|
Arkadiusz II Filip
|
 |
« Odpowiedz #45 : Grudnia 16, 2011, 05:15:32 » |
|
Co do drugiego punktu- dobrze pamiętam, jak towarzysz na forum MOWiR nazwał mnie (cytuję) ,,dupkiem". Żołnierz amerykański za coś takiego może resztę życia spędzić w więzieniu (w wypadku krytyki Baracka a nie mojej).
Trzeci punkt wypowiedzi towarzysza pułkownika jest sensowny. Proszę o przedstawienie propozycji na nowe inwestycje (co, gdzie, kiedy, za ile).
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Grudnia 16, 2011, 05:17:39 wysłane przez Arkadiusz II Filip »
|
|
(-) Arkadiusz II Filip von Wettyn od Rzepichy z Faradobusów Król Hirschbergii i Weerlandu, Półksiążę Aralii, Lord Aleksandrowski, Naczelny Zwierzchnik Sił Zbrojnych, Dobrodziej Wszystkich Aralskich Dzieci, Pan na Arkopolis, Palikotau, Ulaanbaatar, Złotopolicach, Kastlu itp. itd.
|
|
|
|
Erick Monde
|
 |
« Odpowiedz #46 : Grudnia 17, 2011, 11:16:28 » |
|
Co i gdzie wiem, ale za ile niestety nie, bo nadal nie uzyskałem wielkości budżetu dla komisariatu. Co do reszty proszę bardzo: -budowa instytutu badań wojskowych, zajmującego się projektowaniem broni krótkiej, i długiej, a także wyposażenia samolotów i okrętów. -budowa fabryk broni -budowa stoczni, w której powstaną okręty dla KSZ -budowa poligonów ćwiczebnych i doświadczalnych
Fabryki broni mogą być w Aralii i instytut też, stocznie, to w którymś nadmorskim mieście, a poligony, praktycznie w każdej guberni. Trzeba też jak już wspomniałem powołać rzecznika KSZ. Prosiłbym króla o przyciśnięcie Komisarza ds Skarbu, żeby powiedział, jakie fundusze są na armię. Jak powstaną poligony rozpiszemy plan ćwiczeń. Chciałbym by jednostki nie tylko ćwiczyły same, ale razem też, ale tak jak wspomiałem program ćwiczeń później. To chyba wszystko.
|
|
|
|
|
|
Dowódca AAN Dowódca AFM generał lejtnant
|
|
|
Laszk Młynariew
Wicekról Weerlandu
Moderator Globalny
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 9
|
 |
« Odpowiedz #47 : Grudnia 17, 2011, 11:41:24 » |
|
Przecież u nas są już poligony, fabryki broni itd.
|
|
|
|
|
|
Aktualnie żywy Regent ZSKHiW Ataman Królewskich Sił Lądowych, Weerlandbasza, Pan na Kaer Moher, Młynariewicach i Gnojniku (-) marsz. Laszk diuk Młynariew h. Sauron  
|
|
|
|
|
|
Arkadiusz II Filip
|
 |
« Odpowiedz #49 : Grudnia 17, 2011, 02:19:38 » |
|
Komisarz Skarbu- kto to jest? Wystosuję pismo do Komisarza Gospodarki i Finansów. Co do rzecznika. Powołam komisję w składzie: Naczelny wódz, jego zastępca i komisarz. Przeprowadzimy konkurs na rzecznika. Może towarzysz zacząć przygotowywać opisy.
|
|
|
|
|
|
(-) Arkadiusz II Filip von Wettyn od Rzepichy z Faradobusów Król Hirschbergii i Weerlandu, Półksiążę Aralii, Lord Aleksandrowski, Naczelny Zwierzchnik Sił Zbrojnych, Dobrodziej Wszystkich Aralskich Dzieci, Pan na Arkopolis, Palikotau, Ulaanbaatar, Złotopolicach, Kastlu itp. itd.
|
|
|
|
Erick Monde
|
 |
« Odpowiedz #50 : Grudnia 19, 2011, 11:06:04 » |
|
opisy czego?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Arkadiusz II Filip
|
 |
« Odpowiedz #51 : Grudnia 19, 2011, 02:17:07 » |
|
Jak zapewne Towarzysz zauważył większość ważniejszych obiektów w poszczególnych guberniach posiada swe opisy. Chodzi mi o takie same opisy, tyle że obiektów takich jak fabryki i poligony. Tekst+obrazki+lokalizacja. Może się tym Towarzysz Komisarz zająć.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Jan Charbuf
Przodownik

Posłuch -1
Skazany
|
 |
« Odpowiedz #52 : Grudnia 19, 2011, 11:42:23 » |
|
ja proponuje zawieszenie rady na okres 4 tyg ponieważ ona do niczego nie dojdzie a szybciej wybuchnie wojna domowa niż porozumienie
|
|
|
|
|
|
Banita
|
|
|
|
Erick Monde
|
 |
« Odpowiedz #53 : Grudnia 20, 2011, 10:38:44 » |
|
Jak zapewne Towarzysz zauważył większość ważniejszych obiektów w poszczególnych guberniach posiada swe opisy. Chodzi mi o takie same opisy, tyle że obiektów takich jak fabryki i poligony. Tekst+obrazki+lokalizacja. Może się tym Towarzysz Komisarz zająć.
A nie prościej spisać gdzie i jaki obiekt będzie, a moderator takie działy porobi?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Arkadiusz II Filip
|
 |
« Odpowiedz #54 : Grudnia 20, 2011, 03:40:56 » |
|
Dobrze. Mogę zająć się tym, ale mam nadzieję że nie sam. Dalej- rzecznik.
Czy zgadzacie się na propozycji komisji konkursowej? Proponuję aby znaleźli się w niej albo dowódcy poszczególnych wojsk i komisarz, albo naczelny wódz, wraz z zastępcą i komisarzem.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Erick Monde
|
 |
« Odpowiedz #55 : Grudnia 21, 2011, 10:11:34 » |
|
Ja się zgadzam __________________ co do opisów, niech mi król poda przykładowy, to ja dalej dam sobie radę
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Jan Charbuf
Przodownik

Posłuch -1
Skazany
|
 |
« Odpowiedz #56 : Grudnia 21, 2011, 10:48:27 » |
|
no i jakieś konkrety zgadzam się na propozycje króla
|
|
|
|
|
|
Banita
|
|
|
|
Erick Monde
|
 |
« Odpowiedz #57 : Grudnia 21, 2011, 03:57:54 » |
|
...żeby tak tow. Chrabuf zgadzał się na moje pomysły
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Jan Charbuf
Przodownik

Posłuch -1
Skazany
|
 |
« Odpowiedz #58 : Grudnia 21, 2011, 05:23:07 » |
|
a spokojnie tow mode jeśli będzie dobry pomysł to się zgodzę
|
|
|
|
|
|
Banita
|
|
|
|
Erick Monde
|
 |
« Odpowiedz #59 : Grudnia 22, 2011, 05:18:41 » |
|
A może po prostu mi towarzysz nie musi się podlizywać, tak jak królowi?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|