Zjednoczone Socjalistyczne Królestwo Hirschbergii i Weerlandu
Stycznia 25, 2026, 11:28:47 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności:

Strona główna   Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj się Rejestracja  
Strony: 1 2 [3]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Okupacja  (Przeczytany 2278 razy)
Erick Monde
Duma Koronowanej Gwiazdy

Posłuch -1

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #30 : Października 29, 2012, 02:34:02 »

PMOB robi za Czerwony Krzyż, ale sie uśmiałem! To Was się wszyscy boją. Żaden Aralczyk nie chce Waszej "pomocy".

Dowódca AAN
Dowódca AFM
generał lejtnant
Arkadiusz II Filip
Słońce Ludów

Posłuch 6

Audiencja GG- 28373368, Steam- Starożytni Rosjanie

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #31 : Października 29, 2012, 02:51:35 »

Nie wiem skąd u Towarzysza taka mania mówienia za wszystkich. Osobiście nigdy nie mówiłem "Żaden Hirschberg nie chce tego czy tamtego". Skąd możemy wiedzieć o planach wszystkich mieszkańców danej guberni? Chyba, że macie jakąś tajną policję.

(-) Arkadiusz II Filip von Wettyn od Rzepichy z Faradobusów
Król Hirschbergii i Weerlandu, Półksiążę Aralii, Lord Aleksandrowski,
Naczelny Zwierzchnik Sił Zbrojnych, Dobrodziej Wszystkich Aralskich Dzieci,
Pan na Arkopolis, Palikotau, Ulaanbaatar, Złotopolicach, Kastlu itp. itd.
Mistrz Budzimir VII
Arcypatriarcha
Primus inter pares
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 8

« Odpowiedz #32 : Października 29, 2012, 06:43:49 »

Na placu zebrali się wszyscy PMOBiści. Spośród nich wyłania się nadzorca Chimler.

Baczność! Ty tam, baczność jest! PMOBistki i PMOBiści, wielki jest ciężar odpowiedzialności jaka spada na mnie w tym dramatycznym momencie historii ZSKHiW. Obowiązkiem moim jest przyjęcie tej odpowiedzialności, chodzi o przyszłość ZSKHiW o które moje pokolenie dzielnie walczyło z Ferdynandem i któremu oddało najlepsze lata swojego życia. Ogłaszam, że w dniu dzisiejszym rozpoczyna się pełna mobilizacja Przymusowych Młodzieżowych Oddziałów Budzimira na terenie Guberni Aralskiej! Dziś nasze tezy się nie liczą! Dziś jesteśmy jednością! Wydaję następujące rozkazy:

W związku z brakiem żołnierzy stopnia poborowego i starszego poborowego nakazuję utworzenie specjalnych dekurii złożonych tylko z dziesiętników. Każda dekuria ma wybrać spośród siebie dziesiętnika dowodzącego. W przypadku braku możliwości porozumienia ma go mianować zwierzchni setnik. Jak widać każdemu setnikowi podlega jedna dekuria, zatem setnicy mają im towarzyszyć. Dziesiętnik dowodzący jest na wszelki wypadek.

Dozorco Jaruzolski! Rozkazuję utworzenie Centralnej Drogi Ewakuacji Cywilnej na linii 'Okupacja'-Główna Baza 5. Dywizji KSL. Jej morskie położenie umożliwi ewakuowanie wolnych Aralczyków poza tereny guberni. Tak jak Wielki Mistrz Budzimir IV zjednoczył Hirschbergię i Weerland tak cztery posterunki w drodze tej nakazuję ustanowić, a w każdym ma być stała załoga złożona z jednej dekurii. Pomiędzy posterunkami, a także bazami mają odbywać się patrole dekurii tak, aby przerwy te zawsze były zabezpieczone. Jak widać pozostaje ostatnia wolna dekuria w wojskach dozorcy podległych. Ona ma siedzieć w bazie KSL i pilnować dobrego traktowa uchodźców.

Dozorco Zawał! Idźcie spać. Rano zamienicie się z Wojciechem Jaruzolskim. Oczywiście ty jak i żołnierze tobie podlegli. Zasady działania takie same co w przypadku nocnej zmiany.

Dozorco Denkel! Ty i wojska Tobie podległe mają przygotować bazę do obrony przed wrogimi siłami. Wzdłuż jej granic mają powstać dodatkowe ostrokoły, każda wieżyczka ma być obstawiona. Wyślij z dwie dekurie, aby patrolowały okoliczne lasy. Nie wezmą nas zaskoczeniem!

Dozorco Parlicki! Przeprowadź spis znajdujących się na terenie bazy uchodźców. Dopilnuj, aby nikt ich nie krzywdził, a warunki były dobre. Znajdźcie wśród nich ochotników, którzy chcą wspomóc PMOB w walce o życie Aralczyków. Ochotników wysyłać do dozorcy Guttenkatze. Resztę stopniowo puszczać na CDEC od godziny piątej rano. Dozorca Jaruzolski musi mieć czas na przygotowanie drogi.

Czas na ciebie dozorco Guttenkatze! Otrzymasz od dozorcy Parlickiego grupę ochotników. Jutro masz cały dzień, aby ich nauczyć strzelać na oślep przed siebie i zmieniać magazynki. Wyruszacie w następną noc w kierunku Arakny. Widok Aralczyków służących PMOB przekona niezdecydowanych do ewakuacji, a i warto zabezpieczyć drogi wyjazdowe z miasta. To chwalebne zadanie!

Czy 'OA-Kolonia' mnie słyszy?
Stuka w mikrofon. Tak? To dobrze! Dozorco Kryśnicki! Macie zabezpieczyć za wszelką cenę przynajmniej centrum Rue i przemianować je na Ruhe! Jesteście odosobnieni i pewnie Monde myśli, że będziecie udawać, iż was nie ma. Zaskoczycie go! Nawet jeśli macie zginąć, lepiej umrzeć jako bohater i być później narzędziem walki politycznej niż zdechnąć bezczynnie.

Żołnierze, to tyle. Spocznij!

PMOB WKRACZA DO AKCJI!
« Ostatnia zmiana: Października 29, 2012, 06:50:43 wysłane przez Mistrz Budzimir VII » Zapisane

Arcypatriarcha Wszechbudzimiryzmu
Władca Wielkiego Budzimiratu Apfelinsnel
Prawdziwy Weerlandczyk, a nie jakieś nieokreślone coś!
(-) Mistrz Budzimir VII Bartosz Derikor

Arkadiusz II Filip
Słońce Ludów

Posłuch 6

Audiencja GG- 28373368, Steam- Starożytni Rosjanie

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #33 : Grudnia 06, 2012, 03:25:24 »

Co robimy z bazą?  Opuszczona jest. Jestem ciekaw także zdania władz GA.

(-) Arkadiusz II Filip von Wettyn od Rzepichy z Faradobusów
Król Hirschbergii i Weerlandu, Półksiążę Aralii, Lord Aleksandrowski,
Naczelny Zwierzchnik Sił Zbrojnych, Dobrodziej Wszystkich Aralskich Dzieci,
Pan na Arkopolis, Palikotau, Ulaanbaatar, Złotopolicach, Kastlu itp. itd.
Mistrz Budzimir VII
Arcypatriarcha
Primus inter pares
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 8

« Odpowiedz #34 : Grudnia 06, 2012, 06:21:53 »

Przecież wspominałem, że zostały z niej gruzy, do archiwum.

Mistrz Budzimir VII
Arcypatriarcha
Primus inter pares
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 8

« Odpowiedz #35 : Lipca 14, 2021, 07:11:15 »

Towarzysze. Tutaj na gruzach bazy Okupacja powstaje nowa przyszłość. Przyszłość w której Aralczycy, Weerlandczycy i Hirschbergowie żyją w pokoju i każdy z nas zna swoje miejsce w szeregu. Niechaj to miejsce stanowi symbol nowej, pokojowej przyszłości!

Może na chwilę obecną jest ono dość liche, ale mam nadzieję, że wkrótce je odbudujemy i powstanie wzorcowa baza PMOB. Będą kantyny, latryny i burdele. Będą zasieki, pola minowe i tajne nielegalne więzienie państwa, które odpowiednio zapłaci. Cały rejon stolicy zyska, bowiem mieć taką bazę obok, to spokój, to miłość, to pokój i szczęście! Nadzorco Chimler, przekazuję Towarzyszowi tę bazę. Przekazuje Towarzyszowi nowych aralskich poborowych! Mam nadzieję, że będę z nich dumny!
« Ostatnia zmiana: Lipca 15, 2021, 07:00:24 wysłane przez Mistrz Budzimir VII » Zapisane

Ametyst
Rex Ambulans Serenissimus
Primus inter pares
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 16

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #36 : Lipca 22, 2021, 10:59:29 »

PMOB robi za Czerwony Krzyż, ale sie uśmiałem! To Was się wszyscy boją. Żaden Aralczyk nie chce Waszej "pomocy".

Spaniałe słowa Wielkiego Sternika.

prof. dr net. dr h. c. mgr generalissimus
Ametyst z rodu Faradobusów

Bardzo Spaniały Król Hirschbergii i Weerlandu oraz Sekretarz Generalny Wielkiego Sternika,
Organizator Zjazdu Partii i Wykonawca Jego Wskazań, Senior – Protektor Stepów Wewnętrznych i Żuław Rzeżuszych,
Protektor Budzimiryzmu, Promotor Cywilizacji Aktywności, Głosiciel Nowej Kolektywizacji, Uosobienie Pracowitości

Strony: 1 2 [3]   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.13 | SMF © 2006-2011, Simple Machines LLC Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!
Strona wygenerowana w 0.02 sekund z 17 zapytaniami.
Templates: 2: index (default), Display (default).
Sub templates: 4: init, main_above, main, main_below.
Language files: 2: index.polish-utf8 (default), Modifications.polish-utf8 (default).
Files included: 8 - 364KB. (show)
Queries used: 17.

[show queries]