Laszk Młynariew
Wicekról Weerlandu
Moderator Globalny
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 9
|
 |
« : Sierpnia 24, 2013, 11:07:48 » |
|
Wchodzi na salę, wesoło zamienia kilka zdań z Arkadiuszem, a następnie wściekle patrzy na Ericka Mondego.Otwieram rozprawę przeciwko Arkadiuszowi II Filipowi, z powództwa [1] Ericka Mondego. Udzielam głosu Oskarżycielowi, do dnia 26 sierpnia wyłączając ów dzień. Proszę o odczytanie aktu oskarżenia. 1- http://hirshbergiaweerland.cba.pl/index.php?topic=2513.0
|
|
|
|
|
|
Aktualnie żywy Regent ZSKHiW Ataman Królewskich Sił Lądowych, Weerlandbasza, Pan na Kaer Moher, Młynariewicach i Gnojniku (-) marsz. Laszk diuk Młynariew h. Sauron  
|
|
|
|
Erick Monde
|
 |
« Odpowiedz #1 : Sierpnia 26, 2013, 12:38:34 » |
|
Oskarżenie zacznie od suchych faktów. Fakt 1- 7lutego 2013roku Oskarżony podpisał umowę z Prywatną Firmą Ubezpieczeniową Tarcza ( http://hirshbergiaweerland.cba.pl/index.php?topic=1900.15). Na mocy tego dokumentu Oskarżony zobowiązał się do płacenia składki 65loli dziennie.. Fakt 2- już 11lutego Oskarżony zdecydował, że będzie płacił składkę kwartalną ( http://hirshbergiaweerland.cba.pl/index.php?topic=1898.0), a nie dzienną. Zgodziłem się na to choć w umowie mowa jest o składkach dziennych. Fakt 3 następną składkę kwartalną Oskarżony miał wpłacić 11 maja, o czym wiedział na 3 miesiące naprzód. Jedyna moja wina jest tu, że zapomniałem przypomnieć Oskarżonemu o składce. Ale Oskarżony miał sam składkę opłacać (bez mojego przypomnienia!). Fakt 4 7sierpnia wysłałem do Oskarżonego pisemne wezwanie do zapłaty. Poniżej treść: wezwanie do zapłaty! « Wysłane do: Arkadiusz II Filip : Sierpień 07, 2013, 03:21:59 »
-------------------------------------------------------------------------------- Uprasza się Arkadiusza II Filipa o wpłacenie składki ubezpieczeniowej w wysokości: 35500loli na konto PFU TARCZA (KBL) do 11sierpnia br. W przeciwnym razie PFU Tarcza wytoczy klientowi sprawę o wyegzekwowanie w/w kwoty. Jednocześnie ostrzega się klienta, że na mocy spisanego w lutym br dokumentu, cytuję:
Cytuj Do wypłacenia odszkodowania nie dojdzie jeśli; -ubezpieczony nie wpłacał składek dłużej niż 3robocze dni (1wpłata= 65loli dziennie)
Jeśli klient nadal chce rozwiązać umowę z ubezpieczycielem, należy: -wpłacić w/w kwotę w określonym czasie -napisać prośbę o rozwiązanie umowy i przedłożyć ją w biurze PFU TARCZA. Z poważaniem- Dyrektor PFU TARCZA- Erick Monde Fakt 5- 12 sierpnia wysłałem w/w ostatnie wezwanie do zapłaty poniżej treść: Wysłane do: Arkadiusz II Filip : Sierpień 12, 2013, 12:45:35 »
-------------------------------------------------------------------------------- Zapłaci Król składkę, czy mam kierować sprawę do Domu Trybunałów??
Szef PFU TARCZA Na ten ostatni list Oskarżony odpisał tak: Odp: ostatnie wezwanie do zapłaty « Wysłane do: Erick Monde : Sierpień 19, 2013, 04:58:42 »
-------------------------------------------------------------------------------- Oczywiście, że nie. Kieruj. Wobec tych wszystkich faktów żądam zapłaty wszystkich zaległych składek, za okres maj-sierpień w wysokości: 22880loli płatne na konto Prywatnej Firmy Ubezpieczeniowej TARCZA, a nadto o wpłacenie 5tys loli na konto Fundacji Białej Róży. Podsumowując oskarżony podpisał umowę, ale zaniechał płacenia przez siebie wynegocjowanych składek. To wszystko.
|
|
|
|
|
|
Dowódca AAN Dowódca AFM generał lejtnant
|
|
|
Laszk Młynariew
Wicekról Weerlandu
Moderator Globalny
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 9
|
 |
« Odpowiedz #2 : Sierpnia 26, 2013, 01:52:12 » |
|
Potwornie wysokie te składki. No ale cóż, to bez znaczenia. Zdaje się, że Król ma jakieś wytłumaczenie. Udzielam mu głosu.
|
|
|
|
|
|
Aktualnie żywy Regent ZSKHiW Ataman Królewskich Sił Lądowych, Weerlandbasza, Pan na Kaer Moher, Młynariewicach i Gnojniku (-) marsz. Laszk diuk Młynariew h. Sauron  
|
|
|
|
Arkadiusz II Filip
|
 |
« Odpowiedz #3 : Sierpnia 26, 2013, 03:12:38 » |
|
Towarzyszu Trybunale,
przyznaję, że umowę rzeczoną podpisałem. Jednocześnie przyznaję, że otrzymałem wezwania do zapłaty. Towarzysz Oskarżyciel zapomniał jednak o jednym- przemilczał fakt, iż wypowiedziałem umowę korespondencyjnie. W zapisach umowy nie określono sposobu wypowiadania umowy. Co prawda na moim koncie nie zapisano wysyłanych przeze mnie wiadomości, jednak odpowiedzi ze strony przedstawiciela PFU TARCZA świadczą o tym, że umowę wypowiedziałem. W załączeniu przedstawiam dowody.
Podsumowując- jedyne co mam sobie do zarzucenia to ewentualne opóźnienie w odpowiedzi na wezwanie do zapłaty. Zgadzam się na wpłatę równowartości kosztów ubezpieczenia za okres pomiędzy nadesłaniem upomnienia (9 lutego 2013 r.), a wypowiedzeniem przeze mnie umowy.
Dziękuję.
|
|
|
|
|
(-) Arkadiusz II Filip von Wettyn od Rzepichy z Faradobusów Król Hirschbergii i Weerlandu, Półksiążę Aralii, Lord Aleksandrowski, Naczelny Zwierzchnik Sił Zbrojnych, Dobrodziej Wszystkich Aralskich Dzieci, Pan na Arkopolis, Palikotau, Ulaanbaatar, Złotopolicach, Kastlu itp. itd.
|
|
|
Laszk Młynariew
Wicekról Weerlandu
Moderator Globalny
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 9
|
 |
« Odpowiedz #4 : Sierpnia 26, 2013, 04:49:03 » |
|
Czy Oskarżyciel potwierdza, że Oskarżony chciał rozwiązać korespondencyjnie umowę?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Erick Monde
|
 |
« Odpowiedz #5 : Sierpnia 27, 2013, 10:09:11 » |
|
Przepraszam co do składki to źle teraz obliczyłem. Oskarżony zalega na kwotę: 11440loli (czyli dwie kwartalne składki). A teraz odpowiedź na pytanie Wysokiego Sądu. Owszem klient chciał rozwiązać umowę, a ja odpowiedziałem tak, cyt.: Odp: składka « Wysłane do: Arkadiusz II Filip : Maj 25, 2013, 10:41:57 » -------------------------------------------------------------------------------- do zapłaty 5720loli, a jak chcesz rozwiązać umowę to wpadnij do mojego biura Erick
Oskarżony nie przyszedł do biura nie wykazał chęci rozwiązania umowy więc zostało, tak jak zostało. Ale nie z mojej winy. Chciałbym też Wysokiemu Sądowi zastrzec, że w piątek i sobotę (30-31 sierpień) nie będzie mnie w kraju.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Laszk Młynariew
Wicekról Weerlandu
Moderator Globalny
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 9
|
 |
« Odpowiedz #6 : Sierpnia 27, 2013, 08:25:18 » |
|
Uuu, Arek słabo to dla ciebie wygląda. Masz coś jeszcze na swoją obronę?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Arkadiusz II Filip
|
 |
« Odpowiedz #7 : Sierpnia 27, 2013, 08:28:52 » |
|
Umowa zwyczajnie nie określa sposobu jej wypowiadania, zatem nie można ode mnie żądać uczynienia tego w konkretny sposób.
|
|
|
|
|
|
(-) Arkadiusz II Filip von Wettyn od Rzepichy z Faradobusów Król Hirschbergii i Weerlandu, Półksiążę Aralii, Lord Aleksandrowski, Naczelny Zwierzchnik Sił Zbrojnych, Dobrodziej Wszystkich Aralskich Dzieci, Pan na Arkopolis, Palikotau, Ulaanbaatar, Złotopolicach, Kastlu itp. itd.
|
|
|
Joksymil I
Król Odrodzonej Hirshbergii
Aktywista

Posłuch 1
|
 |
« Odpowiedz #8 : Sierpnia 27, 2013, 09:16:12 » |
|
Hehehe...
|
|
|
|
|
|
(-) Król Joksymil Faradobus
Prawowity Król Hirschbergii i Weerlandu, drugi i najstarszy żyjący syn Króla Ferdynanda Wielkiego,
|
|
|
|
|
Laszk Młynariew
Wicekról Weerlandu
Moderator Globalny
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 9
|
 |
« Odpowiedz #10 : Sierpnia 28, 2013, 09:53:02 » |
|
Ale czemu Oskarżony nie stawił się w biurze Firmy Ubezpieczeniowej, tak jak prosił Oskarżyciel?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Arkadiusz II Filip
|
 |
« Odpowiedz #11 : Sierpnia 28, 2013, 09:57:07 » |
|
Nie nakazywała mi tego umowa. Później stawiłem się w biurze, choć dopiero po pewnym czasie od otrzymania wezwania.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Erick Monde
|
 |
« Odpowiedz #12 : Sierpnia 28, 2013, 10:11:30 » |
|
Jeśli mogę się wtrącić... Tak był Oskarżony, ale napisał cyt.: 07.08.13 r. (ponad 2 miesiące po wezwaniu- przyp. własny) Hirschberg-Arkopolis
Informuję, iż chciałbym rozwiązać umowę ubezpieczeniową, zawartą dnia 7.02.2013. Jednocześnie nie zamierzam wpłacać zaległych składek, gdyż informację o chęci rozwiązania umowy przedłożyłem zawczasu, co jestem w stanie potwierdzić, zaś w/w umowa nie zobowiązuje mnie do uiszczenia żądanych opłat. (-) Arkadiusz Filip Czyli jawnie mówił, że nie zapłaci składki pogwałcając tym samym spisany ze mną dokument. Owszem w umowie nie było napisane jak umowę rozwiązać, ale tylko dlatego, że Oskarżony w trakcie negocjowania umowy o tym nie wspomniał. A w umowie jest napisane, że składki trzeba płacić. To tyle, przepraszam, że przeszkodziłem.
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Sierpnia 28, 2013, 10:14:34 wysłane przez Erick Monde »
|
|
|
|
|
Laszk Młynariew
Wicekról Weerlandu
Moderator Globalny
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 9
|
 |
« Odpowiedz #13 : Sierpnia 28, 2013, 11:04:23 » |
|
Przeprosiny nic ci nie pomogą. Za odezwanie się bez pozwolenia nakładam na Ericka Mondego karę w postaci obowiązku przeczytania części 2. historii ZSKHiW.
O co by tu jeszcze zapytać, hmmm... dlaczego w umowie nie określono warunków jej zrywania? To pytanie kieruję zarówno do Ericka Mondego jak i do Arkadiusza.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Arkadiusz II Filip
|
 |
« Odpowiedz #14 : Sierpnia 28, 2013, 11:05:41 » |
|
Umowę spisywał Ubezpieczyciel. Płaciłem składki dopóki nie postanowiłem rozwiązać umowy.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|