|
|
Ciecierad Ciecieląg
Czcigodny Gubernator Wszechzachodu
Moderator
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 0
Numer gg: 48274042
|
 |
« Odpowiedz #16 : Marca 28, 2013, 12:33:42 » |
|
To moja propozycja: z powodu braku wszystkiego Bździszewo będzie się znajdowało w bardzo, ale to bardzo słabej sytuacji finansowej, a przede wszystkim zarząd będzie się musiał skupić na zwalczeniu tego kryzysu(co z resztą i bez fabuły by samo z siebie wynikło najprawdopodobniej). Tylko jaka kwota?
Z tego co patrzyłem, to KGH ma prawie 10 mld, a GW tylko pół mld, nie wiem czy to aktualne dane. Trochę duża różnica, ale trudno. Jeśli te dane są aktualne, to proponuję dla Bździszewa 100 mln loli.
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Marca 29, 2013, 10:13:07 wysłane przez Ciecierad Ciecieląg »
|
|
Zarządca Guberni Zachodniej, Główny Znachor Sił Zbrojnych ZSKHiW, Dyrektor IBW, Najgenialniejszy Teoretyk Monarchosocjalizmu Stepowego, Geniusz Troski o Człowieka (-) gen-mjr dr Ciecierad Ciecieląg graf von Grabben 
|
|
|
Ciecierad Ciecieląg
Moderator
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 0
|
 |
« Odpowiedz #17 : Marca 30, 2013, 05:02:51 » |
|
Brak odpowiedzi, więc milczenie uważam za zgodę.Wydaję mi się, że to by było na tyle działalności TRS jak na razie. Czekam na jeszcze jakieś propozycje, skontaktuję się z Królem w celu utworzenia konstytucji, jeśli nikt nie ma nic do dodania, to chyba będzie można zacząć szykować się do zamknięcia Rady.
|
|
|
|
|
|
Zarządca Guberni Zachodniej, Główny Znachor Sił Zbrojnych ZSKHiW, Dyrektor IBW, Najgenialniejszy Teoretyk Monarchosocjalizmu Stepowego, Geniusz Troski o Człowieka (-) gen-mjr dr Ciecierad Ciecieląg graf von Grabben 
|
|
|
|
|
Laszk Młynariew
Wicekról Weerlandu
Moderator Globalny
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 9
|
 |
« Odpowiedz #19 : Marca 30, 2013, 05:51:05 » |
|
Król już w zasadzie napisał Konstytucję dla GB. Raczej nie narobisz się przy niej za dużo.
|
|
|
|
|
|
Aktualnie żywy Regent ZSKHiW Ataman Królewskich Sił Lądowych, Weerlandbasza, Pan na Kaer Moher, Młynariewicach i Gnojniku (-) marsz. Laszk diuk Młynariew h. Sauron  
|
|
|
Ciecierad Ciecieląg
Moderator
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 0
|
 |
« Odpowiedz #20 : Marca 30, 2013, 09:36:29 » |
|
Właśnie na to nadzieję miałem Laszku, że nie będę się musiał narobić  Co do Zwieblocke, to chyba jednak z lekka przesadą będzie podzielenie na Gminę Bździszewo i całą resztą prowincji, ale nad podziałem administracyjnym trzeba będzie pomyśleć. Spróbuję zrobić ilość gmin podobną do tej co jest w pozostałych guberniach i jakoś opisać miejscowości.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ciecierad Ciecieląg
Moderator
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 0
|
 |
« Odpowiedz #21 : Kwietnia 02, 2013, 08:09:03 » |
|
Król również pisał mi o podziale na 2 części ze stolicami w Bździszewie i Zweiblocke, ale podziałem na obszar zamieszkany przez Hirschbergów i ludność niemiecką. Mógłbym prosić o szczegóły?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Arkadiusz II Filip
|
 |
« Odpowiedz #22 : Kwietnia 02, 2013, 08:18:51 » |
|
Cóż, Bździszewo uznajmy za 50-150 tysięczne miasto, które założono za Ferdynanda jako handlowe zadupie. Początkowo należało do Hirschbergii, więc 90% mieszkańców to Hirschbergowie. Resztą niech będą imigranci. Na południo może zamieszkiwać zweerlandyzowana ludność austriacka, posługująca się j. niemieckim, dla urozmaicenia zapisywanym cyrylicą (Райффайзенбанк). Zweibloecke to, zgodnie z wizją Budzimira, dwa olbrzymie bloki zamieszkiwane przez 2000 miejscowych i kilkudziesięciu Hirschbergów. Ci drudzy pełnią wszystkie funkcje publiczne, lecz aby było sprawiedliwie ściągniemy też kilku Weerlandczyków na milicjantów. Wtedy nikt nie oskarży władz o niesprawiedliwość.
|
|
|
|
|
|
(-) Arkadiusz II Filip von Wettyn od Rzepichy z Faradobusów Król Hirschbergii i Weerlandu, Półksiążę Aralii, Lord Aleksandrowski, Naczelny Zwierzchnik Sił Zbrojnych, Dobrodziej Wszystkich Aralskich Dzieci, Pan na Arkopolis, Palikotau, Ulaanbaatar, Złotopolicach, Kastlu itp. itd.
|
|
|
|
|
|
Arkadiusz II Filip
|
 |
« Odpowiedz #24 : Kwietnia 03, 2013, 05:31:14 » |
|
To ogólny szkic, nad historią zastanowimy się później lub w ogóle. Chciałbym jednak abyśmy w końcu 'wzięli się' za konstytucję. Czy Ciecieradowi odpowiada to co rozpocząłem?
|
|
|
|
|
|
(-) Arkadiusz II Filip von Wettyn od Rzepichy z Faradobusów Król Hirschbergii i Weerlandu, Półksiążę Aralii, Lord Aleksandrowski, Naczelny Zwierzchnik Sił Zbrojnych, Dobrodziej Wszystkich Aralskich Dzieci, Pan na Arkopolis, Palikotau, Ulaanbaatar, Złotopolicach, Kastlu itp. itd.
|
|
|
Ciecierad Ciecieląg
Moderator
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 0
|
 |
« Odpowiedz #25 : Kwietnia 03, 2013, 06:43:08 » |
|
Chyba raczej tak.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ciecierad Ciecieląg
Moderator
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 0
|
 |
« Odpowiedz #26 : Kwietnia 04, 2013, 08:41:47 » |
|
Konstytucja jest wciąż opracowywana, a czy są jeszcze jakieś wątpliwości, co do wcześniejszych propozycji, albo jeszcze jakieś pomysły? Bo jeśli nie to zamkniemy TRS i resztą zajmiemy się po zrobieniu konstytucji już w Governementregierung.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ciecierad Ciecieląg
Moderator
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 0
|
 |
« Odpowiedz #27 : Kwietnia 12, 2013, 08:25:13 » |
|
Ostatni raz pytam, czy coś jeszcze? Z tego co wiem, to Król ma już konstytucje, jeśli nie ma więcej propozycji to zamykam TRS, zamknę ją również, jeśli odpowiedzi nie otrzymam.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ciecierad Ciecieląg
Moderator
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 0
|
 |
« Odpowiedz #29 : Kwietnia 12, 2013, 08:46:19 » |
|
Nory hazardu już chyba mogą iść jako coś pod Gouvernemenregierung chyba.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|