Siergiej Makłow vel Sterlicht
Baron
Aktywista

Posłuch 2
skype - laczekbeybey
|
 |
« : Lipca 16, 2013, 04:41:11 » |
|
Czytałem ostatnio dobrą książkę jak Związek Sowiecki dobrze dbał o swoich obywateli umieszczając na stacjach metra i kolejowych pewne urządzenia. Wniosek jest taki. Niewiadome brudne cholerstwo przyjeżdża co dzień do stolicy. Ne wiadomo jakie robactwo nosi ani jakim brudem obrosło. Proponuję na większych stacjach kolejowych, metra bądź dworcach autobusowych umieszcić woszebijki, czyli maszyny do usuwania wszy. Korzystanie z nich byłoby darmowe, albo nawet przymusowe. Przy niej stałby jeden strażnik, bądź dwóch (o, akurat bezrobocie się zmniejsza), staliby przy woszebijkach, wyłapywali brudasów i odrobaczali. Wtedy nawet poziom rozmnażania komarów w Hirschberg-Arkopolis byłby mniejszy i pająki miałyby mniej roboty. Bo jak głosi książka: Ale rzecz wiadoma, woszebijek nie ma, więc i wesz musi być.
|
|
|
|
|
|
(-)Przewodniczący Rady Państwa Republiki Ludowej Siedmiogrodu, Kultysta kurduplysta, Pan na Vyincourdzie, Siedmiogrodzianin, Generał w stanie spoczynku, baron Siergiej Makłow
|
|
|
|
|
|
Arkadiusz II Filip
|
 |
« Odpowiedz #2 : Lipca 29, 2013, 01:33:51 » |
|
Wybacz, że wcześniej się tym nie zająłem, ale nie zauważyłem propozycji. Oczywiście taka propozycja byłaby słuszna, można nawet rozpocząć przetarg. Inna sprawa, czy urządzenia umieścilibyśmy tylko w Hirschbergu, czy też w innych miastach?
|
|
|
|
|
|
(-) Arkadiusz II Filip von Wettyn od Rzepichy z Faradobusów Król Hirschbergii i Weerlandu, Półksiążę Aralii, Lord Aleksandrowski, Naczelny Zwierzchnik Sił Zbrojnych, Dobrodziej Wszystkich Aralskich Dzieci, Pan na Arkopolis, Palikotau, Ulaanbaatar, Złotopolicach, Kastlu itp. itd.
|
|
|
Baron
Aktywista

Posłuch 2
skype - laczekbeybey
|
 |
« Odpowiedz #3 : Lipca 29, 2013, 02:07:47 » |
|
Jeśli byłaby taka potrzeba, można umieścić ją w innych miastach.
|
|
|
|
|
|
(-)Przewodniczący Rady Państwa Republiki Ludowej Siedmiogrodu, Kultysta kurduplysta, Pan na Vyincourdzie, Siedmiogrodzianin, Generał w stanie spoczynku, baron Siergiej Makłow
|
|
|
|
Arkadiusz II Filip
|
 |
« Odpowiedz #4 : Lipca 29, 2013, 02:16:59 » |
|
Na razie proponuję spróbować w stolicy. Mógłbyś podać mi źródło tych informacji (dot. ZSRR)?
|
|
|
|
|
|
(-) Arkadiusz II Filip von Wettyn od Rzepichy z Faradobusów Król Hirschbergii i Weerlandu, Półksiążę Aralii, Lord Aleksandrowski, Naczelny Zwierzchnik Sił Zbrojnych, Dobrodziej Wszystkich Aralskich Dzieci, Pan na Arkopolis, Palikotau, Ulaanbaatar, Złotopolicach, Kastlu itp. itd.
|
|
|
Baron
Aktywista

Posłuch 2
skype - laczekbeybey
|
 |
« Odpowiedz #5 : Lipca 29, 2013, 02:26:19 » |
|
Na razie była to jedna książka oraz kilka wyszukań w internetach. To wyglądało jakoś tak: http://www.astrojawil.pl/foto5/alc_75.jpg
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Arkadiusz II Filip
|
 |
« Odpowiedz #6 : Lipca 29, 2013, 02:40:52 » |
|
Interesujące, aczkolwiek myślałem, że Rosjanie są nieco więksi. Tak czy inaczej na początek proponuję ogłosić przetarg i postawić jedno urządzenie na dworcu kolejowym i badać podejrzanych. Od razu warto też zatrudnić znachora.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|