Zjednoczone Socjalistyczne Królestwo Hirschbergii i Weerlandu
Stycznia 25, 2026, 03:48:29 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności:

Strona główna   Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj się Rejestracja  
Strony: [1] 2 3 ... 5   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: I Obrady Parlamentu V kadencji  (Przeczytany 3931 razy)
Arkadiusz II Filip
Słońce Ludów

Posłuch 6

Audiencja GG- 28373368, Steam- Starożytni Rosjanie

Zobacz profil Email
« : Stycznia 18, 2013, 03:18:20 »

Pokaz tańca ludowego

Towarzysze,

Nie do uwierzenia jest fakt, że to już V kadencja naszego Parlamentu. Zaczynaliśmy jako zupełnie inna mikronacja. W ciągu tych niemal trzech lat wiele zmian dokonało się w naszym v-życiu. Dobrych zmian, a może i tych złych...  Zmiany to przede wszystkim nasz Parlament. To tu decydujemy o kształcie naszego państwa poprzez ustanawianie praw. Mam nadzieję, że wszyscy posłowie V Kadencji będą godnie sprawować swoje obowiązki.
   Czeka nas wiele zmian. To prawdopodobnie w tej kadencji głosować będziemy nad nowym paktem z Aralią. Każda kadencja przyniosła ze sobą jakieś znaczące reformy. Jest to nieuniknione. Pamiętajmy jednak, aby decydować rozważnie.
   Wszystkim posłom życzę owocnej pracy a przyszłemu rządowi powodzenia i sukcesów. Oby nasza praca nie poszła na marne i oby przyczyniła się do dotychczasowych pięknych rezultatów. Niech ZSKHiW rośnie w siłę zarówno wewnętrznie, jak i na arenie międzynarodowej.

Oddaję głos ustępującemu Premierowi.
« Ostatnia zmiana: Stycznia 18, 2013, 03:29:36 wysłane przez Arkadiusz II Filip » Zapisane

(-) Arkadiusz II Filip von Wettyn od Rzepichy z Faradobusów
Król Hirschbergii i Weerlandu, Półksiążę Aralii, Lord Aleksandrowski,
Naczelny Zwierzchnik Sił Zbrojnych, Dobrodziej Wszystkich Aralskich Dzieci,
Pan na Arkopolis, Palikotau, Ulaanbaatar, Złotopolicach, Kastlu itp. itd.
Mistrz Budzimir VII
Arcypatriarcha
Primus inter pares
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 8

« Odpowiedz #1 : Stycznia 18, 2013, 03:29:51 »

Ma kadencja pomijając drastyczne uszczuplenie konta rządowego nie przyniosła za sobą nic ciekawego pod względem decyzji Premiera. Stanowisko okazało się być tak skonstruowane, że poza kompletowaniem rządu nie ma nic do roboty.
  Odmienna sytuacja miała miejsce w komisariatach ds. Sił Zbrojnych i dyplomacji. Te funkcjonowały na niemal najwyższych obrotach realizując postawione sobie cele. Gratuluję samemu sobie i Królowi. Dobra robota!
  Komisariat ds. wewnętrznych był jeszcze gorzej zarządzany, jeszcze wolniejszy w wydawaniu decyzji, ogólnie przekroczył kolejną barierę zła. Sukces ujemny to też sukces, zatem gratuluję Krzysztofowi Septimusowi.
  Róbcie te obrady.

Arcypatriarcha Wszechbudzimiryzmu
Władca Wielkiego Budzimiratu Apfelinsnel
Prawdziwy Weerlandczyk, a nie jakieś nieokreślone coś!
(-) Mistrz Budzimir VII Bartosz Derikor

Arkadiusz II Filip
Słońce Ludów

Posłuch 6

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #2 : Stycznia 18, 2013, 03:54:04 »

Z uwagi na brak kontrkandydatów ogłaszam, iż stanowisko Archibokassy Parlamentu ZSKHiW pozostaje w moich rękach. Dziękuję za zaufanie.

Oto lista kandydatów na stanowisko Przewodniczącego Rady Komisarzy Narodowych.
- Krzysztof Septimus
- Laszk Młynariew

Zaczniemy od przemowy kandydatów. Następnie kandydaci będą mieli czas na odniesienie się do przemowy oponenta.

Przemowa:
1. Laszk Młynariew
2. Krzysztof Septimus
Odniesienie do przemowy oponenta:
1. Krzysztof Septimus
2. Laszk Młynariew

Ewentualne pytania w gabinecie. Zwracam uwagę na to, iż przemowa i odniesienie stanowić będą dwie osobne wypowiedzi. Proszę jednocześnie o zabieranie głosu jedynie po udzieleniu go przez Archibokassę. Jeżeli kandydat nie zamierza wygłaszać przemowy lub odniesienia proszę o poinformowanie o tym w Gabinecie.

Udzielam głosu Laszkowi Młynariewowi!

Laszk Młynariew
Wicekról Weerlandu
Moderator Globalny
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 9

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #3 : Stycznia 18, 2013, 10:47:53 »

Towarzysze!
           W ciągu ubiegłych miesięcy nagromadziło się w życiu ZSKHiW wiele dynamicznego działania, wiele aktywności i radosnych zwycięstw. Idee socjalizmu, przeniknięte duchem wolności człowieka i poszanowania praw obywatela, w praktyce były w pełni realizowane. Słowa znajdowały pokrycie w rzeczywistości. Ciężki trud ludu szlacheckiego dawał nam oczekiwane owoce. Wierzę, towarzysze głęboko, że te czasy długo nie miną. Jeżeli zostanę premierem będę starał się wraz rządem utrzymać obecny poziom aktywności w ZSKHiW. Podejmę też kroki w sprawie zdobycia nowych obywateli i reklamowania ZSKHiW. Będę walczył o prawa prześladowanych zombie i postaram się stworzyć kodeks prawny. Wybierzcie mnie!

Aktualnie żywy
Regent ZSKHiW
Ataman Królewskich Sił Lądowych, Weerlandbasza,
Pan na Kaer Moher, Młynariewicach i Gnojniku
(-) marsz. Laszk diuk Młynariew h. Sauron

Arkadiusz II Filip
Słońce Ludów

Posłuch 6

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #4 : Stycznia 18, 2013, 10:50:45 »

Dziękuję. Pora na przemowę drugiego kandydata. Udzielam głosu Krzysztofowi Septimusowi!

Arkadiusz II Filip
Słońce Ludów

Posłuch 6

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #5 : Stycznia 19, 2013, 10:30:51 »

Towarzyszu Septimus?

Krzysztof Septimus
Markiz
Moderator Globalny
Człowiek Pracy

Posłuch 2

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #6 : Stycznia 19, 2013, 11:56:15 »

Jestem. Z góry przepraszam za 3 posty pod rząd, ale chodzi mi o to, żeby było widać, że zacząłem pisać przed północą, a więc można uznać moje wypowiedzi, bo nie wi czy zdążyłbym.

Stariec Dworu i Dowódca Gwardii Monarszej
Przewodniczący Patriotycznej Unii Sukcesu "Swoboda"
Właściciel Vergen, pan na Kreisdorf
(-) płk doc.Krzysztof markiz Septimus

Krzysztof Septimus
Markiz
Moderator Globalny
Człowiek Pracy

Posłuch 2

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #7 : Stycznia 20, 2013, 12:04:17 »

Towarzysze posłowie!
Moja mowa będzie krótka - opis moich planów można łatwo znaleźć w kandydaturach. Powtarzać się nie będę, bo niezbyt to wygodne przeklejać to (z komórki tj. smartfona piszę). O jednym chciałbym powiedzieć. O ile na pewno będzie taka sytuacja, że nie będzie mnie codziennie w ZSKHiW, tak jak są tu niektórzy inni kandydaci, to na pewno będę wkładał więcej serca w premierowanie od niego. Odniosę się już jutro do wypowiedzi Laszka.

Arkadiusz II Filip
Słońce Ludów

Posłuch 6

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #8 : Stycznia 20, 2013, 12:52:16 »

Udało wam się. Czas na odniesienie się do mowy kontrkandydata. Głos ma tow. Krzysztof Septimus.

Krzysztof Septimus
Markiz
Moderator Globalny
Człowiek Pracy

Posłuch 2

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #9 : Stycznia 20, 2013, 06:48:56 »

Towarzysze!
           W ciągu ubiegłych miesięcy nagromadziło się w życiu ZSKHiW wiele dynamicznego działania, wiele aktywności i radosnych zwycięstw. Idee socjalizmu, przeniknięte duchem wolności człowieka i poszanowania praw obywatela, w praktyce były w pełni realizowane. Słowa znajdowały pokrycie w rzeczywistości. Ciężki trud ludu szlacheckiego dawał nam oczekiwane owoce.
Powiem tak - miałbym wątpliwości, czy rzeczywiście udało nam się robić nam wszystko najlepiej jak mogliśmy. Jednakże, jeśli zostanę wybrany, postaram się, żeby takich wątpliwości nie można było mieć wobec mojego rządu. Zrozumiałe jest, że zawsze jednostki typu niesławny zdrajca Joksymil będą mieć wątpliwości odnośnie władzy. Tego nie da się uniknąć. Ale postaram się, by to co jest to poprawienia zostało poprawione, a to co jest dobre takim pozostało.
Wierzę, towarzysze głęboko, że te czasy długo nie miną. Jeżeli zostanę premierem będę starał się wraz rządem utrzymać obecny poziom aktywności w ZSKHiW. Podejmę też kroki w sprawie zdobycia nowych obywateli i reklamowania ZSKHiW. Będę walczył o prawa prześladowanych zombie i postaram się stworzyć kodeks prawny. Wybierzcie mnie!
Jest taka sprawa Laszku - czemu nie podjąłeś kroków dla pozyskania obywateli kiedy byłeś premierem, a także w późniejszym okresie? Przecież nie trzeba być premierem, by móc to robić. Tzn. jeśli chodzi o osoby spoza mikroświata, których pierwsza z nim styczność nastąpi właśnie tutaj - inna sprawa, jeśli ktoś błądzi po mikronacjach i nie wie co wybrać. Wtedy może być istotna rola Premiera. Ja dla przykładu sprowadziłem Wszetopełka (mam nadzieję, że się niedługo uaktywni). To o jednego obywatela więcej niż Tobie się udało do ZSKHiW przekonać. Jednak mam nadzieję, że jako Premier przyczynię się do wzrostu liczby obywateli, ponieważ będę miał większe możliwości. To samo z kodeksem karnym. Tak naprawdę każdy obywatel może zgłosić swój projekt kodeksu, który będzie omawiany w Parlamencie. Jako Premier zamierzam doprowadzić do tego, by powstanie czegoś takiego doszło do skutku. Zamierzam także doprowadzić do końca sprawę flagi (realnej), tak by nasz byt w realnym świecie był jeszcze większy i bardziej widoczny. Przywrócę posiedzenia Rządu - kto uważnie śledzi moje wypowiedzi, wie czemu uważam, że są one potrzebne. Poza nadzorowaniem właściwego działania Komisarzy postaram się mieć także swoje inicjatywy jako Premiera, o których wspomniałem w trakcie kampanii wyborczej.
To w zasadzie tyle z mojej strony. Wybierają Towarzysze Posłowie między mną, a Towarzyszem Młynariewem. Dokonajcie rozsądnej oceny obu kandydatów i zadecydujcie! Od Was zależy przyszłość ZSKHiW! Niech zwycięży lepszy! Dziękuję za poświęconą mi uwagę.

Arkadiusz II Filip
Słońce Ludów

Posłuch 6

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #10 : Stycznia 20, 2013, 06:52:35 »

Dziękuję, głos ma tow. Laszk Młynariew.

Laszk Młynariew
Wicekról Weerlandu
Moderator Globalny
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 9

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #11 : Stycznia 20, 2013, 07:25:47 »

Ja byłem premierem półtora roku temu. Wtedy ZSKHiW było inne. Inna była aktywność, organizacja itd, więc nie ma sensu ciągle odwoływać się do moich rządów. A tak poza tym to starałem się wtedy pozyskiwać nowych obywateli. Sprowadziłem choćby Tarję Turunen albo Krzysztofa Hirshberga (ich już nie ma, ale i tak się liczy). A projekt Kodeksu Karnego każdy może także teraz przedstawić. Nikt nikomu tego nie broni, więc nie wiem o co chodzi. A z tymi posiedzeniami - istnieje obawa, że nie będziesz miał czasu (prawdopodobnie żadne nie doszłoby do skutku w planowanym terminie). Od razu oświadczam, że ja też będę organizować posiedzenia rządu, jeśli zostanę premierem.

Odniósłbym się jeszcze do twojej pierwotnej przemowy, ale jest ona za krótka.

Aktualnie żywy
Regent ZSKHiW

Arkadiusz II Filip
Słońce Ludów

Posłuch 6

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #12 : Stycznia 20, 2013, 07:42:50 »

Przystępujemy do głosowania. Zakończy się ono dnia 21 stycznia o godzinie 21:00. Oto karta do głosowania:

W sprawie wyboru Przewodniczącego Rady Komisarzy Narodowych popieram kandydaturę Laszka Młynariewa/Krzysztofa Septimusa.

Otwieram głosowanie!

W sprawie wyboru Przewodniczącego Rady Komisarzy Narodowych popieram kandydaturę Laszka Młynariewa/Krzysztofa Septimusa.

Mistrz Budzimir VII
Arcypatriarcha
Primus inter pares
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 8

« Odpowiedz #13 : Stycznia 20, 2013, 08:05:40 »

Arcypatriarcha Wszechbudzimiryzmu
Władca Wielkiego Budzimiratu Apfelinsnel
Prawdziwy Weerlandczyk, a nie jakieś nieokreślone coś!
(-) Mistrz Budzimir VII Bartosz Derikor

Laszk Młynariew
Wicekról Weerlandu
Moderator Globalny
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 9

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #14 : Stycznia 20, 2013, 08:48:33 »

Aktualnie żywy
Regent ZSKHiW

Strony: [1] 2 3 ... 5   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.13 | SMF © 2006-2011, Simple Machines LLC Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!
Strona wygenerowana w 0.023 sekund z 17 zapytaniami.
Templates: 2: index (default), Display (default).
Sub templates: 4: init, main_above, main, main_below.
Language files: 2: index.polish-utf8 (default), Modifications.polish-utf8 (default).
Files included: 8 - 364KB. (show)
Queries used: 17.

[show queries]