Mistrz Budzimir VII
Arcypatriarcha
Primus inter pares
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 8
|
 |
« : Lipca 09, 2013, 08:18:30 » |
|
Tak, wiem. Od historii to się oczekuje fabuły, a nie kurde opisu zjawisk ogólnych, w ogóle co to ma być żal.hw! Następna część przez spory czas skupi na losach jednej osoby czyli będzie lepiej. Nie mogę się doczekać zrobienia z ojca wszystkich Hirschbergów seryjnego mordercy  Każdy błąd, brzydko zbudowane zdanie śmiało zgłaszajcie. Jutro pewnie będę jeszcze dokonywał poprawek, także części pierwszej.
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Grudnia 20, 2013, 05:01:49 wysłane przez Mistrz Budzimir VII »
|
|
Arcypatriarcha Wszechbudzimiryzmu Władca Wielkiego Budzimiratu Apfelinsnel Prawdziwy Weerlandczyk, a nie jakieś nieokreślone coś! (-) Mistrz Budzimir VII Bartosz Derikor

|
|
|
|
Arkadiusz II Filip
|
 |
« Odpowiedz #1 : Lipca 09, 2013, 09:24:04 » |
|
Nadal twierdzę, że lepsze od poprzedniej. Miło się czyta.
Większość bezcennych uwag przekazałem prywatnie, zatem zapytam tylko o jedno: obrazki i mapki byndo?
|
|
|
|
|
|
(-) Arkadiusz II Filip von Wettyn od Rzepichy z Faradobusów Król Hirschbergii i Weerlandu, Półksiążę Aralii, Lord Aleksandrowski, Naczelny Zwierzchnik Sił Zbrojnych, Dobrodziej Wszystkich Aralskich Dzieci, Pan na Arkopolis, Palikotau, Ulaanbaatar, Złotopolicach, Kastlu itp. itd.
|
|
|
|
|
Ciecierad Ciecieląg
Czcigodny Gubernator Wszechzachodu
Wielki Elektronik
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 0
Numer gg: 48274042
|
 |
« Odpowiedz #3 : Lipca 10, 2013, 11:40:48 » |
|
Ja nie czytałem, postaram się przeczytać w Leningradzie.
|
|
|
|
|
|
Zarządca Guberni Zachodniej, Główny Znachor Sił Zbrojnych ZSKHiW, Dyrektor IBW, Najgenialniejszy Teoretyk Monarchosocjalizmu Stepowego, Geniusz Troski o Człowieka (-) gen-mjr dr Ciecierad Ciecieląg graf von Grabben 
|
|
|
|
|
Joksymil I
Król Odrodzonej Hirshbergii
Aktywista

Posłuch 1
|
 |
« Odpowiedz #5 : Lipca 14, 2013, 06:12:32 » |
|
Jakie to głupie ten Ateres to mądry był to czemu się z niego śmiałeś?
|
|
|
|
|
|
(-) Król Joksymil Faradobus
Prawowity Król Hirschbergii i Weerlandu, drugi i najstarszy żyjący syn Króla Ferdynanda Wielkiego,
|
|
|
|
|
Ramon Serano Lopez IV
Chcę być hrabią.Nie ma to jak nie mieć żadnej perspektywy na życie.
Człowiek Pracy

Posłuch 0
GG- 32949763
|
 |
« Odpowiedz #7 : Lipca 21, 2013, 02:25:57 » |
|
Gdyby mi net nie padł to bym przeczytał.
|
|
|
|
|
|
Pułkownik bzp. knajt Ramon Serano-Lopez IV
Sołtys Gminy Zimna Wódka Komendant Milicji Narodowej w KGH Komisarz do Spraw Wewnętrznych
|
|
|
|
|
Laszk Młynariew
Wicekról Weerlandu
Moderator Globalny
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 9
|
 |
« Odpowiedz #9 : Lipca 21, 2013, 06:20:03 » |
|
Ja przeczytam jak cała historia będzie kompletna. Ha Ha Ha!
|
|
|
|
|
|
Aktualnie żywy Regent ZSKHiW Ataman Królewskich Sił Lądowych, Weerlandbasza, Pan na Kaer Moher, Młynariewicach i Gnojniku (-) marsz. Laszk diuk Młynariew h. Sauron  
|
|
|
|
Arkadiusz II Filip
|
 |
« Odpowiedz #10 : Lipca 31, 2013, 02:22:18 » |
|
Za mój ulubiony fragment części drugiej uważam źródło o założeniu uniwersytetu. Czytałem je w miejscu publicznym i wybuchnąłem śmiechem, co wyglądało dosyć dziwacznie. Dobrą koncepcją jest ukazanie traktowania Ataresa przez Budzimira. Cytat "– Gdzie jest Beczka kloako wieprzowa?" jest zacny. Równie zacne jest pierwsze źródło i nie rozumiem dlaczego tak długo zastanawiałeś się nad wprowadzeniem lub niewprowadzaniem pewnego słowa. Pogrzeb WMBI jest według pierwotnego zamysłu, więc dobrze i słusznie. Co do opisu Weerlandu za Gniewomira, spodobał mi się opis nadawania nazwisk. Dobre są również fragmenty opisujące kontakty z cudzoziemcami. Brakuje mi opisu terenów wokół Jeleniogrodu, jednak jak rozumiem o tym będzie w następnej części.
|
|
|
|
|
|
(-) Arkadiusz II Filip von Wettyn od Rzepichy z Faradobusów Król Hirschbergii i Weerlandu, Półksiążę Aralii, Lord Aleksandrowski, Naczelny Zwierzchnik Sił Zbrojnych, Dobrodziej Wszystkich Aralskich Dzieci, Pan na Arkopolis, Palikotau, Ulaanbaatar, Złotopolicach, Kastlu itp. itd.
|
|
|
|
|
|
Arkadiusz II Filip
|
 |
« Odpowiedz #12 : Lipca 31, 2013, 03:08:43 » |
|
To skandaliczne, że nasza kadra naukowa nie zapoznaje się z nowościami. Nadal uważam, że ta część jest lepsza od poprzedniej.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Arkadiusz II Filip
|
 |
« Odpowiedz #14 : Lipca 31, 2013, 03:32:45 » |
|
Przecież to logiczne, że w czasie wyprawy na północ Atares nie mógł zarządzać Weerlandem, gdyż utrzymywanie stałego kontaktu z Nowodomem byłoby niemożliwe. Musiała pojawić się postać, która w jakiś sposób władała wówczas Południem.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|