Zjednoczone Socjalistyczne Królestwo Hirschbergii i Weerlandu
Stycznia 25, 2026, 01:43:39 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności:

Strona główna   Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj się Rejestracja  
Strony: 1 ... 3 4 [5] 6 7   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Hirschberska Strażnica Moralności (dawn. Informator)  (Przeczytany 7906 razy)
Helmut von Hermann
Jegomość Janosik, Helmut von Hermann. Jedyny i niezastąpiony Harnaś Kaltvodki. Członek Domu Religii Walecznej Braci Dobrych, z imienia zakonnego Budziwoj.
Aktywista

Posłuch 0

« Odpowiedz #60 : Kwietnia 24, 2014, 09:05:51 »

Chciałbym przedstawić ofertę.Pokoje do wynajęcia w Zamku Kaltvodka.Jaka byłaby cena?
Ametyst
Rex Ambulans Serenissimus
Primus inter pares
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 16

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #61 : Lipca 03, 2014, 10:12:47 »

Do redakcji pisma weszli dziś pełnomocnicy króla Ametysta, prawowitego dziedzica poprzedniego właściciela. W towarzystwie funkcjonariuszy HOMO oraz członków wojsk prywatnych przejęli oni biura i pogonili nierzetelnych pismaków. Już wkrótce ukaże się nowy numer "Strażnicy", albo i się nie ukaże.

prof. dr net. dr h. c. mgr generalissimus
Ametyst z rodu Faradobusów

Bardzo Spaniały Król Hirschbergii i Weerlandu oraz Sekretarz Generalny Wielkiego Sternika,
Organizator Zjazdu Partii i Wykonawca Jego Wskazań, Senior – Protektor Stepów Wewnętrznych i Żuław Rzeżuszych,
Protektor Budzimiryzmu, Promotor Cywilizacji Aktywności, Głosiciel Nowej Kolektywizacji, Uosobienie Pracowitości

Laszk Młynariew
Wicekról Weerlandu
Moderator Globalny
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 9

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #62 : Lipca 04, 2014, 07:19:49 »

Ale jak to? Gazetę powinien przejąć ja, jako ostatni żyjący członek zarządu Prasowego Kombinatu Robotniczo-Chłopskiego!

Aktualnie żywy
Regent ZSKHiW
Ataman Królewskich Sił Lądowych, Weerlandbasza,
Pan na Kaer Moher, Młynariewicach i Gnojniku
(-) marsz. Laszk diuk Młynariew h. Sauron

Ametyst
Primus inter pares
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 16

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #63 : Lipca 07, 2014, 05:45:50 »

Panie, przecież dopiero co żeś mnie pan uznał za prawego spadkobiercę Arkadiusza.

Bardzo Spaniały Król Hirschbergii i Weerlandu oraz Sekretarz Generalny Wielkiego Sternika,
Organizator Zjazdu Partii i Wykonawca Jego Wskazań, Senior – Protektor Stepów Wewnętrznych i Żuław Rzeżuszych,
Protektor Budzimiryzmu, Promotor Cywilizacji Aktywności, Głosiciel Nowej Kolektywizacji, Uosobienie Pracowitości

Laszk Młynariew
Wicekról Weerlandu
Moderator Globalny
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 9

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #64 : Lipca 07, 2014, 07:52:17 »

Ja nie rozumiem, czemu ty się ciągle odwołujesz do tego uzurpatora. Przecież on obalił twoją rodzinę i bezprawnie zasiadał na tronie!

Aktualnie żywy
Regent ZSKHiW

Ametyst
Primus inter pares
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 16

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #65 : Lipca 07, 2014, 08:07:12 »

Jego to ja akurat mam w dupie to jest w czterech literach. Po prostu z czegoś muszę godnie żyć!

Ametyst
Primus inter pares
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 16

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #66 : Lipca 09, 2014, 01:52:59 »

Wydanie 6/2014 (9 lipca)

Ujawniamy taśmy prawdy!

Odzyskanie przez dynastię Faradobusów historycznego Pałacu Arkopolitańskiego oraz innych rezydencji zajmowanych do niedawna przez pseudokróla Arkadiusza Przejściowego sprawiło, że Lud Szlachecki zyskał dostęp do najpodlejszych i najbardziej skrytych tajemnic ancien reżymu. Liczne mikrofony, podsłuchy oraz monitoring przemysłowy zamieszczony w różnych zakamarkach pałaców pozwalają na ujawnienie kompromitujących rozmów. "Strażnica" w każdym wydaniu, specjalnie dla Was, publikować będzie coraz to nowe taśmy prawdy!

Na pierwszy ogień niech pójdzie szokująca i skandaliczna rozmowa, jaką w marcu odbyli Ciecierad Ciecieląg i Arkadiusz II. Ukazuje ona straszliwe kulisy hirshbersko-weerlandzkiej polityki zagranicznej:

Ciecieląg:

No więc zarejestrowałem się w Bialenii
żeby utrzymywać kontakt na linii Bialenia-Tirimudzia
w Bialenii działa autonomia Johałdajewszczyzny
i jej przywódca
chciał się ze mną skontaktować
Miałem do niego napisać
ale nie miałem czasu
w k ażdym razie miałem jego gg
zanim je zdobyłem, myślałem że to Nikolai Petrović
ale jednak nie
dzisiaj okazało się, że byłem blisko
napisał do mnie
on
Herwert Primus

2014-03-19 19:56

Arkadiusz:

on czasem do mnie też pisze

O komentarz poprosiliśmy prawdziwego króla Hirschbergii i Weerlandu Ametysta:

-No skandal i hańba! Od razu widać, że Wettin był tylko stepowo-chańską marionetką. Bo jakże to tak, żeby król pisał z jakimś chanem? Co to jest?

Drugą z ujawnianych w tym numerze taśm jest rozmowa denata z Tobiaszem von Richtoffenem. Czyżby Arkadiusz planował swoją śmierć i to już zimą tego roku?

2014-02-26 21:46
Arkadiusz

jaja możemy za to zrobić na jakiś lokalnych
czekam na genialny po,ysl, ktory sam przyjdzie
ale nad swoją v0śmiercią wciąż myślę

2014-02-26 21:47
Richtoffen

Wolisz heroiczną śmierć czy bardziej śmieszną?

2014-02-26 21:52
Arkadiusz

śmeisszną
najlepiej aby ametyst w tym mazał palce
ale nikt nie będzie śmiał go podejrzewać

Opinię w tej sprawie wygłosił znany politolog, wykładowca UH prof. Rupert Daskaninchen:

-A ja mam to w dupie.

Król Hirschbergii i Weerlandu doktorem honoris causa!

“To jedna z najlepszych prac, jakie czytałem. (...) E, nie było żadnej pracy?” – powiedział wybitny historyk i pracownik Wydziału Nauk Ścisłych UH prof. Jarosław Huba podczas zebrania pracowników naukowych uczelni.  Jego Królewska Mość “odpowiadał precyzyjnie, bez żadnego cienia wątpliwości” i w pełni wykazał tolerancyjny wymiar naszej Hirschberskiej gazety podkreślając role: Królestwa, Ludu Szlacheckiego, związków partnerskich i monarchosocjalizmu– stwierdził z kolei dr hab. Julian Mątwa, jeden z członków samozwańczej komisji sprawującej przez jakiś czas władzę na uczelni. Zgromadzeni na sali egzaminacyjnej oklaskami dziękowali za rewelacyjną obronę doktoratu.

Przy jednogłośnej ocenie komisji decyzją rektora, król Hirschbergii i Weerlandu Ametyst Faradobus uzyskał stopień doktora honoris causa Uniwersytetu Królewskiego im. Budzimira I w Hirschberg-Arkopolis. Decyzję, którą obecni na sali przyjęli gromkimi oklaskami ogłosił prof. Huba.

Jeden z członków komisji egzaminacyjnej, przewodniczący polityków moralistów w KGH– dr Johannes Fafka stwierdził, że nie było żadnych zastrzeżeń zarówno co do treści, jak i formy obrony, król Ametyst “odpowiadał precyzyjnie, bez żadnego cienia wątpliwości” – powiedział Fafka.

Uniwersytet hirschberski może być zaszczycony, że był świadkiem nadania doktoratu “jednemu z największych synów Hirschbergii” – podsumował doktor. Natomiast wicekierownik Archiwum Uniwersytetu mgr teologii politycznej Alfons Hassen powiedział, że liczne prace JKM Ametysta to jedne z najlepszych prac, jakie czytał. Wyraził także podziw dla monarchy i dodał, że to zaszczyt być współpracownikiem tak wybitnej postaci. Wnioskodawcami o nadanie tytułu byli prof. Laszk Ździebło z Akademii Biedaszybniczo-Hutniczej w Laszkbergu oraz Florian Recht, nauczyciel wychowania fizycznego w Szkole Podstawowej nr 4 w Kaltvodce.
Na uroczystość nadania królowi tytułu do Uniwersytetu Budzimira I w Hirshberguprzybyli licznie: profesorowie, grono naukowe uniwersytetu i nie tylko, przedstawiciele zarządu Gubernialnej Ligi Gaszenia Płomieni, jak również przyjaciele FOCH z okolic stolicy i różnych stron Hirschbergii.

Królowi Ametystowi gratulacje składali przedstawiciele świata nauki i władz gubernialnych. Do Pałacu Arkopolitańskiego cały czas napływają powinszowania. Królowi Hirschbergii i Weerlandu doktorowi honoris causa Ametystowi Faradobusowi gratulujemy także my i cieszymy się z kolejnego tytułu naukowego.

Dzieło pierwotne

Siergiej Makłow vel Sterlicht
Baron
Aktywista

Posłuch 2

skype - laczekbeybey

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #67 : Lipca 09, 2014, 02:11:21 »

Co wy wszyscy z tymi taśmami? ZSKHiW, Bialenia, Brodria... już nawet o dupie Maryny na komunikatorach porozmawiać nie można.

(-)Przewodniczący Rady Państwa Republiki Ludowej Siedmiogrodu,
Kultysta kurduplysta,
Pan na Vyincourdzie, Siedmiogrodzianin,
Generał w stanie spoczynku,
baron Siergiej Makłow
Laszk Młynariew
Wicekról Weerlandu
Moderator Globalny
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 9

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #68 : Lipca 09, 2014, 06:44:54 »

Ametyście, jeśli masz na mnie jakieś taśmy to pamiętaj, że ja cię od początku wspierałem... od początku rozmów pokojowych gwoli ścisłości.

Aktualnie żywy
Regent ZSKHiW

Ciecierad Ciecieląg
Czcigodny Gubernator Wszechzachodu
Wielki Elektronik
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 0

Numer gg: 48274042

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #69 : Lipca 09, 2014, 08:30:12 »

Arkadiusz Przejściowy planował swoją śmierć ale też planował, żebyś w tym maczał palce. To mnie najbardziej niepokoi.

Zarządca Guberni Zachodniej,
Główny Znachor Sił Zbrojnych ZSKHiW,
Dyrektor IBW,
Najgenialniejszy Teoretyk Monarchosocjalizmu Stepowego,
Geniusz Troski o Człowieka
(-) gen-mjr dr Ciecierad Ciecieląg graf von Grabben

Tobiasz von Richtoffen-Deithven
Człowiek Pracy

Posłuch 2

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #70 : Lipca 09, 2014, 09:37:28 »

Hmm... to postawia mnie w roli zabójcy, pytałem się dawnego Króla jak chce zginąć, niedobrze.

Budowniczy Dzisiejszej Jakości Żuław Rzeżuszych
Jarl Soligt
Sołtys Roterhirschbergu
Ciecierad Ciecieląg
Czcigodny Gubernator Wszechzachodu
Wielki Elektronik
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 0

Numer gg: 48274042

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #71 : Lipca 10, 2014, 01:18:38 »

Zawsze możesz powiedzieć, że nie ma o co robić awantury, ponieważ Twoje plany morderstwa nie doszły do skutku i Arkadiusz II zmarł bez pomocy.

Zarządca Guberni Zachodniej,
Główny Znachor Sił Zbrojnych ZSKHiW,
Dyrektor IBW,
Najgenialniejszy Teoretyk Monarchosocjalizmu Stepowego,
Geniusz Troski o Człowieka
(-) gen-mjr dr Ciecierad Ciecieląg graf von Grabben

Tobiasz von Richtoffen-Deithven
Człowiek Pracy

Posłuch 2

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #72 : Lipca 10, 2014, 01:54:28 »

No tak.

Oświadczam że nie zabiłem Króla.

Budowniczy Dzisiejszej Jakości Żuław Rzeżuszych
Jarl Soligt
Sołtys Roterhirschbergu
Mistrz Budzimir VII
Arcypatriarcha
Primus inter pares
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 8

« Odpowiedz #73 : Lipca 11, 2014, 12:35:43 »

A więc to Tobiasz! Królobójca, należy postawić go przed sądem!

Arcypatriarcha Wszechbudzimiryzmu
Władca Wielkiego Budzimiratu Apfelinsnel
Prawdziwy Weerlandczyk, a nie jakieś nieokreślone coś!
(-) Mistrz Budzimir VII Bartosz Derikor

Katha Joanna de Vill
Przodownik
**

Posłuch 1

« Odpowiedz #74 : Lipca 11, 2014, 12:41:47 »

W dniu śmierci Arkadiusza II Filipa piłam z nim trunek z jednego kubeczka i chorowałam przez następny tydzień. Biedak słabszy jest, niewprawiony...
Strony: 1 ... 3 4 [5] 6 7   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.13 | SMF © 2006-2011, Simple Machines LLC Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!
Strona wygenerowana w 0.032 sekund z 18 zapytaniami.
Templates: 2: index (default), Display (default).
Sub templates: 4: init, main_above, main, main_below.
Language files: 2: index.polish-utf8 (default), Modifications.polish-utf8 (default).
Files included: 8 - 364KB. (show)
Queries used: 18.

[show queries]