|
|
|
Erick Monde
|
 |
« Odpowiedz #256 : Czerwca 11, 2012, 11:19:11 » |
|
Przepraszam, za urażenie Twoich uczuć Laszku, ale Parlament już dawno przegłosował zakaz prowadzenia akcji wojskowych w czasie pokoju na terenach miast i wsi. Tak więc AdUK przechodzi do lamusa.
PMOB powoli też, więc pociesz się tym;)
|
|
|
|
|
|
Dowódca AAN Dowódca AFM generał lejtnant
|
|
|
|
Arkadiusz II Filip
|
 |
« Odpowiedz #257 : Czerwca 11, 2012, 02:25:52 » |
|
PMOB (które urozmaicą naszą armię) przynajmniej określiły swoje zadania, zaś ADUK właściwie czyniła to samo co Milicja i Siły Lądowe. Poczekajmy jednak do czasu debaty nad ustawą o siłach zbrojnych, której współautorem byłem.
|
|
|
|
|
|
(-) Arkadiusz II Filip von Wettyn od Rzepichy z Faradobusów Król Hirschbergii i Weerlandu, Półksiążę Aralii, Lord Aleksandrowski, Naczelny Zwierzchnik Sił Zbrojnych, Dobrodziej Wszystkich Aralskich Dzieci, Pan na Arkopolis, Palikotau, Ulaanbaatar, Złotopolicach, Kastlu itp. itd.
|
|
|
|
Arkadiusz II Filip
|
 |
« Odpowiedz #258 : Czerwca 14, 2012, 03:38:12 » |
|
Towarzysze,
Chciałbym (w porozumieniu z Wami i Komisarzem) zawiesić lub odwołać dowódcę Królewskich Sił Lotniczych generała brygady Makłowa, który jest od jakiegoś czasu nieaktywny. Kłopot w tym, że nie wiem czy będzie można go kimś zastąpić. Był (albo jest) bowiem jedynym oficerem lotnictwa w KSZ. Nowy szef KSL musiałby więc udowodnić nam, że przynajmniej zna się na sprawach lotnictwa aby można by mu było nadać stopień oficerski. Najlepiej aby mógł potwierdzić swoje kompetencje dyplomem zagranicznej uczelni wojskowej (sami na razie takiej nie posiadamy).
|
|
|
|
|
|
(-) Arkadiusz II Filip von Wettyn od Rzepichy z Faradobusów Król Hirschbergii i Weerlandu, Półksiążę Aralii, Lord Aleksandrowski, Naczelny Zwierzchnik Sił Zbrojnych, Dobrodziej Wszystkich Aralskich Dzieci, Pan na Arkopolis, Palikotau, Ulaanbaatar, Złotopolicach, Kastlu itp. itd.
|
|
|
|
|
|
Arkadiusz II Filip
|
 |
« Odpowiedz #260 : Czerwca 14, 2012, 03:46:53 » |
|
Laszk jest co prawda dowodzącym sił lądowych, ale jeżeli się zgodzi to można przekazać tą funkcję generałowi Monde (jeśli jest chętny).
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Laszk Młynariew
Wicekról Weerlandu
Moderator Globalny
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 9
|
 |
« Odpowiedz #261 : Czerwca 14, 2012, 06:11:05 » |
|
Monde byłby dobry na to stanowisko, ale chyba ostatnio narzekał na nadmiar obowiązków (ze względu na to, że został szefen Konfederacji Zamorskiej).
|
|
|
|
|
|
Aktualnie żywy Regent ZSKHiW Ataman Królewskich Sił Lądowych, Weerlandbasza, Pan na Kaer Moher, Młynariewicach i Gnojniku (-) marsz. Laszk diuk Młynariew h. Sauron  
|
|
|
|
Erick Monde
|
 |
« Odpowiedz #262 : Czerwca 15, 2012, 12:04:45 » |
|
Lotnictwo? Czemu nie, to mi pasuje do IBW!! P.S. Nie sądzicie, że KSZ powinny mieć konto w banku? Bo IBW planuje wykupić kilka maszyn, a bez konta to ciężko...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Arkadiusz II Filip
|
 |
« Odpowiedz #263 : Czerwca 15, 2012, 01:37:07 » |
|
Jeżeli zna się Towarzysz na lotnictwie i potrafi to udowodnić to nie mam nic przeciw. Tylko proszę nie sprowadzać wszystkich działań wojskowych do IBW.
O ile wiem IBW posiada konto, a konto KSZ- jeżeli chcecie to może być.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Erick Monde
|
 |
« Odpowiedz #265 : Czerwca 16, 2012, 11:22:47 » |
|
Myślę, że dam radę, a jakie będą moje obowiązki??
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Arkadiusz II Filip
|
 |
« Odpowiedz #266 : Czerwca 16, 2012, 03:02:59 » |
|
Sporządzanie opisów oddziałów, dowodzenia akcjami etc.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Erick Monde
|
 |
« Odpowiedz #267 : Czerwca 18, 2012, 10:39:31 » |
|
to spoko, dam radę:)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Arkadiusz II Filip
|
 |
« Odpowiedz #268 : Czerwca 18, 2012, 10:51:23 » |
|
W Ustawie o kompetencjach komisarza ds. Sił Zbrojnych nie wymienione jest mianowanie poszczególnych dowódców, jednak do czasu przyjęcia Ustawy o Siłach Zbrojnych (zakładam, że ją przyjmiemy, choćby w innej formie) proponuję by tow. Komisarz zwrócił się z takim wnioskiem do mnie, zaś ja dokonam nominacji i przekwalifikowania.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Arkadiusz II Filip
|
 |
« Odpowiedz #269 : Lipca 01, 2012, 07:54:31 » |
|
Co myślicie o zorganizowaniu ogólnokrajowych manewrów? Można by wtedy przetestować wynalazki IBW. Zacząć możemy, gdy gen. Monde uporządkuje lotnictwo. Nie wiem czy w imprezie wzięłaby udział flota, gdyż obecnie jej dowódca w ogóle nie zagląda do swego gabinetu.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|