Sołtys Gnojna Gulliver 'Goose' de Juus
Sołtys Gnojna, Baron ZSKHiW, Ludowoszlachecki Komisarz Spraw Wewnętrznych
Moderator
Przodownik

Posłuch 5
|
 |
« Odpowiedz #30 : Lipca 23, 2021, 04:44:01 » |
|
Jeśli Towarzysz Król chce opisać Zamek Gnojnik to nie mam nic przeciwko. Proszę tylko uważać na szabrowników kradnących gruz!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ametyst
|
 |
« Odpowiedz #31 : Lipca 23, 2021, 05:35:42 » |
|
Wyślę wojsko, aby mi porobiło zdjęcia.
|
|
|
|
|
|
prof. dr net. dr h. c. mgr generalissimusAmetyst z rodu FaradobusówBardzo Spaniały Król Hirschbergii i Weerlandu oraz Sekretarz Generalny Wielkiego Sternika, Organizator Zjazdu Partii i Wykonawca Jego Wskazań, Senior – Protektor Stepów Wewnętrznych i Żuław Rzeżuszych, Protektor Budzimiryzmu, Promotor Cywilizacji Aktywności, Głosiciel Nowej Kolektywizacji, Uosobienie Pracowitości
|
|
|
|
|
|
Ametyst
|
 |
« Odpowiedz #33 : Lipca 25, 2021, 08:05:46 » |
|
Ja też niedługo będę odbudowywał swój zamek pod Laszkbergiem i wciąż szukam inspiracji.
|
|
|
|
|
|
prof. dr net. dr h. c. mgr generalissimusAmetyst z rodu FaradobusówBardzo Spaniały Król Hirschbergii i Weerlandu oraz Sekretarz Generalny Wielkiego Sternika, Organizator Zjazdu Partii i Wykonawca Jego Wskazań, Senior – Protektor Stepów Wewnętrznych i Żuław Rzeżuszych, Protektor Budzimiryzmu, Promotor Cywilizacji Aktywności, Głosiciel Nowej Kolektywizacji, Uosobienie Pracowitości
|
|
|
Moderator
Przodownik

Posłuch 5
|
 |
« Odpowiedz #34 : Lipca 25, 2021, 09:12:22 » |
|
Odkryć gnojeńskich ciąg dalszy - tym razem znaleziono ruiny świątyni, które obejmuję patronatem i nazywam świątynią Sołtysią. Uprawiający tam swoją wiarę (całkowicie za darmo!) kultyści i kulturyści zostali przegonieni, wkrótce rozpocznie się gruntowny remont. Zaczniemy od najważniejszego, czyli piwnic, lochów, jaskiń i różnych pomieszczeń, do których światło nie dociera, a z których dźwięk nie ucieka.  Zaobserwowano również nową formę życia. Słowami Pana Sebastiana, patriarchy rodziny Obora (lat 15): "matko bosko gówno ożyło!". Te magiczne leśne stwory są całkowicie niegroźne. Komunikują się za pomocą chrząknięć i pomrukiwań, ich inteligencja jest więc nawet trochę wyższa od inteligencji przeciętnego gnojszczanina. Nie potrzebują alkoholu do przeżycia, co czyni je bardzo tanimi niewolnikami pracownikami. 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ametyst
|
 |
« Odpowiedz #36 : Lipca 25, 2021, 10:41:29 » |
|
Trzeba by to przerobić na Dom Tez.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Moderator
Przodownik

Posłuch 5
|
 |
« Odpowiedz #37 : Lipca 26, 2021, 07:04:07 » |
|
Królu - Dom Tez z pewnością kiedyś tu powstanie, póki co nawet nie mamy dachu ani rynien. Towarzyszu Arcypatriarcho - spróbuję przygotować odpowiedni raport w takim razie, choć nic nie obiecuję. Znalazłem we wsi Gnojno ciekawego osobnika, artystę malarza. Za jedną butelkę alkoholu zaoferował stworzyć mapę Gnojna. W ramach żartu, wyciągnąłem butelkę denaturatu, ten jednak wyrwał mi ją z rąk i wypił na raz, po czym przystąpił do malowania. Stąd wynika koślawość mapy oraz jej wątpliwa dokładność, jednakże z tego co wiem, jest to pierwsza mapa Gnojna. 
|
|
|
|
|
|
|
|
Ametyst
|
 |
« Odpowiedz #39 : Lipca 26, 2021, 09:52:17 » |
|
Bardzo piękna mapka. W ogóle ja tak sobie myślę, że warto by zebrać nasze różne mapy w jednym miejscu. Kiedyś coś takiego było na uniwersytecie.
PS. Chce Towarzysz Sołtys moderatora w dziale gmin, aby móc edytować posty?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Moderator
Przodownik

Posłuch 5
|
 |
« Odpowiedz #40 : Lipca 27, 2021, 08:30:33 » |
|
Moderatora to już chyba mam
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Laszk Młynariew
Wicekról Weerlandu
Moderator Globalny
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 9
|
 |
« Odpowiedz #41 : Lipca 28, 2021, 10:03:43 » |
|
Profesjonalna mapa. Jeśli Towarzysz chce to może też stworzyć nowy herb gminy, ten stary nie ma podstaw historycznych.
|
|
|
|
|
|
Aktualnie żywy Regent ZSKHiW Ataman Królewskich Sił Lądowych, Weerlandbasza, Pan na Kaer Moher, Młynariewicach i Gnojniku (-) marsz. Laszk diuk Młynariew h. Sauron  
|
|
|
Tymoteusz Faradobus
Inzucht - Prinz
Przodownik

Posłuch 1
Inzucht-Prinz
|
 |
« Odpowiedz #42 : Lipca 28, 2021, 10:57:32 » |
|
Popieram propozycję.
|
|
|
|
|
|
Tymoteusz Aleksy Faradobus herbu Świetlisty Jeleń Inzucht - Prinz Przewodniczący Komitetu Głównego HOMO 
|
|
|
|
Ametyst
|
 |
« Odpowiedz #43 : Lipca 28, 2021, 12:09:12 » |
|
Profesjonalna mapa. Jeśli Towarzysz chce to może też stworzyć nowy herb gminy, ten stary nie ma podstaw historycznych.
Też to miałem sugerować. Oferuję swoje heraldyczne doradztwo, w końcu w realu mam nawet uprawnienia.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Moderator
Przodownik

Posłuch 5
|
 |
« Odpowiedz #44 : Lipca 28, 2021, 08:03:49 » |
|
Nie planowałem się akurat za to zabierać, więc jeśli ktoś by chciał zrobić nowy herb gminy Gnojno, to niech się nie krępuje.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|