|
Arkadiusz II Filip
|
 |
« Odpowiedz #570 : Marca 07, 2013, 05:16:07 » |
|
Dreamlandzka II Flota Królewska wypłynęła na wody Orientyki. Ma to związek ze sporem na linii Wiedeń-Ekkore, który dotyczy przede wszystkim Monderii. Jest to dosyć istotne, gdyż owa prowincja znajduje się stosunkowo blisko Żuław. Więcej informacji tutaj: http://dreamland.net.pl/forum/viewtopic.php?f=93&t=2098Czy uważają Towarzysze, że powinniśmy przedsięwziąć jakieś kroki? Chodzi oczywiście o wydanie stosownego stanowiska. Cała sprawa jest też pretekstem do ustalenia skonkretyzowanego planu działania dla 2. Floty z Aleksandra.
|
|
|
|
|
|
(-) Arkadiusz II Filip von Wettyn od Rzepichy z Faradobusów Król Hirschbergii i Weerlandu, Półksiążę Aralii, Lord Aleksandrowski, Naczelny Zwierzchnik Sił Zbrojnych, Dobrodziej Wszystkich Aralskich Dzieci, Pan na Arkopolis, Palikotau, Ulaanbaatar, Złotopolicach, Kastlu itp. itd.
|
|
|
Laszk Młynariew
Wicekról Weerlandu
Moderator Globalny
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 9
|
 |
« Odpowiedz #571 : Marca 07, 2013, 08:07:05 » |
|
Sygnaturka tego de la Vegi przywodzi na myśl Sclavinię.
|
|
|
|
|
|
Aktualnie żywy Regent ZSKHiW Ataman Królewskich Sił Lądowych, Weerlandbasza, Pan na Kaer Moher, Młynariewicach i Gnojniku (-) marsz. Laszk diuk Młynariew h. Sauron  
|
|
|
|
Arkadiusz II Filip
|
 |
« Odpowiedz #572 : Marca 07, 2013, 08:36:28 » |
|
Nie, Potocki miał Napoleona, a wcześniej Franko czy jakieś inne Pinoczety. To jest bodajże Wellington.
|
|
|
|
|
|
(-) Arkadiusz II Filip von Wettyn od Rzepichy z Faradobusów Król Hirschbergii i Weerlandu, Półksiążę Aralii, Lord Aleksandrowski, Naczelny Zwierzchnik Sił Zbrojnych, Dobrodziej Wszystkich Aralskich Dzieci, Pan na Arkopolis, Palikotau, Ulaanbaatar, Złotopolicach, Kastlu itp. itd.
|
|
|
|
Erick Monde
|
 |
« Odpowiedz #573 : Marca 08, 2013, 04:26:13 » |
|
Co do sprawy, zwykła pokazówka. Nie ma sensu się wtrącać. Chyba że JKM lubi takie siupy...
|
|
|
|
|
|
Dowódca AAN Dowódca AFM generał lejtnant
|
|
|
Laszk Młynariew
Wicekról Weerlandu
Moderator Globalny
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 9
|
 |
« Odpowiedz #574 : Marca 08, 2013, 05:08:30 » |
|
Chodziło mi o napis "Niech żyje Król!".
|
|
|
|
|
|
Aktualnie żywy Regent ZSKHiW Ataman Królewskich Sił Lądowych, Weerlandbasza, Pan na Kaer Moher, Młynariewicach i Gnojniku (-) marsz. Laszk diuk Młynariew h. Sauron  
|
|
|
|
Arkadiusz II Filip
|
 |
« Odpowiedz #575 : Marca 13, 2013, 03:31:38 » |
|
Chodziło mi o napis "Niech żyje Król!".
Możliwe, ciekawa uwaga. Dla chętnych polecam lekturę nowych informacji: http://dreamland.net.pl/forum/viewtopic.php?f=24&t=2128
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Arkadiusz II Filip
|
 |
« Odpowiedz #576 : Marca 15, 2013, 04:53:28 » |
|
Mniej więcej w niedzielę zaproponuję nową wersję oznaczeń stopni. Jednocześnie planuję wprowadzenie dodatków do żołdu dla osób pełniących w armii jakieś funkcje. Jednocześnie nie zamierzam ustalać takich kwot jak Septimus, gdyż brak zer na końcu tylko dom publiczny wprowadza. Oto wstępna propozycja:
-urzędnik w Komisariacie- 1500 loli -ataman/dowódca* rodzaju wojsk- 2500 loli -dowódca oddziału- od 500 do 1500 loli -dyrektor IBW- 3000 loli -pracownicy IBW- 1500 loli -komendanci placówek wojskowych (np poligonów)- 1000 loli -dodatek specjalny (np dla koordynatorów projektów)- od 1000 do 3500 loli
*obecnie używa się obu nazw, co ciekawe stanowisko dowódcy w KSZ nie ma formalnej nazwy. Można nad tym pomyśleć. Dowódcą lądowych może być choćby ataman, lotniczych Sokolnik Wojenny, zaś floty Naczelny Ratownik
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Erick Monde
|
 |
« Odpowiedz #577 : Marca 16, 2013, 12:30:41 » |
|
Bardzo fajnie, tylko cieciekawie dlaczego dodatki dla szefów IBW zaproponował król akurat teraz? Jak ja szefowałem IBW to jakoś dziwnie dodatków nie było....
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Arkadiusz II Filip
|
 |
« Odpowiedz #578 : Marca 16, 2013, 12:37:08 » |
|
Bo nie pytałeś się o pensje. Zresztą dodatki dostanie tak naprawdę każdy. Zwracam uwagę na zróżnicowanie żołdu dla dowódców oddziałów- myślę, że jednak zrównajmy, robota tak naprawdę ta sama.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Arkadiusz II Filip
|
 |
« Odpowiedz #579 : Marca 19, 2013, 03:35:48 » |
|
Myślę, że nie ma więcej uwag, więc pozwolę sobie dodać jeszcze coś od siebie. CO myślicie o wprowadzeniu dodatków kombatanckich? Powiedzmy uczestnikom co ważniejszych konfliktów (Kryzys Aralski, bunt Faradobusa) i operacji przyznawano by dodatek do żołdy, z uwagi na poczynione zasługi. Byłaby to motywacja dla żołnierzy do angażowania się w działania zbrojne, gdy kraj jest zagrożony.
Jednocześnie chciałbym wykorzystać nowy poligon w Bździszewie i zorganizować manewry Królewskich Sił Zbrojnych i PMOB. Proponuję aby uczestniczyły w nich jednostki powietrzne z Bździszewa, jedna lub dwie dywizje wojsk lądowych oraz załoga bazy PMOB 'Nadaktywność".
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Laszk Młynariew
Wicekról Weerlandu
Moderator Globalny
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 9
|
 |
« Odpowiedz #580 : Marca 19, 2013, 08:23:17 » |
|
Manewry chyba nigdy zbyt efektownie w mikronacjach nie wyszły. Ale rzecz jasna możemy je zrobić.
A jak w buncie Faradobusa walczyłem po obu stronach to będę miał podwójny dodatek?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Arkadiusz II Filip
|
 |
« Odpowiedz #581 : Marca 19, 2013, 08:43:35 » |
|
|
|
|
|
|
Arkadiusz II Filip
|
 |
« Odpowiedz #582 : Marca 21, 2013, 02:23:56 » |
|
W kwietniu planuję przeprowadzić ewakuację części oddziałów 5. Dywizji oraz Kontyngentu Aralskiego Straży Granicznej. Kontyngent wzmocni zapewne granicę wschodnią. Nie wiem co zrobić z 5. Dywizją- chodzi o jeden pułk i jedną brygadę. Zawsze można ich rozwiązać aby winili Mondego. Ewentualnie można by przekształcić 1. brygadę 5. Dywizji, która zostanie w Aralii, w samodzielną 3. Brygadę, zaś pozostałe jednostki wciągnąć do Straży Granicznej.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Erick Monde
|
 |
« Odpowiedz #583 : Marca 21, 2013, 03:45:49 » |
|
Co do dodatków kombatanckich jestem za (zwłaszcza, że w Bździszewie straciłem 3ludzi). Rangi fajne
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Arkadiusz II Filip
|
 |
« Odpowiedz #584 : Marca 25, 2013, 05:14:35 » |
|
Stopnie wprowadziłem, kwestię pensji ustalę na dniach. Jeżeli ktoś ma jeszcze uwagi to teraz.
Załączam projekt bandery Floty Kontynentalnej.
|
|
|
|
|