|
Erick Monde
|
 |
« : Października 12, 2012, 10:25:53 » |
|
Do Narodowego Komisarza ds Sił Zbrojnych Szanowny Sekretarzu! Chciałbym zapytać, czy prowadzenie obowiązkowego poboru do PMOB jest zgodne z obowiązującym prawem? A jeśli tak, chciałbym się dowiedzieć, który punkt o tym mówi. Chciałbym też spytać, dlaczego obowiązkowy pobór rozpoczęto właśnie w Aralii? Czy tow. Komisarz wydał taką decyzję? I ostatnie moje pytanie, czy tow. jako zwierzchnik Budzimira może rozkazać mu zaprzestania okupacji Aralii. Byłbym wdzięczny za odpowiedź na piśmie. Z poważaniem- Zarządca Guberni Aralskiej- Erick Monde- Kovacs
|
|
|
|
|
|
Dowódca AAN Dowódca AFM generał lejtnant
|
|
|
Krzysztof Septimus
Markiz
Moderator Globalny
Człowiek Pracy

Posłuch 2
|
 |
« Odpowiedz #1 : Października 12, 2012, 07:18:01 » |
|
Odpowiem w imieniu Komisarza, z racji że go nie ma i nie zostało przegłosowane wotum zaufania przed złożeniem dymisji rządu. Oczywiście, że jest to legalne. Wystarczy przeczytać ustawę o Siłach Zbrojnych. Jest tam cały artykuł poświęcony PMOB. Art. 8. 1. Do służby w Przymusowych Młodzieżowych Oddziałach Budzimira zobowiązani są wszyscy obywatele ZSKHiW w wieku od 18 do 24 lat, którzy nie odbywają studiów na uczelniach krajowych lub zagranicznych. Dla pozostałych obywateli służba w Przymusowych Młodzieżowych Oddziałach Budzimira jest służbą dobrowolną. 2. Do zwalniania z obowiązku służby w Przymusowych Młodzieżowych Oddziałach Budzimira uprawniony jest ich dowódca oraz Sąd. 3. Służba w Przymusowych Młodzieżowych Oddziałach Budzimira może być kontynuowana przez obywatela po osiągnięciu wieku 24 lat. Co do powodów rozpoczęcia poboru właśnie w Aralii, proszę pytać dowódcę PMOB-u, czyli Budzimira. On będzie wiedział. Komisarza nie ma, więc decyzja jest wyłącznie jego. Nie mam pojęcia co z nakazaniem zaprzestania okupacji Aralii. W obecnej sytuacji jego zwierzchnikiem jako dowódcy PMOB-u jest tylko Król.
|
|
|
|
|
|
Stariec Dworu i Dowódca Gwardii Monarszej Przewodniczący Patriotycznej Unii Sukcesu "Swoboda" Właściciel Vergen, pan na Kreisdorf (-) płk doc.Krzysztof markiz Septimus
|
|
|
|
|
|
Erick Monde
|
 |
« Odpowiedz #3 : Października 13, 2012, 10:56:41 » |
|
A nie ma jej? Nie rozśmieszaj mnie.
Co do odpowiedzi, Pana Premiera, chciałbym spytać od kiedy obowiązuje ta ustawa?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Arkadiusz II Filip
|
 |
« Odpowiedz #5 : Października 14, 2012, 05:06:46 » |
|
Za okupację można by uznać sytuację gdyby PMOB działało za granicą (i np bezprawnie) a tak działa na terytorium ZSKHiW.
|
|
|
|
|
|
(-) Arkadiusz II Filip von Wettyn od Rzepichy z Faradobusów Król Hirschbergii i Weerlandu, Półksiążę Aralii, Lord Aleksandrowski, Naczelny Zwierzchnik Sił Zbrojnych, Dobrodziej Wszystkich Aralskich Dzieci, Pan na Arkopolis, Palikotau, Ulaanbaatar, Złotopolicach, Kastlu itp. itd.
|
|
|
Joksymil I
Król Odrodzonej Hirshbergii
Aktywista

Posłuch 1
|
 |
« Odpowiedz #6 : Listopada 20, 2012, 12:10:30 » |
|
Dajcie mi jakiś oddział. To jest rozkaz Królewski! Ja tego chcem i macie to zrobić!
|
|
|
|
|
|
(-) Król Joksymil Faradobus
Prawowity Król Hirschbergii i Weerlandu, drugi i najstarszy żyjący syn Króla Ferdynanda Wielkiego,
|
|
|
|
Arkadiusz II Filip
|
 |
« Odpowiedz #7 : Listopada 21, 2012, 08:11:20 » |
|
Możemy wysłać Cię do karnego oddziału na Zarzeżusze. Z Dzikimi będziesz walczył.
|
|
|
|
|
|
(-) Arkadiusz II Filip von Wettyn od Rzepichy z Faradobusów Król Hirschbergii i Weerlandu, Półksiążę Aralii, Lord Aleksandrowski, Naczelny Zwierzchnik Sił Zbrojnych, Dobrodziej Wszystkich Aralskich Dzieci, Pan na Arkopolis, Palikotau, Ulaanbaatar, Złotopolicach, Kastlu itp. itd.
|
|
|
Joksymil I
Aktywista

Posłuch 1
|
 |
« Odpowiedz #8 : Listopada 22, 2012, 10:04:32 » |
|
Victoria to raj na Polinie i mój sojusznik. Razem was podbijemy!
|
|
|
|
|
|
Prawowity Król Hirschbergii i Weerlandu, drugi i najstarszy żyjący syn Króla Ferdynanda Wielkiego,
|
|
|
|
Erick Monde
|
 |
« Odpowiedz #9 : Listopada 22, 2012, 01:22:22 » |
|
Dajcie mi jakiś oddział. To jest rozkaz Królewski! Ja tego chcem i macie to zrobić!
Tylko rozpieszone nastolatki używają słowa "chcem" żenada Joksymil, że-na-da!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Arkadiusz II Filip
|
 |
« Odpowiedz #10 : Listopada 23, 2012, 07:56:49 » |
|
Żenada to towarzysz i współpracownik tow. Wandy. W GWS jest nawet Plac Żenady.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Joksymil I
Aktywista

Posłuch 1
|
 |
« Odpowiedz #11 : Listopada 23, 2012, 12:48:51 » |
|
Sam jesteś "ropieszony" nastolatek, Monde. Żenada tak pisać, Monde!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Arkadiusz II Filip
|
 |
« Odpowiedz #12 : Listopada 23, 2012, 02:06:28 » |
|
A może przydzielmy Joksymila do AAN?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|