|
Erick Monde
|
 |
« : Lipca 06, 2013, 10:03:23 » |
|
Czujki to wieś położona najbardziej na zachód. Stąd (jak pisał Werner Klotz) jest bliżej do Elderlandu niż do Arakny. Tu żył i pisał wspomniany już prozaik. Autor takich książek jak; "Alarm w Hilgaard", "Jest afera" czy "Aralia to (nie) raj". Pierwsza została już opublikowana na łamach Echa, druga właśnie jest publikowana, a trzecia to typowa dla Wernera żartobliwa rozprawka. We wsi znajduje się stara latarnia morska, remiza strażacka, boisko i sklep. Poniżej typowy dla Czujek widok.  Poniżej herb.
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Sierpnia 29, 2013, 11:27:58 wysłane przez Arkadiusz II Filip »
|
|
Dowódca AAN Dowódca AFM generał lejtnant
|
|
|
Laszk Młynariew
Wicekról Weerlandu
Moderator Globalny
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 9
|
 |
« Odpowiedz #1 : Lipca 06, 2013, 11:04:44 » |
|
O kurde, ale wielki Księżyc! Musicie mieć tam gigantyczne pływy.
|
|
|
|
|
|
Aktualnie żywy Regent ZSKHiW Ataman Królewskich Sił Lądowych, Weerlandbasza, Pan na Kaer Moher, Młynariewicach i Gnojniku (-) marsz. Laszk diuk Młynariew h. Sauron  
|
|
|
|
Erick Monde
|
 |
« Odpowiedz #2 : Lipca 06, 2013, 11:12:27 » |
|
O kurde, ale wielki Księżyc! Musicie mieć tam gigantyczne pływy.
Noooo
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Erick Monde
|
 |
« Odpowiedz #3 : Lipca 06, 2013, 12:34:18 » |
|
Aby (biedne, chorowite) weerlandzkie dzieci łyknęły trochę jodu, zawiozłem je na wieś. Niech pobiegają po łące, poopalają się itd..   Większość z nich nie widziała konia..  Zajrzeliśmy też na trening tutejszego klubu KS Latarnik.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Laszk Młynariew
Wicekról Weerlandu
Moderator Globalny
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 9
|
 |
« Odpowiedz #4 : Lipca 06, 2013, 02:06:41 » |
|
-Ja tam widziałem kiedy konia, ale krótko, bo zaraz potem go z tatkiem na kiełbasę przerobili.
Gorazd Młynariew (10 lat) z gminy Hutnicza Poręba
|
|
|
|
|
|
Aktualnie żywy Regent ZSKHiW Ataman Królewskich Sił Lądowych, Weerlandbasza, Pan na Kaer Moher, Młynariewicach i Gnojniku (-) marsz. Laszk diuk Młynariew h. Sauron  
|
|
|
Mistrz Budzimir VII
Arcypatriarcha
Primus inter pares
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 8
|
 |
« Odpowiedz #5 : Lipca 06, 2013, 03:13:29 » |
|
dzieci łyknęły trochę jodu
Co je jakąś chemią zapychasz jak kury! Daj im zdrowych dopalaczy, a nie!
|
|
|
|
|
|
Arcypatriarcha Wszechbudzimiryzmu Władca Wielkiego Budzimiratu Apfelinsnel Prawdziwy Weerlandczyk, a nie jakieś nieokreślone coś! (-) Mistrz Budzimir VII Bartosz Derikor

|
|
|
Laszk Młynariew
Wicekról Weerlandu
Moderator Globalny
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 9
|
 |
« Odpowiedz #6 : Lipca 06, 2013, 04:53:04 » |
|
Tak poza tym to jakiś dziwny ten koń po prawej: 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ciecierad Ciecieląg
Czcigodny Gubernator Wszechzachodu
Wielki Elektronik
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 0
Numer gg: 48274042
|
 |
« Odpowiedz #8 : Lipca 07, 2013, 11:31:56 » |
|
Przecież wszyscy wiedzą, że Aralczycy chcieli tych eksperymentów i domagali się wywiezienia ich poza Aralię, żeby mieć przykrywkę dla swoich lewych interesów ze mną.
|
|
|
|
|
|
Zarządca Guberni Zachodniej, Główny Znachor Sił Zbrojnych ZSKHiW, Dyrektor IBW, Najgenialniejszy Teoretyk Monarchosocjalizmu Stepowego, Geniusz Troski o Człowieka (-) gen-mjr dr Ciecierad Ciecieląg graf von Grabben 
|
|
|
|
Erick Monde
|
 |
« Odpowiedz #9 : Lipca 08, 2013, 12:26:09 » |
|
-Ja tam widziałem kiedy konia, ale krótko, bo zaraz potem go z tatkiem na kiełbasę przerobili.
Gorazd Młynariew (10 lat) z gminy Hutnicza Poręba
Laszku to Twoja rodzina? A koń się wkurzył, bo jeszcze nigdy Weerlandczyków nie widział;)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Arkadiusz II Filip
|
 |
« Odpowiedz #11 : Sierpnia 28, 2013, 05:37:11 » |
|
Zacząłem przeglądać wątki z wsiami i zauważyłem pewną anomalię: Czujki to wieś położona najbardziej na wschód. Stąd (jak pisał Werner Klotz) jest bliżej do Elderlandu niż do Arakny.
O ile mi wiadomo Elderland leży na zachód od Aralii. Przy okazji wypada te wszystkie wioski nanieść na mapę i zrobić jakiś spis.
|
|
|
|
|
|
(-) Arkadiusz II Filip von Wettyn od Rzepichy z Faradobusów Król Hirschbergii i Weerlandu, Półksiążę Aralii, Lord Aleksandrowski, Naczelny Zwierzchnik Sił Zbrojnych, Dobrodziej Wszystkich Aralskich Dzieci, Pan na Arkopolis, Palikotau, Ulaanbaatar, Złotopolicach, Kastlu itp. itd.
|
|
|
Ciecierad Ciecieląg
Czcigodny Gubernator Wszechzachodu
Wielki Elektronik
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 0
Numer gg: 48274042
|
 |
« Odpowiedz #12 : Sierpnia 28, 2013, 09:37:45 » |
|
Najbardziej wysunięta na wschód wieś na zachodzi. Takie rzeczy tylko w Aralii.
|
|
|
|
|
|
Zarządca Guberni Zachodniej, Główny Znachor Sił Zbrojnych ZSKHiW, Dyrektor IBW, Najgenialniejszy Teoretyk Monarchosocjalizmu Stepowego, Geniusz Troski o Człowieka (-) gen-mjr dr Ciecierad Ciecieląg graf von Grabben 
|
|
|
|
Erick Monde
|
 |
« Odpowiedz #13 : Sierpnia 29, 2013, 10:53:43 » |
|
Zacząłem przeglądać wątki z wsiami i zauważyłem pewną anomalię: Czujki to wieś położona najbardziej na wschód. Stąd (jak pisał Werner Klotz) jest bliżej do Elderlandu niż do Arakny.
O ile mi wiadomo Elderland leży na zachód od Aralii. Przy okazji wypada te wszystkie wioski nanieść na mapę i zrobić jakiś spis. Faktycznie moja wina, mój błąd... Czy admini mogliby zamienić wschód na zachód? Byłbym wdzięczny.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Arkadiusz II Filip
|
 |
« Odpowiedz #14 : Sierpnia 29, 2013, 11:30:23 » |
|
Wolę wchód. Z bólem serca zmieniłem.
|
|
|
|
|
|
(-) Arkadiusz II Filip von Wettyn od Rzepichy z Faradobusów Król Hirschbergii i Weerlandu, Półksiążę Aralii, Lord Aleksandrowski, Naczelny Zwierzchnik Sił Zbrojnych, Dobrodziej Wszystkich Aralskich Dzieci, Pan na Arkopolis, Palikotau, Ulaanbaatar, Złotopolicach, Kastlu itp. itd.
|
|
|
|