Laszk Młynariew
Wicekról Weerlandu
Moderator Globalny
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 9
|
 |
« Odpowiedz #45 : Lutego 24, 2014, 05:30:17 » |
|
Za reklamy w prasie się płaci!
|
|
|
|
|
|
Aktualnie żywy Regent ZSKHiW Ataman Królewskich Sił Lądowych, Weerlandbasza, Pan na Kaer Moher, Młynariewicach i Gnojniku (-) marsz. Laszk diuk Młynariew h. Sauron  
|
|
|
|
Arkadiusz II Filip
|
 |
« Odpowiedz #46 : Lutego 24, 2014, 06:48:36 » |
|
Gdzieś tam prosiłeś, ale ja nie mam obowiązku. Zwłaszcza, że z tego co pamiętam nie było mnie wówczas w domu i nie zdążyłem dokładnie wszystkiego przeczytać. Jeżeli jednak chciałbyś, aby w następnej "Strażnicy" ukazała się Twoja reklama to pisz.
|
|
|
|
|
|
(-) Arkadiusz II Filip von Wettyn od Rzepichy z Faradobusów Król Hirschbergii i Weerlandu, Półksiążę Aralii, Lord Aleksandrowski, Naczelny Zwierzchnik Sił Zbrojnych, Dobrodziej Wszystkich Aralskich Dzieci, Pan na Arkopolis, Palikotau, Ulaanbaatar, Złotopolicach, Kastlu itp. itd.
|
|
|
|
Arkadiusz II Filip
|
 |
« Odpowiedz #47 : Marca 10, 2014, 01:34:45 » |
|
Wydanie 4/2014 (10 marca) Zagraniczne filmy zawłaszczają umysłami młodych!
Jakiś czas temu w Laszkbergu powstało kino. Już samo to określenie wydaje się być skandaliczne: przecież do tej pory tylko stolica Całego Kraju posiadała kino i najlepiej by było, gdyby tak pozostało. Jednak Wielebny Laszk Młynariew ani myślał o oddaniu Hirshbergowi tego, co Hirschberskie . Wręcz przeciwnie: w nowej placówce, która ani chybi jest siedzibą obcej agentury, wyświetlane są tzw. filmy z cyklu "Poradnik Uśmiechu". Opowiadają historię niejakiej Agatki, która dokonuje zatrważających czynów takich jak obieranie jabłka i występowanie w reklamie pleśni. Rodzice z całego ZSKHiW są oburzeni:
-Poszedł gówniarz na te filmy do tego siedliska zła i zeżarł. Cały sad mi zeżarł! Z drzewami zeżarł!- opowiada wstrząśnięty pan Bezpraw, syn trzynastoletniego Sężyra
-Co to ma być? Rozumiem tworzenie bomb i podkładanie je pod urząd gminy, ale jak można zapełnić całą piwnice papierem!- dodaje matka chłopca p. Więcsława
Nasza redakcja specjalnie dla Was będzie śledzić sprawę. REKLAMABrakuje ci ochrony? Chcesz spalić zakład czy budynek konkurencji? A może mała rewolucja? Potrzebujesz sił paramilitarnych Tobiasza von Richtoffena! Tanio, szybko i sprawnie, znany rewolucjonista rozwiąże twoje problemy!Kontakt: Prywatna wiadomość lub theroyann@gmail.com Rozmowa z Kathą Joanną de Vill.
Na ulicy jednego z sarmackich miast nasz tamtejszy korespondent całkowicie przypadkowo spotkał dawniejszą kochankę naszego obecnego króla, dawną władczynię Nowego Weerlandu Kathę Joannę de Vill. Za niewielką opłatą zgodziła się ona udzielić wywiadu specjalnie dla czytelników "Strażnicy".
Strażnica: Witamy zatem Eksksiężną w naszej redakcji!
Katha Joanna de Vill: CWP [w potocznym języku Sarmatów skrót od Chwała Wielkohirshberskiej Pompie, przyp. red.]
W zeszłym tygodniu Wydawnictwo UH opublikowało wspaniałą wprost pracę autorstwa króla Arkadiusza Filipa, która porusza między innymi problem stosunków Aralii i Ludu Szlacheckiego z czasów, gdy przebywała Pani na Nowym Weerlandzie w charakterze namiestnika. Czy zdążyła już pani zajrzeć do tej pozycji? Rozumiem, że nie ale i tak zapytam aby wywiad był dłuższy.
Nie, a bardzo mnie tam chwalicie?
A bo ja wiem, dziennikarzy nie stać na takie drogie książki. Jesteśmy zwyczajnym ambitnym brukowcem, u nas tylko naczelny rozumie takie trudne teksty. Wracając do sedna: jak wspomina pani swoją kadencję na stanowisko namiestnika NW?
Oj, takiego przepychu to ja nie pamiętam, jaki u mnie w pałacu był! Tak jakby wszystkie dzieła sztuki na wyspie tam sprowadzić, tak było pięknie! I król jakiś taki żywszy był, bardziej chętny!
Czy to prawda, że Eulalia, Justynka, Korupcja, Demokracja, Agitacja i Demencja są tak naprawdę dziećmi Pani niewolnika z czasów nowoweerlandzkich?
Nie, nie miałam wtedy niewolników seksualnych, bo wtedy to by był dla nich raj, a nie niewola.
A Gieorgij D. Antolejevicz? Bo niby z jakiego to innego powodu miałby się tak oburzać na Pani ówczesne działania?
Że kto?
Ten z Aralii z włosami.
A ten. Całkiem niezły był.
Zatem mamy dowód na nieskazitelną postawę i całkowitą niewinność naszego umiłowanego monarchy. Jeszcze ostatnie pytanie, czy to prawda że teraz zabawia się Pani w sarmackich kurortach za pieniądze ukradzione z Pałacu Arkopolitańskiego?
No przecież siedzę właśnie z szanownym dziennikarzem w basenie w jakimś hotelu w Grodzisku. A tak poważnie to nie, jeszcze nie wiem jak spożytkować te pieniądze.
Najlepiej przekazać je Stołecznej Fundacji Wsparcia ubogich Milionerów. Dziękuję za rozmowę!
Proszę, Twoje zdrowie żurnalisto.

Aralski rajd śmierci.
Kilka dni temu w Aralii rozpoczął się tzw. Zimowy Rajd Szutrówka, do którego stanęło wiele tysięcy kierowców z całego mikroświata. Jeden z kierowców przedstawił nam swoje uwagi:
-Panie, po pierwsze to tu nawet dróg nie ma tylko jaki beton! Jak tu po takim czymś jeździć? Po drugie koszulki nawet się nie pocą, po trzecie to nam piwa nie dali, a i tak jak znam życie to pewno Monde wygra! Tak, już nie raz tak się działo!
Zawodnikom i organizatorom życzymy dalszych sukcesów.
Król udziela porad pracownikom naukowym
Przez kilka ostatnich dni profesor doktor inżynier Arkadiusz Filip von Wettin, rektor stołecznego Uniwersytetu Królewskiego im. Budzimira I, a prywatnie król Hirschbergii i Weerlandu wizytował całościowo wiele instytucji kultury, gdzie udzielał tradycyjnych porad. Nasampierw nawiedził Światły Wydział Nauk Humanistycznych UH, gdzie udzielał porad na miejscu i zalecił otwarcie fakultetu "Historia Hirschbergii". Później przeniósł się do instytutu prawa, gdzie zalecił studiowanie "Słowa o czynach niegodnych" i spożył posiłek. Dwie godziny nie minęły, a już nasz władca pouczał osoby odpowiedzialne za przechowywanie rysunków artystycznych zgromadzonych z Ludowym Muzeum Sztuki Awangardowej i Rewolucyjnej. Zalecił m.in. przemalowanie wszystkich tak, aby miały jak największą wartość propagandową. Jeszcze tego samego dnia udał się do Narodowego Teatru Hirschberskiego celem obejrzenia sztuki i przekazania aktorom wartościowych wskazówek życiowych. Przez dwa kolejne dni Jego Wysokość nie próżnował: zdążył zadecydować o szczegółach przebudowy Hirschberg-Arkopolis, wizytował pracownię konserwatorów malarstwa, uczestniczył w wykładzie poświęconym ideologii dżęder, urządzał wystawy Hirschberskiej i weerlandzkiej sztuki z XIV i XV wieku oraz Hirschberskiego malarstwa propagandowego z czasów Gromosława I. Wczoraj natomiast informował stołecznych ogrodników o tym czym są dla Ludu Szlacheckiego ogrody i pracował do późnej nocy w swojej skromnej rezydencji w Gorkau. Wszędzie gdzie pojawił się król Arkadiusz II Filip przyjmowany był z nadzwyczajnym wzruszeniem solą i pieprzem.

Prezent dla redakcji "Atomicznego Wizjonera"
W ramach prezentu dla redakcji "Atomicznego Wizjonera" hirschberski chór ludowy z Klausen wykonał tradycyjną pieśń wzruszającą dogłębnie. Zapraszamy do wysłuchania.
http://www.youtube.com/watch?v=IwZV0vl7GiE
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Marca 10, 2014, 01:59:40 wysłane przez Arkadiusz II Filip »
|
|
(-) Arkadiusz II Filip von Wettyn od Rzepichy z Faradobusów Król Hirschbergii i Weerlandu, Półksiążę Aralii, Lord Aleksandrowski, Naczelny Zwierzchnik Sił Zbrojnych, Dobrodziej Wszystkich Aralskich Dzieci, Pan na Arkopolis, Palikotau, Ulaanbaatar, Złotopolicach, Kastlu itp. itd.
|
|
|
|
Tobiasz von Richtoffen-Deithven
|
 |
« Odpowiedz #48 : Marca 10, 2014, 01:51:45 » |
|
Wydaje mi się że prosiłem o reklamę w tym numerze -_-. EDIT: Dziękuję 
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Marca 10, 2014, 01:57:14 wysłane przez Tobiasz von Richtoffen-Deithven »
|
|
Budowniczy Dzisiejszej Jakości Żuław Rzeżuszych Jarl Soligt Sołtys Roterhirschbergu
|
|
|
|
Arkadiusz II Filip
|
 |
« Odpowiedz #49 : Marca 10, 2014, 01:58:42 » |
|
Ach faktycznie, dodane. Zamieściłem tez informacje o rajdzie w Aralii.
Od razu informuję, że treść reklam należy mi wysyłać na pw. Cena do uzgodnienia.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Laszk Młynariew
Wicekról Weerlandu
Moderator Globalny
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 9
|
 |
« Odpowiedz #50 : Marca 10, 2014, 09:35:14 » |
|
Ale niby jak drukujecie w gazecie ruchome obrazki? Rozumiem, że to takie 3D jak na tazosach z Pokemonami, tak?
|
|
|
|
|
|
Aktualnie żywy Regent ZSKHiW Ataman Królewskich Sił Lądowych, Weerlandbasza, Pan na Kaer Moher, Młynariewicach i Gnojniku (-) marsz. Laszk diuk Młynariew h. Sauron  
|
|
|
|
Arkadiusz II Filip
|
 |
« Odpowiedz #51 : Marca 10, 2014, 09:38:09 » |
|
Gdzieżby tam. jeżeli kupisz "Strażnicę" to dowiesz się, że dołączamy do niej dyskietkę.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Arkadiusz II Filip
|
 |
« Odpowiedz #52 : Kwietnia 02, 2014, 02:05:26 » |
|
Wydanie 5/2014 (2 kwietnia) Parlament zabrania przemytu! Następne będzie piwo?
Potężne jest lobby aralskie w naszym Parlamencie. Nie tak dawno cały kraj żył tym, iż Diatte ARA zabroniło wywozu z terenu naszego lenna znacznej liczby przedmiotów takich jak obrazy pewnego lokalnego artysty i dokumenty działającego niegdyś w Araknie "Bractwa Białej Róży", będącego prababką Fundacji Młynariewów.
-Panie, no i co ja będę miał z tej służby tutaj? Przecież jużem dzieckom i żonie obiecał jakieś obrazy znane, a tu tak mnie oszukano!- żalił się wówczas naszemu korespondentowi Lederg S., szeregowy żołnierz 3. Aralskiej Brygady Pancernej KSL
Nie minęły dwa tygodnie, jak posłowie w stolicy uchwalili haniebny akt o "ochronie granicy ZSKHiW". Nie dość, że wyrodni żołnierze KSZ będą mogli dokonywać rewizji osobistych! To jeszcze pół biedy, ale ustawa umożliwia przeszukiwanie bagaży w celu zapobieganiu przemytowi towarów zakazanych.
-Toć mi tera interes padnie, jak ja będę musiał w łapówki inwestować!- stwierdza Jens D., aralski emigrant trudniący się przemytem fulkapów
-Ja tam się ciesze, przecież 20% łapówek trafia i tak do mnie.- mówi nam por. Dietriech Pajbas, dowódca posterunku KOP na granicy z Austro-Węgrami hirschberski cukier podbija kosmos.
Jakiś czas temu król Arkadiusz Filip w swojej łaskawości przekazał koordynatorowi programu kosmicznego SWEK wiele ton cukru, wydobytego w kopalniach należących do GA "HIRSZ-ZUCKER". Początkowo naukowcy z IBW usiłowali spożyć ów produkt (niedoczekanie ich, Weerlandczyk nigdy tego nie wytrzymi!). Ostatecznie pewien Hirschberg (bo jakże by inaczej?) wyjaśnił im, że cukier można stosować też jako paliwo. Ostatecznie królewski dar znalazł zastosowanie przy nowym modelu statku Zbigniew 314 151. W ten sposób królewski dar przyczynia się do stopniowego podporządkowania Ludowi Szlacheckiego przestrzeni v-kosmicznej.

Z Aralskiej Filii UH.
Aralska Jednostka Zamiejscowa Uniwersytetu Królewskiego im. Budzimira I (UH) działa niekiedy prężniej od centrali. Placówka, którą kieruje dr hab. Erick Monde zorganizowała m.in. badania na terenach zamieszkanych przez tzw. aralskich Górali. Jest to fascynująca kultura prymitywna. Górale są w ich mniemaniu potomkami uciekinierów z aralskich miast. Posługują się ciekawym językiem, nie znając przy tym pisma. Każda relacja naukowców z gór Marahan wywołuje burzliwe komentarze hirshbersko-weerlandzkich elyt intelektualnych. Wczoraj natomiast prorektor Monde wydał własną pracę poświęconą historii Aralskiej Armii Narodowej. Jest to pierwsza tego typu monografia w dziejach monarchosocjalistycznej historiografii. Publikację opatrzono wstępem rektora UH, JKM Arkadiusza II Filipa.

Reklama

|
|
|
|
Laszk Młynariew
Wicekról Weerlandu
Moderator Globalny
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 9
|
 |
« Odpowiedz #53 : Kwietnia 02, 2014, 08:01:22 » |
|
A gdzie informacja o wybudowaniu mojego domu w GZ? O samych pierdołach pan piszesz! A tak poza tym to chciałbym zamówić reklamę robotów Mrocznej Korporacji w następnym numerze waszej gazety.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #54 : Kwietnia 02, 2014, 08:06:40 » |
|
Popieram Laszka, coraz nudniejsze te informacje.
|
|
|
|
|
|
Budowniczy Dzisiejszej Jakości Żuław Rzeżuszych Jarl Soligt Sołtys Roterhirschbergu
|
|
|
Laszk Młynariew
Wicekról Weerlandu
Moderator Globalny
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 9
|
 |
« Odpowiedz #55 : Kwietnia 02, 2014, 08:21:18 » |
|
Ale ja tak tylko żartowałem...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #56 : Kwietnia 02, 2014, 08:56:33 » |
|
Emm.... ja też (przestawia kalendarz na 2 kwietnia).
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Arkadiusz II Filip
|
 |
« Odpowiedz #57 : Kwietnia 02, 2014, 08:58:49 » |
|
A gdzie informacja o wybudowaniu mojego domu w GZ? O samych pierdołach pan piszesz! A tak poza tym to chciałbym zamówić reklamę robotów Mrocznej Korporacji w następnym numerze waszej gazety.
Proponuję, abyś w zmian dostarczył mi jakiś ciekawy artefakt.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Laszk Młynariew
Wicekról Weerlandu
Moderator Globalny
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 9
|
 |
« Odpowiedz #58 : Kwietnia 03, 2014, 07:57:57 » |
|
A nie wystarczy 10 hirshberskich niewolników?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Arkadiusz II Filip
|
 |
« Odpowiedz #59 : Kwietnia 03, 2014, 08:22:19 » |
|
Wołałbym Nołlajfa.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|