|
Erick Monde
|
 |
« Odpowiedz #30 : Lutego 22, 2013, 11:57:12 » |
|
Wiedziałem, że królowi moja ustawa (jak zwykle) się nie spodoba..
|
|
|
|
|
|
Dowódca AAN Dowódca AFM generał lejtnant
|
|
|
|
|
|
Erick Monde
|
 |
« Odpowiedz #32 : Lutego 22, 2013, 03:30:53 » |
|
Widzę, że ostatnio generalnie moje zdanie macie w d...e. Postaram odwdzięczyć się tym samym;)
|
|
|
|
|
|
Dowódca AAN Dowódca AFM generał lejtnant
|
|
|
Laszk Młynariew
Wicekról Weerlandu
Moderator Globalny
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 9
|
 |
« Odpowiedz #33 : Lutego 22, 2013, 04:43:16 » |
|
W sprawie Ustawy Milicyjnej decyduję się poprzeć ją w wersji pierwotnej/w wersji z poprawką/odrzucić ją/wstrzymać się od głosu. Zastrzeżenia:
|
|
|
|
|
|
Aktualnie żywy Regent ZSKHiW Ataman Królewskich Sił Lądowych, Weerlandbasza, Pan na Kaer Moher, Młynariewicach i Gnojniku (-) marsz. Laszk diuk Młynariew h. Sauron  
|
|
|
|
Arkadiusz II Filip
|
 |
« Odpowiedz #34 : Lutego 24, 2013, 06:12:53 » |
|
Towarzyszu Monde, już wiele razy upominałem Was w kwestii zaburzania głosowania. Tym razem nie skończy się na pouczeniu. Nakładam 2000 loli kary porządkowej.Zamykam głosowanie!Na 4 głosy oddano 3 przeciwko projektowi, 1 za wersją poprawioną. Uchwałę odrzucono. Nowelizacja ustawy o obowiązkach Narodowego Komisarza Dyplomacji
art. 1. Zmianie ulega treść artykułu 5 Uchwały z dnia 15 sierpnia 2012 r.
art. 2. Znowelizowana treść zapisów, o których mowa jest w art. 1. niniejszej ustawy brzmi:
"Art.5 1. Narodowy Komisarz ds. Dyplomacji w ramach polityki zagranicznej: a) negocjuje uznanie ZSKHiW przez inne v-państwa b) dba o dobre imię ZSKHiW c) wypowiada i układa treści traktatów d) promuje ZSKHiW e) prowadzi inne działania dyplomatyczne, które wynikają z sytuacji międzynarodowej f) informuje obywateli ZSKHiW o ważniejszych wydarzeniach zagranicznych oraz bieżącej polityce zagranicznej Rządu ZSKHiW g) wyznacza i odwołuje wicekomisarzy uprawnionych do wykonania pojedynczych z wyżej wymienionych czynności." Debata potrwa do dnia 27.02 do godziny 20:00. Otwieram debatę!
Drobna korekta uprawnień (f), myślę, że dosyć istotna i niekontrowersyjna.
|
|
|
|
|
|
(-) Arkadiusz II Filip von Wettyn od Rzepichy z Faradobusów Król Hirschbergii i Weerlandu, Półksiążę Aralii, Lord Aleksandrowski, Naczelny Zwierzchnik Sił Zbrojnych, Dobrodziej Wszystkich Aralskich Dzieci, Pan na Arkopolis, Palikotau, Ulaanbaatar, Złotopolicach, Kastlu itp. itd.
|
|
|
Laszk Młynariew
Wicekról Weerlandu
Moderator Globalny
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 9
|
 |
« Odpowiedz #35 : Lutego 24, 2013, 06:30:01 » |
|
Po co komu wicekomisarze? No dobra, niech będą.
|
|
|
|
|
|
Aktualnie żywy Regent ZSKHiW Ataman Królewskich Sił Lądowych, Weerlandbasza, Pan na Kaer Moher, Młynariewicach i Gnojniku (-) marsz. Laszk diuk Młynariew h. Sauron  
|
|
|
|
|
Laszk Młynariew
Wicekról Weerlandu
Moderator Globalny
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 9
|
 |
« Odpowiedz #37 : Lutego 24, 2013, 08:29:28 » |
|
Więc to wykreślijmy.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Arkadiusz II Filip
|
 |
« Odpowiedz #38 : Lutego 24, 2013, 08:32:15 » |
|
Protestuję, jeżeli komisarz sobie nie radzi to znaczy, że jest kiepskim komisarzem.
|
|
|
|
|
|
(-) Arkadiusz II Filip von Wettyn od Rzepichy z Faradobusów Król Hirschbergii i Weerlandu, Półksiążę Aralii, Lord Aleksandrowski, Naczelny Zwierzchnik Sił Zbrojnych, Dobrodziej Wszystkich Aralskich Dzieci, Pan na Arkopolis, Palikotau, Ulaanbaatar, Złotopolicach, Kastlu itp. itd.
|
|
|
|
|
Krzysztof Septimus
Markiz
Moderator Globalny
Człowiek Pracy

Posłuch 2
|
 |
« Odpowiedz #40 : Lutego 24, 2013, 10:56:11 » |
|
Zgodnie z tą ustawą rozumiem iż nie ma obowiązku powoływania wicekomisarzy, więc nie ma o co krzyczeć. Może być to przydatne w moim przypadku - nie zawsze mam czas. Ale to nie znaczy że sobie nie radzę. Już to wielokrotnie tłumaczyłem, że z czasem jest u mnie różnie - w przeciwieństwie do kogoś, kto chciał zrezygnować z tej jakże ważnej dla ZSKHiW funkcji. Dlatego moim zdaniem komisarze mogą mi pomóc w wykonywaniu moich obowiązków. Podkreślam tu słowo "pomóc", gdyż niektórzy mogliby to odebrać jako "zastąpić". Gdyby do tego doszło to zgoda - byłbym kiepskim komisarzem (nie mówiąc już o tym, że nie ostrzegałem o tym dawno, dawno temu. Pewien ktoś się jednak uparł na coś innego.) i wtedy ten paragraf miałby zastosowanie. Ale póki co - postaram się w nadchodzącym tygodniu w miarę możliwości aktywność zachować. Mam nawet pewien pomysł jak rozwiązać problem braku czasu, ale to zobaczymy. Na razie jest jak jest, więc tymczasowi wicekomisarze mogą się przydać.
|
|
|
|
|
|
Stariec Dworu i Dowódca Gwardii Monarszej Przewodniczący Patriotycznej Unii Sukcesu "Swoboda" Właściciel Vergen, pan na Kreisdorf (-) płk doc.Krzysztof markiz Septimus
|
|
|
|
Arkadiusz II Filip
|
 |
« Odpowiedz #41 : Lutego 25, 2013, 04:52:17 » |
|
Towarzyszu Markizie,
instytucja wicekomisarzy istnieje od czasu wprowadzenia wersji pierwotnej ustawy. Innowacyjne jest natomiast to, iż poprawka nakłada obowiązek informowania obywateli o ważniejszych wydarzeniach zagranicznych oraz bieżącej polityce zagranicznej Rządu ZSKHiW.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Laszk Młynariew
Wicekról Weerlandu
Moderator Globalny
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 9
|
 |
« Odpowiedz #42 : Lutego 25, 2013, 08:03:00 » |
|
Ahaaa! A więc o to chodzi!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Arkadiusz II Filip
|
 |
« Odpowiedz #43 : Lutego 25, 2013, 08:30:48 » |
|
Teraz to zauważyliście.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Laszk Młynariew
Wicekról Weerlandu
Moderator Globalny
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 9
|
 |
« Odpowiedz #44 : Lutego 26, 2013, 07:51:22 » |
|
To słuszna poprawka. Głosujmy na tak!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|