|
Arkadiusz II Filip
|
 |
« Odpowiedz #15 : Lutego 20, 2014, 06:47:02 » |
|
Orędzie nr 5 Jednak przydacie się gdzie indziej. Z mutantami poradzi sobie HOMO oraz ochotnicy. Wszyscy członkowie GLGP powinni udać się nad brzegi Rzeżuchy, aby zapobiec zniszczeniu guberni przez wody. Należy umacniać brzegi workami z piaskiem i ewakuować ludność zamieszkująca w pobliżu rzeki. Na moje wezwanie tysiące członków Ligi oraz innych mieszkańców Hirschbergii rozpoczęło pracę. Za priorytet uznajemy ochronę Hirschbergu oraz większych miejscowości. Cywili ewakuuje się póki co samochodami, ale w gotowości są pontony i łodzie. 
|
|
|
|
|
|
(-) Arkadiusz II Filip von Wettyn od Rzepichy z Faradobusów Król Hirschbergii i Weerlandu, Półksiążę Aralii, Lord Aleksandrowski, Naczelny Zwierzchnik Sił Zbrojnych, Dobrodziej Wszystkich Aralskich Dzieci, Pan na Arkopolis, Palikotau, Ulaanbaatar, Złotopolicach, Kastlu itp. itd.
|
|
|
Ciecierad Ciecieląg
Czcigodny Gubernator Wszechzachodu
Wielki Elektronik
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 0
Numer gg: 48274042
|
 |
« Odpowiedz #16 : Lutego 20, 2014, 08:03:37 » |
|
Proszę o podesłanie jakichś ludzi do pogłębiania koryta rzeżuchy, w ramach obrony przed nadchodzącą powodzią. Jakieś worki z czymś tańszym od piasku też by się przydały.
|
|
|
|
|
|
Zarządca Guberni Zachodniej, Główny Znachor Sił Zbrojnych ZSKHiW, Dyrektor IBW, Najgenialniejszy Teoretyk Monarchosocjalizmu Stepowego, Geniusz Troski o Człowieka (-) gen-mjr dr Ciecierad Ciecieląg graf von Grabben 
|
|
|
|
Arkadiusz II Filip
|
 |
« Odpowiedz #17 : Lutego 20, 2014, 08:11:01 » |
|
W Grabben pracują działacze tamtejszego Oespeku GLGP. Jest to około 2210 osób.
|
|
|
|
|
|
(-) Arkadiusz II Filip von Wettyn od Rzepichy z Faradobusów Król Hirschbergii i Weerlandu, Półksiążę Aralii, Lord Aleksandrowski, Naczelny Zwierzchnik Sił Zbrojnych, Dobrodziej Wszystkich Aralskich Dzieci, Pan na Arkopolis, Palikotau, Ulaanbaatar, Złotopolicach, Kastlu itp. itd.
|
|
|
Ciecierad Ciecieląg
Wielki Elektronik
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 0
|
 |
« Odpowiedz #18 : Lutego 20, 2014, 08:17:55 » |
|
Wiem, że pracują. Ale nie wiem czy mam stosowne pozwolenie aby ich tam wysłać.
|
|
|
|
|
|
Zarządca Guberni Zachodniej, Główny Znachor Sił Zbrojnych ZSKHiW, Dyrektor IBW, Najgenialniejszy Teoretyk Monarchosocjalizmu Stepowego, Geniusz Troski o Człowieka (-) gen-mjr dr Ciecierad Ciecieląg graf von Grabben 
|
|
|
|
Arkadiusz II Filip
|
 |
« Odpowiedz #19 : Lutego 20, 2014, 08:23:39 » |
|
Ależ ja już ich tam wysłałem.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ciecierad Ciecieląg
Wielki Elektronik
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 0
|
 |
« Odpowiedz #20 : Lutego 20, 2014, 08:40:43 » |
|
Chyba, że tak.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Arkadiusz II Filip
|
 |
« Odpowiedz #21 : Lutego 21, 2014, 06:05:21 » |
|
Zgodnie z naszymi innowacyjnymi przewidywaniami fala powodziowa zalała przybrzeżne tereny. Prowincją się nie przejmuję, bo tam to jakieś chałupy podniszczyło i w dodatku na palach stały, zatem wielkich strat nie ma. Na szczęście GLGP i jacyś wędrowni pmobiści w porę ewakuowali większą część ludności cywilnej. Gorzej sytuacja ma się w Hirschbergu. Zalano sporą część Hermanii, Betonstadt, przybrzeżnych części południowej dzielnicy oraz wiele zakładów i hal mieszkalnym w Neue Arkopolis. Całe szczęście, że mój pałac i reszta części administracyjnej leży na wzniesieniu. Niewielkie destrukcje nastąpiły nad Weną. Łącznie za odbudowę będziemy musieli zapłacić... no właśnie, ile? Proponuję wliczyć to w koszta rozbudowy naszej stolicy. 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ametyst
|
 |
« Odpowiedz #22 : Lipca 01, 2014, 06:40:13 » |
|
Uznałem, że Gubernialna Liga Gaszenia Płomieni jest organizacją którą warto i należy podporządkować Prawej Władzy. W związku z tym Komisja Dobrego Porządku otrzymała jedno z ostatnich swych zadań: dziś z rana jej funkcjonariusze przy wsparciu ONR HOMO wkroczyli do siedziby Ligi i zdjęli ze stanowisk obecnych zarządców organizacji na czele ze skorumpowanym Arkadiuszem Filipem von Wettinem. Osobiście objąłem obowiązki sekretarza generalnego, zaś jedynym członkiem zarządu, a na co dzień wodzem organizacji został generał sikawka Waldemar Pawlak, ekspert od nowych technologii i znawca Teorii G. Gratulujemy! 
|
|
|
|
|
|
prof. dr net. dr h. c. mgr generalissimusAmetyst z rodu FaradobusówBardzo Spaniały Król Hirschbergii i Weerlandu oraz Sekretarz Generalny Wielkiego Sternika, Organizator Zjazdu Partii i Wykonawca Jego Wskazań, Senior – Protektor Stepów Wewnętrznych i Żuław Rzeżuszych, Protektor Budzimiryzmu, Promotor Cywilizacji Aktywności, Głosiciel Nowej Kolektywizacji, Uosobienie Pracowitości
|
|
|
|
Ametyst
|
 |
« Odpowiedz #23 : Listopada 11, 2014, 04:13:40 » |
|
W związku ze zbliżającym się kryzysem stanu do patriotycznych działań wezwano całą Gubernialną Ligę Gaszenia Płomieni. Jej stołeczni Członkowie ruszyli chyżo na Joksopolis, aby napadać za moim przyzwoleniem na zaskoczonych turystów i chronić siedzibę prawdziwych władz ZSKHiW i moją osobę. Równocześnie w Hirschbergu-Joksopolis i wielu innych miastach w całej guberni zwołano liczne spontaniczne manifestacje poparcia dla Faradobusów i potępienia dla separatyzmu. 
|
|
|
|
|
|
prof. dr net. dr h. c. mgr generalissimusAmetyst z rodu FaradobusówBardzo Spaniały Król Hirschbergii i Weerlandu oraz Sekretarz Generalny Wielkiego Sternika, Organizator Zjazdu Partii i Wykonawca Jego Wskazań, Senior – Protektor Stepów Wewnętrznych i Żuław Rzeżuszych, Protektor Budzimiryzmu, Promotor Cywilizacji Aktywności, Głosiciel Nowej Kolektywizacji, Uosobienie Pracowitości
|
|
|
|
Ametyst
|
 |
« Odpowiedz #24 : Listopada 20, 2014, 04:25:43 » |
|
Towarzysze!
Nakazuję członkom Ligi z oespeków: Grabben, Kaltvodka, Schiessenheim oraz wszystkim ochotnikom rozpocząć w swoich i sąsiednich gminach akcję zabezpieczającą Gubernię przed zombimi. Powinniście odseparować podejrzanych o roznoszenie tego plugastwa i zapobiec przenoszeniu go na nasze terytorium. Do roboty!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ametyst
|
 |
« Odpowiedz #25 : Kwietnia 10, 2016, 03:58:51 » |
|
Z nudów przypomniałem sobie o istnieniu Ligi. Nakazałem podjęcie działań zmierzających do ustalenia aktualnej liczby członków i stanu wyposażenia. Wyniki zostaną podane za kilka dni.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ametyst
|
 |
« Odpowiedz #26 : Kwietnia 20, 2016, 08:45:02 » |
|
Towarzysze,
polecam wam zorganizowanie transportu alko... eee to znaczy najważniejszych produktów takich jak leki i żywność dla niemowląt do Kaltvkodki. Skrzynie zostały zdeponowane w siedzibie Oespeku Kieferklaue. Do Kaltvodki mają dotrzeć do 25 kwietnia.
Oby nie wychlali, oby nie wychlali.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|