|
Arkadiusz II Filip
|
 |
« Odpowiedz #120 : Września 18, 2013, 06:41:24 » |
|
Ja myślałem, że KRPW to popiera.  Jest Septimus, ale on nie dba o swoją hirshberskość. Siergiej jest/był z krwi Hirshbergiem, lecz większość życia spędził na emigracji.
|
|
|
|
|
|
(-) Arkadiusz II Filip von Wettyn od Rzepichy z Faradobusów Król Hirschbergii i Weerlandu, Półksiążę Aralii, Lord Aleksandrowski, Naczelny Zwierzchnik Sił Zbrojnych, Dobrodziej Wszystkich Aralskich Dzieci, Pan na Arkopolis, Palikotau, Ulaanbaatar, Złotopolicach, Kastlu itp. itd.
|
|
|
Ciecierad Ciecieląg
Czcigodny Gubernator Wszechzachodu
Wielki Elektronik
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 0
Numer gg: 48274042
|
 |
« Odpowiedz #121 : Września 18, 2013, 06:48:27 » |
|
Mój problem przy wyborze narodowości polegał an tym, że z powodu istnienia dwóch nie mogłem się zdecydować, więc od razu uznałem, że będę pochodził z zagranicy. W sumie szkoda ale teraz już nie zmienię narodowości. Mimo to , jako Dziabaducha broniłem hirshberskości tak jak i Ramon, więc w naszym przypadku problem nie jest tak duży jak był na początku naszego pobytu tutaj.Będzie trzeba zadbać o to aby ewentualni nowi obywatele nie decydowali się na narodowość od razu, a z czasem wybierali między KGH, a GW.
|
|
|
|
|
|
Zarządca Guberni Zachodniej, Główny Znachor Sił Zbrojnych ZSKHiW, Dyrektor IBW, Najgenialniejszy Teoretyk Monarchosocjalizmu Stepowego, Geniusz Troski o Człowieka (-) gen-mjr dr Ciecierad Ciecieląg graf von Grabben 
|
|
|
|
Arkadiusz II Filip
|
 |
« Odpowiedz #122 : Września 18, 2013, 06:58:08 » |
|
FAQ radzi się zastanowić i wydaje mi się, że jest to błąd. Narodowości to pierwsza rzecz, którą zainteresowany nowicjusz powinien poznawać, a konkretnie być z nią zaznajamiany. Potrzeba prostej charakterystyki. Inna sprawa, że w wielu przypadkach taka decyzja rzeczywiście wymaga przemyśleń. Mój problem przy wyborze narodowości polegał an tym, że z powodu istnienia dwóch nie mogłem się zdecydować, więc od razu uznałem, że będę pochodził z zagranicy. W sumie szkoda ale teraz już nie zmienię narodowości. Właśnie dlatego chciałbym zaproponować możliwość hirshbergizacji lub (opcjonalnie) weerlandyzacji. Nie jest to wbrew pozorom zła opcja- po prostu należy umożliwić obywatelom "niezdecydowanym" ostateczną klimatyzację poprzez wybór narodu.
|
|
|
|
|
|
(-) Arkadiusz II Filip von Wettyn od Rzepichy z Faradobusów Król Hirschbergii i Weerlandu, Półksiążę Aralii, Lord Aleksandrowski, Naczelny Zwierzchnik Sił Zbrojnych, Dobrodziej Wszystkich Aralskich Dzieci, Pan na Arkopolis, Palikotau, Ulaanbaatar, Złotopolicach, Kastlu itp. itd.
|
|
|
Mistrz Budzimir VII
Arcypatriarcha
Primus inter pares
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 8
|
 |
« Odpowiedz #123 : Września 18, 2013, 07:11:36 » |
|
FAQ radzi się zastanowić i wydaje mi się, że jest to błąd.
A co ma być jak nie zastanowienie się? Polecenie rzucenia monetą? W sumie szkoda ale teraz już nie zmienię narodowości.
Ciecieradzie pamiętaj, że nawet takich Romów idzie podzielić na kraje, zawsze możesz być Dziabaduchą czującym się po części Hirshbergiem.
|
|
|
|
|
|
Arcypatriarcha Wszechbudzimiryzmu Władca Wielkiego Budzimiratu Apfelinsnel Prawdziwy Weerlandczyk, a nie jakieś nieokreślone coś! (-) Mistrz Budzimir VII Bartosz Derikor

|
|
|
Laszk Młynariew
Wicekról Weerlandu
Moderator Globalny
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 9
|
 |
« Odpowiedz #124 : Września 18, 2013, 07:14:45 » |
|
Trzeba delikatnie wyjaśniać nowym obywatelom, że wprawdzie mogą zadeklarować, że pochodzą z jakiegoś obcego narodu, ale wybranie narodowości Hirschberskiej, weerlandzkiej lub aralskiej jest o wiele sensowniejszym wyborem.
|
|
|
|
|
|
Aktualnie żywy Regent ZSKHiW Ataman Królewskich Sił Lądowych, Weerlandbasza, Pan na Kaer Moher, Młynariewicach i Gnojniku (-) marsz. Laszk diuk Młynariew h. Sauron  
|
|
|
Ramon Serano Lopez IV
Chcę być hrabią.Nie ma to jak nie mieć żadnej perspektywy na życie.
Człowiek Pracy

Posłuch 0
GG- 32949763
|
 |
« Odpowiedz #125 : Września 18, 2013, 07:17:23 » |
|
A może będą mieli taką narodowość w jakim miejscu zamieszkają ?
|
|
|
|
|
|
Pułkownik bzp. knajt Ramon Serano-Lopez IV
Sołtys Gminy Zimna Wódka Komendant Milicji Narodowej w KGH Komisarz do Spraw Wewnętrznych
|
|
|
Ciecierad Ciecieląg
Czcigodny Gubernator Wszechzachodu
Wielki Elektronik
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 0
Numer gg: 48274042
|
 |
« Odpowiedz #126 : Września 18, 2013, 07:27:55 » |
|
Automatyczne przypisywanie narodowości często wiąże się z nieuświadomieniem. Ja wybrałem Hirschbergię, a konkretnie Grabben nie z powodu narodu, a dla Puszczy Biedrońskiej, z którą wiązałem plan rozwoju Znachoratu. Narodowości powinny być przez nowych mieszkańców poznawane jako pierwsze, tak aby mogli je szybko poznać i zdecydować się na którąś z nich od razu, aby ich fabularny byt nie wyglądał tak jak nasz.. Co do częściowej hirshbergizacji to podzielam Twoje zdanie ,Budzimirze, ale jak na razie jeszcze nie mogłem się jakoś zebrać.
|
|
|
|
|
|
Zarządca Guberni Zachodniej, Główny Znachor Sił Zbrojnych ZSKHiW, Dyrektor IBW, Najgenialniejszy Teoretyk Monarchosocjalizmu Stepowego, Geniusz Troski o Człowieka (-) gen-mjr dr Ciecierad Ciecieląg graf von Grabben 
|
|
|
|
Arkadiusz II Filip
|
 |
« Odpowiedz #127 : Września 18, 2013, 07:30:32 » |
|
Trzeba delikatnie wyjaśniać nowym obywatelom, że wprawdzie mogą zadeklarować, że pochodzą z jakiegoś obcego narodu, ale wybranie narodowości Hirschberskiej, weerlandzkiej lub aralskiej jest o wiele sensowniejszym wyborem.
Niegłupie. Kwestia odpowiedniego podejścia. A może będą mieli taką narodowość w jakim miejscu zamieszkają ?
Raczej nie. Tacy Laszk i Budzimir to czystej krwi Weerlandczycy, a mieszkają także w Hirschbergu.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Arkadiusz II Filip
|
 |
« Odpowiedz #129 : Września 19, 2013, 08:41:51 » |
|
Niby jesteś w rejestrze mieszkańców, ale faktycznie trzeba by Cię wykreślić. 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Erick Monde
|
 |
« Odpowiedz #130 : Września 20, 2013, 10:29:29 » |
|
Pierwsza inteligentna dyskusja w tym miejscu! Myślę, że przydałaby się ustawa o przynależności regionalnej...
|
|
|
|
|
|
Dowódca AAN Dowódca AFM generał lejtnant
|
|
|
|
Arkadiusz II Filip
|
 |
« Odpowiedz #131 : Września 20, 2013, 11:05:35 » |
|
Tu są same inteligentne dyskusje. Ustawa tylko wprowadzi kolejny nakaz, który nowych obywateli albo zniechęci, albo też będą mieli to w czterech literach. Względnie można dodać rubrykę narodowościową do wniosku o obywatelstwo, który i tak każdy przyszły obywatel wypełnia.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Arkadiusz II Filip
|
 |
« Odpowiedz #132 : Listopada 07, 2013, 06:51:08 » |
|
Towarzysze,
nasz wywiad po wielu miesiącach pracy odkrył, że na terenie Aralii ukrywa się brat zabitego przez nas ku chwale ZSKHiW Joksymila, Ametyst. Uważam, że należy jak najszybciej dokonać jego uprowadzenia i w ten sposób wyeliminować zagrożenie kolejnej wojny.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tobiasz von Richtoffen-Deithven
|
 |
« Odpowiedz #133 : Lutego 23, 2014, 01:18:47 » |
|
Zagrożenie ciągle aktualne? 
|
|
|
|
|
|
Budowniczy Dzisiejszej Jakości Żuław Rzeżuszych Jarl Soligt Sołtys Roterhirschbergu
|
|
|
|
Ametyst
|
 |
« Odpowiedz #134 : Września 30, 2014, 03:20:14 » |
|
Zastanawiam się jak urządzić ten kraj w takiej sytuacji. Nie mogę otworzyć obrad chociażby ze względu na brak kandydatów na archibokassę i zrzeczenie się obywatelstwa przez jed(y)ną z posłanek. Nie wiem też, czy Laszk nadal może być uznawany na premiera.
|
|
|
|
|
|
prof. dr net. dr h. c. mgr generalissimusAmetyst z rodu FaradobusówBardzo Spaniały Król Hirschbergii i Weerlandu oraz Sekretarz Generalny Wielkiego Sternika, Organizator Zjazdu Partii i Wykonawca Jego Wskazań, Senior – Protektor Stepów Wewnętrznych i Żuław Rzeżuszych, Protektor Budzimiryzmu, Promotor Cywilizacji Aktywności, Głosiciel Nowej Kolektywizacji, Uosobienie Pracowitości
|
|
|
|