Ciecierad Ciecieląg
Czcigodny Gubernator Wszechzachodu
Moderator
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 0
Numer gg: 48274042
|
 |
« : Października 05, 2013, 02:35:07 » |
|
Towarzysze! Jak do tej pory nie prowadziłem niczego na wzór zjazdu KRPW bo i nie było po co. Tow. Makłow nie był na tyle aktywny, a nikogo innego nie mieliśmy. Teraz nasze szeregi zasilił Tobiasz von Richtoffen, więc możemy zacząć obradować. Jako Wspaniały Lider i Jeszcze Wspanialszy Założyciel chciałbym zaproponować priorytety, na najbliższy czas.
Oto plan naszych obrad: 1. Problem budzimiryzacji 2. Walki w Kleinteilen 3. Hockerberg 4. Kult 9 bóstw
Po zajęciu się priorytetami możemy ewentualnie Zjazdem Teologicznym, który wypadałoby wreszcie zorganizować. Możemy też połączyć temat Zjazdu z Kultem 9 bóstw.
|
|
|
|
|
|
Zarządca Guberni Zachodniej, Główny Znachor Sił Zbrojnych ZSKHiW, Dyrektor IBW, Najgenialniejszy Teoretyk Monarchosocjalizmu Stepowego, Geniusz Troski o Człowieka (-) gen-mjr dr Ciecierad Ciecieląg graf von Grabben 
|
|
|
|
Tobiasz von Richtoffen-Deithven
|
 |
« Odpowiedz #1 : Października 05, 2013, 04:33:56 » |
|
Stop Budzimiryzacji!
|
|
|
|
|
|
Budowniczy Dzisiejszej Jakości Żuław Rzeżuszych Jarl Soligt Sołtys Roterhirschbergu
|
|
|
Ciecierad Ciecieląg
Moderator
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 0
|
 |
« Odpowiedz #2 : Października 05, 2013, 05:48:27 » |
|
Stop Budzimiryzacji! Wypada powiedzieć coś więcej. Budzimiryzacja nie dotknęła jeszcze dużej liczby mieszkańców ZSKHiW(nie licząc wyznawców 9 bóstw) ale być może to tylko kwestia czasu. Jak do tej pory miejscowych próbowano budzimiryzować 2 razy, zanim coś takiego jak budzimiryzacja zostało ogłoszone, a teraz, kiedy już jest, może mieć o wiele poważniejsze konsekwencje. O ile nie bardzo obcjodzi mnie los Dzikich, to trzeba zauważyć, że nas stepie żyją też cywilizowane grupy ludzi, jak np. Dziabaduchy i których budzimiryzować się nie powinno, ponieważ ogranicza to ich wolność i niszczy niebudzimirystyczną kulturę danych ludów. Z tego powodu proponuję nie przejmować się Dzikimi, ale sporządzić listę grup ludzi, których PRL będzie próbowało za wszelką cenę chronić przed budzimiryzacją. Jak na razie proponuję wpisać na listę: niebudzimirystycznych Hirschbergów, Weerlandczyków i German, a także Dziabaduchy. Jakie jeszcze macie propozycje?
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Października 26, 2013, 02:07:04 wysłane przez Ciecierad Ciecieląg »
|
|
Zarządca Guberni Zachodniej, Główny Znachor Sił Zbrojnych ZSKHiW, Dyrektor IBW, Najgenialniejszy Teoretyk Monarchosocjalizmu Stepowego, Geniusz Troski o Człowieka (-) gen-mjr dr Ciecierad Ciecieląg graf von Grabben 
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #3 : Października 05, 2013, 05:55:10 » |
|
Oczywiście Imigrantów też trzeba chronić. Czy istnieje jakaś mniejszość na Żuławach?
|
|
|
|
|
|
Budowniczy Dzisiejszej Jakości Żuław Rzeżuszych Jarl Soligt Sołtys Roterhirschbergu
|
|
|
Ciecierad Ciecieląg
Moderator
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 0
|
 |
« Odpowiedz #4 : Października 05, 2013, 06:13:25 » |
|
Chyba nie, chociaż nie wiem. Wydaje mi się, że na Żuławach żyją głównie Hirschbergowie ale nie mam pewności. Jeśli mówimy o imigrantach, to proponuję wpisać na listę Siedmiogrodzian, jako że swojego czasu musieli oni bronić swojej wiary przed budzimirystami.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ciecierad Ciecieląg
Moderator
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 0
|
 |
« Odpowiedz #5 : Października 19, 2013, 08:40:08 » |
|
Towarzysze! Wojna się skończyła, więc powinniśmy wznowić obrady!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ciecierad Ciecieląg
Moderator
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 0
|
 |
« Odpowiedz #6 : Października 25, 2013, 07:57:43 » |
|
Na słowo ,,powinniśmy" nikt nie zareagował, więc powiem inaczej. Wznowić obrady w tej chwili, minucie, sekundzie, milisekundzie, nanosekundzie! Już!
Zanim zmierzymy się z nową, powojenną rzeczywistością, musimy też rozwiązać zaległe problemy. Powróćmy, w takim razie, do kwestii budzimiryzacji. Proponuję, dla równowagi, rozpocząć akcję debudzimiryzacyjną. Myślę, że wyjść powinniśmy od sporządzenia listy wyznań, które PRL będzie chronić przed budzimiryzacją i w jakim zakresie. Jakie są pomysły, co do wyznań i zakresu ochrony?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #7 : Października 25, 2013, 09:00:35 » |
|
Może Zdebudzimiryzować tereny, historycznie nie wyznające Budzimiryzmu?
Co do wyznań to znam w ZSKHiW tylko Kult 9 Bóstw i Pumbizm.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ramon Serano Lopez IV
Chcę być hrabią.Nie ma to jak nie mieć żadnej perspektywy na życie.
Człowiek Pracy

Posłuch 0
GG- 32949763
|
 |
« Odpowiedz #8 : Października 25, 2013, 09:04:38 » |
|
Pumbaizm,powinno się to tak nazywać według mnie.
|
|
|
|
|
|
Pułkownik bzp. knajt Ramon Serano-Lopez IV
Sołtys Gminy Zimna Wódka Komendant Milicji Narodowej w KGH Komisarz do Spraw Wewnętrznych
|
|
|
Ciecierad Ciecieląg
Moderator
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 0
|
 |
« Odpowiedz #9 : Października 25, 2013, 09:26:34 » |
|
Tak, Pumbaizm. Z tych rejonów, to w sumie tylko GZ. Są też kult Wilczonojoka i rodzimowierstwo ismiralskie, z tym, że nie wiem czy jedno nie wyklucza drugiego. W takim razie proponuję sporządzić taką listę:
Pumbaizm Kult 9 Bóstw Rodzimowierstwo Ismiralskie Kult Wilczonojoka
Teraz, w jaki sposób będziemy chronić wyznawców tych religii? Oczywistym jest, że potrzebują oni ochrony fizycznej. Myślę, że członkowie Partii mogliby utworzyć prywatne oddziały, które w ramach polityki partyjnej współpracowałyby ze sobą, a które odpowiadałyby za bezpieczeństwo wyznawców wymienionych wyznań.
Myslę o jakichś zapomogach pieniężnych ale nie mam konkretnego pomysłu, więc nad tym trzeba się zastanowić.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #10 : Października 25, 2013, 09:45:58 » |
|
Teraz, w jaki sposób będziemy chronić wyznawców tych religii? Oczywistym jest, że potrzebują oni ochrony fizycznej. Myślę, że członkowie Partii mogliby utworzyć prywatne oddziały, które w ramach polityki partyjnej współpracowałyby ze sobą, a które odpowiadałyby za bezpieczeństwo wyznawców wymienionych wyznań. Pomysł z oddziałami jest genialny. Co do zapomóg, to nie wiem czy mają sens, lepiej za te pieniądze ich po prostu chronić.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ciecierad Ciecieląg
Moderator
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 0
|
 |
« Odpowiedz #11 : Października 25, 2013, 09:52:12 » |
|
Nie chodzi mi o jakąś ptfu! opiekę społeczną, tylko np. o pomoc w naprawie szkód wyrządzonych przez bolszewików społecznych i zapewnienie żywności itd. tym, którzy będą migrować ze względów religijnych itp. Możemy też zbierać pieniądze na budowę jakichś obiektów związanych z chronionymi przez nas religiami i to też będzie swojego rodzaju pomoc.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #12 : Października 25, 2013, 09:54:03 » |
|
Jak tak to się zgadzam.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ciecierad Ciecieląg
Moderator
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 0
|
 |
« Odpowiedz #13 : Października 25, 2013, 10:04:04 » |
|
Co do tych oddziałów, to musimy zastanowić się nad tym, jakie mamy możliwości i jak je zorganizować. Instytucje ani partie raczej nie mogą posiadać bojówek ale my możemy, więc będą one nasze prywatne. Z tym, że będą niezależne od oddziałów, które wykorzystywać będziemy do własnych celów, a właściciel oddziału będzie zarządzał nim, zgodnie z instrukcjami Partii. Myślę, że siły te powinny być też utrzymywane przez Partię, a tu pojawia się kwestia budżetu, który jednak omówimy dopiero, kiedy ustalimy wszystko, co się będzie z oddziałami wiązać.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Siergiej Makłow vel Sterlicht
Baron
Aktywista

Posłuch 2
skype - laczekbeybey
|
 |
« Odpowiedz #14 : Października 26, 2013, 02:05:07 » |
|
Z własnego przykładu powiem, że to co wysunął Ciecierad jest bardzo mądre i przydatne. Kiedy Ismirala słaniała się w półmroku wiliczonojokistów budzimiryści napierali na nas i chcieli, byśmy przyjęli ich pijackie obrządki. Z kultem Murny jest to samo. Jesteśmy postrzegani jako 'dzicy'. Skoro Budzimir mógł założyć swoją melanżową bojówkę, gdzie się tylko chlało i rzygało, a PMOBiści pierzchali niczym Wurstlandczycy przed Transylwanami, to my stwórzmy jakąś tarczę. Tarczę, która obroni tych słabszych i mniej licznych. Trochę mnie nie było i nie wiem co się tu dzieje, ale wiem, że jedno jest pewne - panuje tu budzimirszewia. Należy przywrócić mieszkańcom ich pierwotne religie. Tezy budzimirystyczne to bujdy i kłamstwa godzące w dobre imię rodzimych mieszkańców Hirschbergii i Weerlandu.
|
|
|
|
|
|
(-)Przewodniczący Rady Państwa Republiki Ludowej Siedmiogrodu, Kultysta kurduplysta, Pan na Vyincourdzie, Siedmiogrodzianin, Generał w stanie spoczynku, baron Siergiej Makłow
|
|
|
|