|
Arkadiusz II Filip
|
 |
« Odpowiedz #15 : Października 26, 2012, 01:47:03 » |
|
Pakt można zmienić. Nie wiem czemu za wszelką cenę jak głupi zamierzasz czynić to sposobami innymi niż ustalone w pakcie. Myślę, że zastąpienie go nową wersją jest jak najbardziej wykonalne. W gmachu Parlamentu możemy dojść do porozumienia.
|
|
|
|
|
|
(-) Arkadiusz II Filip von Wettyn od Rzepichy z Faradobusów Król Hirschbergii i Weerlandu, Półksiążę Aralii, Lord Aleksandrowski, Naczelny Zwierzchnik Sił Zbrojnych, Dobrodziej Wszystkich Aralskich Dzieci, Pan na Arkopolis, Palikotau, Ulaanbaatar, Złotopolicach, Kastlu itp. itd.
|
|
|
|
|
Szymon Honest
Imigrant
Posłuch 0
|
 |
« Odpowiedz #17 : Października 27, 2012, 09:34:29 » |
|
Krzywa jakaś. To słońce to łysina z pewnego avatara?  Całkowicie Rozumiem pewną irytacje po próbie odłączenie Aralii, ale czy to powód by drwić z ich dawnej historii i symboli?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Mistrz Budzimir VII
Arcypatriarcha
Primus inter pares
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 8
|
 |
« Odpowiedz #18 : Października 27, 2012, 10:10:43 » |
|
Ach, po to dałem uśmieszek, aby nie wyszło za mocno. Ja nie drwię z Aralii, a szczególnie z historii, która jest przykładem porozumienia mimo wcześniejszych kłótni. Mam nadzieję, że po 15 listopada, gdy wróci Gieorgij i będą wszyscy Aralczycy oraz wreszcie zacznie działać rząd będzie można wszcząć poważne rozmowy. Obecna sytuacja twa już z miesiąc i to o miesiąc za długo. Muszę Panu pogratulować odwagi w wyrażeniu swego zdania, to ważny krok, według mnie nawet ważniejszy od samej rejestracji  . Wielu choć się pojawiają na forum i witają to nie wiedzieć czemu obawiają się wypowiadać w rozmowach, a później znikają.
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Października 27, 2012, 10:21:35 wysłane przez Mistrz Budzimir VII »
|
|
Arcypatriarcha Wszechbudzimiryzmu Władca Wielkiego Budzimiratu Apfelinsnel Prawdziwy Weerlandczyk, a nie jakieś nieokreślone coś! (-) Mistrz Budzimir VII Bartosz Derikor

|
|
|
|
Arkadiusz II Filip
|
 |
« Odpowiedz #19 : Października 28, 2012, 05:57:24 » |
|
Widzę, że młodzi mieszkańcy nie kryją się już za drzewami jak kiedyś. To się chwali.
A obecna sytuacja jest w pewnym sensie korzystna. Przynajmniej coś się dzieje. Zawsze lepsze to niż zastój wiedeńsko-budapesztański.
|
|
|
|
|
|
(-) Arkadiusz II Filip von Wettyn od Rzepichy z Faradobusów Król Hirschbergii i Weerlandu, Półksiążę Aralii, Lord Aleksandrowski, Naczelny Zwierzchnik Sił Zbrojnych, Dobrodziej Wszystkich Aralskich Dzieci, Pan na Arkopolis, Palikotau, Ulaanbaatar, Złotopolicach, Kastlu itp. itd.
|
|
|
Erick Monde
Moderator
Duma Koronowanej Gwiazdy

Posłuch -1
|
 |
« Odpowiedz #20 : Października 29, 2012, 02:37:39 » |
|
Pakt można zmienić. Nie wiem czemu za wszelką cenę jak głupi zamierzasz czynić to sposobami innymi niż ustalone w pakcie. Myślę, że zastąpienie go nową wersją jest jak najbardziej wykonalne. W gmachu Parlamentu możemy dojść do porozumienia.
Cieszę sie, że wreszcie ktoś tu chce rozmawiać, a nie straszyć. Napiszę projekt nowego paktu, tylko prosiłbym o jego jak najszybsze przegłosowanie, zanim PMOB zniszczy całą Aralię.
|
|
|
|
|
|
Dowódca AAN Dowódca AFM generał lejtnant
|
|
|
|
Arkadiusz II Filip
|
 |
« Odpowiedz #21 : Października 29, 2012, 02:52:52 » |
|
Myślę, że w taki sposób możemy dojść do porozumienia. A co do PMOB to o ile mi wiadomo oni nawet nie wyszli z baz.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Erick Monde
Moderator
Duma Koronowanej Gwiazdy

Posłuch -1
|
 |
« Odpowiedz #22 : Października 29, 2012, 03:35:59 » |
|
Chyba przyzna król, że zrobiłem sporo by nie doszło do secesji; przeprosiłem Budzimira, nie obrażam go, napisałem projekt nowego paktu. To chyba teraz pora, żeby Wasza strona też zrobiła krok w stronę porozumienia. Na początek usunięcie kolonii OA lub odwołanie stanu wojennego--> http://hirshbergiaweerland.cba.pl/index.php?topic=764.msg12363#newChyba nie proszę o zbyt wiele?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Erick Monde
Moderator
Duma Koronowanej Gwiazdy

Posłuch -1
|
 |
« Odpowiedz #23 : Października 30, 2012, 01:33:14 » |
|
W związku z nasilonymi ruchami jednostek PMOB rozkazuję co następuje; -Pierwszy Pułk AAN ma rozpocząc patrolowanie Rue i Arakny -ogłosić zaciemnienie we wszystkich miastach aralskich od godziny 18tej do 6,00 -Jednostki AAN i ASP mają rozkaz otworzyć ogień do każdego żołnierza PMOBu, który zachowuje się podejrzanie -Jednostki AFM mają aresztować każdego, kto łamie zasady zaciemnienia -Rozpocząć pobór ochotników do utworzenia trzeciego pułku AAN. Pobór jest dobrowolny, przyjmujemy każdego zdrowego Aralczyka (mężczyznę- tylko PMOB i Armia Czerwona werbują kobiety) od osiemnastego roku życia -Ewakuować w głąb kraju wszystkie kobiety, dzieci, starców i chorych -Ewakuacją mają zająć się piloci helikopterów typu Goliat lub Koleje Państwowe -Zabezpieczyć następujące obiekty; dworce, porty, fabryki, centralę AFM, IBW, Siedzibę Zarządcy +gabinet RKW -Zabezpieczaniem w/w obiektów zajmą się Aralskie Siły Porządkowe
ZSKHiW szykuje się do wojny z Gubernią Aralską, całym swoim arsenałem. Tak właśnie wyglądają negocjacje w tym kraju. A zaczęło się od postawienia nielegalnej bazy wojskowej i nielegalnego poboru Aralczyków. Rząd ZSKHiW przypomina mi dziecko, które jak dasz mu lekkiego prztyczka w nos oddaje z całej siły w twarz. Tylko to Aralia jest tu słabszą i atakowaną stroną. Bo PMOBistom wolno wszystko, nawet okupować GA. A nam, gospodarzom tej ziemi nie wolno nic- nawet jej bronić, bo od razu jesteśmy terrorystami i separatystami. Wczoraj napisałem nową wersję paktu o inkorporacji, a w odpowiedzi Rząd szykuje sie na wojnę. My, Aralczycy nie szukamy sporów, ale własnej ziemi będziemy bronić do ostatniej kropli krwi!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Arkadiusz II Filip
|
 |
« Odpowiedz #25 : Października 30, 2012, 04:19:23 » |
|
Wojsko Polskie też werbuje kobiety! To dyskryminacja! Przyślijcie Kazimierę Szczukę! Poza tym to chyba logiczne, że nie wykonują one w PMOB prac typu noszenie szyn kolejowych.
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Października 30, 2012, 04:36:31 wysłane przez Arkadiusz II Filip »
|
|
|
|
|
Erick Monde
Moderator
Duma Koronowanej Gwiazdy

Posłuch -1
|
 |
« Odpowiedz #26 : Października 31, 2012, 10:36:55 » |
|
Właśnie PMOB opuszcza bazę i rusza na Rue, jakby król nie zauważył. Prosiłbym o zawieszenie broni do czasu przegłosowania nowego paktu
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Arkadiusz II Filip
|
 |
« Odpowiedz #28 : Października 31, 2012, 03:55:19 » |
|
Rozejm może zostać zawarty na mocy porozumienia stanowiącego część paktu.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|