|
Erick Monde
|
 |
« : Stycznia 12, 2013, 12:09:46 » |
|
Joksymil, a co byś powiedział gdybym wynegocjował Ci mały kawałek Bździszewa pod Twoje rządy? Nie miałbyś armii, ale Twojego bezpieczeństwa broniłyby Błękitne Hełmy z Aralii. Co Ty na to? Oczywiście wielkość terenu można negocjować>  Uploaded with ImageShack.usTo moja propozycja wielkości i kształtu Bździszewskiej Strefy Okupacyjnej, jak roboczo pozwoliłem sobie nazwać Twoje przyszłe tereny. Czarna kreska- granice BSO Niebieska kreska- strefa demarkacyjna oddzielająca BSO od KGH Jak Ci się podoba?
|
|
|
|
|
|
Dowódca AAN Dowódca AFM generał lejtnant
|
|
|
Joksymil I
Król Odrodzonej Hirshbergii
Aktywista

Posłuch 1
|
 |
« Odpowiedz #1 : Stycznia 12, 2013, 12:57:38 » |
|
Ja chcę całej Hirschbergii i całego Bździszewa! Jestem królem i wygram lub nie wygram!
|
|
|
|
|
|
(-) Król Joksymil Faradobus
Prawowity Król Hirschbergii i Weerlandu, drugi i najstarszy żyjący syn Króla Ferdynanda Wielkiego,
|
|
|
|
|
Krzysztof Septimus
Markiz
Moderator Globalny
Człowiek Pracy

Posłuch 2
|
 |
« Odpowiedz #3 : Stycznia 12, 2013, 11:41:37 » |
|
Tutaj muszę poprzeć Budzimira - zgody na oddawanie Joksymilowi jakiejkolwiek części ZSKHiW nie będzie!
|
|
|
|
|
|
Stariec Dworu i Dowódca Gwardii Monarszej Przewodniczący Patriotycznej Unii Sukcesu "Swoboda" Właściciel Vergen, pan na Kreisdorf (-) płk doc.Krzysztof markiz Septimus
|
|
|
|
Arkadiusz II Filip
|
 |
« Odpowiedz #4 : Stycznia 13, 2013, 06:00:38 » |
|
Nie tylko całych spodni nie damy, ale nawet rozporka nie damy!
|
|
|
|
|
|
(-) Arkadiusz II Filip von Wettyn od Rzepichy z Faradobusów Król Hirschbergii i Weerlandu, Półksiążę Aralii, Lord Aleksandrowski, Naczelny Zwierzchnik Sił Zbrojnych, Dobrodziej Wszystkich Aralskich Dzieci, Pan na Arkopolis, Palikotau, Ulaanbaatar, Złotopolicach, Kastlu itp. itd.
|
|
|
|
Erick Monde
|
 |
« Odpowiedz #5 : Stycznia 14, 2013, 01:09:15 » |
|
Królu co Ci ubędzie od kawałka terenu, zwłaszcza jak pies z kulawą nogą tymi terenami się nie interesuje. Joksymil, to może południowo-zachodni fragment Bździszewa? Ten taki "cycek" od strony Austro-Węgier? Bądźcie choć trochę elastyczni (i król i Joksymil).
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Arkadiusz II Filip
|
 |
« Odpowiedz #7 : Stycznia 14, 2013, 05:03:38 » |
|
Ubarwię nieco swoją odpowiedź: czy Aralczycy byli by zadowoleni, gdybym zaproponował oddanie komuś tego kikuta z Arakną? To nie jest moje prywatne terytorium. Tam mieszkają ludzie, którzy cierpią z powodu władzy Joksymila.
|
|
|
|
|
|
(-) Arkadiusz II Filip von Wettyn od Rzepichy z Faradobusów Król Hirschbergii i Weerlandu, Półksiążę Aralii, Lord Aleksandrowski, Naczelny Zwierzchnik Sił Zbrojnych, Dobrodziej Wszystkich Aralskich Dzieci, Pan na Arkopolis, Palikotau, Ulaanbaatar, Złotopolicach, Kastlu itp. itd.
|
|
|
|
Erick Monde
|
 |
« Odpowiedz #8 : Stycznia 15, 2013, 11:34:36 » |
|
W "tym kikucie" jest stolica, i to mogę zrozumieć. Ale reszta? Przecież Bździszewem od czasu rezygnacji Gieorgija nikt się nie zajmował. Nie bądźcie psem ogrodnika. Ja mogę zrozumieć, że kraj nie chce oddać ważnego dla siebie terenu, ale co takiego ważnego jest w Bździszewie? Dwie fabryki i kilka magazynów- faktycznie kopalnia złota! Ubarwię nieco swoją odpowiedź: (...)To nie jest moje prywatne terytorium. Tam mieszkają ludzie, którzy cierpią z powodu władzy Joksymila.
Tak, cierpią strasznie, aż im łzy po plecach płyną. Weź nie ściemniaj...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Arkadiusz II Filip
|
 |
« Odpowiedz #9 : Stycznia 15, 2013, 07:40:59 » |
|
To proponuję oddać Joksymilowi Ruhe. Bździszewo też jest stolicą regionu. W świetle prawa ma taki sam status jak Laszkberg czy Arakna.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Joksymil I
Król Odrodzonej Hirshbergii
Aktywista

Posłuch 1
|
 |
« Odpowiedz #10 : Stycznia 15, 2013, 07:51:00 » |
|
Nie chcę Aralii, Chcę całe GB i KGH!
|
|
|
|
|
|
(-) Król Joksymil Faradobus
Prawowity Król Hirschbergii i Weerlandu, drugi i najstarszy żyjący syn Króla Ferdynanda Wielkiego,
|
|
|
Krzysztof Septimus
Markiz
Moderator Globalny
Człowiek Pracy

Posłuch 2
|
 |
« Odpowiedz #11 : Stycznia 15, 2013, 11:48:35 » |
|
Przecież Bździszewem od czasu rezygnacji Gieorgija nikt się nie zajmował. Nie przesadzaj Monde. Nikt to zdecydowanie nienajlepsze określenie na mnie. Inna sprawa, że nie było to tyle dużo, ile planowałem kiedy obejmowałem stanowisko zarządcy. I znowu pytam - czemu nikt poza mną nie chciał się zająć Bździszewem? Była przecież jakiś czas temu okazja do zmiany Zarządcy. Nie podważałbym niczyjej decyzji w tym zakresie. Tak jest zawsze i wszędzie, krytykować łatwo, a gdy przychodzi co do czego to już wszyscy siedzą cicho. Joksymil zdecydował się nieco bardziej agresywnie to zrobić, to chyba jasne że na to się nie zgodzę. Tak, cierpią strasznie, aż im łzy po plecach płyną. Weź nie ściemniaj...
Nie widziałeś jeszcze jak oni wyglądają! Laszk zamieścił ich aktualne zdjęcie. Nie chcę Aralii, Chcę całe GB i KGH!
A jak je dostaniesz to w końcu będziesz chciał i Aralii. Tak to działa, choćbyś i tego nie chciał. Dlatego Towarzyszu Monde nie oddamy nic Joksymilowi. Ten podbój trzeba zatrzymać, bo kiedyś Joksymil zwróci się i przeciwko Tobie. Mimo najlepszych zapewnień...
|
|
|
|
|
|
Stariec Dworu i Dowódca Gwardii Monarszej Przewodniczący Patriotycznej Unii Sukcesu "Swoboda" Właściciel Vergen, pan na Kreisdorf (-) płk doc.Krzysztof markiz Septimus
|
|
|
|
Arkadiusz II Filip
|
 |
« Odpowiedz #12 : Stycznia 16, 2013, 02:20:16 » |
|
Septimus mądrze prawi. Podpisuję się pod jego apelem. Musimy walczyć o pokój!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Arkadiusz II Filip
|
 |
« Odpowiedz #14 : Stycznia 16, 2013, 02:27:30 » |
|
Zwalacie na siebie winę a nikt nie ma racji. Prawda jest taka, że każdy zarządca miał Bździszewo (powiem wprost) w dupie. Z drugiej strony tajemna pustka dała tej prowincji jakieś cechy.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|