|
|
|
Ametyst
|
 |
« Odpowiedz #451 : Września 30, 2014, 07:39:02 » |
|
Zaskoczyli mnie, zawsze uważałem że ograniczyli się do wydłubanej sosny.
|
|
|
|
|
|
prof. dr net. dr h. c. mgr generalissimusAmetyst z rodu FaradobusówBardzo Spaniały Król Hirschbergii i Weerlandu oraz Sekretarz Generalny Wielkiego Sternika, Organizator Zjazdu Partii i Wykonawca Jego Wskazań, Senior – Protektor Stepów Wewnętrznych i Żuław Rzeżuszych, Protektor Budzimiryzmu, Promotor Cywilizacji Aktywności, Głosiciel Nowej Kolektywizacji, Uosobienie Pracowitości
|
|
|
Laszk Młynariew
Wicekról Weerlandu
Moderator Globalny
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 9
|
 |
« Odpowiedz #452 : Września 30, 2014, 07:52:33 » |
|
Ja tam właśnie wróciłem z RB, ale niestety nie mogę potwierdzić lub zaprzeczyć sukcesom ich programu kosmicznego. Jednak właśnie dowiedziałem się, że Budzimir zniszczył im stację kosmiczną. To jak jest w końcu? Jeśli mieli stację to coś musieli osiągnąć.
|
|
|
|
|
|
Aktualnie żywy Regent ZSKHiW Ataman Królewskich Sił Lądowych, Weerlandbasza, Pan na Kaer Moher, Młynariewicach i Gnojniku (-) marsz. Laszk diuk Młynariew h. Sauron  
|
|
|
|
|
|
Ametyst
|
 |
« Odpowiedz #454 : Października 08, 2014, 10:37:26 » |
|
Zatem już za dwa dni rozpocznie się hasselandzki szczyt. Dzięki uprzejmości organizatorom, oraz temu że to w naszym kraju rządził Wielki Sternik, zostaliśmy uwzględnieni. Pora wyprawić poselstwo. Jako najlepszy i najwierniejszy uczeń Sternika mogę wejść w jej skład. Ponadto proponuję, by wraz ze mną udali się Komisarz oraz jeszcze jedna osoba, która czuje się kompetentna. Więcej informacji: http://hasseland.eu/forum/viewtopic.php?f=69&t=517
|
|
|
|
|
|
prof. dr net. dr h. c. mgr generalissimusAmetyst z rodu FaradobusówBardzo Spaniały Król Hirschbergii i Weerlandu oraz Sekretarz Generalny Wielkiego Sternika, Organizator Zjazdu Partii i Wykonawca Jego Wskazań, Senior – Protektor Stepów Wewnętrznych i Żuław Rzeżuszych, Protektor Budzimiryzmu, Promotor Cywilizacji Aktywności, Głosiciel Nowej Kolektywizacji, Uosobienie Pracowitości
|
|
|
|
|
Laszk Młynariew
Wicekról Weerlandu
Moderator Globalny
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 9
|
 |
« Odpowiedz #456 : Października 09, 2014, 07:08:32 » |
|
No weź Ametyście, przecież tam Griszka pojechał! Zaraz cię z tamtą pogoni nim jeszcze wstydu nam narobisz.
|
|
|
|
|
|
Aktualnie żywy Regent ZSKHiW Ataman Królewskich Sił Lądowych, Weerlandbasza, Pan na Kaer Moher, Młynariewicach i Gnojniku (-) marsz. Laszk diuk Młynariew h. Sauron  
|
|
|
|
Ametyst
|
 |
« Odpowiedz #457 : Października 12, 2014, 05:43:02 » |
|
http://hasseland.eu/forum/viewtopic.php?f=69&p=4635#p4635Proszę o instrukcje co do tego, czy nasza delegacja popiera te traktaty oraz o zgodę na ich podpisanie.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tobiasz von Richtoffen-Deithven
|
 |
« Odpowiedz #458 : Października 12, 2014, 06:11:17 » |
|
Żadnego Sojuszu czy traktatów. Jak to przejdzie to ja składam dymisję.
|
|
|
|
|
|
Budowniczy Dzisiejszej Jakości Żuław Rzeżuszych Jarl Soligt Sołtys Roterhirschbergu
|
|
|
Laszk Młynariew
Wicekról Weerlandu
Moderator Globalny
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 9
|
 |
« Odpowiedz #459 : Października 12, 2014, 06:19:21 » |
|
Ależ dlaczego Tobiaszu?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tobiasz von Richtoffen-Deithven
|
 |
« Odpowiedz #460 : Października 12, 2014, 06:27:25 » |
|
Pojechaliśmy tam rozmawiać o różnych aktualnych problemach, i spróbować je rozwiązać, a nie podpisywać traktaty i zawiązywać sojusze nas do czegoś niepotrzebnie zobowiązujące.
|
|
|
|
|
|
Budowniczy Dzisiejszej Jakości Żuław Rzeżuszych Jarl Soligt Sołtys Roterhirschbergu
|
|
|
|
Ametyst
|
 |
« Odpowiedz #461 : Października 12, 2014, 06:40:29 » |
|
Ja jestem gotów poprzeć traktat przede wszystkim z jednego względu: jednoczy on polski mikroświat i niejako zmusza wszystkich sygnatariuszy do uznania państwowości pozostałych państw-stron, kończąc zabawy w uznawanie i nieuznawanie. Moim zdaniem jest to dla ZSKHiW dobra okazja do powrotu na arenę odradzającego się życia międzynarodowego.
Z Tobiaszem jestem w stanie zgodzić się w jednej kwestii: nie może być tak, że owe traktaty i ich ratyfikacja przyćmi dyskusje, które są nadrzędnym celem Szczytu.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ametyst
|
 |
« Odpowiedz #462 : Października 13, 2014, 03:10:27 » |
|
Proszę Towarzysza Premiera o przedstawienie tekstu Traktatu Parlamentowi.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ciecierad Ciecieląg
Czcigodny Gubernator Wszechzachodu
Wielki Elektronik
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 0
Numer gg: 48274042
|
 |
« Odpowiedz #463 : Października 13, 2014, 09:30:02 » |
|
Również jestem traktatowi przeciwny. Zastanówmy się: czy da nam on wymierne korzyści? Nawet bez zabawy w nieuznawanie niektóre mikronacja mogę inne zwyczajnie bojkotować, chyba że sojusz zmusi mikronację A do uznania mikronacji B ale ma średnie możliwości w tej kwestii, a po drugie nie o to w mikronacjach chodzi.
Co do uchwał rady... jeśli nie będziemy chcieli się z nimi zgadzać, możemy wypowiedzieć traktat ale czy jest sens wchodzić w sojusze, w których zakłada się wypowiedzenie traktatu w czasie X? Natomiast jeśli konkretne rozwiązanie przedstawione w sojuszu uznamy za korzystne, możemy je wprowadzić bez niego. Nic też nie stoi chyba na przeszkodzie aby współpracować z sojuszem, kiedy zajdzie taka potrzeba, bez posiadanego członkostwa.
|
|
|
|
|
|
Zarządca Guberni Zachodniej, Główny Znachor Sił Zbrojnych ZSKHiW, Dyrektor IBW, Najgenialniejszy Teoretyk Monarchosocjalizmu Stepowego, Geniusz Troski o Człowieka (-) gen-mjr dr Ciecierad Ciecieląg graf von Grabben 
|
|
|
|
Ametyst
|
 |
« Odpowiedz #464 : Października 20, 2014, 01:59:02 » |
|
Również jestem traktatowi przeciwny. Zastanówmy się: czy da nam on wymierne korzyści? Nawet bez zabawy w nieuznawanie niektóre mikronacja mogę inne zwyczajnie bojkotować, chyba że sojusz zmusi mikronację A do uznania mikronacji B ale ma średnie możliwości w tej kwestii, a po drugie nie o to w mikronacjach chodzi. Ja mimo wszystko mam nadzieję, że państwa przyjmujące Traktat i tworzące Sojusz będą zainteresowane jak najszerszą w nim aktywnością. Trzeba w końcu zacząć odradzanie v-dyplomacji. http://static.polskieradio.pl/8ae78283-b9d5-4f2e-8e8a-d4818ae938f5.fileCo do uchwał rady... jeśli nie będziemy chcieli się z nimi zgadzać, możemy wypowiedzieć traktat ale czy jest sens wchodzić w sojusze, w których zakłada się wypowiedzenie traktatu w czasie X? Natomiast jeśli konkretne rozwiązanie przedstawione w sojuszu uznamy za korzystne, możemy je wprowadzić bez niego. Nic też nie stoi chyba na przeszkodzie aby współpracować z sojuszem, kiedy zajdzie taka potrzeba, bez posiadanego członkostwa. [/quote] Myślę, że powinniśmy stać na straży koncepcji, według której decyzje Sojuszu powinny być w jak najmniejszym stopniu realnie wiążące dla państw członkowskich. Trochę z innej beczki: z zaciekawieniem śledzę ostatnie wydarzenia w Rotrii. Chyba aż się tam wybiorę, aby wybadać sprawę i udzielić porad na miejscu.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|