnych ale to już po przyjęciu Ustawy o SZ. Trzeba też na nowo ustalić budżet na tą kadencję.
|
|
|
|
|
|
(-) Arkadiusz II Filip von Wettyn od Rzepichy z Faradobusów Król Hirschbergii i Weerlandu, Półksiążę Aralii, Lord Aleksandrowski, Naczelny Zwierzchnik Sił Zbrojnych, Dobrodziej Wszystkich Aralskich Dzieci, Pan na Arkopolis, Palikotau, Ulaanbaatar, Złotopolicach, Kastlu itp. itd.
|
|
|
Laszk Młynariew
Wicekról Weerlandu
Moderator Globalny
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 9
|
 |
« Odpowiedz #310 : Sierpnia 13, 2012, 03:38:04 » |
|
To może zwiększmy roczny budżet IBW do 400 mln i będzie spokój.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Arkadiusz II Filip
|
 |
« Odpowiedz #311 : Sierpnia 13, 2012, 07:06:58 » |
|
Najprawdopodobniej tow. gen. Monde zostanie komisarzem tak więc można spodziewać się bardzo zwiększonych nakładów na IBW.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Erick Monde
|
 |
« Odpowiedz #312 : Sierpnia 17, 2012, 10:21:01 » |
|
Nie martwcie się filie też dostaną swój kawałek tego tortu (że tak zażartuję). A Centrala IBW ma 105mln długu za prom, potrzebuje co najmniej 200mln. Ale budżet to dobra rzecz, niech każda formacja powie ile i na co potrzebuje, co wy na to??
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Arkadiusz II Filip
|
 |
« Odpowiedz #313 : Sierpnia 21, 2012, 08:19:06 » |
|
Dobra myśl jednak proponuję uczynić to dopiero po głosowaniu nad ustawą, gdyż nie wiadomo czy ADUK zostanie zlikwidowane czy nie.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Erick Monde
|
 |
« Odpowiedz #314 : Sierpnia 21, 2012, 10:40:45 » |
|
To szybko, bo jeszcze nie wiem kiedy będzie spotkanie Rządu. A po drugie, żeby wiedzieć ile kasy wyciągnąć wynegocjować z Rządu muszę wiedzieć ile nam potrzeba. Tak więc prosiłbym o przyspieszenie głosowania, bo czas nagli...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|