|
Marcel Hans
|
 |
« Odpowiedz #30 : Kwietnia 26, 2013, 03:35:59 » |
|
W Trizondalu powstała firma zajmująca się budowami (w kraju). Można by pomyśleć o współpracy i zaplanowaniu budowy razem (w końcu odcinek Pięciogród Wiedeński - granica wymaga oczyszczenia i rekonstrukcji.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Arkadiusz II Filip
|
 |
« Odpowiedz #31 : Kwietnia 26, 2013, 04:10:16 » |
|
Trzeba by było zastanowić się jak rozwiązać to w kwestii finansów, ale propozycja jest interesująca.
|
|
|
|
|
|
(-) Arkadiusz II Filip von Wettyn od Rzepichy z Faradobusów Król Hirschbergii i Weerlandu, Półksiążę Aralii, Lord Aleksandrowski, Naczelny Zwierzchnik Sił Zbrojnych, Dobrodziej Wszystkich Aralskich Dzieci, Pan na Arkopolis, Palikotau, Ulaanbaatar, Złotopolicach, Kastlu itp. itd.
|
|
|
|
Marcel Hans
|
 |
« Odpowiedz #32 : Kwietnia 26, 2013, 05:14:19 » |
|
A jak u Was wyglądają ceny takiej budowy? Ja bym prosił o kontakt, bo ni sa choleryn nye umyem słabać - że tak powiem po wschodniemu.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Arkadiusz II Filip
|
 |
« Odpowiedz #33 : Kwietnia 26, 2013, 05:17:51 » |
|
Narodowy Komisarz ds. Wewnętrznych może wycenić, ale w kwestii remontu to co może być tylko kwestia wynegocjowania ceny i innych warunków.
|
|
|
|
|
|
(-) Arkadiusz II Filip von Wettyn od Rzepichy z Faradobusów Król Hirschbergii i Weerlandu, Półksiążę Aralii, Lord Aleksandrowski, Naczelny Zwierzchnik Sił Zbrojnych, Dobrodziej Wszystkich Aralskich Dzieci, Pan na Arkopolis, Palikotau, Ulaanbaatar, Złotopolicach, Kastlu itp. itd.
|
|
|
|
Marcel Hans
|
 |
« Odpowiedz #34 : Kwietnia 26, 2013, 05:21:57 » |
|
KTT Oddz. na ŻR dorzuci się w wysokości 3 tys. To pomoże coś? 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Arkadiusz II Filip
|
 |
« Odpowiedz #35 : Kwietnia 26, 2013, 05:40:04 » |
|
Nie ma potrzeby, pieniędzy mamy pod dostatkiem.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Arkadiusz II Filip
|
 |
« Odpowiedz #36 : Sierpnia 22, 2013, 01:30:28 » |
|
Mieszkańcy Drodzy,
czekając na realizację umowy ws. kolei przez GZ proponuję wybudować kilka nowych połączeń. Krótki odcinek na północy może stanowić zaczątek przyszłej magistrali Żuławy-Cywilizacja-Weerland. Co do tego ostatniego to wypada zawrzeć jakąś współpracę w dziedzinie pociągnictwowywo... kolei. Być może w przyszłości ustanowimy wspólną spółdzielnię przewozową. Póki co przedstawiam mapkę proponowanych rozszerzeń, które oznaczyłem kolorem czerwonym.
|
|
|
|
|
|
|
|
Ciecierad Ciecieląg
Czcigodny Gubernator Wszechzachodu
Wielki Elektronik
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 0
Numer gg: 48274042
|
 |
« Odpowiedz #37 : Sierpnia 22, 2013, 02:35:31 » |
|
Ja jestem jak najbardziej za tymi rozszerzeniami, a o budowie w GZ całkiem zapomniałem. Wezmę się teraz za to.
|
|
|
|
|
|
Zarządca Guberni Zachodniej, Główny Znachor Sił Zbrojnych ZSKHiW, Dyrektor IBW, Najgenialniejszy Teoretyk Monarchosocjalizmu Stepowego, Geniusz Troski o Człowieka (-) gen-mjr dr Ciecierad Ciecieląg graf von Grabben 
|
|
|
|
Marcel Hans
|
 |
« Odpowiedz #38 : Sierpnia 22, 2013, 04:47:56 » |
|
Żuławy się budują, to teraz wszyscy się chcą budować, co?  Popieram oczywiście postęp!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ciecierad Ciecieląg
Wielki Elektronik
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 0
|
 |
« Odpowiedz #39 : Sierpnia 22, 2013, 08:03:23 » |
|
Nie chodzi tu o to. Budowa, o której teraz mówiliśmy to ta, o której rozmawialiśmy już dość dawno. Część realizowała KGH, a część miała realizować GZ, tylko całkowicie o tym zapomniałem i prace stanęły.
|
|
|
|
|
|
Zarządca Guberni Zachodniej, Główny Znachor Sił Zbrojnych ZSKHiW, Dyrektor IBW, Najgenialniejszy Teoretyk Monarchosocjalizmu Stepowego, Geniusz Troski o Człowieka (-) gen-mjr dr Ciecierad Ciecieląg graf von Grabben 
|
|
|
|
Arkadiusz II Filip
|
 |
« Odpowiedz #40 : Sierpnia 22, 2013, 08:25:12 » |
|
Mieliśmy ponoć przysłać Wam sprzęt, który czeka. Nie wiem jednak ile Wam potrzeba.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Marcel Hans
|
 |
« Odpowiedz #41 : Sierpnia 22, 2013, 08:38:15 » |
|
Wiem, wiem chodzi o połączenie z Pięciopolską, prawda?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ciecierad Ciecieląg
Wielki Elektronik
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 0
|
 |
« Odpowiedz #42 : Sierpnia 22, 2013, 08:49:16 » |
|
Co do sprzętu to zaraz wymyślę co i jakiego.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Arkadiusz II Filip
|
 |
« Odpowiedz #43 : Sierpnia 22, 2013, 09:14:05 » |
|
Najpierw budujemy połączenie Linii Kazimierza z Granicą Zachodnią. Następnie dobudujemy odcinek prowadzący do Bździszewa i połączymy całość z Żuławami i Pięciopolską.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ciecierad Ciecieląg
Wielki Elektronik
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 0
|
 |
« Odpowiedz #44 : Sierpnia 22, 2013, 09:58:57 » |
|
Trochę nad tym myślałem i uznałem, że skoro robotnicy są z Bździszewa, to zbudują wszystko gołymi rękoma. Potrzebujemy tylko 500 000 gwoździ(gwóźdź ma ważyć 2 g, więc będzie tona), które będą nam według bździszewskich fachowców niezbędne.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|