Arbuz Dumbledore
Premier ZSKHIW. Gubernator Aralii. Pan na Araknie
Moderator Globalny
Człowiek Pracy

Posłuch 3
|
 |
« Odpowiedz #150 : Stycznia 28, 2015, 06:11:53 » |
|
Dwa zastrzeżenia 1.Dlaczego czasowo? 2.Po co wprowadzać w Aralii stan wyjątkowy, jeśli uda mi się ją okiełznać?
|
|
|
|
|
|
pre/mier , osoba premiernicza, psoba
|
|
|
|
Ametyst
|
 |
« Odpowiedz #151 : Stycznia 28, 2015, 07:32:22 » |
|
Tak lepiej brzmi. Przecież to logiczne, że Towarzysz będzie dążył do szybkiej normalizacji w Aralii i ustanowienia demokratycznie wybranych władz. 2.Po co wprowadzać w Aralii stan wyjątkowy, jeśli uda mi się ją okiełznać? Bo to zwiększy nasze możliwości działania. Odsyłam do projektu Konstytucji.
|
|
|
|
|
|
prof. dr net. dr h. c. mgr generalissimusAmetyst z rodu FaradobusówBardzo Spaniały Król Hirschbergii i Weerlandu oraz Sekretarz Generalny Wielkiego Sternika, Organizator Zjazdu Partii i Wykonawca Jego Wskazań, Senior – Protektor Stepów Wewnętrznych i Żuław Rzeżuszych, Protektor Budzimiryzmu, Promotor Cywilizacji Aktywności, Głosiciel Nowej Kolektywizacji, Uosobienie Pracowitości
|
|
|
Arbuz Dumbledore
Moderator Globalny
Człowiek Pracy

Posłuch 3
|
 |
« Odpowiedz #152 : Stycznia 28, 2015, 07:34:20 » |
|
Oczywiście , zorganizuję wybory, masz rację królu, postaram się by były co najmniej równie uczciwe jak referendum Poza tym nie mam zastrzeżeń. Rozumiem ze doszliśmy do porozumienia, więc uniżenie proszę o przyznanie mi moderatora, i zmienienie opisu władcy GA Jakby co nie potrzebuje oficjalnej ceremonii, wystarczy wzmianka w gazetce, dzienniku, czy ordonansie i ten mod. o nic więcej nie proszę. Chce jak najszybciej zacząć pracować dla dobra Aralczyków!
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Stycznia 28, 2015, 08:26:08 wysłane przez Arbuz I Dumbledore »
|
|
|
|
|
|
Ametyst
|
 |
« Odpowiedz #153 : Stycznia 29, 2015, 10:33:35 » |
|
Jakim prawem opróżnia Towarzysz prywatne konta? Chyba nie jest Towarzysz świadom swoich kompetencji i poddaje w wątpliwość swoją kandydaturę.
|
|
|
|
|
|
prof. dr net. dr h. c. mgr generalissimusAmetyst z rodu FaradobusówBardzo Spaniały Król Hirschbergii i Weerlandu oraz Sekretarz Generalny Wielkiego Sternika, Organizator Zjazdu Partii i Wykonawca Jego Wskazań, Senior – Protektor Stepów Wewnętrznych i Żuław Rzeżuszych, Protektor Budzimiryzmu, Promotor Cywilizacji Aktywności, Głosiciel Nowej Kolektywizacji, Uosobienie Pracowitości
|
|
|
Arbuz Dumbledore
Moderator Globalny
Człowiek Pracy

Posłuch 3
|
 |
« Odpowiedz #154 : Stycznia 29, 2015, 11:07:08 » |
|
Uniżenie przepraszam, to tylko moje niedoświadczenie, natychmiast zwrócę pieniąze
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Arbuz Dumbledore
Moderator Globalny
Człowiek Pracy

Posłuch 3
|
 |
« Odpowiedz #155 : Stycznia 29, 2015, 11:11:49 » |
|
Pieniądze zostały cofnięte z powrotem na swoje miejsce, mam nadzieje że naprawiłem swój błąd, i podkreślam że nie wynikał on z mojej złej woli, mam nadzieje że nikogo tym do siebie trwale nie zraziłem
Jeszcze raz przepraszam Arbuz Dumbledore
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Arbuz Dumbledore
Moderator Globalny
Człowiek Pracy

Posłuch 3
|
 |
« Odpowiedz #156 : Stycznia 29, 2015, 11:23:15 » |
|
Mógłbym prosić szanowną triadę o podesłanie linku, z prawem które jasno określa prawa i obowiązki gubernatora?, Chcę w ten sposób zapobiec kolejnym gafom
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Arbuz Dumbledore
Moderator Globalny
Człowiek Pracy

Posłuch 3
|
 |
« Odpowiedz #157 : Stycznia 29, 2015, 03:54:26 » |
|
1.6 Komisarz jest zarządcą wszystkich firm, których ARA jest właścicielem lub współwłaścicielem. Proszę o wyjaśnienie mi tego artykułu z Małej Konstytucji ARA, osobiście myślałem iż jako Komisarz ludowy mam prawo do dysponowania majątkiem Aralskich firm, czy PROAR nie było Aralską firmą?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ametyst
|
 |
« Odpowiedz #158 : Stycznia 29, 2015, 04:43:37 » |
|
Myślę, że Zamysł Sternika był taki, że aralska firma to firma należąca do władz aralskich. Nacjonalizację trzeba jakoś opracować, bo na pewno jest potrzebna, ale skorzystać powinni wszyscy oligarchowie.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Arbuz Dumbledore
Moderator Globalny
Człowiek Pracy

Posłuch 3
|
 |
« Odpowiedz #159 : Stycznia 29, 2015, 05:08:42 » |
|
Oczywiście, zrobię jak król karze, chciałem tylko wyjaśnić skąd wzięła się ta pomyłka. Mam nadzieje że plany wydania dzisiejszego ordonansu pomimo tej mojej drobnej porażki dalej są aktualne?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ciecierad Ciecieląg
Czcigodny Gubernator Wszechzachodu
Wielki Elektronik
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 0
Numer gg: 48274042
|
 |
« Odpowiedz #160 : Stycznia 30, 2015, 12:08:23 » |
|
Byłbym hipokrytą, gdybym sprzeciwiał się temu zamachowi stanu, bo sam do władzy w GZ doszedłem poprzez podobny. Dobrze też, że Aralia odżyje ale ważne jest, żeby się Towarzysz zapoznał ze swoimi kompetencjami i nie podejmował pochopnych decyzji, które mogą być zwyczajnie krzywdzące dla niektórych(np. przejęcie pieniędzy z prywatnych kont w LBA), chociaż na początku pewne błędy są konieczne(no nie da się bez nich).
|
|
|
|
|
|
Zarządca Guberni Zachodniej, Główny Znachor Sił Zbrojnych ZSKHiW, Dyrektor IBW, Najgenialniejszy Teoretyk Monarchosocjalizmu Stepowego, Geniusz Troski o Człowieka (-) gen-mjr dr Ciecierad Ciecieląg graf von Grabben 
|
|
|
|
Ametyst
|
 |
« Odpowiedz #161 : Lutego 08, 2015, 03:24:43 » |
|
Zauważyłem, że tow. Arbuz chyba się zapomniał i nie jest już wiernym, uległym i posłusznym względem nas, względem całego Ludu Szlacheckiego i jego możnych. Uważam, że powinienem jako jego mocodawca podjąć jakieś kroki i proszę Triadę o poradę.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Arbuz Dumbledore
Moderator Globalny
Człowiek Pracy

Posłuch 3
|
 |
« Odpowiedz #162 : Lutego 08, 2015, 03:26:43 » |
|
Powiedziałem przecież że jak król się wypowiada za Ciecieradem to się posłucham, to jemu przysięgałem wierność po prostu, spokojnie, spokojnie. wstrzymajcie konie
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ciecierad Ciecieląg
Czcigodny Gubernator Wszechzachodu
Wielki Elektronik
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 0
Numer gg: 48274042
|
 |
« Odpowiedz #163 : Lutego 08, 2015, 03:35:01 » |
|
Proponuję zawiesić Arbuza czasowo w jego prawach w Aralii. Okazało się, że tym razem nieformalne powołanie gubernatora było błędem i należy rozpocząć proces decydowania o losach Aralii w normalnym trybie, przez jej ostatnie organy, zachowane jeszcze z czasów Wielkiego Sternika. Te powinny rozstrzygnąć czy Arbuz zostanie zarządcą ARA czy może już GA oficjalnie czy też będzie musiał się pożegnać z tą funkcją albo wypracują rozwiązanie kompromisowe.
|
|
|
|
|
|
Zarządca Guberni Zachodniej, Główny Znachor Sił Zbrojnych ZSKHiW, Dyrektor IBW, Najgenialniejszy Teoretyk Monarchosocjalizmu Stepowego, Geniusz Troski o Człowieka (-) gen-mjr dr Ciecierad Ciecieląg graf von Grabben 
|
|
|
|