Laszk Młynariew
Wicekról Weerlandu
Moderator Globalny
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 9
|
 |
« Odpowiedz #105 : Marca 09, 2012, 04:43:37 » |
|
Jestem tego samego zdania co Król. Powinniśmy obserwować Apaczowo, a w szczególności przyłączone do niego IF. Tak poza tym to czemu Apaczowo jest na tej mapie takie wielkie?
|
|
|
|
|
|
Aktualnie żywy Regent ZSKHiW Ataman Królewskich Sił Lądowych, Weerlandbasza, Pan na Kaer Moher, Młynariewicach i Gnojniku (-) marsz. Laszk diuk Młynariew h. Sauron  
|
|
|
|
Gieorgij
|
 |
« Odpowiedz #106 : Marca 09, 2012, 07:58:24 » |
|
Co do obserwacji to myślę iż powinniśmy obserwować Apaczowo oraz IF a także Samunde i Victorię W sumie do żadnych innych krajów nie ma obawy co do ataku lub niecnych planów. Lub czystej ciekawości
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Gieorgij
|
 |
« Odpowiedz #108 : Marca 10, 2012, 10:52:30 » |
|
Ja również byłbym za Victorią.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Arkadiusz II Filip
|
 |
« Odpowiedz #109 : Marca 11, 2012, 01:47:58 » |
|
W zasadzie możemy rozmowy, jako luźne dyskusje, rozpocząć już teraz.
Także jestem za obserwacją RV. Jest to w końcu nasz sąsiad, który nie utrzymuje z nami stosunków dyplomatycznych. Sytuacja jest więc niepewna. W Victorii poprzez dziwny system polityczny (comiesięczna zmiana szefa państwa) często następuje zmiana polityki co niesie za sobą jakieś niebezpieczeństwo...
|
|
|
|
|
|
(-) Arkadiusz II Filip von Wettyn od Rzepichy z Faradobusów Król Hirschbergii i Weerlandu, Półksiążę Aralii, Lord Aleksandrowski, Naczelny Zwierzchnik Sił Zbrojnych, Dobrodziej Wszystkich Aralskich Dzieci, Pan na Arkopolis, Palikotau, Ulaanbaatar, Złotopolicach, Kastlu itp. itd.
|
|
|
Laszk Młynariew
Wicekról Weerlandu
Moderator Globalny
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 9
|
 |
« Odpowiedz #110 : Marca 11, 2012, 02:22:29 » |
|
A Victoria w ogóle ma jakąś porządną armię?
|
|
|
|
|
|
Aktualnie żywy Regent ZSKHiW Ataman Królewskich Sił Lądowych, Weerlandbasza, Pan na Kaer Moher, Młynariewicach i Gnojniku (-) marsz. Laszk diuk Młynariew h. Sauron  
|
|
|
|
Erick Monde
|
 |
« Odpowiedz #111 : Marca 13, 2012, 04:23:09 » |
|
Czyli Apaczowo i Victorię? Oczywiście nasz kraj też będzie w zasięgu. Czyli data 21marzec jako data startu pasuje?
Została jeszcze kwestia nazwy. Pierwsza aralska rakieta nosiła nazwę Valencia. Przeprowadziłem nawet referendum na ten temat, i nabradziej podobała się nazwa IKARUS, ale mi kojarzy się z autobusami. Inne propzycje: ARALIA, VALENCIA2, AURORAIII. Do wyboru do koloru.
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Marca 13, 2012, 04:36:18 wysłane przez Erick Monde »
|
|
Dowódca AAN Dowódca AFM generał lejtnant
|
|
|
|
Arkadiusz II Filip
|
 |
« Odpowiedz #112 : Marca 13, 2012, 05:13:26 » |
|
Dobra będzie też nazwa AURORA III, GAGARIN II, SPUTNIK i ŁAJKA II.
|
|
|
|
|
|
(-) Arkadiusz II Filip von Wettyn od Rzepichy z Faradobusów Król Hirschbergii i Weerlandu, Półksiążę Aralii, Lord Aleksandrowski, Naczelny Zwierzchnik Sił Zbrojnych, Dobrodziej Wszystkich Aralskich Dzieci, Pan na Arkopolis, Palikotau, Ulaanbaatar, Złotopolicach, Kastlu itp. itd.
|
|
|
|
Arkadiusz II Filip
|
 |
« Odpowiedz #113 : Marca 14, 2012, 02:30:38 » |
|
Proponuję więc aby na najbliższym zjeździe nowy p.o. dowódcy KFW omówił swe dotychczasowe działania, oraz odniósł się do dotychczasowych propozycji symboli naszej marynarki wojennej, a także gdyby jakimś cudem mu się nie spodobały, będzie mógł przedstawić własne. Później przejdziemy do głosowania nad przekazaniem pkmdr-owi Antolejeviczowi stanowiska pełnoprawnego dowódcy.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Erick Monde
|
 |
« Odpowiedz #114 : Marca 14, 2012, 05:02:56 » |
|
A kiedy ten najbliższy zjazd będzie?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Arkadiusz II Filip
|
 |
« Odpowiedz #115 : Marca 14, 2012, 05:09:35 » |
|
Przeto pytałem czy dwudziesty pierwszy marca pasuje....
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Erick Monde
|
 |
« Odpowiedz #116 : Marca 15, 2012, 11:35:15 » |
|
Jako data rozpoczęcia zjazdu? Nie bardzo, bo nadal nie wiem jak nazwać rakietę. Z góry ostrzegam, że jeśli do dnia startu (21.03) nazwa nie będzie ustalona, ochrzczę ją sam i po swojemu.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Arkadiusz II Filip
|
 |
« Odpowiedz #118 : Marca 15, 2012, 04:50:31 » |
|
także jestem za AURORĄ III
Zarządzam tym samym głosowanie do dnia 18.03.2012 godzina 20:00
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Erick Monde
|
 |
« Odpowiedz #119 : Marca 16, 2012, 10:16:07 » |
|
no niech będzie AURORA3 Start rakiety ok godz 11 czasu lokalnego, zapraszam na poligon.
Panowie oficerowie! Jest problem. Przeglądałem mapę v-świata i nasz satelita nie może jednocześnie obserwować Victorii i Apaczowa, bo te kraje leżą w przeciwnych kierunkach. ustawiłem więc obiektywy raczej na nasz teren. Tak więc satelita będzie szpiegował obserwował następujące kraje: Alkolę, Aralię, płn wybrzeże Aztec, Dreamland, Furlandię, Jajeczko, Stołock oraz płn/wsch wybrzeże Weerlandu. Myślę, że lepsze to niż obserwować samą Victorię, albo samo Apaczowo. Mogę obiecać, że z każdą następną wystrzeloną satelitą teren obserwowany będzie się powiększał.
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Marca 16, 2012, 11:18:53 wysłane przez Erick Monde »
|
|
|
|
|
|