Zjednoczone Socjalistyczne Królestwo Hirschbergii i Weerlandu
Stycznia 25, 2026, 11:31:14 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności:

Strona główna   Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj się Rejestracja  
Strony: 1 ... 6 7 [8] 9   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Gouvernementregierung  (Przeczytany 6412 razy)
Ciecierad Ciecieląg
Czcigodny Gubernator Wszechzachodu
Moderator
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 0

Numer gg: 48274042

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #105 : Czerwca 15, 2014, 07:57:53 »

To skandal! Gubernator uciekł, a na dodatek dopuścił do przejścia ustawy! Pamiętajmy jednak, że nie ma go w Bździszewie a ludność dalej jest nam wierna, na co najlepszym dowodem są walki z Onymi! Dlatego też oficjalnie ogłaszam, że Ciecierad Ciecieląg zostaje zniesiony z urzędu zarządcy Gubernii Zachodniej, a władzę przejmuje Związek Zawodowy przemytników i Złodziei! Decyzja została poparta przez całe 200-osobowe zgromadzenie ogólne ZZPiZ!

Zarządca Guberni Zachodniej,
Główny Znachor Sił Zbrojnych ZSKHiW,
Dyrektor IBW,
Najgenialniejszy Teoretyk Monarchosocjalizmu Stepowego,
Geniusz Troski o Człowieka
(-) gen-mjr dr Ciecierad Ciecieląg graf von Grabben

Ciecierad Ciecieląg
Moderator
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 0

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #106 : Listopada 09, 2014, 11:35:52 »

Po wyniszczeniu wszystkich grup przestępczych, próbujących reanimować zdychający ZZPiZ Ciecierad Ciecieląg na  czele ONIych wkroczył do siedziby Gouvermenetregierung, dokonując tym samym symbolicznego przywrócenia guberni prawowitej władzy. Na miejscu Wspaniały Lider Ludu Pracującego Stepów Zachodnich i Bździszewskich Mieszczan wspaniałomyślnie zarządził, że bździszewianie mają zostać zgromadzeni pod Gouvermentregierung aby móc wysłuchać przemówienia Czcigodnego Gubernatora Wszechzachodu

Towarzysze!

Jestem szczęśliwy mogąc dzielić z wami dzisiaj ten moment, który przejdzie do historii jako największe zwycięstwo monarchosocjalizmu w tej guberni.

Dwa lata temu wybitny bździszewianin utworzył Dziennik Praw Guberni, jednak po dwóch latach Bździszewo dalej nie stało rządem ale nielegalnym, niezależnym związkiem zawodowym i pozostaje miastem wszechogarniającego chaosu i bezprawia. Dwa lata później Bździszewo żyje na samotnej wyspie biedy po środku ogromnego oceanu materialnego dobrobytu; dwa lata później Bździszewo wciąż pozostaje słabe i biedne w zakątkach monarchosocjalistycznego społeczeństwa. Tak więc przybyłem tu dzisiaj by pod długich wysiłkach, trwających już od 24 maja 2013 roku ostatecznie położyć kres takiej sytuacji.

W pewnym sensie przybyłem do Bździszewa aby zrealizować czek. Kiedy dawni zarządcy naszej guberni pisali prawa, podpisali obietnicę, której podlega każdy bździszewianin. Była to obietnica, że wszyscy bździszewianie, tak, bezrobotni tak samo jak pracujący, będą mieli zagwarantowane niezbywalne prawa do monarchosocjalizmu, posłuszeństwa wobec władzy oraz dążenia do umocnienia tejże władzy i ustroju. Dziś jest oczywiste, że Gubernia nie dotrzymywała tej obietnicy, że jej mieszkańcy byli pozbawiani monarchosocjalistycznych autorytetów. Zamiast honorować to święte zobowiązanie, moi poprzednicy, kontrolowani przez zbrodniczy Związek Zawodowy Przemytników i Złodziei wystawili zły czek; czek, który wraca z podpisem “niewystarczające fundusze”.

Ale wierzcie mi, bank słusznych idei nie zbankrutował. Nie wierzcie, że we wspaniałym grobowcu możliwości tej guberni mogą być niewystarczające fundusze. Tak więc właśnie 24 marca 2013 roku przybyłem zrealizować ten czek, czek, który da nam podstawę żądania bogactwa wolności i gwarancji sprawiedliwości. Po upadku rządów Krzysztofa Septimusa postanowiłem zawalczyć o stanowisko gubernatora by przypomnieć guberni o palącej nagłej potrzebie dzisiejszego dnia. Nie był to czas by angażować się w luksus uspokojenia lub brać sedatywny lek gradualizmu. Był to czas by uczynić prawdziwą obietnicę monarchosocjalizmu; czas by wyjść z ciemnego i izolowanego padołu, w  którym bez przeszkód działają związki zawodowe na nasłonecznioną drogę, wskazaną przeze mnie - Geniusza Troski o Człowieka, a także samego Wielkiego Sternika; czas by dźwignąć Bździszewo z ruchomych piasków dziadostwa i bandytyzma do solidnej skały monarchosocjalizmu stepowego; czas by stworzyć rzeczywistą sprawiedliwość dla wszystkich dzieci Wielkiego Sternika.

Marzec 2013 nie był końcem ale początkiem drogi ku lepszemu. Od momentu, w którym rozwiązałem Tymczasową Radę Stabilizacyjną i sam objąłem władzę w Guberni Zachodniej, front walki o dobrobyt i ogólną szczęśliwość Ludu Szlacheckiego postępował. Nie oznacza to jednak, że na swej drodze nie napotykaliśmy trudności. Cały czas nielegalną działalność prowadziły pasożytnicze organizacje, odnoszące się wrogo do władz, pałające niechęcią do autorytetu udzielanego przodownikom Ludu przez Wielkiego Sternika. Wiele osób pytało mnie: ,,Kiedy Bździszewo przezwycięży kryzys?", a Bździszewo nie mogło go przezwyciężyć dopóty, dopóki nie zostali zwalczenie wszelcy wrogowie ludu i Partii.

Walka była potwornie trudna. Ledwie odbudowane fabryki były niszczone, a każda próba zaprowadzenia porządku kończyła się fiaskiem. Mimo to wytrwaliście w wierności wobec idei sternikowskcih przeze mnie reprezentowanych i nawet gdy nastąpiło haniebne zdjęcie mnie z urzędu gubernatora, potrafiliście wybrać właściwie, opowiadając się po stronie tego, który w imię Słońca Aralii oraz monarchistycznej w formie i socjalistycznej w treści troski o człowieka realizował ludowo-szlacheckie ideały.

Dzięki waszej wierności władza ludowo szlachecka zmiotła ze swojej drogi podłych dywersantów i zaplute karły reakcji, bo kto podniesie rękę przeciw władzy ludowo-szlacheckiej, niech będzie pewny, że mu władza ludowo-szlachecka tę rękę odrąbie. Gouvernementvolkstadt Bździszewo i cała Gubernia Zachodnia odrąbały wreszcie wszystkie podniesione ręce i nic nie stoi na przeszkodzie w zaprowadzaniu w nich ładu i porządku, tak jak życzyłby tego sobie Wielki Sternik.Wedle wskazań Opoki Przyjaźni i Chwały Narodów Ericka Mondego, będę od tej pory rozwijał, a nie zmieniał gubernię, konsekwentnie realizując kolejne cele, które wyznaczyłem sobie już podczas pierwszego mojego zwycięstwa w wyborach samorządowych. Dzisiejsza noc, będzie nowym dniem dla Guberni Zachodniej i ten nowy dzień rozpoczniemy od trzecich już wyborów na gubernatora, które trwać będą od wtorku 11 listopada do czwartku 12 listopada.

Niech zatryumfuje monarchosocjalizm!

Wiwat Lud Szlachecki!

Wiwat Czcigodny Gubernator Wszechzachodu!
« Ostatnia zmiana: Listopada 09, 2014, 11:42:19 wysłane przez Ciecierad Ciecieląg » Zapisane

Dyrektor IBW,

Ciecierad Ciecieląg
Moderator
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 0

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #107 : Listopada 30, 2014, 12:26:39 »

Towarzysze!

Wznawiam obrady Gouvernementregierung. Nie mamy, co prawda, żadnych nowych praw do wprowadzenia ale musimy zająć się inną, niezmiernie ważną kwestią. Po wydarzeniach w Guberni, jej klimat siłą rzeczy nie może pozostać niezmienny. Mówię przede wszystkim o samym Bździszewie. Początkowo miało być ono utrzymywane w realiach postapokaliptycznych i przez długi czas te właśnie realia był wyznacznikiem klimatu Bździszewa. Dziczy i barbarzyństwa nie odrzuciliśmy całkowicie nawet podczas umiarkowane ucywilizowania miasta. Teraz jednak musimy pchnąć Gouvernementvolkstadt na nowe tory. Nadać stolicy nowego ducha. Otwieram debatę. Potrwa ona do momentu, w którym uznam, że przestała trwać.

Dyrektor IBW,

Ametyst
Rex Ambulans Serenissimus
Primus inter pares
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 16

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #108 : Listopada 30, 2014, 12:16:08 »

Nie wiem na czym ma dokładnie polegać ta wiekopomna zmiana. Utrzymałbym klimat wyniszczenia po czasach zbydlęcenia, ale skupiłbym się na inwestycjach. Miasto jest dosyć dobrze opisane, zatem powinniśmy przedsięwziąć budowę obiektów charakterystycznych, klimatycznych, przydatnych, ludowo-szlacheckich w formie i socjalistycznych w treści. Mam na myśli np. lotnisko, być może targ niewolników, siedzibę ON-ych, może jakas placówka naukowa lub pseudonaukowa? Te obiekty powinny odgrywać istotną rolę w życiu miasta i guberni. Dobrze by było, gdyby ich budowa stanowiła część realizacji praw uchwalonych, ale z różnych względów nie zrealizowanych.

prof. dr net. dr h. c. mgr generalissimus
Ametyst z rodu Faradobusów

Bardzo Spaniały Król Hirschbergii i Weerlandu oraz Sekretarz Generalny Wielkiego Sternika,
Organizator Zjazdu Partii i Wykonawca Jego Wskazań, Senior – Protektor Stepów Wewnętrznych i Żuław Rzeżuszych,
Protektor Budzimiryzmu, Promotor Cywilizacji Aktywności, Głosiciel Nowej Kolektywizacji, Uosobienie Pracowitości

Ciecierad Ciecieląg
Moderator
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 0

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #109 : Listopada 30, 2014, 08:24:17 »

Nie wiem na czym ma dokładnie polegać ta wiekopomna zmiana.

Czy będzie wiekopomna, nie wiem. Zależy to od zaangażowania mieszkańców w tworzenie nowych realiów, a więc od ilość pomysłów, które padną podczas obrad. Chodzi mi jednak przede wszystkim o to, że gubernia musi stać się ,,normalną", bo nierealne i szkodliwe  będzie utrzymanie jej w dotychczasowej formie. Według mojej wizji, klimat oparty powinien zostać na dwóch modelach: zadupia przemysłowego i Łotwy. Zadupie przemysłowe będzie wiązało się z budową zakładów pracy dla młodzieży i dla ludzie(przez nie rozumiem, wspomniane przez Ciebie inwestycje), przede wszystkim hut i innych siedlisk przemysłu ciężkiego. Nieodłączną cechą przemysłowego Bździszewa będzie brud i nędza, choć w formie  bardziej cywilizowanej niż dotychczas. Klimat Łotwy rozumiem przez brak tzw. zimnioków oraz grasujących ONych, nawiązujących do politbiura. O gułagu już kiedyś mówiłem. Z całą pewnością odrzucić trzeba będzie stan zbydlęcenia w dotychczasowym rozumieniu oraz permanentną dzicz, funkcjonującą do tej pory z tylko krótkimi przerwami.

Dyrektor IBW,

Ametyst
Primus inter pares
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 16

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #110 : Listopada 30, 2014, 08:43:09 »

Popieram Wasze tezy, gdyż wydają się one sensowne. Generalnie jest to słuszny plan i powinniśmy go w tej formie realizować, zwłaszcza w kontekście zwalczenia permanentnej dziczy, przy zachowaniu nienormalności guberni.

Zainteresowała mnie wypowiedź dot. ON-ych. Moim zdaniem jest to doskonały i słuszny krok w stronę opracowania charakterystycznych cech formacji.

Bardzo Spaniały Król Hirschbergii i Weerlandu oraz Sekretarz Generalny Wielkiego Sternika,
Organizator Zjazdu Partii i Wykonawca Jego Wskazań, Senior – Protektor Stepów Wewnętrznych i Żuław Rzeżuszych,
Protektor Budzimiryzmu, Promotor Cywilizacji Aktywności, Głosiciel Nowej Kolektywizacji, Uosobienie Pracowitości

Tobiasz von Richtoffen-Deithven
Człowiek Pracy

Posłuch 2

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #111 : Grudnia 05, 2014, 08:50:09 »

Niech żyje  Czcigodny Gubernator Wszechzachodu!

Budowniczy Dzisiejszej Jakości Żuław Rzeżuszych
Jarl Soligt
Sołtys Roterhirschbergu
Ciecierad Ciecieląg
Moderator
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 0

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #112 : Grudnia 05, 2014, 10:36:02 »

Miałem nadzieję na to, że usłyszę więcej propozycji od większej ilości mieszkańców ale trzeba liczyć się z tym, że ostatnie miesiące nie przynoszą dużej aktywności, więc jeśli do jutra do wieczora nikt więcej się nie wypowie lub nie zgłosi propozycji uchwał, zamknę obrady.

Dyrektor IBW,

Ciecierad Ciecieląg
Moderator
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 0

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #113 : Grudnia 24, 2014, 03:00:14 »

Obrady zostają zamknięte. Zamiast ,,do jutra" dałem czasu na wypowiedź prawie trzy tygodnie, więc niemożliwe jest żeby ktoś nie zdążył. Następne obrady(najprawdopodobniej już nie w tym roku) odbędą się, mam nadzieję, już w nowej, lepszej Guberni Zachodniej.

Dyrektor IBW,

Helmut von Hermann
Jegomość Janosik, Helmut von Hermann. Jedyny i niezastąpiony Harnaś Kaltvodki. Członek Domu Religii Walecznej Braci Dobrych, z imienia zakonnego Budziwoj.
Aktywista

Posłuch 0

« Odpowiedz #114 : Stycznia 03, 2015, 11:10:44 »

Niestety, ale nie zdążyłem.
Ciecierad Ciecieląg
Moderator
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 0

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #115 : Lipca 03, 2015, 02:59:41 »

Towarzysze, otwieram obrady!

Należy czym prędzej przystąpić do budowy gospodarki Guberni Zachodniej. Dlatego też rozpoczniemy do omówienia planu dwumiesięcznego, mojego skromnego autorstwa.

Ustawa o planie dwumiesięcznym

art. 1
Niniejsza ustawa określa plan odbudowy gospodarki gubernialnej oraz podstaw finansowych Guberni Zachodniej i jej struktur biurokratycznych, a także środki służące jego realizacji do dnia 1 września 2015 r.

art. 2
Plan dwumiesięczny jest jedynym najsłuszniejszym planem w swoim rodzaju.

art. 3
Plan dwumiesięczny przewiduje rozwiązywanie codziennych trudnych spraw życia gospodarczego i społecznego Guberni Zachodniej.

art. 4
Określa się następujące fundamentalne założenia planu dwumiesięcznego:
a) zgromadzenie rezerw pieniężnych o wysokości nie mniejszej niż 1/10 sumy rezerw pieniężnych pozostałych guberni
b) odbudowa przemysłu w Bździszewie
c) budowa silnego sektora usług ze szczególnym naciskiem na usługi przemytnicze i zatrudnienie w służbach porządkowych oraz urzędach gubernialnych
d) przywrócenie liczby ludności Guberni do stanu sprzed konfliktu zbrojnego ze Stanami Zjednoczonymi
e) rozbudowa infrastruktury stepowej
f) rozpowszechnienie idei równości w stopniach: równym, wyższym i najwyższym
g) wsparcie dla stepowego rolnictwa i hodowli
h) budowa gubernialnego zaplecza naukowego
i) zbadanie i zagospodarowanie południowych kresów Guberni
j) podniesienie stopy życiowej mieszkańców Guberni

art. 5
Określa się następujące środki realizacji planu dwumiesięcznego:
a) rezerwy pieniężne Guberni, jakie ta osiągnąć ma z końcem planu dwumiesięcznego, zgromadzone zostaną dzięki:
- uruchomieniu aparatu skarbowego
- sporządzeniu odpowiedniego rejestru przedsiębiorstw na wzór istniejącego już rejestru z gminy Grabben
- aktywizację sił wytwórczych i utworzenie nowych gubernialnych środków produkcji
- sprowadzenie do Guberni światowej sławy ekspertów i doradców

b) przemysł w Bździszewie odbudowany zostanie dzięki:
- przywróceniu do życia przetrwałych fabryk
- budowie nowych zakładów pracy dla młodzieży i dla ludzi
- rozpoczęciu masowego kształcenia zawodowego
- ożywieniu wymiany handlowej z pozostałymi guberniami, a także gminami i podmiotami prywatnymi
- sprowadzeniu do Guberni światowej sławy ekspertów i doradców

c) sektor usług wzmocniony zostanie dzięki:
- inwestycji w infrastrukturę stepową oddziałującą na jakość i ilość świadczonych usług
- szkoleniom dla kadr urzędniczych i zwiększeniu zatrudnienia w urzędach gubernialnych
- zwiększeniu liczby Onych
- przejęciu przez Gubernię Związku Zawodowego Przemytników i Złodziei

d) szybki przyrost liczby ludności osiągnięty zostanie dzięki:
- przeprowadzeniu na szeroką skalę intensywnych akcji osadniczych we współpracy z pozostałymi guberniami
- wzmożonemu importowi siły ludzkiej z zagranicy
- stworzeniu warunków konkurencyjnych względem innych guberni dla osadnictwa z zewnątrz
- porywaniu dzieci

e) infrastruktura stepowa zostanie rozbudowana dzięki:
- przeznaczeniu 20% dochodów Guberni ze Stepów Wewnętrznych na inwestycje infrastrukturalne

f) idea równości w stopniach: równym, wyższym i najwyższym zostanie rozpowszechniona dzięki:
- odpowiednim instrukcjom i pouczeniom ze strony władz
- wzmożonej działalności informacyjnej i edukacji obywatelskiej
- wzmożonej działalności służb porządkowych

g) stepowe rolnictwo i hodowla otrzymają odpowiednie wsparcie dzięki:
- przeznaczeniu 25% dochodów Guberni ze Stepów Wewnętrznych na wsparcie dla narodu stepowo-germańskiego
- rozbudowie sieci Królewskich Gospodarstw Rolnych

h) gubernialne zaplecze naukowe zostanie zbudowane dzięki:
- zacieśnieniu współpracy z Instytutem Badań Wojskowych
- partnerstwu z gmina Grabben i nawiązaniu współpracy z Grabbeńską Specjalną Strefą Edukacyjną
- otwarciu Szkoły Zarządców i Dyrektorów im. Nepotyzmu Faradobusowskiego
- reaktywacji Liceum ogólnokształcącego w Bździszewie w słuszniejszej ideowo formie

i) południowe kresy Guberni zostaną zbadane i zagospodarowane dzięki:
- nawiązaniu w tym celu współpracy z ośrodkami naukowymi i wojskiem
- sfinansowanie z nadwyżek w dochodach Guberni ekspedycji naukowych na południowe kresy
- sporządzeniu stosownych raportów o zasobach południowych kresów
- ulokowanie na nowo zbadanych ziemiach przedsiębiorstw odpowiednich gubernialnych

j) przewiduje się, że podniesienie stopy życiowej mieszkańców Guberni Zachodniej będzie efektem realizacji powyższych elementów planu.

art. 6
Na realizację planu przeznacza się wszelkie dostępne środki finansowe Guberni z zastrzeżeniem, że w trakcie realizacji stan finansów Guberni nie może spaść do zera.

art. 7
Za początek realizacji planu uznaje się opublikowanie  ustawy w Dzienniku praw Guberni.

Plan zakłada bardzo szybką(bo do końca wakacji) odbudowę Guberni. Wynika to z największego potencjału czasowego w tym okresie. Wybierając codzienne trudne sprawy gospodarczego i społecznego życia Guberni uznałem, że konieczna będzie budowa zakładów pracy dla młodzieży i dla ludzi, bo wynika to z klimatycznych założeń Bździszewa. Wysokość rezerw pieniężnych została przeze mnie zaproponowana w podanej wysokości, bo GZ zawsze była najbiedniejszą częścią ZSKHiW(znaczy za Gieorgija, a potem Septimusa była najbogatsza ale wyłącznie na skutek wypaczenia idei monarchosocjalizmu), przez co trudne byłoby, z racji ogromnej ilości inwestycji, postawienie poprzeczki wyżej. Przemyt od niedawna(no dobra, od roku) także stanowi nieodłączny element klimatyczny warty dalszego rozwijania. Potrzeby oparcia się o liczne i sprawne służby oraz aparat biurokratyczny chyba nie muszę tłumaczyć. Przywrócenie dawnego stanu demograficznego Guberni(tu przede wszystkim Bździszewa) to dążenie występujące od czasów konfliktu z Hameryką(po części było już realizowane ale skutki będą widoczne dopiero za... bardzo długi czas), a liczba ludności ma dla nas o tyle duże znaczenie, że dochody, zgodnie z ustawą o podatkach, opierać się mają przede wszystkim o pogłówne. Rozbudowa infrastruktury stepowej i wsparcie dla stepowych rolnictwa i hodowli z kolei stanowią właściwie kalkę z rozwiązań realnego socjalizmu czyli kolektywizacji(poprzez KGRy) i szereg kluczowych inwestycji, służących rewitalizacji czy właściwie witalizacji Stepów(na razie myślę o stawianiu drogowskazów na najrzadziej uczęszczanych szlakach i utwardzaniu najmniej używanych dróg). Południowe kresy uznałem za ciekawe, bo trzeba wreszcie sprawdzić na ile prawdziwe są pogłoski o Górach Wklęsłych i właściwie je wykorzystać(góry, nawet wklęsłe, nigdy nie zostały wykorzystane do niczego, a ich unikatowość da nam spore możliwości). Stworzenie zaplecza naukowego musi być naturalną konsekwencją planu, bo trudno byłoby realistycznie coś tworzyć bez niego. O idei równości w stopniu równym, wyższym i najwyższym debatowaliśmy już swojego czasu i, jak sądzę, jest ona dla wszystkich zrozumiała. To chyba wszystko, co miałem do powiedzenia.

No tak, zapomniałem. Otwieram debatę!
« Ostatnia zmiana: Lipca 03, 2015, 03:12:49 wysłane przez Ciecierad Ciecieląg » Zapisane

Dyrektor IBW,

Ciecierad Ciecieląg
Moderator
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 0

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #116 : Lipca 04, 2015, 11:05:19 »

Przypominam, że debata jest otwarta. A projekt, bo pewnie jeszcze nie wszyscy go przeczytali, zakłada trwanie planu do 1 września, przez co warto byłoby jak najszybciej go merytorycznie omówić.

Dyrektor IBW,

Ametyst
Primus inter pares
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 16

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #117 : Lipca 04, 2015, 01:55:18 »

Obecnie odbywam spotkanie z przodownikami pracy, ale pod wieczór będę chciał zabrać głos i powiedzieć co o tym wszystkim sądzę.

Ametyst
Primus inter pares
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 16

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #118 : Lipca 04, 2015, 08:44:04 »

Wdzięczny jestem Czcigodnemu Gubernatorowi Wszechzachodu za stworzenie tak słusznego projektu. Plan jest nie tylko słuszny i zgodny z ideałami monarchosocjalizmu, ale przede wszystkim jego realizacja jest konieczna. Moje jedyne pytanie dotyczy genialnej idei sprowadzenia światowej sławy ekspertów i doradców: jak Towarzysz Gubernator wyobraża sobie ich import?

Ciecierad Ciecieląg
Moderator
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 0

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #119 : Lipca 05, 2015, 11:30:26 »

Moje jedyne pytanie dotyczy genialnej idei sprowadzenia światowej sławy ekspertów i doradców: jak Towarzysz Gubernator wyobraża sobie ich import?

W skrzyniach. Opcjonalnie w klatkach.

Dyrektor IBW,

Strony: 1 ... 6 7 [8] 9   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.13 | SMF © 2006-2011, Simple Machines LLC Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!
Strona wygenerowana w 0.03 sekund z 19 zapytaniami.
Templates: 2: index (default), Display (default).
Sub templates: 4: init, main_above, main, main_below.
Language files: 2: index.polish-utf8 (default), Modifications.polish-utf8 (default).
Files included: 8 - 364KB. (show)
Queries used: 19.

[show queries]