|
Gieorgij
|
 |
« : Listopada 04, 2011, 07:28:47 » |
|
Gubernia uznaje 400 mln loli jako swoje środki.
- 70.650.000 loli na rzecz towarzysza Davida Kovacsa
Aktualna kwota: 329.500.000 loli
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Lipca 22, 2015, 09:18:16 wysłane przez Ciecierad Ciecieląg »
|
|
|
|
|
|
Gieorgij
|
 |
« Odpowiedz #1 : Listopada 04, 2011, 07:59:13 » |
|
Aktualna kwota: 329.500.000 loli + 3.275 mln loli = 3.604, 5 mln loli
Po podatkach
I jeszcze wypłacam sobie 60 tys loli za działalność na rzecz GB. Kwota jest od początku urzędowania. Mam nadzieję że nie za dużo.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Gieorgij
|
 |
« Odpowiedz #2 : Grudnia 28, 2011, 05:41:39 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Erick Monde
|
 |
« Odpowiedz #3 : Lipca 03, 2012, 11:16:40 » |
|
Ale zaniedbane konto- fuj! Biedna ta gubernia więc wpłacam 4tys loli, niech sobie markiz Septimus łezki otrze banknotem, bo tak go przecież obraziłem tym wiecem...
|
|
|
|
|
|
Dowódca AAN Dowódca AFM generał lejtnant
|
|
|
Krzysztof Septimus
Markiz
Moderator Globalny
Człowiek Pracy

Posłuch 2
|
 |
« Odpowiedz #4 : Sierpnia 18, 2012, 10:22:09 » |
|
A więc jak obiecałem - ruszam z naprawą Guberni. Na początek jej finanse. Przywracam prowadzenie tutaj rachunku. ------------------------------------------------------------------------ 9 394 mln loli - 8 1 mln loli (wiec 25 - majowy) = 9 385,1 mln loli
9 385 100 000 loli + 4 000 loli (od Tow. Mondego) = 9 385 104 000 loli
Finanse bieżące Guberni ( przychody i wydatki, do czego zaliczać będę m.in. podatki, koszty utrzymania instytucji państwowych itp.) będę rozliczał w pierwszym tygodniu danego miesiąca. Dla zachowania pewnej ciągłości rachunku uznaję, że dotychczasowe wydatki przyniosły w sumie stratę ok 1,21 mln loli w porównaniu do poziomu z ostatniej odnotowanej kwoty.
Aktualny stan konta Guberni Bdździszewo: 9 385 104 000 loli - ≈1 210 000 loli = 9 383 894 000 loli
|
|
|
|
|
|
Stariec Dworu i Dowódca Gwardii Monarszej Przewodniczący Patriotycznej Unii Sukcesu "Swoboda" Właściciel Vergen, pan na Kreisdorf (-) płk doc.Krzysztof markiz Septimus
|
|
|
Laszk Młynariew
Wicekról Weerlandu
Moderator Globalny
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 9
|
 |
« Odpowiedz #5 : Sierpnia 19, 2012, 12:05:42 » |
|
Cholernie bogata ta Gubernia. A podobno mieszka w niej tak mało ludzi.
|
|
|
|
|
|
Aktualnie żywy Regent ZSKHiW Ataman Królewskich Sił Lądowych, Weerlandbasza, Pan na Kaer Moher, Młynariewicach i Gnojniku (-) marsz. Laszk diuk Młynariew h. Sauron  
|
|
|
Krzysztof Septimus
Markiz
Moderator Globalny
Człowiek Pracy

Posłuch 2
|
 |
« Odpowiedz #6 : Sierpnia 19, 2012, 10:42:28 » |
|
Nie ja wymyśliłem poczatkową kwotę, tylko mój poprzednik, czyli Gieorgij. Jego pytaj dlaczego jest taka a nie inna.
|
|
|
|
|
|
Stariec Dworu i Dowódca Gwardii Monarszej Przewodniczący Patriotycznej Unii Sukcesu "Swoboda" Właściciel Vergen, pan na Kreisdorf (-) płk doc.Krzysztof markiz Septimus
|
|
|
Laszk Młynariew
Wicekról Weerlandu
Moderator Globalny
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 9
|
 |
« Odpowiedz #7 : Sierpnia 20, 2012, 11:01:25 » |
|
No to teraz to zmniejsz tą kwotę, bo to bez sensu i się kupy nie trzyma.
|
|
|
|
|
|
Aktualnie żywy Regent ZSKHiW Ataman Królewskich Sił Lądowych, Weerlandbasza, Pan na Kaer Moher, Młynariewicach i Gnojniku (-) marsz. Laszk diuk Młynariew h. Sauron  
|
|
|
|
|
Laszk Młynariew
Wicekról Weerlandu
Moderator Globalny
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 9
|
 |
« Odpowiedz #9 : Sierpnia 20, 2012, 02:01:03 » |
|
To bez sensu, że jedna Gubernia jest kilka razy bogatsza niż wszystkie inne razem wzięte.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Gieorgij
|
 |
« Odpowiedz #11 : Sierpnia 20, 2012, 03:24:11 » |
|
Ta gubernia jest bogata bo zaczęła patrzeć z czego zarabia a z czego traci. Inne gubernie nie. Nie jest problemem to, że jest dokładnie wyliczone i wychodzi dużo, ale to że inne gubernie nic nie obliczyły. tyle miałbym do powiedzenia
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Krzysztof Septimus
Markiz
Moderator Globalny
Człowiek Pracy

Posłuch 2
|
 |
« Odpowiedz #12 : Sierpnia 20, 2012, 03:42:13 » |
|
Dla Ciebie, Laszku, wiele rzeczy jest bez sensu. Guberni dzielić też nie ma sensu, bo rozdrabnianie nic nie da i jest niepotrzebne. Odnośnie zmniejszania kwoty - myślałem o tym, ale wtedy byłby dwa możliwe wyjaśnienia takiej sytuacji: niegospodarność lub ogromny kryzys w Guberni mogący doprowadzić do jej upadku. Niezależnie od tego którą możliwość byśmy uznali za mającą miejsce, prawdopodobnie zostałbym z tego powodu zmuszony do odejścia ze stanowiska zarządcy. Generalnie mogłoby być wokół tego zamieszanie, a nie chciałem wprowadzać zbędnego chaosu. Ponadto zgadzam się tutaj z Towarzyszem Gieorgijem.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Laszk Młynariew
Wicekról Weerlandu
Moderator Globalny
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 9
|
 |
« Odpowiedz #13 : Sierpnia 20, 2012, 04:14:34 » |
|
Chyba chodziło o to żeby kasę tej Guberni podzielić, a nie tą Gubernię.
Ale to przesada: Ta Gubernia ma 9 miliardów loli, a Gubernia Weerlandzka np. tylko 500 milionów. A w Guberni Weerlandzkiej mieszka znacznie więcej ludzi. Chyba Towarzysz pomylił się o kilka zer.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Gieorgij
|
 |
« Odpowiedz #14 : Sierpnia 20, 2012, 04:47:02 » |
|
Ja pierdziuuu.... Od jak dawna dostępne jest konto guberni? Przesadą może być to, że ma 9 mld a nie 4. Tutaj się jeszcze mogę zgodzić. Jakby towarzysz się wziął do roboty to też by towarzysz miał. Poza tym GB posiada wiele kopalń i fabryk więc ma skąd czerpać zysk. Choć kiedy niektóre wydobywały miliony ton dziennie to była przesada...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|