Ciecierad Ciecieląg
Czcigodny Gubernator Wszechzachodu
Moderator
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 0
Numer gg: 48274042
|
 |
« Odpowiedz #195 : Października 29, 2013, 09:59:47 » |
|
Towarzysze! Nie trzeba się przejmować rozwojem gminy Teraz należy pojechać do Ruhe, dla uczczenia Hermana Pole. Jakby Was przetransportować? Wiem. Bździszewianie Was na plecy wezmą.
|
|
|
|
|
|
Zarządca Guberni Zachodniej, Główny Znachor Sił Zbrojnych ZSKHiW, Dyrektor IBW, Najgenialniejszy Teoretyk Monarchosocjalizmu Stepowego, Geniusz Troski o Człowieka (-) gen-mjr dr Ciecierad Ciecieląg graf von Grabben 
|
|
|
|
Arkadiusz II Filip
|
 |
« Odpowiedz #196 : Października 30, 2013, 05:52:50 » |
|
Cieszy mnie obecność tak licznej rzeszy Twoich poddanych.
|
|
|
|
|
|
(-) Arkadiusz II Filip von Wettyn od Rzepichy z Faradobusów Król Hirschbergii i Weerlandu, Półksiążę Aralii, Lord Aleksandrowski, Naczelny Zwierzchnik Sił Zbrojnych, Dobrodziej Wszystkich Aralskich Dzieci, Pan na Arkopolis, Palikotau, Ulaanbaatar, Złotopolicach, Kastlu itp. itd.
|
|
|
Ciecierad Ciecieląg
Moderator
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 0
|
 |
« Odpowiedz #197 : Października 30, 2013, 06:16:30 » |
|
Mieszkańcy Grabben, bardzo ucieszyli się z możliwości uczczenia śmierci Hermana Pole, tym bardziej, że mogli w tym czasie zrobić coś pożytecznego i sprzedawać alkohol w Aralii, gdzie, jak wiadomo, się go nie produkuje. Tak luksusowy towar, pozawala na zarobienie olbrzymiej ilości pieniędzy. Resztę zysków, jakie ZSKHiW przyniosą te obchody, opiszę, dla bezpieczeństwa, kiedy już patrioci wrócą do kraju.
|
|
|
|
|
|
Zarządca Guberni Zachodniej, Główny Znachor Sił Zbrojnych ZSKHiW, Dyrektor IBW, Najgenialniejszy Teoretyk Monarchosocjalizmu Stepowego, Geniusz Troski o Człowieka (-) gen-mjr dr Ciecierad Ciecieląg graf von Grabben 
|
|
|
Ciecierad Ciecieląg
Moderator
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 0
|
 |
« Odpowiedz #198 : Listopada 09, 2013, 06:05:05 » |
|
Mieszkańcy powrócili do gminy. Widok miejsca śmierci Hermana Pole po raz kolejny obudził w nich patriotyzm. Zaczynają się domagać pomszczenia poległych Hirschbergów. Nikt nie wie, co dokładnie mają na myśli. Trzeba czekać na rozwój wydarzeń.
Wreszcie zaczynamy też budować filię ,,kapucyna" nad jeziorem Zapluskowęsły. Nie wiem kiedy skończymy ale skończymy.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Arkadiusz II Filip
|
 |
« Odpowiedz #199 : Listopada 13, 2013, 08:03:53 » |
|
Nie zauważyłem tego jeziora podczas sporządzania mapy. Oto propozycja wersji poprawionej:
|
(-) Arkadiusz II Filip von Wettyn od Rzepichy z Faradobusów Król Hirschbergii i Weerlandu, Półksiążę Aralii, Lord Aleksandrowski, Naczelny Zwierzchnik Sił Zbrojnych, Dobrodziej Wszystkich Aralskich Dzieci, Pan na Arkopolis, Palikotau, Ulaanbaatar, Złotopolicach, Kastlu itp. itd.
|
|
|
Ciecierad Ciecieląg
Moderator
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 0
|
 |
« Odpowiedz #200 : Listopada 13, 2013, 08:09:53 » |
|
Na pierwotnej mapie znajdowało się gdzieś pomiędzy Unfall, a Brauerei ale skoro wyrzuciliśmy Honker-Lam, to i Zapluskowęsły już możemy przenieść.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Arkadiusz II Filip
|
 |
« Odpowiedz #201 : Listopada 13, 2013, 09:03:34 » |
|
Wprowadziłem poprawkę, jednakże jezioro znajduje się między Brauerei , a Unfall, nie zaś odwrotnie.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ciecierad Ciecieląg
Moderator
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 0
|
 |
« Odpowiedz #202 : Grudnia 19, 2013, 02:42:28 » |
|
Drodzy Mieszkańcy. Udało mi się po korzystnej cenie wynegocjować 20 pralek FRANIA 2, które wyprodukowane zostały w Bździszewie. Pralki te, z pewną marżą sprzedamy IBW, które użyje ich w celach naukowych.(Tak wiem, nabijam posty ale tydzień mnie nie było, więc muszę nadrobić).
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ramon Serano Lopez IV
Chcę być hrabią.Nie ma to jak nie mieć żadnej perspektywy na życie.
Człowiek Pracy

Posłuch 0
GG- 32949763
|
 |
« Odpowiedz #203 : Grudnia 19, 2013, 03:48:20 » |
|
Ciebie tydzień,a co ja mam powiedzieć? 
|
|
|
|
|
|
Pułkownik bzp. knajt Ramon Serano-Lopez IV
Sołtys Gminy Zimna Wódka Komendant Milicji Narodowej w KGH Komisarz do Spraw Wewnętrznych
|
|
|
|
Arkadiusz II Filip
|
 |
« Odpowiedz #204 : Grudnia 20, 2013, 01:23:23 » |
|
Ja bym nałożył z tej okazji podatek na pralki. Gubernia musi na tym skorzystać.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ciecierad Ciecieląg
Moderator
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 0
|
 |
« Odpowiedz #205 : Grudnia 21, 2013, 07:07:25 » |
|
Teraz już za późno. Sprzedaliśmy pralki do IBW. W przyszłości z tego skorzystamy.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ramon Serano Lopez IV
Chcę być hrabią.Nie ma to jak nie mieć żadnej perspektywy na życie.
Człowiek Pracy

Posłuch 0
GG- 32949763
|
 |
« Odpowiedz #206 : Grudnia 21, 2013, 11:18:10 » |
|
To trzebo uczcić sprzedanie pralek,ale nie wiem w jaki sposób
|
|
|
|
|
|
Pułkownik bzp. knajt Ramon Serano-Lopez IV
Sołtys Gminy Zimna Wódka Komendant Milicji Narodowej w KGH Komisarz do Spraw Wewnętrznych
|
|
|
|
Katha Joanna de Vill
Gość
|
 |
« Odpowiedz #207 : Grudnia 26, 2013, 10:16:15 » |
|
Budowa PANTOFELKA W GRABBEN  Zakończy się 30.12.13, sklep zostanie otwarty 1 stycznia 2014.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ciecierad Ciecieląg
Moderator
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 0
|
 |
« Odpowiedz #208 : Grudnia 28, 2013, 12:45:13 » |
|
Ludzie się cieszą ale znalazło się też kilku przeciwników.  Ludzie ci uznają, że Pantofelek będzie nieuczciwą konkurencją dla sklepu ,,U Drogodzada".
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tobiasz von Richtoffen-Deithven
|
 |
« Odpowiedz #209 : Grudnia 28, 2013, 03:29:27 » |
|
Wtem zza krzaka wyłania się dwóch zamaskowanych meksykanów. Rzucają oni w stronę budowanego pantofelka koktajle mołotowa i uciekają.
|
|
|
|
|
|
Budowniczy Dzisiejszej Jakości Żuław Rzeżuszych Jarl Soligt Sołtys Roterhirschbergu
|
|
|
|