Mistrz Budzimir VII
Arcypatriarcha
Primus inter pares
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 8
|
 |
« Odpowiedz #180 : Sierpnia 30, 2013, 06:51:29 » |
|
Ewentualny byt nadprzyrodzony nawet jeśli zakładać jego istnienie nie ingeruje, wszak tyle niepowstrzymanego zła na naszym świecie. A może wcale nie jest wszechmogący, może jego przedmiotem jest zupełnie inna cywilizacja, a życie na Ziemii jakoś tak przypadkiem nastało i ma nas w głębokim poważaniu. Może bawi się w robienie różnych katastrof i innych wydarzeń losowych badając nasze reakcje, a następnie cofa czas? Tyle zabawnych i równych sobie możliwości, ale człowiek jako istota egocentryczna zawsze wybiera opcje bycia kimś ważnym, szczególnym i umiłowanym. Objętym opieką i mającym możliwość życia wiecznego.
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Sierpnia 30, 2013, 08:25:52 wysłane przez Mistrz Budzimir VII »
|
|
Arcypatriarcha Wszechbudzimiryzmu Władca Wielkiego Budzimiratu Apfelinsnel Prawdziwy Weerlandczyk, a nie jakieś nieokreślone coś! (-) Mistrz Budzimir VII Bartosz Derikor

|
|
|
Ciecierad Ciecieląg
Czcigodny Gubernator Wszechzachodu
Wielki Elektronik
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 0
Numer gg: 48274042
|
 |
« Odpowiedz #181 : Sierpnia 30, 2013, 08:24:36 » |
|
Ericku, księża reprezentują Kościół i najczęściej(z tego co zaobserwowałem) ludzie nie zrażają się do samych księży, a do całego Kościoła. Wnioskując z Twoich wypowiedzi, to sam fakt, że ktoś jest ateistą(jeśli poznał katolicyzm) jest grzechem. A więc można to rozumieć jako słowa : ,,bycie ateistą to grzech".
|
|
|
|
|
|
Zarządca Guberni Zachodniej, Główny Znachor Sił Zbrojnych ZSKHiW, Dyrektor IBW, Najgenialniejszy Teoretyk Monarchosocjalizmu Stepowego, Geniusz Troski o Człowieka (-) gen-mjr dr Ciecierad Ciecieląg graf von Grabben 
|
|
|
Laszk Młynariew
Wicekról Weerlandu
Moderator Globalny
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 9
|
 |
« Odpowiedz #182 : Sierpnia 30, 2013, 10:05:13 » |
|
O nie, jak tyle napisaliście, to Erick Monde nie zauważy mojego argumentu!
|
|
|
|
|
|
Aktualnie żywy Regent ZSKHiW Ataman Królewskich Sił Lądowych, Weerlandbasza, Pan na Kaer Moher, Młynariewicach i Gnojniku (-) marsz. Laszk diuk Młynariew h. Sauron  
|
|
|
|
Erick Monde
|
 |
« Odpowiedz #183 : Sierpnia 31, 2013, 10:01:48 » |
|
Ericku, księża reprezentują Kościół i najczęściej(z tego co zaobserwowałem) ludzie nie zrażają się do samych księży, a do całego Kościoła. Wnioskując z Twoich wypowiedzi, to sam fakt, że ktoś jest ateistą(jeśli poznał katolicyzm) jest grzechem. A więc można to rozumieć jako słowa : ,,bycie ateistą to grzech".
Jeśli tak przedstawiasz sprawę to jest to grzech. Bo jeśli ktoś poznał Boga i Go odrzucił to ma grzech na sumieniu. Bo mógł wejść w osobową relację z Bogiem, a odrzucił tą możliwość. O nie, jak tyle napisaliście, to Erick Monde nie zauważy mojego argumentu! Laszku, jeśli chodzi o Twój argument, że Katechizm jest nudny, to na niego odpowiedziałem. A skąd wiesz- czytałeś?
|
|
|
|
|
|
Dowódca AAN Dowódca AFM generał lejtnant
|
|
|
Ciecierad Ciecieląg
Wielki Elektronik
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 0
|
 |
« Odpowiedz #184 : Sierpnia 31, 2013, 11:31:11 » |
|
Z tym, że wielu ludzi wiarę w Boga nierozerwalnie łączy z Kościołem. Jeżeli ktoś to tak powiązał i właśnie z powodu niechęci do Kościoła jest ateistą, to nie powinno się mu tego mieć za złe. Nie jest jego winą, że Kościół zraża do siebie, a pośrednio też niektórych do Boga. To wina Kościoła, że ukazuję siebie jako jedyną drogę do Boga. Ktoś odrzuca osobową relację z Bogiem ze względu na Kościół, który nie jest do Boga jedyną drogą. Poza tym, niektórzy, zwyczajnie, nie potrafią uwierzyć. Jeżeli człowiek nie jest w stanie się przekonać do istnienia świata niematerialnego ale jest jak najbardziej dobrym człowiekiem to przecież nie popełnia grzechu tylko przez to, że nie wierzy.
|
|
|
|
|
|
Zarządca Guberni Zachodniej, Główny Znachor Sił Zbrojnych ZSKHiW, Dyrektor IBW, Najgenialniejszy Teoretyk Monarchosocjalizmu Stepowego, Geniusz Troski o Człowieka (-) gen-mjr dr Ciecierad Ciecieląg graf von Grabben 
|
|
|
Laszk Młynariew
Wicekról Weerlandu
Moderator Globalny
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 9
|
 |
« Odpowiedz #185 : Sierpnia 31, 2013, 11:41:43 » |
|
Nie, o to mi chodziło: Najpewniej do czyśćca, ale to już Bóg osądzi.
Ale czyściec nie jest rzeczą ostateczną, wszyscy idą z niego w końcu do nieba. Czyli jednak zostają zbawieni.
|
|
|
|
|
|
Aktualnie żywy Regent ZSKHiW Ataman Królewskich Sił Lądowych, Weerlandbasza, Pan na Kaer Moher, Młynariewicach i Gnojniku (-) marsz. Laszk diuk Młynariew h. Sauron  
|
|
|
Joksymil I
Król Odrodzonej Hirshbergii
Aktywista

Posłuch 1
|
 |
« Odpowiedz #186 : Sierpnia 31, 2013, 05:14:54 » |
|
Przecie wszyscy wiedzą, że z praweerlandu my!
|
|
|
|
|
|
(-) Król Joksymil Faradobus
Prawowity Król Hirschbergii i Weerlandu, drugi i najstarszy żyjący syn Króla Ferdynanda Wielkiego,
|
|
|
|
Erick Monde
|
 |
« Odpowiedz #187 : Września 02, 2013, 11:19:19 » |
|
Ale czyściec nie jest rzeczą ostateczną, wszyscy idą z niego w końcu do nieba. Czyli jednak zostają zbawieni.
Oj taki pewien bym nie był. Z czyśćca można też trafić do piekła.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Laszk Młynariew
Wicekról Weerlandu
Moderator Globalny
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 9
|
 |
« Odpowiedz #188 : Września 02, 2013, 11:57:37 » |
|
http://pl.wikipedia.org/wiki/Czy%C5%9Bciecnie ma możliwości przejścia z czyśćca do piekła (koniec części "stan duszy w czyśćcu")
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Arkadiusz II Filip
|
 |
« Odpowiedz #189 : Września 02, 2013, 07:01:41 » |
|
Widzę, że za bardzo skupiamy się na jednym wyznaniu.
A co w przypadku prawosławnych? Nie wierzą oni w czyściec. Inna sprawa, czy uznajemy wiarę według nauk Kościoła chrześcicańskiego innego niż rzymsko-katolicki... Kościół wszak wzywa do dialogu i wzajemnego szacunku.
|
|
|
|
|
|
(-) Arkadiusz II Filip von Wettyn od Rzepichy z Faradobusów Król Hirschbergii i Weerlandu, Półksiążę Aralii, Lord Aleksandrowski, Naczelny Zwierzchnik Sił Zbrojnych, Dobrodziej Wszystkich Aralskich Dzieci, Pan na Arkopolis, Palikotau, Ulaanbaatar, Złotopolicach, Kastlu itp. itd.
|
|
|
|
Erick Monde
|
 |
« Odpowiedz #190 : Września 09, 2013, 12:09:47 » |
|
O nauce kościoła Prawosławnego wiem nie wiele (prawie nic), więc się nie wypowiem:|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Arkadiusz II Filip
|
 |
« Odpowiedz #191 : Września 11, 2013, 06:53:25 » |
|
Szkoda, bo to bardzo ciekawe. Patriarchat kijowski to wspaniała inicjatywa- nie wybrali mnie patriarchą, to obrażam się i idę zakładać własną Cerkiew, a kilkudziesięciu biskupów mnie popiera.
|
|
|
|
|
|
(-) Arkadiusz II Filip von Wettyn od Rzepichy z Faradobusów Król Hirschbergii i Weerlandu, Półksiążę Aralii, Lord Aleksandrowski, Naczelny Zwierzchnik Sił Zbrojnych, Dobrodziej Wszystkich Aralskich Dzieci, Pan na Arkopolis, Palikotau, Ulaanbaatar, Złotopolicach, Kastlu itp. itd.
|
|
|
Arbuz Dumbledore
Premier ZSKHIW. Gubernator Aralii. Pan na Araknie
Moderator Globalny
Człowiek Pracy

Posłuch 3
|
 |
« Odpowiedz #192 : Lutego 05, 2015, 09:46:35 » |
|
A może pokomentujemy zdjęcia adama na fb?
|
|
|
|
|
|
pre/mier , osoba premiernicza, psoba
|
|
|
Ciecierad Ciecieląg
Wielki Elektronik
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 0
|
 |
« Odpowiedz #193 : Lutego 05, 2015, 10:59:52 » |
|
Nie wiem o jakiego Adama chodzi ale chyba udam się do Kaer Moher żeby naradzić się z Laszkiem w sprawie przyznania Towarzyszowi nagrody górnika(ewentualnie archeologa) roku. 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Helmut von Hermann
Jegomość Janosik, Helmut von Hermann. Jedyny i niezastąpiony Harnaś Kaltvodki. Członek Domu Religii Walecznej Braci Dobrych, z imienia zakonnego Budziwoj.
Aktywista

Posłuch 0
|
 |
« Odpowiedz #194 : Lutego 07, 2015, 11:44:51 » |
|
Ciecieradzie, gdzie jest lusterko wsteczne do tej łopaty?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|