|
Arkadiusz II Filip
|
 |
« : Września 02, 2013, 12:07:17 » |
|
Towarzysze,
jako, że ZSKHiW obecnie de facto (choć nie de iure) nie posiada hymny, postanowiłem rozpocząć dyskusję na ten temat. Jeden z realnych znajomych Triady, dawny obywatel ZSKHiW być może da się skłonić do napisania odpowiedniej pieśni. Oczywiście, jeżeli ktoś ma inny pomysł to z chęcią go wysłuchamy.
Inna sprawa to melodia- można także wybrać odpowiednią i stworzyć odpowiedni tekst lub też zrezygnować ze słów. Wątpię, czy w naszym Imperium zamieszkuje ktoś z talentem kompozytorskim równym temu, jakim obdarzony był Herman Pole...
|
|
|
|
|
|
(-) Arkadiusz II Filip von Wettyn od Rzepichy z Faradobusów Król Hirschbergii i Weerlandu, Półksiążę Aralii, Lord Aleksandrowski, Naczelny Zwierzchnik Sił Zbrojnych, Dobrodziej Wszystkich Aralskich Dzieci, Pan na Arkopolis, Palikotau, Ulaanbaatar, Złotopolicach, Kastlu itp. itd.
|
|
|
Laszk Młynariew
Wicekról Weerlandu
Moderator Globalny
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 9
|
 |
« Odpowiedz #1 : Września 02, 2013, 12:09:21 » |
|
Po co melodia? Ułóżmy jakiś sprośny wierszyk i będzie ok.
|
|
|
|
|
|
Aktualnie żywy Regent ZSKHiW Ataman Królewskich Sił Lądowych, Weerlandbasza, Pan na Kaer Moher, Młynariewicach i Gnojniku (-) marsz. Laszk diuk Młynariew h. Sauron  
|
|
|
|
Arkadiusz II Filip
|
 |
« Odpowiedz #2 : Września 02, 2013, 12:12:36 » |
|
Tylko o jakiej tematyce? Batalistycznej? Przemysłowej? Politycznej? Historycznej? A może po prostu oda do Dziesiętnika?
|
|
|
|
|
|
(-) Arkadiusz II Filip von Wettyn od Rzepichy z Faradobusów Król Hirschbergii i Weerlandu, Półksiążę Aralii, Lord Aleksandrowski, Naczelny Zwierzchnik Sił Zbrojnych, Dobrodziej Wszystkich Aralskich Dzieci, Pan na Arkopolis, Palikotau, Ulaanbaatar, Złotopolicach, Kastlu itp. itd.
|
|
|
|
|
|
Arkadiusz II Filip
|
 |
« Odpowiedz #4 : Września 02, 2013, 12:41:09 » |
|
Dla urozmaicenia. Można zapytać po co nam godło, flaga?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ciecierad Ciecieląg
Czcigodny Gubernator Wszechzachodu
Wielki Elektronik
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 0
Numer gg: 48274042
|
 |
« Odpowiedz #5 : Września 02, 2013, 06:29:05 » |
|
Co do melodii, to napisałem to coś, z wykorzystaniem melodii hymnu ZSRR. Oczywiście musiałoby to przejść serię poprawek jeśli miałoby się stać oficjalną pieśnią. Poza tym, hymn jest chyba jednak mniej potrzebny od flagi i godła. Forum, ma jednak charakter czegoś graficznego, a nie dźwiękowego, więc symbole graficzne są o wiele bardziej potrzebne od dźwiękowych.
|
|
|
|
|
|
Zarządca Guberni Zachodniej, Główny Znachor Sił Zbrojnych ZSKHiW, Dyrektor IBW, Najgenialniejszy Teoretyk Monarchosocjalizmu Stepowego, Geniusz Troski o Człowieka (-) gen-mjr dr Ciecierad Ciecieląg graf von Grabben 
|
|
|
|
|
|
Arkadiusz II Filip
|
 |
« Odpowiedz #7 : Września 02, 2013, 07:39:42 » |
|
Po co do wszystkiego podchodzić tak pesymistycznie? Hymn może być przydatny np podczas uroczystości i w promocji.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tobiasz von Richtoffen-Deithven
|
 |
« Odpowiedz #8 : Września 02, 2013, 07:52:44 » |
|
Ja tam jestem po stronie Króla, każdy kraj powinien mieć hymn, nawet bezsłowny.
|
|
|
|
|
|
Budowniczy Dzisiejszej Jakości Żuław Rzeżuszych Jarl Soligt Sołtys Roterhirschbergu
|
|
|
|
Arkadiusz II Filip
|
 |
« Odpowiedz #9 : Września 02, 2013, 08:31:23 » |
|
Co do melodii, to napisałem to coś, z wykorzystaniem melodii hymnu ZSRR. Oczywiście musiałoby to przejść serię poprawek jeśli miałoby się stać oficjalną pieśnią.
Jeżeli chodzi o wybór melodii to pod uwagę brałbym jeszcze kilka propozycji m.in. hymny Białorusi, Ukrainy, bądź też niektóre marsze wojskowe.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tobiasz von Richtoffen-Deithven
|
 |
« Odpowiedz #10 : Września 02, 2013, 08:33:09 » |
|
To że jesteśmy w Monarchosocjaliźmie nie znaczy że musimy brać wszystko ze wschodu (przeważnie republiki poradzieckie) Hymn Francji i Izraela mi się podoba. Wiem że hymny państw śródziemnomorskich to przeważnie marsze.
|
|
|
|
|
|
Budowniczy Dzisiejszej Jakości Żuław Rzeżuszych Jarl Soligt Sołtys Roterhirschbergu
|
|
|
|
Kantazo Targaryen-Deithven
|
 |
« Odpowiedz #11 : Września 02, 2013, 09:10:13 » |
|
Jeżeli chodzi o wybór melodii to pod uwagę brałbym jeszcze kilka propozycji m.in. hymny Białorusi, Ukrainy, bądź też niektóre marsze wojskowe.
My na przykład w Aryunie mamy na razie hymn imperialny Iranu, ale to tylko tymczasowe rozwiązanie, bo napisałem już słowa, nuty i akordy do pierwszej zwrotki są już ułożone. Kiedy wszystko będzie gotowe nagra się to w salce nagrań z udziałem perkusji (głównie werbli), kejborda i może gitary.
|
|
|
|
|
|
(-) Komandor Kantazo Targaryen-Deithven Prezes Kopalni Hirshbergsko-Weerlandzkich Dowódca 1. Floty KFW Arcymag Królewski Kawaler Krzyża Srebrnego Orderu Wojennego Tutti Frutti Militari
|
|
|
Ciecierad Ciecieląg
Czcigodny Gubernator Wszechzachodu
Wielki Elektronik
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 0
Numer gg: 48274042
|
 |
« Odpowiedz #12 : Września 03, 2013, 06:54:20 » |
|
No to może być z zachodu. Hymn NRD też był piękny.
|
|
|
|
|
|
Zarządca Guberni Zachodniej, Główny Znachor Sił Zbrojnych ZSKHiW, Dyrektor IBW, Najgenialniejszy Teoretyk Monarchosocjalizmu Stepowego, Geniusz Troski o Człowieka (-) gen-mjr dr Ciecierad Ciecieląg graf von Grabben 
|
|
|
|
Arkadiusz II Filip
|
 |
« Odpowiedz #13 : Września 03, 2013, 07:01:06 » |
|
Marsylianka to pieśń zbyt popularna w realu. Hymn Izraela muszę odsłuchać. Przy okazji polecam także hymny Kazachstanu (prawdziwy i ten z "Borata") oraz Brunei.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Erick Monde
|
 |
« Odpowiedz #14 : Września 09, 2013, 12:07:27 » |
|
Osobiście napisałem hymn aralski "Aralia-cudny kraj" mogę i skrobnąć coś dla was. Tylko proszę o wytyczne; o kim (o czym) hymn ma być, opiewać króla (jeśli tak to którego)? Czy ma mówić o jakimś wydarzeniu historycznym? Wszystko to muszę wiedzieć...
|
|
|
|
|
|
Dowódca AAN Dowódca AFM generał lejtnant
|
|
|
|