Ciecierad Ciecieląg
Czcigodny Gubernator Wszechzachodu
Moderator
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 0
Numer gg: 48274042
|
 |
« : Stycznia 14, 2013, 05:06:48 » |
|
Mój projekt utworzenia Głównego Znachoratu KSZ został przyjęty a Król Arkadiusz mianował mnie koordynatorem tego projektu. Zanim rozpocznę pracę nad jego realizacją, muszę najpierw pozyskać kilka ważnych informacji, w tym celu chciałbym prosić:
Tow. Laszka Młynariewa, jako zarządcy Gubernii Weerlandzkiej o złożenie raportu odnośnie liczebności znachorów w Weerlandzie, w szczególności zagęszczeniu ich działalności(chodzi głównie o miejscowości w których liczba znachorów jest duża) a także o poinformowanie mnie jak ogólnie ma się znachorstwo i medycyna ludowa w ZSKHiW bo jestem pewny że u mnie czyli u Dziabaduchów to wygląda nieco inaczej.
|
|
|
|
|
|
Zarządca Guberni Zachodniej, Główny Znachor Sił Zbrojnych ZSKHiW, Dyrektor IBW, Najgenialniejszy Teoretyk Monarchosocjalizmu Stepowego, Geniusz Troski o Człowieka (-) gen-mjr dr Ciecierad Ciecieląg graf von Grabben 
|
|
|
|
Arkadiusz II Filip
|
 |
« Odpowiedz #1 : Stycznia 14, 2013, 06:05:36 » |
|
Ogólnie o znachorach to znalazłem tutaj: http://hirshbergiaweerland.cba.pl/index.php?topic=863.msg7005#msg7005Co do nowszych informacji to odpowiednim źródłem informacji jest już tylko Wielebny.
|
|
|
|
|
|
(-) Arkadiusz II Filip von Wettyn od Rzepichy z Faradobusów Król Hirschbergii i Weerlandu, Półksiążę Aralii, Lord Aleksandrowski, Naczelny Zwierzchnik Sił Zbrojnych, Dobrodziej Wszystkich Aralskich Dzieci, Pan na Arkopolis, Palikotau, Ulaanbaatar, Złotopolicach, Kastlu itp. itd.
|
|
|
Ciecierad Ciecieląg
Moderator
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 0
|
 |
« Odpowiedz #2 : Stycznia 14, 2013, 06:39:25 » |
|
Czarownicy, znachorzy, szamani, baby zielne itp. w Weerlandzie jak wynika z biuletynu działają tak jak na całym świecie. Potrzebuję jednak dokładnych informacji od Wielebnego, bo znachorstwo to z reguły ,,interes prywatny" a żeby utworzyć coś co zrzeszy pojedynczych czarowników muszę znać szczegóły. Dziękuję Towarzyszu Królu za udzielenie informacji.
|
|
|
|
|
|
Zarządca Guberni Zachodniej, Główny Znachor Sił Zbrojnych ZSKHiW, Dyrektor IBW, Najgenialniejszy Teoretyk Monarchosocjalizmu Stepowego, Geniusz Troski o Człowieka (-) gen-mjr dr Ciecierad Ciecieląg graf von Grabben 
|
|
|
|
Arkadiusz II Filip
|
 |
« Odpowiedz #3 : Stycznia 14, 2013, 06:56:44 » |
|
W całym Weerlandzie, w Neomezycie, południowej Hirschbergii i wschodnim Bździszewie działają. Może jeszcze Zarzeżusze. Tyle jeżeli chodzi o nasze ziemie a jak za granicą to mogę co najwyżej poszperać w archiwach.
|
|
|
|
|
|
(-) Arkadiusz II Filip von Wettyn od Rzepichy z Faradobusów Król Hirschbergii i Weerlandu, Półksiążę Aralii, Lord Aleksandrowski, Naczelny Zwierzchnik Sił Zbrojnych, Dobrodziej Wszystkich Aralskich Dzieci, Pan na Arkopolis, Palikotau, Ulaanbaatar, Złotopolicach, Kastlu itp. itd.
|
|
|
Ciecierad Ciecieląg
Moderator
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 0
|
 |
« Odpowiedz #4 : Stycznia 15, 2013, 05:04:11 » |
|
Wolę raczej nie sprowadzać ich z za granicy, nie chcę aby nasza rodzima medycyna ludowa miała konkurencję.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Arkadiusz II Filip
|
 |
« Odpowiedz #5 : Stycznia 15, 2013, 07:36:37 » |
|
Słusznie. Precz z zagranicznym chłamem. Na razie jestem zadowolony z działań Towarzysza Koordynatora.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ciecierad Ciecieląg
Moderator
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 0
|
 |
« Odpowiedz #6 : Stycznia 15, 2013, 07:39:01 » |
|
Jak na razie myślę że nie ma powodów do zadowolenia, bo jedyne co zrobiłem w celu utworzenia Znachoratu to prośba o raport. Jeśli będą pochwały to może lepiej powstrzymajcie się Towarzysze nad nimi dopóki nie zacznę się chociaż zbliżać do końca.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ciecierad Ciecieląg
Moderator
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 0
|
 |
« Odpowiedz #7 : Stycznia 16, 2013, 10:03:49 » |
|
Nie otrzymałem ani raportu, ani też odmowy jego złożenia, o którą w razie niechęci zrobienia tego prywatnie prosiłem Wielebnego, co oznacza że kwestia Znachoratu została przez niego zignorowana. Szkoda bo miałem nadzieję, że uda się z nim nawiązać współpracę, co zostało może nie przekreślone, ale jednak niezbyt prawdopodobne. Żeby pozyskać informacje, incognito odbyłem podróż po Weerlandzie w poszukiwaniu informacji na temat medycyny ludowej. Uzbierało mi się trochę notatek  Ale przetransportowałem je dzięki życzliwości miejscowych:  To co się o czarownikach dowiedziałem nie będzie opublikowane ponieważ ich działalność jest dość szeroko znana, natomiast szczegóły są potrzebne tylko im samym, oraz mi w celu zrealizowania projektu. Przybywając do każdej wsi, do której przyjechałem prosiłem tubylców o zaprowadzenie mnie do miejscowego szamana, jemu mówiłem w jakim celu przyszedłem, oczywiście wymienialiśmy się doświadczeniami(bo istotnie szmaństwo weerlandzkie i dziabaduskie się różnią). Czarownicy prowadzą działalność prywatną jeśli to tak można określić, z resztą o tym już pisałem. Współpraca część z nich zainteresowała ponieważ: Przeważnie zajmują się oni korzystaniem ze znanych już im metod leczenia i czarowania, jednak dość rzadko zastanawiają się nad nowymi,a jeśli to robią to nie zawsze mają okazje żeby z kimś podzielić się swymi osiągnięciami. Na około 650 z Weerlandu ok. 40 bardzo zaciekawiła moja propozycja utworzenia Głównego Znachoratu, równo 19 z nich musi jednak zostać tam gdzie są ponieważ bez nich nie byłoby kogoś kto zająłby się ludźmi, kilku kolejnych też nie może brać udziału w realizacji projektu ponieważ, mają swoich uczniów, którym muszą przekazać tajemną sztukę druidów. W sumie kilkunastu ochotników zostało poinformowanych co do miejsca spotkania, na którym ostatecznie zadecydują czy chcą służyć w Znachoracie czy też nie, a także ustalę z nimi warunki współpracy.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Arkadiusz II Filip
|
 |
« Odpowiedz #8 : Stycznia 16, 2013, 10:19:21 » |
|
Poszukaj jeszcze na Żuławach. Na części wysp też siedzą. Byłeś w Weerlandzie zasadniczym czy też w Neomezycie (północ GW)?
Tak poza tym to cieszę się niezmiernie z zaangażowania. Odwiedziłeś wszystkich 650?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ciecierad Ciecieląg
Moderator
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 0
|
 |
« Odpowiedz #9 : Stycznia 16, 2013, 10:29:17 » |
|
Nie wszystkich, część, szukała po lasach łąkach i tego typu miejsca składników do swoich medykamentów, jednak cu, którzy zostali w swoich chatach zostali odwiedzeni, a to wszystko również dzięki pomocy kilku Weerlandczyków, którzy zaoferowali, że zawiozą mnie do wybranych miejsca za niewielką rekompensatą, no więc dałem każdemu po kasztanie. Dodam też, że podróż była bardzo przyjemna 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Arkadiusz II Filip
|
 |
« Odpowiedz #10 : Stycznia 16, 2013, 10:48:30 » |
|
Powinniście byli postarać się na środki na 50-osobowy autokar, który może się zepsuć. To Tradycja.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ciecierad Ciecieląg
Moderator
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 0
|
 |
« Odpowiedz #11 : Stycznia 16, 2013, 10:53:45 » |
|
Jak na razie nie było zbyt wiele czasu na pozyskanie środków na autokar, a dzięki temu że go nie było poznałem wielu wspaniałych ludzi jak np. tow. Jan Kowalski z okolic Laszkbergu i jego żona Ziuta.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Arkadiusz II Filip
|
 |
« Odpowiedz #12 : Stycznia 17, 2013, 02:59:19 » |
|
A potrzebujecie jakiś środków? Z Sił Zbrojnych nie można liczyć na wiele ale NKSW jest zazwyczaj szczodry.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ciecierad Ciecieląg
Moderator
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 0
|
 |
« Odpowiedz #13 : Stycznia 17, 2013, 03:34:55 » |
|
Jak na razie raczej nie. Zwyczajne spotkanie kilkunastu znachorów nie wymaga sponsorowania, a transportu nie będziemy załatwiać bo jako że mamy wojnę obawiam się że pracownicy transportu moga być szpiegami, więc dopiero na tym spotkaniu zobaczę czy coś będzie potrzebne.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Arkadiusz II Filip
|
 |
« Odpowiedz #14 : Stycznia 17, 2013, 03:43:16 » |
|
Dla ułatwienia przydzielam Towarzyszowi Porucznikowi samochód służbowy: Zwróć uwagę na link 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|