Siergiej Makłow vel Sterlicht
Baron
Moderator
Aktywista

Posłuch 2
skype - laczekbeybey
|
 |
« : Lipca 13, 2013, 08:04:08 » |
|
Ostatnio Ciecierad wpadł na pomysł Teologicznego Zjazdu ZSKHiW, bo to dobry pomysł, aby odbywał się w tym dziale. Należy przedyskutować kilka kwestii. Moim zdaniem powinien być organizowany niedaleko Świętego Gaju Murny na terenie baronii Ismirala, wątek zjazdów w tym dziale, zjazdy co roku w sierpień. Czy zjazd byłby podzielony na jakieś etapy? Fajnie byłoby, jakby ktoś posiadał oryginalnego Warbanda, to na początek albo na koniec można urządzić turnieje. Jeśli byłyby etapy to można składać propozycje. Może być tak, że np. jeden tydzień jest poświęcony księgom wierzeń, inne czemu innemu z czym wiązałyby się jakieś zjazdowe eventy.
|
|
|
|
|
|
(-)Przewodniczący Rady Państwa Republiki Ludowej Siedmiogrodu, Kultysta kurduplysta, Pan na Vyincourdzie, Siedmiogrodzianin, Generał w stanie spoczynku, baron Siergiej Makłow
|
|
|
Laszk Młynariew
Wicekról Weerlandu
Moderator Globalny
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 9
|
 |
« Odpowiedz #1 : Lipca 13, 2013, 09:21:25 » |
|
Ale czego dotyczyłby ten Zjazd? Tylko tego Murny, czy ogólnie wszystkich religii?
|
|
|
|
|
|
Aktualnie żywy Regent ZSKHiW Ataman Królewskich Sił Lądowych, Weerlandbasza, Pan na Kaer Moher, Młynariewicach i Gnojniku (-) marsz. Laszk diuk Młynariew h. Sauron  
|
|
|
Baron
Moderator
Aktywista

Posłuch 2
skype - laczekbeybey
|
 |
« Odpowiedz #2 : Lipca 13, 2013, 09:52:33 » |
|
Wszystkich, aby o religiach poopowiadać, porównać i inne.
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Lipca 13, 2013, 09:59:53 wysłane przez Sławodąb Wołkchwał »
|
|
(-)Przewodniczący Rady Państwa Republiki Ludowej Siedmiogrodu, Kultysta kurduplysta, Pan na Vyincourdzie, Siedmiogrodzianin, Generał w stanie spoczynku, baron Siergiej Makłow
|
|
|
Laszk Młynariew
Wicekról Weerlandu
Moderator Globalny
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 9
|
 |
« Odpowiedz #3 : Lipca 13, 2013, 12:11:39 » |
|
Aha, w takim razie to świetny pomysł. Ja, Budzimir, Septimus i Król mamy Warbanda, więc zrobimy turniej.
|
|
|
|
|
|
Aktualnie żywy Regent ZSKHiW Ataman Królewskich Sił Lądowych, Weerlandbasza, Pan na Kaer Moher, Młynariewicach i Gnojniku (-) marsz. Laszk diuk Młynariew h. Sauron  
|
|
|
|
|
Laszk Młynariew
Wicekról Weerlandu
Moderator Globalny
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 9
|
 |
« Odpowiedz #5 : Lipca 14, 2013, 05:54:15 » |
|
A co właściwie wyznaje Septimus?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Baron
Moderator
Aktywista

Posłuch 2
skype - laczekbeybey
|
 |
« Odpowiedz #6 : Lipca 14, 2013, 07:08:33 » |
|
Nie wiem, myślałem, że to budzimirysta.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Baron
Moderator
Aktywista

Posłuch 2
skype - laczekbeybey
|
 |
« Odpowiedz #8 : Lipca 14, 2013, 08:44:15 » |
|
Dobrze, że dużo. Zjazd może trwać nawet miesiąc. Trzeba pomyśleć nad początkami. Proponowałbym: -jakieś przemowy przedstawicieli poszczególnych religii, -rozmowy dot. ksiąg wierzeń bądź twierdzenia, -porównania fragmentów z różnych ksiąg wierzeń bądź twierdzeń. Dalej nie mam pomysłu.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Laszk Młynariew
Wicekról Weerlandu
Moderator Globalny
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 9
|
 |
« Odpowiedz #9 : Lipca 15, 2013, 01:55:11 » |
|
Można jeszcze podyskutować na temat historii różnych religii. Ale jakie religie mamy tak właściwie w ZSKHiW? Budzimiryzm i Rodzimowierstwo Ismiralskie. No jeszcze tego Pumbę Dziabaduch, ale nie wiem czy ta wiara jest jakoś szerzej opisana. Mimo to uważam, że Zjazd Teologiczny może się udać i warto spróbować.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Joksymil I
Król Odrodzonej Hirshbergii
Aktywista

Posłuch 1
|
 |
« Odpowiedz #10 : Lipca 16, 2013, 09:20:13 » |
|
Już ściągam z piratubajów tego Warbanda, ale będzie fajnie! Ja umiem grać! Mama mnie chwaliła jak mały byłem!
|
|
|
|
|
|
(-) Król Joksymil Faradobus
Prawowity Król Hirschbergii i Weerlandu, drugi i najstarszy żyjący syn Króla Ferdynanda Wielkiego,
|
|
|
Baron
Moderator
Aktywista

Posłuch 2
skype - laczekbeybey
|
 |
« Odpowiedz #11 : Lipca 16, 2013, 09:23:17 » |
|
Nie załapiesz się. Pewnie jak dostaniesz miecz w łapy to do tyłka sobie wsadzisz jak kołek osinowy.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Laszk Młynariew
Wicekról Weerlandu
Moderator Globalny
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 9
|
 |
« Odpowiedz #12 : Lipca 16, 2013, 09:26:22 » |
|
Ja grałem sobie z Joksymilem na konsoli, gdy zostałem przez niego pojmany pół roku temu. Muszę przyznać, że Joksymil to prawdziwy kozak, zna wszelkie aimboty i makra.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Baron
Moderator
Aktywista

Posłuch 2
skype - laczekbeybey
|
 |
« Odpowiedz #13 : Lipca 16, 2013, 09:27:18 » |
|
Ale to bez ajmów będzie!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Joksymil I
Król Odrodzonej Hirshbergii
Aktywista

Posłuch 1
|
 |
« Odpowiedz #14 : Lipca 16, 2013, 09:29:21 » |
|
Jak to bez? Ja jestem mistrzem aimbota!
|
|
|
|
|
|
(-) Król Joksymil Faradobus
Prawowity Król Hirschbergii i Weerlandu, drugi i najstarszy żyjący syn Króla Ferdynanda Wielkiego,
|
|
|
|