|
Erick Monde
|
 |
« Odpowiedz #930 : Marca 22, 2014, 10:20:23 » |
|
Może Aryun przyłączy się do manewrów..?
Proponuję nazwę manewry "Ognisty przypływ" Może być?
|
|
|
|
|
|
Dowódca AAN Dowódca AFM generał lejtnant
|
|
|
|
Arkadiusz II Filip
|
 |
« Odpowiedz #931 : Marca 22, 2014, 10:55:06 » |
|
Może "Ognisty przypływ wolframu"?
|
|
|
|
|
|
(-) Arkadiusz II Filip von Wettyn od Rzepichy z Faradobusów Król Hirschbergii i Weerlandu, Półksiążę Aralii, Lord Aleksandrowski, Naczelny Zwierzchnik Sił Zbrojnych, Dobrodziej Wszystkich Aralskich Dzieci, Pan na Arkopolis, Palikotau, Ulaanbaatar, Złotopolicach, Kastlu itp. itd.
|
|
|
|
Tobiasz von Richtoffen-Deithven
|
 |
« Odpowiedz #932 : Marca 22, 2014, 11:01:44 » |
|
Mógłbym wysłać jeszcze dodatkowo moje jednostki, pokojowe manewry to mi się podobają (Jeśli ktoś nie wie to wczoraj ocaliłem w rozmowie z Aldarionem moje Korwety przed złomowaniem, a i tak mam jeszcze w Acapulco okręt podwodny).
|
|
|
|
|
|
Budowniczy Dzisiejszej Jakości Żuław Rzeżuszych Jarl Soligt Sołtys Roterhirschbergu
|
|
|
|
Kantazo Targaryen-Deithven
|
 |
« Odpowiedz #933 : Marca 22, 2014, 01:57:43 » |
|
Aryun bardzo chętnie weźmie udział w manewrach, pytanie tylko czy aryuńskie jednostki stacjonować będą na terenie ARA czy baz KSZ?
I pozostaje też kwestia limitów tzn. ile statków, samolotów i ogółem żołnierzy może przysłać Aryun do ZSKHiW. Tutaj proponuję ustalenie ich przez Premiera ZSKHiW, proszę jednak mieć na uwadzę, iż Aryun może też wystawić jakieś jednostki wsparcia lub np. piechoty morskiej.
|
|
|
|
|
|
(-) Komandor Kantazo Targaryen-Deithven Prezes Kopalni Hirshbergsko-Weerlandzkich Dowódca 1. Floty KFW Arcymag Królewski Kawaler Krzyża Srebrnego Orderu Wojennego Tutti Frutti Militari
|
|
|
Mistrz Budzimir VII
Arcypatriarcha
Primus inter pares
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 8
|
 |
« Odpowiedz #934 : Marca 22, 2014, 04:22:50 » |
|
Dzień dobry. Naszywam się Zacibor Dąski i jestem akwizytorem. Przepraszam, że się tak wtrącę, ale mam państwu do zaoferowania świeży produkt współpracy Centrali IBW, IBW z Weerlandu i Mrocznej Korporacji! Oto Wielokjubsat!

Pełną specyfikację mamy tutaj o: http://hirshbergiaweerland.cba.pl/index.php?topic=2857.msg41991#msg41991
Ten niewiarygodny produkt może zapewnić naszym siłom zbrojnym dominację nad przestrzenią kosmiczną. Innymi słowy na orbicie nikt nam nie podskoczy! Start jednego Zbigniewa 1 z Kathą-Orb to jakieś 3 miliony 200 tysięcy loli, zaś budowa wszystkich trzech Wielokjubsatów to 250 tysięcy. Dorzućmy zysk dla nas czyli 49 tysięcy dla IBW i tysiąc dla MK to proponujemy niziuteńką cenę 3,5 miliona za start! Tanio i porządnie, bierzcie póki gorące! Na koniec dodam, że jest to Wam absolutnie niezbędne do poprawnego funkcjonowania!
|
|
|
|
|
|
Arcypatriarcha Wszechbudzimiryzmu Władca Wielkiego Budzimiratu Apfelinsnel Prawdziwy Weerlandczyk, a nie jakieś nieokreślone coś! (-) Mistrz Budzimir VII Bartosz Derikor

|
|
|
|
Arkadiusz II Filip
|
 |
« Odpowiedz #935 : Marca 22, 2014, 04:27:32 » |
|
Jeżeli zapewniacie obsługę i paliwo to byłbym za, tyle że chciałbym wysłuchać jeszcze opinii dyrektora IBW. Później zrobimy listę obcych satelitów, które nam zagrażają.
|
|
|
|
|
|
(-) Arkadiusz II Filip von Wettyn od Rzepichy z Faradobusów Król Hirschbergii i Weerlandu, Półksiążę Aralii, Lord Aleksandrowski, Naczelny Zwierzchnik Sił Zbrojnych, Dobrodziej Wszystkich Aralskich Dzieci, Pan na Arkopolis, Palikotau, Ulaanbaatar, Złotopolicach, Kastlu itp. itd.
|
|
|
|
|
Ciecierad Ciecieląg
Czcigodny Gubernator Wszechzachodu
Wielki Elektronik
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 0
Numer gg: 48274042
|
 |
« Odpowiedz #937 : Marca 22, 2014, 08:33:24 » |
|
Panie, co Pan gitarę zawracasz? Ja teraz liczę ile wazy tor wyścigowy, żeby go profesjonalnie wycenić. Za chwilę.
|
|
|
|
|
|
Zarządca Guberni Zachodniej, Główny Znachor Sił Zbrojnych ZSKHiW, Dyrektor IBW, Najgenialniejszy Teoretyk Monarchosocjalizmu Stepowego, Geniusz Troski o Człowieka (-) gen-mjr dr Ciecierad Ciecieląg graf von Grabben 
|
|
|
|
|
Ciecierad Ciecieląg
Czcigodny Gubernator Wszechzachodu
Wielki Elektronik
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 0
Numer gg: 48274042
|
 |
« Odpowiedz #939 : Marca 23, 2014, 01:22:29 » |
|
Czyli co? IBW ma na tym zarobić? No to oczywiście, że jestem za realizacją tego pomysłu.
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Marca 23, 2014, 01:56:03 wysłane przez Ciecierad Ciecieląg »
|
|
Zarządca Guberni Zachodniej, Główny Znachor Sił Zbrojnych ZSKHiW, Dyrektor IBW, Najgenialniejszy Teoretyk Monarchosocjalizmu Stepowego, Geniusz Troski o Człowieka (-) gen-mjr dr Ciecierad Ciecieląg graf von Grabben 
|
|
|
|
Arkadiusz II Filip
|
 |
« Odpowiedz #940 : Marca 23, 2014, 01:23:59 » |
|
Ile zatem tego zamawiamy? Proponuję na początek dwie sztuki, a potem zobaczymy. Dodatkowo sugeruję wyżebrać dotację od rządu.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Arkadiusz II Filip
|
 |
« Odpowiedz #942 : Marca 23, 2014, 02:29:20 » |
|
Oczywiście, chodzi mi o dwa starty.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Arkadiusz II Filip
|
 |
« Odpowiedz #943 : Marca 24, 2014, 05:41:48 » |
|
Zachęcam wszystkich do zapoznania się z planami manewrów na terenie Aralii: http://hirshbergiaweerland.cba.pl/index.php?topic=3067.msg42265#newZadecydowałem, że KSZ wezmą udział w iwęcie, a poprowadzę je oczywiście ja sam. Wkrótce wydam zarządzenie co do udziału naszych jednostek. Kadrę oficerską namawiam do zaangażowania się w inicjatywę. Wszystko to pozwoli żołnierzom przećwiczyć prze... aj nieważne.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ametyst
|
 |
« Odpowiedz #944 : Czerwca 30, 2014, 01:58:19 » |
|
Zaraz po podpisaniu ugody chciałbym przystąpić do odnawiania Sił Zbrojnych ZSKHiW. Ilu Towarzyszy Oficerów chciałoby mi pomóc?
|
|
|
|
|
|
prof. dr net. dr h. c. mgr generalissimusAmetyst z rodu FaradobusówBardzo Spaniały Król Hirschbergii i Weerlandu oraz Sekretarz Generalny Wielkiego Sternika, Organizator Zjazdu Partii i Wykonawca Jego Wskazań, Senior – Protektor Stepów Wewnętrznych i Żuław Rzeżuszych, Protektor Budzimiryzmu, Promotor Cywilizacji Aktywności, Głosiciel Nowej Kolektywizacji, Uosobienie Pracowitości
|
|
|
|