Zjednoczone Socjalistyczne Królestwo Hirschbergii i Weerlandu
Stycznia 25, 2026, 05:00:50 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności:

Strona główna   Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj się Rejestracja  
Strony: 1 ... 13 14 [15] 16 17 ... 49   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Klop Dyskusyjny  (Przeczytany 24767 razy)
Marcel Hans
Człowiek Pracy

Posłuch 1

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #210 : Maja 29, 2013, 06:57:03 »

No tak go nie rozmontujecie.
Chodziło mi o dwie sprawy:
- z pewnością staniecie się państwem KW i wtedy możecie zmienić zasady
- skoro i tak chodzicie od państwa, to świadczy, że system jest nieszczelny. Z jednej strony wymagana jest zgoda wszystkich, z drugiej są rozmowy bilateralne. Więc wystarczy z małej dziurki zrobić większą.

(-) Marcel Hans
Mistrz Budzimir VII
Arcypatriarcha
Primus inter pares
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 8

« Odpowiedz #211 : Maja 29, 2013, 07:24:28 »

- skoro i tak chodzicie od państwa, to świadczy, że system jest nieszczelny. Z jednej strony wymagana jest zgoda wszystkich, z drugiej są rozmowy bilateralne. Więc wystarczy z małej dziurki zrobić większą.

Nawet gdyby było określone, że to na kongresach zostają podjęte decyzje na ten temat to wszystko by się toczyło nieoficjalnie. Każda mikronacja uważa, że jest na tyle ważna, by negocjować z nią osobno i jest to dla mnie całkowicie zrozumiałe.

Jeśli chodzi o powiększenie dziury to już to zrobiliśmy. Najpierw ogłosiliśmy jednostronnie i bardzo mocnymi słowami swoje położenie, teraz jesteśmy już częściowo uznani, pod względem stosunku państw KW-członków zwyczajnych kongresu do nas możemy powiedzieć, że pół na pół. Moglibyśmy na tym poprzestać i sobie dworować np. podkreślając nieuznawanie Austro-Węgier, ale taka nieco lepsza sytuacja od tej Ciprofloksji średnio nam odpowiada. No powiedzmy, że mi i Królowi, trochę Ciecieradowi, bo dla reszty to nieistotne. Zrobiliśmy z dziurki pęknięcie i musimy teraz działać, aby jakoś to tymczasowo zalepić celem oficjalnego uznania za państwo kontynentu, innej drogi nie ma.

Arcypatriarcha Wszechbudzimiryzmu
Władca Wielkiego Budzimiratu Apfelinsnel
Prawdziwy Weerlandczyk, a nie jakieś nieokreślone coś!
(-) Mistrz Budzimir VII Bartosz Derikor

Marcel Hans
Człowiek Pracy

Posłuch 1

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #212 : Maja 30, 2013, 08:53:34 »

Wykluczone państwa: ZSKHiW, Elderland, Winktown, mówię o wykluczeniu faktycznym. Nie wiadomo co z krajem Piotra Kościńskiego. Widać wyraźnie podział na Kontynencie.
Jak w Polsce jest Platforma Oburzonych to u nas chyba będzie coś podobnego.

(-) Marcel Hans
Mistrz Budzimir VII
Arcypatriarcha
Primus inter pares
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 8

« Odpowiedz #213 : Maja 30, 2013, 09:43:08 »

Prędzej po prostu olejemy kwestię uznania lokalizacji (chyba, że ktoś zapragnie się umieścić na naszych terenach) niż będziemy robić jakieś rewolty i alternatywne organizacje, ale tutaj liczy się decyzja Arka. Rozmawiamy jakby AW już jasno określiło, że nigdy nie pozwoli na nasze uznanie, a póki co tak nie jest.

Marcel Hans
Człowiek Pracy

Posłuch 1

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #214 : Maja 30, 2013, 10:24:59 »

Po prostu chciałem wskazać, że nie tylko Wy macie problemy z Kongresem (że tak to eufemistycznie określę).

(-) Marcel Hans
Mistrz Budzimir VII
Arcypatriarcha
Primus inter pares
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 8

« Odpowiedz #215 : Maja 31, 2013, 12:02:56 »

Na chwilę obecną mam prawo przypuszczać, iż nasz problem wkrótce zostanie rozwiązany. Przynajmniej mam taką nadzieję.

Daniel von Witt
Mieszkaniec
*

Posłuch 0

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #216 : Maja 31, 2013, 10:26:11 »

Walne debaty tego rodzaju zawsze powinny skupiać każde państwo z jasną świadomością tego słowa. Mniejsze znaczenie mają antagonizmy, możliwe sojusze, sprzeczki czy czasem nawet fochy przywódców. Państwa są przecież bytami trwałymi o określonych cechach przez co właśnie tak mogą być nazywane. Do tego ich wolną wolą jest osiadać tam, gdzie sobie tego zażyczą i będzie im w tym miejscu wygodnie, jak zrobiło to Zjednoczone Królestwo. Podważanie tej decyzji oczywiście jest możliwe, jak czynią to Austro-Węgry, jednak suwerenność ziem, które wcześniej były ugorem a teraz należą do dobrze prosperującego państwa należy wyłącznie do ZSKHiW. Każdy rządzi u siebie i trudno jest uznawać za cywilizowane ustawianie krzeseł przez A-W na torcie zwanym "Ostia" - który kraj może tu powstać lub osiąść, a który nie. Cech bowiem państwowości - władzy, obywateli, obszaru i infrastruktury informatycznej (wysoce aktywnego forum i stron Królestwa) odmówić ZSKHiW w żadnym wypadku nie można, a jeśli nie to trzeba Królestwo traktować na równi - jak podmiot współpracy lub konkurencji międzynarodowej.

Tak samo w przypadku Monderii, teraz Elderlandu na Kontynencie. Naszej obecności tu nikt odmówić nam nie może. W naszym interesie jest rozwijać swoje posiadłości organicznie a nie terytorialnie. Do tego chcemy współpracować tak z ZSKHiW jak i innymi krajami na Ostii, stąd tak dla siebie jak i innych państw staramy się o równe traktowanie.

(-) Daniło hrabia de la Vega
Ambasador Królestw Dreamlandu i Elderlandu
Marcel Hans
Człowiek Pracy

Posłuch 1

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #217 : Czerwca 06, 2013, 08:37:32 »

Że tu od tygodnia cisza, to się dziwię.
W Victorii wojna domowa:
http://forum.repvictoria.pl/showthread.php?tid=800&pid=8270#pid8270

Santania i Burgia wyprowadziła wojska i zajęła miejscowości w innej części Victorii.

(-) Marcel Hans
Ramon Serano Lopez IV
Chcę być hrabią.Nie ma to jak nie mieć żadnej perspektywy na życie.
Człowiek Pracy

Posłuch 0

GG- 32949763

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #218 : Czerwca 06, 2013, 08:40:41 »

Dlaczego ?

Pułkownik bzp. knajt Ramon Serano-Lopez IV

Sołtys Gminy Zimna Wódka
Komendant Milicji Narodowej w KGH
Komisarz do Spraw Wewnętrznych
Arkadiusz II Filip
Słońce Ludów

Posłuch 6

Audiencja GG- 28373368, Steam- Starożytni Rosjanie

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #219 : Czerwca 06, 2013, 08:43:01 »

Widać, że nasi eksperci od wydarzeń fabularnych udali się tam i wnieśli coś w rozwój kraju. Bawi mnie nieco propozycja nowelizacji traktatu, gdyż bardzo przypomina pewne wydarzenia w ZSKHiW. Niepokojące jest jednocześnie to nadmierne wywyższanie króla, które ostatnio tam obserwuję. Mnie tak nie szanują, a żyję.

(-) Arkadiusz II Filip von Wettyn od Rzepichy z Faradobusów
Król Hirschbergii i Weerlandu, Półksiążę Aralii, Lord Aleksandrowski,
Naczelny Zwierzchnik Sił Zbrojnych, Dobrodziej Wszystkich Aralskich Dzieci,
Pan na Arkopolis, Palikotau, Ulaanbaatar, Złotopolicach, Kastlu itp. itd.
Mistrz Budzimir VII
Arcypatriarcha
Primus inter pares
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 8

« Odpowiedz #220 : Czerwca 06, 2013, 08:44:15 »

Widzę, że wymiana kulturalna i ocieplenie stosunków z KV ma swoje pierwsze efekty Chichot. Oni też mają swoją Aralię, aczkolwiek ciekawszą, bo podejmującą wrogą ofensywę. Ciekawe czy to zgrywa czy nie. Wyślijmy rojalistom jakieś kartofle czy inną pomoc.
« Ostatnia zmiana: Czerwca 06, 2013, 08:50:42 wysłane przez Mistrz Budzimir VII » Zapisane

Arkadiusz II Filip
Słońce Ludów

Posłuch 6

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #221 : Czerwca 06, 2013, 08:48:21 »

Przecież nasza też podjęła ofensywę (nie pamiętasz kto zamordował Dziesiętnika?). Proponuję wysłać kartofle i gotową herbatę w kubkach.

Marcel Hans
Człowiek Pracy

Posłuch 1

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #222 : Czerwca 06, 2013, 08:49:54 »

Na mnie "wrażenie" zrobiło chińskie ostrzeżenie: http://repvictoria.pl/2013/06/06/427/.
SiB to jest przykład, jak nie należy dokonywać inkorporacji. Najpewniej gdy prowadzono negocjacje naobiecano im raju, manny z nieba i ogromnej aktywności. Przyjęto do Victorii obcy żywioł, który nabrał się, że Victoria im pomoże (bo jak ma pomóc? Jak nie ma mieszkańców to Victoria nie pomoże).

Z tym, że sprawa trochę groteskowa, bo chodzi o region jednoosobowy. Ale ja myślę, że Flachbett (czy jak teraz się nazywa) rozmawiał z osobami, które odeszły i po prostu oni liczą na odłączenie od Victorii. Swoją drogą ciekawi mnie, kto by wtedy zyskał nowego sąsiada: my czy Wy? Chichot

P.S
A co z Klastrem Mikronacji?

(-) Marcel Hans
Mistrz Budzimir VII
Arcypatriarcha
Primus inter pares
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 8

« Odpowiedz #223 : Czerwca 06, 2013, 09:12:36 »

Nie należy obiecywać autonomii itd. Wtedy mieszkańcy nigdy się nie zintegrują, zawsze będą się uważać za działaczy wyłącznie swojej części. Ogólnie wchłanianie raczej nie wychodzi, łączenie się w nowy byt na równorzędnych zasadach już tak.

Sytuacja w SiB jest tożsama z Aralią, jednoosobowy region uważający, że mu się wszystko należy. Dla nas Monde jest elementem miejscowego folkloru, zawsze powinien być ktoś z innym zdaniem, inaczej wszyscy stwierdzą 'tak' lub 'super' i po dyskusji. Jednak jak już wspomniałem Aralia nigdy nie przeprowadziła żadnej ofensywy, jedynie broniła się przed interwencją naszych wojsk i bardzo szybko się poddała. Wtedy Aralia była jeszcze dwuosobowa, smuci mnie niezapowiedziane odejście Gieorgija, może warto mu o nas przypomnieć? Mniejsza z tym.

KV powinno zastanowić się nad plusami i minusami SiB, są trzy drogi.
1.Wywalenie całego regionu.
2.Olewanie, bądź dla zabawy reagowanie na działania SiB bez rozstania.
3.Wywalenie Flachbetta bez utraty SiB (najgorsza możliwa, wszak SiB jest jego)

Z tym, że sprawa trochę groteskowa, bo chodzi o region jednoosobowy. Ale ja myślę, że Flachbett (czy jak teraz się nazywa) rozmawiał z osobami, które odeszły i po prostu oni liczą na odłączenie od Victorii. Swoją drogą ciekawi mnie, kto by wtedy zyskał nowego sąsiada: my czy Wy? Chichot
Nikt, bo niestety nadal nie zmieniły się zasady bycia na KW, jeśli nagle SiB odżyje (w co nie wierzę) i dostanie się na nasz kontynent to pewnie będzie pomiędzy.
« Ostatnia zmiana: Czerwca 06, 2013, 09:16:35 wysłane przez Mistrz Budzimir VII » Zapisane

Arkadiusz II Filip
Słońce Ludów

Posłuch 6

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #224 : Czerwca 06, 2013, 09:44:14 »

To logiczne, że analogiczne sytuacje występują w wielu miejscach. Tak przy okazji- wybrali trzecie:

http://forum.repvictoria.pl/showthread.php?tid=802&pid=8274#pid8274

Strony: 1 ... 13 14 [15] 16 17 ... 49   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.13 | SMF © 2006-2011, Simple Machines LLC Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!
Strona wygenerowana w 0.028 sekund z 18 zapytaniami.
Templates: 2: index (default), Display (default).
Sub templates: 4: init, main_above, main, main_below.
Language files: 2: index.polish-utf8 (default), Modifications.polish-utf8 (default).
Files included: 8 - 364KB. (show)
Queries used: 18.

[show queries]